2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Evet yazmiyirdum zor bir hamilelik donemi gecirdim 4 ay sadece yattim ama sizleri devamli okuyordum gecmise donerek:)biz 6 eylul dogumluyuz cok sukur duzene girdik baya

Şimdi iyisinizdir inşallah maşallah bebeğine bizim düzen yer aşıdan sonra bi bozuluyor maalesef yarın yine rota aşısı var bu sefer olmaz inşallah

o kadar harekette az alması normal benim kızımıda hiç bırakamıyorum çok dönüyor saniyede ve maşallah boyuda uzamış

Canim mamada ısrar etmelerinin sebebi onda daha fazla vitamin olmasi tamam anne sutujun yerini hiç bir şey alamaz o hir bir mucize ama meyve purelei cicibebe falan bunlar cocukta kilo yapmaz onları vericeginize mama verbilirsiniz zaten tamamen ek gidaya basladiginizda bütün yemeklerden verbilcez bebeğim doğduğundn bei bende mama destekli buyuttum ilk zamanlar cok üzüldüm niye sutum yetmiyor niye mama veriyorum diye ama yapacak bir şey yok ac kalmasindan gelişimini eksik tamamlamasindansa mama ver daha sağlıklı ben ne yaptıysam mamayi tamamen cikaramadik hayatımızdan bi ara vermim dedim iki hafta vermim dedim iki haftada 150 gr aldi bebegim bende tekrar veemeye basladim

Canim benim bebeğim de 3 eylülde dogdu benimde dogum yaptigimdan beri sorunlar yakami birakmadi doğumdan sonra logusalik depresyon una girmisim kafayi yiyodum doktorlar çaresini bulamdilar az daha erenkoye yatiriyolardi ben gitmedim hocalara gittikte onlar iyilestidi 3 aylikken esim birden rahatsızlandı ameliyata alindi yine stres zaten doğduğundan beri mama takviyeli buyutiyorum şimdi daha azaldi sutum haftada 1kutu mamayi bitiriyoruz ek gida olarakta kasik mamasina gectik meyve suyu veriyorim elma havuc falan aman cocugum doyunda baska bisey istemem

dogdugu andan itibaren emziriyorum arada almıyor şuan sütüm az yetmiyor uyku düzenim sıfır 2 kızım var şükür ikiside gece uykusunu biliyor ama biri uyusa biri kalkıyor 2 yaşında olan kuzum tam zamanı çok hareketli gün bitiyor kızlar uyuyor evi topla çamaşır hiç bitmeyen bi olay hergün makina çalışıyor paso ütü yapıyorum ütü işi geceye kalıyor eşimde bende memuruz sürekli takım ütüle derken az uykuyla çok az süt üretmeye başladım ve en kötüsü ablası kardeşini kıskanıyor ve ben gece yada diger kızımdan gizli emziriyorum emzirdiğimi görünce ağlıyor istemiyor ben emicem diyor yalandan emmeye çalışıyo ama psikoloji olarak yıprandı ki eşimde bende asla ihmal etmiyoruz resmen 3 e bölünüyorum minik hanım sakin bi bebek uykusu olmasn tok olsun koy pusete gıkı çıkmaz oyuncak merakı başladı yere koyuyorum döne döne uyuyor ama oda ilgi istiyor en çok ablamıza ilgiliyiz büyügü severken oyun oynatırken küçügüde aradan çıkarıyoruz ve ben ilk günden biberon verdim ablası gibi reddetmesin alışsın diye sütümü sagdım ilk 2 ay sorunsuz aldı sonra istemedi beni istedi şuan sütüm az sürekli emziremiyorum emsede doymuyor uzun uğraşlarla yatağında sallarken kucakta dikkatini çekerek yediriyorum ah bide benimki biberon aşıgı olsa aptamil mama veriyorum yavaştan tatdırmayada başladım mama yesin istiyorum anne sütünün karşılamayadığı vitamini alsın diye ek gıdada yesin istiyorum işe başlıcam aç kalmasını istemiyorum

Son düzenleme:

gecmış olsun cnm.benımkı yaşanan bazı tatsızlıkıklar yuzunden oldu.sebepsız değildi yanı.sut azalınca mecbur mama verdık napalım
kızlar pilav tenceresıne yaptıgım yoğurt tutmamış ama ALLAH sizlerden razı olsun minik kavanoza yaptım gece şimdi baktım tutmuş çok şukur tencere, buyuk kavanoz, kuçuk kavanoz derken sonunda tutturdum

canım bende sadece emziriyorum kilo alımımız da normal ilgisi var mı bilmiyorum ama ben hergün sabah kahvaltısında yumurta peynir pekmez yiyorum. öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka etli bişeyler yiyorum yani protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. haftada iki kez balık yiyorum ve meyve yiyorum bol bol. kilomuz iyi ama banada akşamm sanki sütüm olmuyomuş gibi geliyo .

kızlar benim minik kızımında iki gündür burnu akıyo hapşırıyo geceleri öksürüyo ne yapabilirim yaa burnu aktığı için geceleri sık sık uyanıyor iki kere kalkardı şimdi saat başı kalkıyo. Allah a şükür ateşimiz yok ama

Günaydın güzel anneler...sayfaların hızına yetişmek mümkün değil :) hasta bebişlere şifa diliyorum..bizim de dün aşımız vardı çok şükür ateşsiz atlattık...ama büyük kızım hasta nezle oldu...bana pek zaman kalmıyor bu aralar..o yüzden her zaman yazamıyorum ama mutlaka okuyorum yazılanları..kızım bu ay az kilo almış sadece 500 gr almış.şuan kilosu 7300 gr.boyu 65 cm olmuş.ek gıdaya başlama gelişimi iyi dedi doktorumuz..ama içimede sinmedi.aslında doyuyor sanırım çünkü günde en az 4 kez kaka yapıyor doymasa kaka sıklığı azalırdı..aman işte mutlaka kafama takacak bir şey buluyorum bende.

benim de büyük de kızım şuan bu durumda doktor nezle dedi..ateş yok sadece soğuk algınlığı.öksürük de geniz akıntısından olduğu için gece yatınca daha da rahatsız edici oluyor cnm..Allah şifalar versin ben bebeğime önlem olarak bitki çaylarından hazırladığım karışımdan veriyorum ama çok değil tabi 2 ya da 3 tatlı kaşığı..ıhlamur,çubuk tarçın,karanfil,taze zencefil,ayva,elma bunları demliyorum bende içiyorum sütümden geçsin diye ona da biraz verdim faydasını çok gördüm..tavsiye ederim...

günaydın anneler
biz tekrar doktora gittik bi türlü düzelmiyor kuzum ilaçları içemediği için hava ile ilaç veriyoruz makinesini aldık inşallah şifa bulur
mama nerdeyse hiç yemiyor gözümün önünde eriyor sanki çok üzülüyorum zaten zayıf bir bebek eşimde bana çok kızıyor düzelecek gör bak kendini yedin dedi ama elimde değil dün öğleden sonra 4 de mama yedi oda 2 ölçek gece 5'e kadar ağzına başka bişey almadı ağlaya ağlaya hep uyudu

inşallah en kısa zamanda toparlar

Burunları tıkalı olduğu zaman uyuyamıyolr canım ya buhar makinesi yada evi bi şekilde nemlendir,ben öksürmeye başladı elma kabuğu ve ıhlamur kaynatıp verdim nane limon kaynattım verdim köşeden döndük hastalığın.

akıntısı olmasın diye yan yatırıyorum arkasına yastık koyuyorum yinede sırtüstü dönüyo kuzum. canım çok teşekkür ederim. bende düşündüm ama sararı olur diye vermedim. o zaman yapıyım akşam eve gidince veriyim iki tatlı kaşığı . rahatlar belki

sen ne kadar verdinn canım.

canım üzülme,sen üzülürsen bebeğin daha çok yıpranır.senin ne hissettiğini anlıyordur.benim bebeğimde 2 ay susmadan ağladı hemanjiom yaraya dönüştü tamda poposunda çiş yaptı kaka yaptı ağladı....parçalanırdı ağlarken.bir gün artık ağlamaktan ölecek dedim kendi kendime bende başladım ağlamaya o dönem iyileşmesi durdu daha da kötü oldu..ama iyileşeceğine inanınca her şey çabucak yoluna girdi ve iyileşti çok şükür..gönlünü ferah tut arkadaşım hasta olmadan büyümüyorlar maalasef....Allah şifa versin cnm tez saatte...

Son düzenleme:

çok geçmiş olsunn üzüldüm adınıza inşallah düzelir en kısa zamanda biz ne kadar üzülsekte olan oluyor.

inşallah rahatlar canım Allah şifa versin..

Canım daha öncende yazmıştım benim bebiş 1,5 aylıkken öksürük ve burun tıkanıklığı yaşadık. Buhar makinası aldık her gece sabaha kadar çalışıyor. Burnu için serum fizyolojik yapıp burun aspiratörü ile çektik. Bir de öksürük şurubu verdim bi kaç gün. Ama en çok ılık su içirdim. Bol bol içirdim hemde. 1 hafta olmadan geçti. Sende dene ılık suyu boğazı yumuşatıp öksürüğü azaltıyor.

Çok çok geçmiş olsun canım bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…