2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ya canım geçmişi dönüp okuyamadım işteyim sütün mü azdı senin bebekmi emmiyodu ek gıdaya geçtiniz ve doğum tarihi ne

2 eylul doğumlu kızım.malesef bazı streslı olaylar yasadım sutum azaldı.hep mama takvıyesı yaptık kızıma.emıyorda cok şukur ama sutum az .mamada aldığı ıçın dr ek gıdaya gecıyoruz artık dedı.ılk hafta ekma armut püresi sonra yoğurt.

canım ilk yaptığımda benimkide tutmamıştı küçük kavanozda yaptım ve fancynancy arkadaşımızın verdiği tarifle tutuyor. Bir dene istersen

Günlük sütü alıp birkaç taşım iyice kaynatıyor sonra soğumaya bırakıyosun. Biraz ılınınca küçük parmağını sütün içine batır, eğer parmağın yanmıyorsa mayalanmaya hazır demektir. Ama önemli olan sütün soğuk olmaması, parmağının dayanabildiği bir ısıda olması. Ben 1 litre süte yaklaşık 2 çorba kaşığı yoğurt koyuyorum. Silme olmayacak, yoğurda kaşığını daldır aldığı kadar ve iyice karıştır sütle. Şu tel çırpıcılar iyi oluyor. Ben makine ile yapıyorum ama fazla yapıp dışarıda da beklettiğim oluyor.
Hazırladığın karışımı koyduğun kabı güzelce sarıp sarmala. Hatta iki kat falan sar, öyle mutfak beziyle değil, havlu gibi büyük bir şeyle sar, birde en önemlisi kabı sarsmaman gerekiyor, koyduğun gibi bırak hiç kımıldatma. Son olarakta kalorifer yanı gibi ılık bir yerlerde dursun yoğurdun, soğukta bırakma. Akşamdan yaparsan, sabaha mis gibi yoğurdun hazır :) Yok gündüz yaparsan akşama hazır :))) 7-8 saat bekletmen gerekir. Tecrübeyle sabittir, tarifime güvenebilirsin :):):)

evet haklısın bende boyle yapardım gercekten guzel oluyor

stres uzuntu çok etkılıyo sutu allah yardımcın olsun canım
pekı kaç kılo dogdu su an kaç kılo

Son düzenleme:
canım kızım artık ggsumden ayrılmak ıstemıyo kılo alımıda azaldı cıcıbebeye kendım basladım
o yuzden tedrgın oldum
acaba mamayamı baslasak karar vremedm
Bu mama yani devam sütü neden öcü gibi gösteriliyoki annelere bazı bebekler daha 1 aylıkken emmiyo onlar napıyo devam sütü içiyo,benim oğlum doğduğun 4.85 gr dı doktorumuz dediki sütün daha yeni geldiği için doymaz o yüzden 30cc mama vericez ama biberonla değil korkma seni bırakmaz dedi sonra sütüm iyice gelince bıraktım evdeyken sürekli emzirdim hiç vermedim çalışmaya başladım iş yerinde sütümü sağıyorum iki öğün anne sütü veriyordu annem öğlenleride eve gidip emziriyordum ama şimdi öğlenleride gidemiyorum bi öğün 100cc devam sütüne başladık cuma günkü kontrolümüzde 8.700 çıktı kilosu geçen ay 7.500 dü yani doymuyosa bi öğün mamadan ne olacak kalitelisini alıp yedirdikten sonra.. elma suyu havuç suyu yoğur başlayabilirsin dedi ama bunlar bebeği tok tutarmı yoğurt olabilir ama elma suyu havuç suyu tutmaz bence.

Neden devam sutu kullanmak istiyorsunuz.mama yerine mi yoksa anne sutunun yetmedigi yerdemi ne işe yariyor devam sütü
bebeğin doymasına yarıyor canım çalıştığım için iki öğün sağdığım sütü bi öğün de devam sütü veriyoruz.

sütün varsa sağıpda ver canım sütünü öyle veya böyle altı ayı bi tamamlasan anne sütüyle..

canım ben dra goturucem ıns onumuzdekı hafta mama derse mama ek gıda derse ona baslarız

Amacim kesinlikle mama ve devam sutlerini kotulemek degil elbetteki anne sütü alamayan bebeklerin doymasi icin gerekli. Benim anlam veremedigim ek besin alabilcekken anne sütü nun yanina mamanin dayatilmasi.

bazen yapıyla da alakalı olabiliyor canım.. minyon çocukların kilosu da bize göre normalden az oluyor..

annelık ıste ıcıme sınmıyor aslında bobrek genıslemesı var ek gıdaya gecersm bı sakıncası olabılırmı bılmıyorum kafama gore gcmmelıyım sanırım

sağıyorum ama yetersiz sanırım bu ay çok az kilo aldı günde bir kere bende vereyim devam sütü 3 saattemi besliyosun bebeği

maşallah küçük tosun bebeğin :) iki öğün süt veriyomuşsunya kaç cc ye denk geliyo[/QUOTE]
110-120cc oluyo canım.
sağıyorum ama yetersiz sanırım bu ay çok az kilo aldı günde bir kere bende vereyim devam sütü 3 saattemi besliyosun bebeği
evet canım 3 saatte bi basleniyo 9 buçuk 12 buçuk bide 3 de.. aptamil 1 aldım bende.

neyde yapcağımı bılemedım pilav tenceresıne koydum ıyımı:26: kavanoza boşaltcaktım yogurt karıştıktan sonra boşaltılırmı bılemedım
oğünleri soran arkadasım dr dedıkı elma armutu sabah ver şimdilik bırkaç kaşık, yoğurdu oğlen ver dedı.olursa vercem

annelık ıste ıcıme sınmıyor aslında bobrek genıslemesı var ek gıdaya gecersm bı sakıncası olabılırmı bılmıyorum kafama gore gcmmelıyım sanırım

kesinlikle doktoruna danışmadan geçme sen.. kimseyide dinleme bu konuda.. kilosu iyi diyorlarsa öyledir. Gönlünü ferah tut sen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…