Günaydin arkadaşlar.
Dün gece başıma geleni anlatmak istedim sizlere.
Oğlum daha tam donemiyordu sadece saga sola dönüyordu bende gece rahat kucagima aliyorum diye kayrolasinin parmakliklarini cikarmistim.dun gece yatagina koydum mutfaga kadar gidip geldim hemen bizimki
bir baktim tamamen dönmüş ayaklar aşağı sarkiyor emzik elinde onu agzina almaya çalışıyor aklim çıktı birde tepisiyor ayaklar boşa çıkmış tamamen
Hep diyodum yine diyorum iyi ki varsınız..mama sandalyesinde pahalı markalara bakıyoduk hatta bi model beğenmiştik..ama vaz geçtik ikeanınkini alcaz..madem herkes memnun çok paralar vermeye gerek yok..biz 4. Ay aşımızı vurulduk bugün..ebemiz kesinlikle 6. Ayı doldurana kadar ek gıdaya başlamıyosun dedi..beklicem zaten ben de pek hevesli değildimkızlar bişi sorcam size bebekleriniz nasıl dönüyo..yani dönmekten kasıt yan tarafına mı yüz üstü yam mı dönüyo
Bende cam rende aldım haftasonu elma rendeledim süper oldu 4-5 çay kaşığı yedi ama Akka'da sorun oldu günde en az 3 kere yapardı 1 e düştü bende korktum bi daha vermedim zaten anne sütü alıyordu gerek yok ek gıdaya demişlerdi ben merakımdan vermiştim bıraktım süte devam :) ama ek gıdaya geçtiğimizde sanırım kaka sorunu yaşayacağız. Korktum valla yaa. Senin bebişte sorun oldu mu böyle.
Kontrolleri iyi çıktı dimi canım. Inşallah huzursuzluk yapmaz. Ateş ölçeri yanından ayırma canım.. Ben sırt üstü bıraktım yüz üstü dönmüş velet.
kızım artık emdıgını sureklı olarak cıkarıyo bu reflu mu oluyodu
bı de artık gogsumden hıc ayrılmak ıstemıyo ben cekıyorum o cekıyo anlamıyorum alıskanlıkmı bu yoksa sutmu az gelıyo doymuyomu
Çok saol canımm..inşallah çıkmaz ateşi daha hiç bi ilaç vermedim ateş durumuna göre vereyim diyorum..uyuyo kuzum şimdi..ebemiz çok iyi gidiyo gelişimi dedi 8.200gr. Olmuş evdesin değil mi işe başlamadın dedi yok dedim hazirana kadar evdeyim..o zaman 6.ayını doldurana kadar ek gıdaya başlama dedi..benim oğluşum da geçen gece babasıyla ben başka bişeylerle ilgilenirken dönüverdi".çok şaşırdık..kanepenin üzerindeydi tesadüfen döndü heralde dedik tekrar çevirdik yine döndü..alkışı hak etti..
Ben ikamet durumundan dolayı 2 ebe değiştirdim eski ebemizi de arayıp sormuştum aşıdan sonra o ateşi olmasa bile aşı yerleri ağrı yapar en azından 2 gece yatırırken calpol ver demişti.ben Mart başında işe başlamak zorundayım onun için azar azar alışması için başlayayım diyorum ek gıdaya fakat hafta sonu çok az elma püresi verdim kaka sayısı azalınca bi daha vermem dedimsüte devam :)
Benim velet de döndü az önceYerde yatar vaziyette bırakmıştım mutfağa gittim geldim benim tosun dönmüş. Iyi ki yerde yatırmışım. Bu Eylül bebekleri anlaşmışlar herhalde annelerimizi hep beraber şaşırtalım deli edelim diye
Evet galiba anlasmislar.onceden donuyordu ama kolunu altindan cikaramiyordu artik onuda yapıyor. Yakindada sürükleyerek ilerlemeye başlar bunlar.cok dikkat etmek lazım.
bende chicco var cokk hantal zaten cok uzun süre oturmuyorlar yemek yeme anında biraz büyüyünce kendini atmaya çalışıyor kesinlikle ıkeadaki minyatür sandalyeyi tavsiye ederim bende var çok şık ve çok çok az yer kaplıyor chicco çok yer kaplıyor özellikleri var ama hiç kullanmadımm zaten biz 9 10 aylık olasıya kadar yastıga hafif yatarak yedik yada oto koltugunda bi süre sonra oturarak mama sandalyesinde anca biz yerken eşlik etti 15 aydan sonrada gerek kalmadı kaldırdık çokta gerekli birşey değil tabi mızmız eden bi bebekse iş yaparken masada kucağımda durmasın dersen alınabilecek birşey
Merhaba annecikler
Bebişlerinizd sizlerde iyisinizdir inşallah
Hamileyken sıcaklardan uyuyamıyordum son iki aydırda arasım hep gececi oturuyoruz birlikte :)
Ama çok şükür damak kaşıntıları haricinde keyfimiz yerinde
Doğsun diye gözünün içine bakıyordum şimdide dönsün diye bakıyorum biraz tembel haliyle bu ayın 27sinde 5. Ayını da dolduracak ben hala atama olmadığı için evde onunlayım geçinip gidiyoruz
Hepinizide mis kokulu bebeciklerinizi de öpüyoruz
Arasla fotomuzu koymaya çalıştım umarım olmuştur :)
Vallahi harika super olmus
maşallah çok güzel yapmışsınız 4.5 aylık kızçem artık durmak istemiyor sıkıldı ki en gösterişli en özellikli ve pahalısını aldık sözde gereksiz yere arkadaşıma verdim 2 aylık bebişi kullanıyor biz dönmeye başladık kalın örtü seriyorum yere koltugada bırakamam anında yer değiştiryor ışıklı sesli dişlik çıngırak ne oyuncak varsa koyuyoruz üstüne bi tarafta ablası oynuyor bi taraftada yavrucuk tur atıyor ablası gibi çok erken dünmeye başladı karnının üstüne dönüp kafayı kaldırıyo yuvarlanmaları iice çözdü ablası 5 aylıkken sürünüyordu aynısını bekliyoruz bakalım
Günaydin arkadaşlar.
Dün gece başıma geleni anlatmak istedim sizlere.
Oğlum daha tam donemiyordu sadece saga sola dönüyordu bende gece rahat kucagima aliyorum diye kayrolasinin parmakliklarini cikarmistim.dun gece yatagina koydum mutfaga kadar gidip geldim hemen bizimki
bir baktim tamamen dönmüş ayaklar aşağı sarkiyor emzik elinde onu agzina almaya çalışıyor aklim çıktı birde tepisiyor ayaklar boşa çıkmış tamamen
kızım artık emdıgını sureklı olarak cıkarıyo bu reflu mu oluyodu
bı de artık gogsumden hıc ayrılmak ıstemıyo ben cekıyorum o cekıyo anlamıyorum alıskanlıkmı bu yoksa sutmu az gelıyo doymuyomu
kızlar daha once yazmıştım nette okudum meyve püresi haşlamayla oluyomuş dıye. meğer benım mınık rendem yuzunden katı oluyomuş.cam rendeler bebekler ıçın yapılıyomuş meğer bılmıyordum kıhemen cam rende aldım rendeledım armutu elmayı mama gıbı oldu hakkatende yedı kızım.bende haşlamaktan vazgececğim haklısınız vıtamını kayboluyodur oyle belkı.sorun rendedeymış yanı
Hep diyodum yine diyorum iyi ki varsınız..mama sandalyesinde pahalı markalara bakıyoduk hatta bi model beğenmiştik..ama vaz geçtik ikeanınkini alcaz..madem herkes memnun çok paralar vermeye gerek yok..biz 4. Ay aşımızı vurulduk bugün..ebemiz kesinlikle 6. Ayı doldurana kadar ek gıdaya başlamıyosun dedi..beklicem zaten ben de pek hevesli değildimkızlar bişi sorcam size bebekleriniz nasıl dönüyo..yani dönmekten kasıt yan tarafına mı yüz üstü yam mı dönüyo
Aman sen yaninda yokken koyma sakin.bende cekyati actim yaninda dururken uzerine koyuyorum.yoksa isim varsa kayrolasinda duruyor.o gunleride gorelim hayirlisiyla:)))Artık koltuklar çok sakıncalı galiba. Kaşla göz arasında yürüyüverir bunlar şimdi
Ben kan damlasına başlamadım daha 5. Ay kontrolünde kan tahlili yaptırıp öyle başlamayı düşünüyorum vegaform diye bi damla tadı fena diil ama kabızlık yapabiliyormuş. Korktum biraz onun için tahlil yaptırmadan vermeyeyim dedim.
Ben kan damlasına başlamadım daha 5. Ay kontrolünde kan tahlili yaptırıp öyle başlamayı düşünüyorum vegaform diye bi damla tadı fena diil ama kabızlık yapabiliyormuş. Korktum biraz onun için tahlil yaptırmadan vermeyeyim dedim.
Bende de oyleydi hatta daha emerkende çıkarttığı oluyordu gavikon kullandim gecti artik kullanmiyorum.memeyi cekmesi sutun az olunca oluyor canim bende de bazen öyle oluyo
Oyun halısı oydu buydu derken sıra mama sandalyesine geldi değil mi? Hangisinden alsak aceba..ikeanınki rahat mı?bana çok basit fibi geldi ama kullanışlı ve rahatsa çok para vermeden onu almak mantıklı
kızlar şu bahsettiğiniz ikeanın mamasandalyesinin linki var mı ?
bide biz ne zaman oturtcazki onları mama sandalyesine
http://www.ikea.com.tr/urundetay/00069725/antilop_mama_sandalyesi.aspx
Ben hergün 5-10 dk oturtuyorum. Tepsisi ayrı satılıyor 15 tlye onu da takıp önüne oyuncaklarını koyuyorum deli oluyo. Teker teker yere atıp arkalarından bakıp gülüyo sıpa :)
http://www.ikea.com.tr/urundetay/00069725/antilop_mama_sandalyesi.aspx
Ben hergün 5-10 dk oturtuyorum. Tepsisi ayrı satılıyor 15 tlye onu da takıp önüne oyuncaklarını koyuyorum deli oluyo. Teker teker yere atıp arkalarından bakıp gülüyo sıpa :)