2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar bizde dün doktardaydık tekrar

bu salgın grip bebeklerde bronşite çeviriyomuş hemen dikkat edin bizede ilaçlar yazıldı
bu ayki aşılarımızı olamadık hastalıktan dolayı
45 günlük kilo almımız maalesef 540 gr :KK43:
ek gıdaya hemen geçebilirsin dedi bugün 2 çay kaşığı kadar elma suyu verdim pek sevmedi gibi
inşallah ek gıda sorunsuz olurda gelişimi güzelleşir

devam sütü ile muhallebi ve kahvaltı ver dedi buna uygun tarifler bakıcam artık

canım sen cıcıbebe vermısmıydın bebegıne ben dun kendı sutumle verdım bı sakıncası olurmu acaba

tek devam sutu bizi tok tutmuyor 100 ccden fazlasinida mide almiyor bayadir vermiyordum d
gece cok uzun uyuyor diye 90 cc mamaya 3 cicibebe koydum kasikla yemedi biberonla 75cc filan icti uyudu artik zarar vermicek yani bahatli seyler disinda grk goruyorsan verebilirsin ilk bebisimde korkardim ama bunda rahatim herseyden tattitiyorum becerip kasikla 6 7 yudumdan fazla yemiyo zaten annesin bilirsin ihtiyac duyuyosan yani kilosu az biberon almiyor sadece emiyorsa biz 4 aydan sonra yedirmistik istedigi kadar suan mama veriyorum 5 ayi bekliyorum sabah aksam 3 4 cicibebeyi ezer devam sutuyle karistirip yedirdik ilk kizima beni uykuda emdi biberon almadi acmi kalsaydi gayet saglikli bi kez bile 2 yasinda oksuruk antibiyotk surubu kullanmadi elma ve havuc suyu ver 1 2 kasikta olsa vitamin hemde dogal ilerdeki sayfalarda beslenme lst yazmistim suan ben kizceme herseyden tattiriyorum evde ne piserse hic bi zarari yok subatta ek gidaya gecicem doyumluk etler sebze bakliyat enginar brokoli yumurta peynir pekmez hersey ablasi gibi saglikli olacak ins bobrek genislemesi kuzenimin pasasindada vardi gecti gecer hiicc takma sagligina dikkat et sut icinde balik ise yaramisti bende hem sutun kaliteside artar dun iceri bi girdim duru derinin agzina pasta kremasi surmus derin yalaniyo duruda alkis yapiyor kardesim yedi diye esimde cok rahat ilk 6 ay ok anne sutu ii ama yoksa doymuyosa acmi kalacak sunu ver sunu verme yutabildigi sekilde herseyi ver ben memurum emniyette calisiyorum ise baslayinca anneanne bakicak duruda anneannedeydi herseyi yerdi anneannemiz internetmi biliyo sanki hayette saglikli kuzum 6 aylikken sikardik meyve suyunu icerdi biberondan en ii antibiyotik

dogdugunda 46 cmdı kılosu 2790

Ayına göre her bebiş aynı kilolarda olmuyor, dr.lar bebişlerin kilosunu, doğum kilosuyla yorumluyor,persentil tablosu diye bir tabloları var ona görede bebişiniz gayet iyi kiloda :nazar:

dogum kg 2,76
boy 46,6

3 ay kg 4,9
boy 56,8

6 ay kg 6,38
boy 63,1

kız çocukları için listedeki değer bunlardı, dediğim gibi doğum kilosuyla alakalı eğer doğum kilosu fazlaysa değerlerde biraz daha fazla oluyor..

Ayına göre her bebiş aynı kilolarda olmuyor, dr.lar bebişlerin kilosunu, doğum kilosuyla yorumluyor,persentil tablosu diye bir tabloları var ona görede bebişiniz gayet iyi kiloda :nazar:

dogum kg 2,76
boy 46,6

3 ay kg 4,9
boy 56,8

6 ay kg 6,38
boy 63,1

kız çocukları için listedeki değer bunlardı, dediğim gibi doğum kilosuyla alakalı eğer doğum kilosu fazlaysa değerlerde biraz daha fazla oluyor..
tsk ederımcanım rumeysacımda baktı sağolsun
bu tabloya gore ıyı kılosu boyu
ayşecim seninle benim bebiş aynı gibi gerçi benimki iyi doğmuşdu ama bi türlü toplayamadı kendini şu an 5540 olmuş :KK43:
canım drda demıs ya sen hemen ek gıdaya basla ıns toparlar ek gıdayla senınkıde 8 eylul dogumlumu
tek devam sutu bizi tok tutmuyor 100 ccden fazlasinida mide almiyor bayadir vermiyordum d
gece cok uzun uyuyor diye 90 cc mamaya 3 cicibebe koydum kasikla yemedi biberonla 75cc filan icti uyudu artik zarar vermicek yani bahatli seyler disinda grk goruyorsan verebilirsin ilk bebisimde korkardim ama bunda rahatim herseyden tattitiyorum becerip kasikla 6 7 yudumdan fazla yemiyo zaten annesin bilirsin ihtiyac duyuyosan yani kilosu az biberon almiyor sadece emiyorsa biz 4 aydan sonra yedirmistik istedigi kadar suan mama veriyorum 5 ayi bekliyorum sabah aksam 3 4 cicibebeyi ezer devam sutuyle karistirip yedirdik ilk kizima beni uykuda emdi biberon almadi acmi kalsaydi gayet saglikli bi kez bile 2 yasinda oksuruk antibiyotk surubu kullanmadi elma ve havuc suyu ver 1 2 kasikta olsa vitamin hemde dogal ilerdeki sayfalarda beslenme lst yazmistim suan ben kizceme herseyden tattiriyorum evde ne piserse hic bi zarari yok subatta ek gidaya gecicem doyumluk etler sebze bakliyat enginar brokoli yumurta peynir pekmez hersey ablasi gibi saglikli olacak ins bobrek genislemesi kuzenimin pasasindada vardi gecti gecer hiicc takma sagligina dikkat et sut icinde balik ise yaramisti bende hem sutun kaliteside artar dun iceri bi girdim duru derinin agzina pasta kremasi surmus derin yalaniyo duruda alkis yapiyor kardesim yedi diye esimde cok rahat ilk 6 ay ok anne sutu ii ama yoksa doymuyosa acmi kalacak sunu ver sunu verme yutabildigi sekilde herseyi ver ben memurum emniyette calisiyorum ise baslayinca anneanne bakicak duruda anneannedeydi herseyi yerdi anneannemiz internetmi biliyo sanki hayette saglikli kuzum 6 aylikken sikardik meyve suyunu icerdi biberondan en ii antibiyotik

sen yanlısım yoksa uc çocuk annesısın demı masallah epey bılgılısın .herbırınde farklı tecrubeler edınmıssın
ben sımdı yanı her yemekten tattırsam bı skıntı olmaz demı
ya varya kızını yemek ıstedım kardesı yıyınce sevınmıs yavrum yaaa
subatta doyumluk sebze et verıcem demıssın pekı bunları nasıl verıorsun ezerekmı

Bana kalırsa en azından 2yaşına kadar çocuklara kendilerine özel yapılmış yiyeceklerden başkası verilmemeli...hele hele tuzun ve şekerin zararlarını bu kadar bilirken..ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi onlar için..tabiki bazı şeylere engel olamıxaz öecbur yiyecekler ama ne kadar engelleyebilirsek o kadar iyi..o yüzden kendimiz için hazırladığımız tuzlu yağlı salçalı şeyler verilmemeli...

sen yanlısım yoksa uc çocuk annesısın demı masallah epey bılgılısın .herbırınde farklı tecrubeler edınmıssın
ben sımdı yanı her yemekten tattırsam bı skıntı olmaz demı
ya varya kızını yemek ıstedım kardesı yıyınce sevınmıs yavrum yaaa
subatta doyumluk sebze et verıcem demıssın pekı bunları nasıl verıorsun ezerekmı[/QUOTE]

2 kiz annesiyim canim yok baska istemem bebis 26 yasindayim yetr telasli bi o kadarda duskunum kuzularima 2 yas ve 4.5 aylik kuzular yemese ilk kizim aglardim ilk bebek tecrubesizliklerini cok yasadim kizlar gunde 2 3 kez hapsurma vr oksuruk vardi esim hastaneye gitmeyelim salgin var dedi komsum anasaglikta doktor simdi bakti sukur iiler basta kahvaltisinida corbasinida yutabilecegi sekilde sivi ve suzgecten gecirip veriyorum simdi biraz zor yer ama 5 aylikken muz yerdi ablasi tariflerim var ama uzun yazmistim bulursan oku hersryi yutabilecegi kivamda sulu putursuz ver yer 5 aydan sonra daha ii yutar

Hanımlar sutunuz kaliteli 0lsun diye bişey yapiyormusunuz yediklerinize dikkat ediyomusunuz ise yarayan yontemleriniz varsa bilgi verirmisiniz benim sutum var epey sadece sut veriyorum doyuyoda ama az kilo aliyo benimde en son 400 gr aldı bilgi verirseniz sevinirim galiba sutum yaramıyor

aysecim bi bebegin corbasi basta standarttir suan sadece azcik verirsin hop 1 kase mercimek corb zaten yemez patates havuc princ bunlar baslangic doktorum mutlaka et demisti ben basta eti baligi cigeri hep corbaya koydum rondoladim suzgecten gecirdim bizim dr listesinde oyleydi zamanla icine mercimek nohu t yesil sebze attim corba oldu icti bunlar baslangic 7 aydan sinra cigner
en fazla 8 aya o bebek balikta cigner dolma icide yer tek duzey beslemek istahsiz cocuga yol acar surekli ezersen yutamaz benim kizim 1 yasina girmesine cok varken lahmacun bile yerdi kisira bayilirdi ispanak pirasa yemegini rondodan gecirip yogurtla karistirir yedirirdim corbasina bi kac tane eriste manti atardim yerdi suan 2 yasinda herseyi yer 1 yasinda bizimle oturdu ve doktorum harika demisti

Kizlar ya arada dewam sütu weriyorum diyosunuz ya bebislerinz biberona alisip memeyi reddetmiyor mu.benim bebis bibernla emsin 3gun memeyi zorla
veriyorum reddediyor.birde dis kasınmalarnz basladi mi kızim damaklarni parcalayck o derece.birde gece sık uyanıyor bi kc gundur eskdn 2kere uyanrdi simdi saat basi nerdyse kalkiyor

Hanımlar sutunuz kaliteli 0lsun diye bişey yapiyormusunuz yediklerinize dikkat ediyomusunuz ise yarayan yontemleriniz varsa bilgi verirmisiniz benim sutum var epey sadece sut veriyorum doyuyoda ama az kilo aliyo benimde en son 400 gr aldı bilgi verirseniz sevinirim galiba sutum yaramıyor
Ben sutun yaramadigi konusu na pek inanmiyorum nedense.ben hicbir sey yapmiyorum normal besleniyom gunde iki kez yemek yiyorum bu ay kizim 600 gr almis.balik et tuketimini cogaltabilirsen belki fayda eder

Kizlar ya arada dewam sütu weriyorum diyosunuz ya bebislerinz biberona alisip memeyi reddetmiyor mu.benim bebis bibernla emsin 3gun memeyi zorla
veriyorum reddediyor.birde dis kasınmalarnz basladi mi kızim damaklarni parcalayck o derece.birde gece sık uyanıyor bi kc gundur eskdn 2kere uyanrdi simdi saat basi nerdyse kalkiyor

Benim yavrumunda damaklari cok kasiniyo ozellikle bugun cok fenaydi gogsumun ucunu fena isiriyo bide ucunu agzina alip simsiki tutup saga sola cekistiriyo güya damaklarini kasiyo hem cok canim yaniyo hemde cok hosuma gidiyo

asla yarayan yada yaramayan sut yoktur az cok olayi vardir ki sutum var diyosun genetik olabilir minyon olabilir balik boza leblebi diyor doktorum artik 400 de az degil bi sure sonra ek gidaya baslarsin zaten arkadasimin bebegi az emer anne sutu saginca az cikar biberon almaz ve masallah ayda 1 kiloyu ustu alir amaa anne baba masallah iriler e genetik

Ohhhh çok şükür uzun bi geceyi atlattık...yarım saatte bir ölçtüm kuzumun ateşini bi ara yine yükselecek gibi oldu alnına ıslak bez koyunca hafifledi uyudu..bu aşıyı da atlattık çok şükür...şimdi ikimiz de biraz uyuyacaz:KK37:

Yarim saat once olctum 37.1 gece de rn fazla 37.8 oldu.uzerinde bir zibin var odanin sıcaklığı düşük. Su an uyuyor bende biraz kestirme yapam dedim telefon çaldı

çok geçmiş olsun kızlar

canım kızım artık ggsumden ayrılmak ıstemıyo kılo alımıda azaldı cıcıbebeye kendım basladım
o yuzden tedrgın oldum
acaba mamayamı baslasak karar vremedm

canım mama verme konusunda bence bu kadar endişe etme eğer doktorun ver diyorsa sorun olmaz mama içerik olarak bebeğin ihtiyacı olan tüm vitaminleri barındırıyor anne sütünden farkı bağışıklık kazandırmıyor belki doktorların ek gıdaya geçme önce mama ver demesi ondan olabilir bende mama takviyesi yapıyorum ek gıdaya acele etme kilo alımı iyi dedi doktorum zaten bende bekleme taraftarıyım bir öğünde ihtiyacı olan vitamini süt olarak içmesi daha iyi gibime geliyor 1 ay sonra başlayacam ek gıdaya cicibebeyle ilgili ben de iyi şeyler duymadım vermeyin diyo uzmanlar ama kendi doktoruma sorup öyle vermeyi düşünüyorum

Bana kalırsa en azından 2yaşına kadar çocuklara kendilerine özel yapılmış yiyeceklerden başkası verilmemeli...hele hele tuzun ve şekerin zararlarını bu kadar bilirken..ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi onlar için..tabiki bazı şeylere engel olamıxaz öecbur yiyecekler ama ne kadar engelleyebilirsek o kadar iyi..o yüzden kendimiz için hazırladığımız tuzlu yağlı salçalı şeyler verilmemeli...

katılıyorum kesinlikle onun yemeği ayrı olmalı ablam bir tencere çorbayı yapıyor yağ tuz salça eklemeden mevsim sebzeleriyle yiğenime ayrıyor sonra salça kavurup yağda içine döküyor ben de öyle yapmayı düşünüyor bebişe

canim ben azicik sancilansam gulmeye basliyorum hadibu defa tamamiz oglum diyorum :)) onceki gun lavaboda suyu fazla acmisim cokta uykum vardi pijamam camasirim hep islanmis :) ben durumu ayikana kadar kocisle aha da suyum geldi modunda evde turladik:)
bizde cok guluyoruz kendi halimize ahh ahh Aras bi dogsun isircam diyen kimseye engel olmicam :KK70:
hersey bi yana da hepimiz icin hayirli zaman ne zamansa gunu geldiginde Rabbim agrisiz sizisiz tek avazda kurtarsin insallah cumlemizi
senin kizin ne guzel dinlemis seni Allah hayirlarla kucaklamani nasip etsin canim

Ayy ne buldum bu sayfayı kaydetmişim bunu yazdıktan 10 saat sonra arasım kucağımdaydı :))

Hoşgeldiniz aras in validesi :KK71: iyi olmaniza sevindik. Yanlış hatırlmiyorsam ilk dogum yapan arkadastiniz.nacizane fikrim yurutec konusunda biraz araştırma yapmaniz.yurutec bebekler in geç yurumesine neden olabilir mis

Olurmu rümeysacım çook bekleyip 39.haftamda yapmıştım :)
Yürütecide araştırdım vazgeçtim içime snmedi zaten oturmaya başladı mama sandalyesinde karar kıldım canım sağol :)

asla yarayan yada yaramayan sut yoktur az cok olayi vardir ki sutum var diyosun genetik olabilir minyon olabilir balik boza leblebi diyor doktorum artik 400 de az degil bi sure sonra ek gidaya baslarsin zaten arkadasimin bebegi az emer anne sutu saginca az cikar biberon almaz ve masallah ayda 1 kiloyu ustu alir amaa anne baba masallah iriler e genetik

Aslında esimde bende minyon degiliz niye boyle oldu anlamiyorum boy gelisimi cok iyi ama şükür 4. Ayı bittiginde 65 cm di ama kilo az alıyor çok çok hareketli acaba ondanmiki yedigini eritiyomu acaba mesela bebegi ayda 1 kilo alanlarinda acaba bebekleri cok hareketlimiki acaba benimkinin eller kollar ayaklar 1 dk durmaz sürekli fıkır fıkır

X