2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

25 aylik bi yavrum daha var aciya bayiliyor kisir manti hastasi ve evde yemekler az salcali az yagli normal baharatli ve bol kimyonlu pisiyor hepimiz yiyelim diye sut agirlikli oluyor ablamiz ilk corba sevmezdi doktorumun tavsiyesiyle icine labne peyniri eklerdim dusun corbaya bayilirdi duz corba patates havuc pirinc irmikti suan bunlara yesil mercimek cok besleyici bi kac adet ispanak donusumlu brokoli ekliyorum eriste sehriye hepsi girecek evde ne varsa 6 aylik olsun her corbada et et suyu degil kuzu etinin kendisini yicek ve buldukca haftada 1 kuzu cigeri koncak corbaya doktorumuz bi mama firmasinin unlu beslenme listesini yaziyordu emin ol yiyolar ah yaz olsaydi seftali erik kiraz bol bol yerlerdi 6 aylikken baska meyvelerle karistirp yada tek kivi ver cok vitaminli kahvaltiya yumurta ceviz zeka icin ii ben 6 aylikken yogurt tarhana sehriye domates unlu corbalara baslicam alerji filan yapmiyo ablamiz yerdi sakinirsan ayirt eden istahsiz bi cocuk olur ve tavsiyem buyuk sehirdeysen marketlerde koyde bulursun ah bende bulsam dok biberona keci sutunu icsin yogurdunu yap kahvaltisina koy harika hicte zarari yok Keci sutu kullanin kizlar bol vitaminli inek sutuyle yapicaniza keci sutu alin kullandim cok tararli hazir bile satiliyor

Kesinlikle haklisin..okurken sanki 5 aylik degilde 1 yasindaki bebek yer gibi geldi bana.tabii 4baydir sadece sut icirdigim icin garipsedim bir an inşallah bizde 1 ay sonra başlıca z

:))) yer yer hemde nasil bunlarda hep ilk doktorumun tavsiyesiydi ufakken ne yese kar sonra seciyo yediremiyosun doktor bize bi liste vermisti ilk kizimda yuh bunu nasil yer demistik yediii bayildi hatta cok kilo almadi belki ama sagliklik masallah

Nerelerde satılıyo bu malt içeceği:44:

Bu faydalı bi paylaşım olmuş teşekkürler

kımse cevap yazmıyor....kendi kendime konuşuyor gıbıyım :2:
Öyle düşünme okudukça cevap yazıyoruz eline sağlık :)

Dun kizima ilk defa ihlamur vermek istedim. ne kasikla ne de biberonla veremedim.ek gida isinden daha cok korkmaya basladim kizim 11 eylul dogumlu. 8610 gr, 69.5 cm. sanirim bu kilolar onumuzdeki aylar gidecek. tecrubesiz olmakta ne zormus.
yavaş yavaş tatlarına baktır istersen canım 6. aydan sona başlayan bebekler ilerde yemek sorunu çekebiliyomuş bi tanıdığımın iki yaşında oğlu var hala meme emiyo hiç bişey yemiyo iki emiyo gidiyo oynuyo geri geliyo :)sen tabiki memeye devam et ama az az tadına baktır ben sofrada o gün ne çorbası olursa iki kaşık tadına baktırıyorum.
Bak bişey daha öğrendim lavanta mikrobumu öldürüyomuş:26:bizde bi kapta kaynatsak olurmu ki? bende odaya soğan koyulduunu duymuştum biliyorsunuzdur belki oda mikroplara karşı iyiymiş kokmaz mı o yaa:26:lavanta çok daha iyi soğandan:)
Canım onlar miktarı ayarlıyo almak istedikleri kadar alıyolar sonra zaten istemiyolar sen bi fincan olarak başla ölçüne.

Bende sizin gibi kararsizdim. kabizlik , huzursuzluk gibi yan etkileri olan arkadaslarimida duyunca ilk gunler vermedim. Bize dr. 4.aydan sonra vermisti. gunde 5 damla. Simdi gun asiri 4 damla veriyorum. ya gerekliyse diye veriyorum iste, gereksizsede kendimce bi damla eksik ve hergun vermeyerek dengeliyorum. Bi yan etkisini gormedim. 9. Ay tahlil yapcagini soyledi. Bi arkadasim 5.bucuk aylikken tahlil yaptirdi kizina, demir eksik cikmis. kullandigimiz damla ayni o gunde 8 damla veriyor.

Ben ebebekten almistim , tadini cok sevemedim, icememistim. bende bozanin cok faydasini gordum hem severek iciyorum.

Dün akşam boza içmiştim ondan mı bugün benim sütüm iyi:44:şu malt içeceğini merak ediyorum burda e bebek yok bulursam başka yerden bende deniyecem

Kizlar Günaydın nasilsiniz benim kizim hadta yine gecmisti ne guzel babanne hastaydi ondan gwcti sanirim gece ateslendi ( ise gitmedim bgn. Bu arada ikeadan mama sandalyesi aldik cok sevdi kizimm :))) oyuncaklarini koyuyorum onune oynuyo onlarla hatta kasigini koyuyorum onunla oynuyo . Kasikda bi arkadasim hediye verdi. Mommo marka haciyatmaz gibi

Arkadaşlar benim oğlum 5 ayını dün doldurdu, mama sandalyesi kaç aylıkken aldınız oturtmaya başladınz? Bir de önerevileceğnz marka var mı? Biz yemek yerken pusetine koyuyorz ama oturmak istiyo artık hafiften sıkılıyo artık,

kızlar bir çoğunuz ek gıdaya başlamışsınız benim kızım şuan 4.5 aylık daha yeni yeni başladık değişik tadlara..yemek sularından ya da yoğurt verdim azar azar..ama öyle karnını doğuracak kadar değil kaşığın ucuyla bir kaç kez..sadece anne sütüyle besliyorum bebeğimi..doktorumuz ek gıdaya tam anlamıyla geçme gelişimi çok iyi sadece damak tadı oluşması anlamında arada verebilirsin dedi.bence ilk 6 ayda üretilen anne sütü daha faydalı olduğu için en önce anne sütü vermek daha mantıklı geliyor.eğer bebek persentilde geri kalırsa o zaman ek gıdaya başlamak doğru değil mi?..tabi ki her anne kendi doğrularıyla büyütmeli bebeğini..ama ilk bebeğimde k.validemde erkenden başlattı ek gıdaya bu yüzden kızım anne sütünü alımını azalttı..halbuki en güzel besin ve aşı anne sütü...bu yüzden ben 6.ayımız dolmadan düşünmüyorum ek gıdaya geçmeyi...ya da ilk tecrübemden dolayı tereddüt ediyorum...

Saraçoğlu ndan birebir duydum lavanta yi.evde buyutulmesi gereken çiçek demisti.olur niye olmasin tencerede kaynat tencereyi gezdir evde en son bebegin odasinda kalsin yada oturdugun odada. Sogani bende duymustum burnu tikali bebegin baş ucuna koyun diye.

Bir bakima dogru söylüyorsun benim ebem de 1 ay daha bekle dedi ek gida icin bende tadimlik veriyorum çoğu anne bebegin sadece süt almasindan kaynakli istahsizliktn bahsediyor.

bebişim artık 5 aylık oldu yeni ciciler almamız gerekti ablamızın cicileri var ama gezmelikleride olsun istedim lcwden 6-9 aylık çok cici kıyafetler sipariş ettik bakalım inş olur bu arada ıyuncak ihtiyacınız varsa ve int alışveriş yapıyosanız trendyolda kaliteli oyuncaklar indirimde..
bugün ki mama listemiz
kahvaltı karışımımız oldu sonra aramız elma muz mandalina karışımı sonra brokoli çorbası sonra yine ara yoğurt biraz öncede tahıllı kaşık maması hop uyku sütüm az gündüz emzirdim istedikçe sabah 4 5 gibi uyanır o zamanda 100cc mama 8 gibi yine kahvaltı

kahvaltı karışımı nasıl oluyor? elma muz mandalina karışımı senmi yapıyorsun hazırmı alıyorsun? brokoli çorbasını anlatırmısın. yoğurt hazırmı mayalıyormusun? mayalama nasıl yapılıyor? bilgilendirirmisin canım

canim kahvalti 4 cicibebe 60cc sut 1 tatli kasigi labne peynir 1er cay kasigi yumurta sarisi ve pekmez azicikta dovulmus ceviz
meyveleride kendim cam rendede hazirliyorum
corbada havuc brokoli pirinc hasladim
yogurt kendim yapip vermiyorum ilcedeyim herseyin tarihi geciyo burada merkezden gazir babymix yogurt aldirdim ondan veriyorum burada burusella salgini var asla inek sutu vermem
ben normal yogurt yaparken kaynatiyorum sutu el yakmicak sekilde iliyinca 1 2 kasik yogurt atip karistirip iice sariyorum 4 saat sonrada dolaba aliyorum

Böyle tatları birbirine karıştırınca çocukta ne yediğini anlayamaz ki, dolayısıyla damağıda alışamaz bizim tatlarımıza.. Ben sade veriyorum verdiğim yiyeceği ondada sadece tadımlık, enrkenden başlayıncada tiksiniyorlar.. 5.ay yavaş yavaş çorbaları tattırıp 6. ayda ek gıdaya geçmek mantıklı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…