- 17 Ocak 2013
- 154
- 1
canım sen cıcıbebe vermısmıydın bebegıne ben dun kendı sutumle verdım bı sakıncası olurmu acaba
inş canım inş bende denıcem
dogdugunda 46 cmdı kılosu 2790
kızlar cam rendeden sonra tülbentlemi suyunu çıkarıyosunuz meyvelerin ?
tsk ederımcanım rumeysacımda baktı sağolsunAyına göre her bebiş aynı kilolarda olmuyor, dr.lar bebişlerin kilosunu, doğum kilosuyla yorumluyor,persentil tablosu diye bir tabloları var ona görede bebişiniz gayet iyi kiloda
dogum kg 2,76
boy 46,6
3 ay kg 4,9
boy 56,8
6 ay kg 6,38
boy 63,1
kız çocukları için listedeki değer bunlardı, dediğim gibi doğum kilosuyla alakalı eğer doğum kilosu fazlaysa değerlerde biraz daha fazla oluyor..
canım drda demıs ya sen hemen ek gıdaya basla ıns toparlar ek gıdayla senınkıde 8 eylul dogumlumuayşecim seninle benim bebiş aynı gibi gerçi benimki iyi doğmuşdu ama bi türlü toplayamadı kendini şu an 5540 olmuş
tek devam sutu bizi tok tutmuyor 100 ccden fazlasinida mide almiyor bayadir vermiyordum d
gece cok uzun uyuyor diye 90 cc mamaya 3 cicibebe koydum kasikla yemedi biberonla 75cc filan icti uyudu artik zarar vermicek yani bahatli seyler disinda grk goruyorsan verebilirsin ilk bebisimde korkardim ama bunda rahatim herseyden tattitiyorum becerip kasikla 6 7 yudumdan fazla yemiyo zaten annesin bilirsin ihtiyac duyuyosan yani kilosu az biberon almiyor sadece emiyorsa biz 4 aydan sonra yedirmistik istedigi kadar suan mama veriyorum 5 ayi bekliyorum sabah aksam 3 4 cicibebeyi ezer devam sutuyle karistirip yedirdik ilk kizima beni uykuda emdi biberon almadi acmi kalsaydi gayet saglikli bi kez bile 2 yasinda oksuruk antibiyotk surubu kullanmadi elma ve havuc suyu ver 1 2 kasikta olsa vitamin hemde dogal ilerdeki sayfalarda beslenme lst yazmistim suan ben kizceme herseyden tattiriyorum evde ne piserse hic bi zarari yok subatta ek gidaya gecicem doyumluk etler sebze bakliyat enginar brokoli yumurta peynir pekmez hersey ablasi gibi saglikli olacak ins bobrek genislemesi kuzenimin pasasindada vardi gecti gecer hiicc takma sagligina dikkat et sut icinde balik ise yaramisti bende hem sutun kaliteside artar dun iceri bi girdim duru derinin agzina pasta kremasi surmus derin yalaniyo duruda alkis yapiyor kardesim yedi diye esimde cok rahat ilk 6 ay ok anne sutu ii ama yoksa doymuyosa acmi kalacak sunu ver sunu verme yutabildigi sekilde herseyi ver ben memurum emniyette calisiyorum ise baslayinca anneanne bakicak duruda anneannedeydi herseyi yerdi anneannemiz internetmi biliyo sanki hayette saglikli kuzum 6 aylikken sikardik meyve suyunu icerdi biberondan en ii antibiyotik
tsk ederımcanım rumeysacımda baktı sağolsun
bu tabloya gore ıyı kılosu boyu
Ben sutun yaramadigi konusu na pek inanmiyorum nedense.ben hicbir sey yapmiyorum normal besleniyom gunde iki kez yemek yiyorum bu ay kizim 600 gr almis.balik et tuketimini cogaltabilirsen belki fayda ederHanımlar sutunuz kaliteli 0lsun diye bişey yapiyormusunuz yediklerinize dikkat ediyomusunuz ise yarayan yontemleriniz varsa bilgi verirmisiniz benim sutum var epey sadece sut veriyorum doyuyoda ama az kilo aliyo benimde en son 400 gr aldı bilgi verirseniz sevinirim galiba sutum yaramıyor
Kizlar ya arada dewam sütu weriyorum diyosunuz ya bebislerinz biberona alisip memeyi reddetmiyor mu.benim bebis bibernla emsin 3gun memeyi zorla
veriyorum reddediyor.birde dis kasınmalarnz basladi mi kızim damaklarni parcalayck o derece.birde gece sık uyanıyor bi kc gundur eskdn 2kere uyanrdi simdi saat basi nerdyse kalkiyor
Hanımlar sutunuz kaliteli 0lsun diye bişey yapiyormusunuz yediklerinize dikkat ediyomusunuz ise yarayan yontemleriniz varsa bilgi verirmisiniz benim sutum var epey sadece sut veriyorum doyuyoda ama az kilo aliyo benimde en son 400 gr aldı bilgi verirseniz sevinirim galiba sutum yaramıyor
Ohhhh çok şükür uzun bi geceyi atlattık...yarım saatte bir ölçtüm kuzumun ateşini bi ara yine yükselecek gibi oldu alnına ıslak bez koyunca hafifledi uyudu..bu aşıyı da atlattık çok şükür...şimdi ikimiz de biraz uyuyacaz
Yarim saat once olctum 37.1 gece de rn fazla 37.8 oldu.uzerinde bir zibin var odanin sıcaklığı düşük. Su an uyuyor bende biraz kestirme yapam dedim telefon çaldı
canım kızım artık ggsumden ayrılmak ıstemıyo kılo alımıda azaldı cıcıbebeye kendım basladım
o yuzden tedrgın oldum
acaba mamayamı baslasak karar vremedm
Bana kalırsa en azından 2yaşına kadar çocuklara kendilerine özel yapılmış yiyeceklerden başkası verilmemeli...hele hele tuzun ve şekerin zararlarını bu kadar bilirken..ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi onlar için..tabiki bazı şeylere engel olamıxaz öecbur yiyecekler ama ne kadar engelleyebilirsek o kadar iyi..o yüzden kendimiz için hazırladığımız tuzlu yağlı salçalı şeyler verilmemeli...
canim ben azicik sancilansam gulmeye basliyorum hadibu defa tamamiz oglum diyorum :)) onceki gun lavaboda suyu fazla acmisim cokta uykum vardi pijamam camasirim hep islanmis :) ben durumu ayikana kadar kocisle aha da suyum geldi modunda evde turladik:)
bizde cok guluyoruz kendi halimize ahh ahh Aras bi dogsun isircam diyen kimseye engel olmicam
hersey bi yana da hepimiz icin hayirli zaman ne zamansa gunu geldiginde Rabbim agrisiz sizisiz tek avazda kurtarsin insallah cumlemizi
senin kizin ne guzel dinlemis seni Allah hayirlarla kucaklamani nasip etsin canim
Hoşgeldiniz aras in validesiiyi olmaniza sevindik. Yanlış hatırlmiyorsam ilk dogum yapan arkadastiniz.nacizane fikrim yurutec konusunda biraz araştırma yapmaniz.yurutec bebekler in geç yurumesine neden olabilir mis
asla yarayan yada yaramayan sut yoktur az cok olayi vardir ki sutum var diyosun genetik olabilir minyon olabilir balik boza leblebi diyor doktorum artik 400 de az degil bi sure sonra ek gidaya baslarsin zaten arkadasimin bebegi az emer anne sutu saginca az cikar biberon almaz ve masallah ayda 1 kiloyu ustu alir amaa anne baba masallah iriler e genetik