2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Esra hanım benim bebeğim 11eylül doğumlu 6 kılo alt sınırda gıdıyor.çok kaygılıyım sizin bebeğiniz nasıl?

doktorunuz ne diyor peki 4 aylik kontrolde 6100 civari tartildik basta 1 kilo ve ustu aliyordu 3 aylikken hasta oldu cok kustu verdi diyorduk o ayi 200 gr alarak tamamladik bu ayda 600 civari aldik dr ii dedi bencede ii emin ol ilk kizimda az alirdi yani aslinda ayda almasi gerekeni 600 civari dun tartildi 2 yasinda 13 kilo suan size az gibi gelebilir cok cok ii obez cocugu napicaz ark bebegi 5 aylikken 9500 grdi gec dondu gec emekledi tutunup kalkamadi gec yurudu saglik bumu sence benim minnosum 5 aylkken 7 7.5 kilo civariydi 4 aylikken yuvarlanmaya basladi 10 ay civari yurudu 17 aylikken tuvaletini soyledi cok akilli sagliklimi ona bak dunya obeziteyle savasirken sisirme cabasini anlamiyorum genetik olur yemez kilo alir ilerde simdi ye dedigimiz cocuklara emin ol az ye dicez saglikliysa sorun etme ilk 6 ay 400 500 gr almasi 6 aydan sonra 250 gr yeter derdi doktorum tadini cikar minicik savunmasiz mis kokulu yavrun cabuk buyuyecek kilomu oda ne baska derdi olmasin dogumdan sonra 54 kiloya dustum 1.70 boyum uzunum kilolu durmuyorum esim dikkat et der bebekken cok minikmisim ergenlik zamani kilolu sonra zayif kiloyu hicc sevmiyoruz iki cocuk annesiy kendimide cocuklarimida saglikli beslerim kilo icin degil zayif seviyorum de gec alt sinirda filanda degil annesi benim icin kokla

Merhaba annecikler

Bebişlerinizd sizlerde iyisinizdir inşallah
Hamileyken sıcaklardan uyuyamıyordum son iki aydırda arasım hep gececi oturuyoruz birlikte :)
Ama çok şükür damak kaşıntıları haricinde keyfimiz yerinde
Doğsun diye gözünün içine bakıyordum şimdide dönsün diye bakıyorum biraz tembel haliyle bu ayın 27sinde 5. Ayını da dolduracak ben hala atama olmadığı için evde onunlayım geçinip gidiyoruz
Hepinizide mis kokulu bebeciklerinizi de öpüyoruz :KK54:
Arasla fotomuzu koymaya çalıştım umarım olmuştur :)

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    36,6 KB · Görüntüleme: 39
Merhaba annecikler

Bebişlerinizd sizlerde iyisinizdir inşallah
Hamileyken sıcaklardan uyuyamıyordum son iki aydırda arasım hep gececi oturuyoruz birlikte :)
Ama çok şükür damak kaşıntıları haricinde keyfimiz yerinde
Doğsun diye gözünün içine bakıyordum şimdide dönsün diye bakıyorum biraz tembel haliyle bu ayın 27sinde 5. Ayını da dolduracak ben hala atama olmadığı için evde onunlayım geçinip gidiyoruz
Hepinizide mis kokulu bebeciklerinizi de öpüyoruz :KK54:
Arasla fotomuzu koymaya çalıştım umarım olmuştur :)

Sizi gordugume sevindim hamileligimin basindan beri takip ediyodum sizi ve rumeysayi cok iyi hatirliyorum aras dogdu dogacak derken ayni heycani inan yasiyodum artik donmeler bekleniyor iyi oldugunuza sevindim

Sizi gordugume sevindim hamileligimin basindan beri takip ediyodum sizi ve rumeysayi cok iyi hatirliyorum aras dogdu dogacak derken ayni heycani inan yasiyodum artik donmeler bekleniyor iyi oldugunuza sevindim

Ahh evet dönecek diye bekliyoruz yürüteç seçiyoruz :) nicki hatırlayamadım hamileyken yazmıyomuydunuz sizin bebiş nasıl peki ne kadarlık oldu

kızlar aranızda mama sandalyesi alan var mı araştırıyorum ama nasıl bişe almalıyım karar veremedim :KK50:

bende chicco var cokk hantal zaten cok uzun süre oturmuyorlar yemek yeme anında biraz büyüyünce kendini atmaya çalışıyor kesinlikle ıkeadaki minyatür sandalyeyi tavsiye ederim bende var çok şık ve çok çok az yer kaplıyor chicco çok yer kaplıyor özellikleri var ama hiç kullanmadımm zaten biz 9 10 aylık olasıya kadar yastıga hafif yatarak yedik yada oto koltugunda bi süre sonra oturarak mama sandalyesinde anca biz yerken eşlik etti 15 aydan sonrada gerek kalmadı kaldırdık çokta gerekli birşey değil tabi mızmız eden bi bebekse iş yaparken masada kucağımda durmasın dersen alınabilecek birşey

Eki Görüntüle 940639 bizim yaptığımız oyun halısı

maşallah çok güzel yapmışsınız 4.5 aylık kızçem artık durmak istemiyor sıkıldı ki en gösterişli en özellikli ve pahalısını aldık sözde gereksiz yere arkadaşıma verdim 2 aylık bebişi kullanıyor biz dönmeye başladık kalın örtü seriyorum yere koltugada bırakamam anında yer değiştiryor ışıklı sesli dişlik çıngırak ne oyuncak varsa koyuyoruz üstüne bi tarafta ablası oynuyor bi taraftada yavrucuk tur atıyor ablası gibi çok erken dünmeye başladı karnının üstüne dönüp kafayı kaldırıyo yuvarlanmaları iice çözdü ablası 5 aylıkken sürünüyordu aynısını bekliyoruz bakalım

Mama sandalyesi için İKEA öneririm. Ben çok rahat ettim onunla niye dersen;

Ürün kullanışlı içine alınan özel minderiyle dahada kulanımlı hale geliyor
Temizlemesi çok kolay
Metal ayakları söküyorsunuz ve götürüp bayağı banyoda deterjanla süngerle girişiyorsunuz.
Saklaması çok kolay yine ayaklar ve tepsi sökülüp evin bir köşesine kaldırılabiliyor
Ben ilk aldığımda beğenmeyenler oldu daha teferruatlı birşeyler aldı arkadaşlarım ama sonrası hep kirlenen sandalyeler çıkmayan izler ben bunlarla uğraşmadım şimdi yeni alınmış gibi tertemiz taş gibi hala duruyor.

Günaydin arkadaşlar.
Dün gece başıma geleni anlatmak istedim sizlere.
Oğlum daha tam donemiyordu sadece saga sola dönüyordu bende gece rahat kucagima aliyorum diye kayrolasinin parmakliklarini cikarmistim.dun gece yatagina koydum mutfaga kadar gidip geldim hemen bizimki
bir baktim tamamen dönmüş ayaklar aşağı sarkiyor emzik elinde onu agzina almaya çalışıyor aklim çıktı birde tepisiyor ayaklar boşa çıkmış tamamen

Ahh evet dönecek diye bekliyoruz yürüteç seçiyoruz :) nicki hatırlayamadım hamileyken yazmıyomuydunuz sizin bebiş nasıl peki ne kadarlık oldu

Hoşgeldiniz aras in validesi :KK71: iyi olmaniza sevindik. Yanlış hatırlmiyorsam ilk dogum yapan arkadastiniz.nacizane fikrim yurutec konusunda biraz araştırma yapmaniz.yurutec bebekler in geç yurumesine neden olabilir mis

Günaydin arkadaşlar.
Dün gece başıma geleni anlatmak istedim sizlere.
Oğlum daha tam donemiyordu sadece saga sola dönüyordu bende gece rahat kucagima aliyorum diye kayrolasinin parmakliklarini cikarmistim.dun gece yatagina koydum mutfaga kadar gidip geldim hemen bizimki
bir baktim tamamen dönmüş ayaklar aşağı sarkiyor emzik elinde onu agzina almaya çalışıyor aklim çıktı birde tepisiyor ayaklar boşa çıkmış tamamen
Kaş la göz arasi daha neler neler yapicaklar alıştırmalar başlamış annesi.

kızlar günaydınn yaa benim kızım 10 da uyurdu en geç dün gece 12de zor uyuttuk. neden öyle oldu acaba perşembe cuma günleri kayınvaliem bakıyo acaba naptı çocuğa bütün gün uyuttumu ne düzeni bozulcak diye çok korkkuyorum bide açmı kaldı acaba diye düşünüyrum çünkü göğsümü çekip çekip bıraktı dolapta süt vardı ısıttım onu bi güzel içti :KK43::KK43: sonra uyudu . çalıştığım için işyerinde sağıyorum ben işteyken onu veriolar eve gelincede yemek bulaşık dinlenemiyorum acaba geceye sütmü kalmıyo böyle olan var mı aranızda kilosuda iyi olduğu için doktorda ne ek gıda ne başka bişey önerdi . bu arada 12 eylül doğum tarihimiz 4. ay knotrolümüzde 7150 idi kilosu.

Cuma günü aşısını vurdurduk iki gün burnumdan getirdi surat hep ağlamaklı bi huysuzluk huzursuzluk uykuya dalamadı falan derken atlattık galiba,benim oğlum emiyo 8.700 olmuş ama bana başla dediler ek gıdaya,hepsi ayrı bişey söylüyo günlük çay bardağına yoğurt ver dedi elma suyu havuç suyu 3 gün 3 gün başla karıştırma dedi,elmayı havucu katı meyve sıkacağında sıkıp versek olmaz mı acaba,hafta sonu şu kavonozda pürler var ya 5 aylık için olandan kayısı-elma karışımıydı verdim bir yedi tadımlık verdim versem yiyecek daha,masda yemek yerken pusetle hep yanımızda oturttuk bizi zlerken ağzını şapurdatıyo acaba banada verirlermi diye bi iki kere 2 çay kaşığı kadar çorba vermiştim şimdi her defasında bişeyler bekliyo sıpa :) Dün akşam aynısını banada yaptı memeyi uyumak istedi meğersem doymamaış dediğin gibi yorulursan sütü çok etkiliyo.

allah razı olsun canım ıns
benımkıde aynı canım ya oksurugu arttı kusuyo bıde

elma kabuğu ve ıhlamur çok iyi gelmişti bizim öksürüğümüze dene istersen canım.
Arkadslar oyun halısı önemlimi sizce

Ben çok faydasını gördüm hem onda oynarken işlerimi yapabildim hem onun sayesinde kucağa alışmadı bide çalışıyorum çocuk akşama kadar ne yapsın,bide o havada şeylere uzana uzana sanki kavrama yeteneği arttı,yanında ne olursa olsuni elini uzatıp alıyo oynuyo
verdiğim paraya değdi ben kanepeyi açıyorum onun üzerinde duruyo kenarlarıda emniyetli iyice dönmeye başlayınca yere alırım benim oyun halım playgro mutlu çiftlik işık ve sesli oyun halısı

Kaş la göz arasi daha neler neler yapicaklar alıştırmalar başlamış annesi.

benim minnoşum sürekli sürünmek yuvarlanmak istiyordu bi süre sonra dik tut ayakta durcam diye mızırdanıyordu 6 aylıkken başladık yürüteç kullanmaya hemen yürüyemesede çok koymasamda yürütecin çok faydasını gördüm bi süre sonra çözdü inmeye bile başladı yürüteçten zaten yaşına gelmeden yürüdü kalçaya zarar verir yok erkek için zararlıdır filan diyolar ama alakası yok

kızım artık emdıgını sureklı olarak cıkarıyo bu reflu mu oluyodu
bı de artık gogsumden hıc ayrılmak ıstemıyo ben cekıyorum o cekıyo anlamıyorum alıskanlıkmı bu yoksa sutmu az gelıyo doymuyomu

kızım artık emdıgını sureklı olarak cıkarıyo bu reflu mu oluyodu
bı de artık gogsumden hıc ayrılmak ıstemıyo ben cekıyorum o cekıyo anlamıyorum alıskanlıkmı bu yoksa sutmu az gelıyo doymuyomu

Geçen haftalarda benim oğlumda öyleydi mutlaka emdikten sonra bir kısmını çıkarıyordu. Sonra anladım ki biraz üşütmüşüz burnu tıkanmaya başlayınca üşüttüğümüzü anladım. 22 dereceydi ev 23 yaptık geçti şimdi. Belki üşütmüş olabilirsin canım.

kızlar daha once yazmıştım nette okudum meyve püresi haşlamayla oluyomuş dıye. meğer benım mınık rendem yuzunden katı oluyomuş.cam rendeler bebekler ıçın yapılıyomuş meğer bılmıyordum kı:KK30: hemen cam rende aldım rendeledım armutu elmayı mama gıbı oldu hakkatende yedı kızım.bende haşlamaktan vazgececğim haklısınız vıtamını kayboluyodur oyle belkı.sorun rendedeymış yanı:KK1:

kızlar daha once yazmıştım nette okudum meyve püresi haşlamayla oluyomuş dıye. meğer benım mınık rendem yuzunden katı oluyomuş.cam rendeler bebekler ıçın yapılıyomuş meğer bılmıyordum kı:KK30: hemen cam rende aldım rendeledım armutu elmayı mama gıbı oldu hakkatende yedı kızım.bende haşlamaktan vazgececğim haklısınız vıtamını kayboluyodur oyle belkı.sorun rendedeymış yanı:KK1:

Bende cam rende aldım haftasonu elma rendeledim süper oldu 4-5 çay kaşığı yedi ama Akka'da sorun oldu günde en az 3 kere yapardı 1 e düştü bende korktum bi daha vermedim zaten anne sütü alıyordu gerek yok ek gıdaya demişlerdi ben merakımdan vermiştim bıraktım süte devam :) ama ek gıdaya geçtiğimizde sanırım kaka sorunu yaşayacağız. Korktum valla yaa. Senin bebişte sorun oldu mu böyle.

Hep diyodum yine diyorum iyi ki varsınız..mama sandalyesinde pahalı markalara bakıyoduk hatta bi model beğenmiştik..ama vaz geçtik ikeanınkini alcaz..madem herkes memnun çok paralar vermeye gerek yok..biz 4. Ay aşımızı vurulduk bugün..ebemiz kesinlikle 6. Ayı doldurana kadar ek gıdaya başlamıyosun dedi..beklicem zaten ben de pek hevesli değildim:KK1:kızlar bişi sorcam size bebekleriniz nasıl dönüyo..yani dönmekten kasıt yan tarafına mı yüz üstü yam mı dönüyo:KK52:

X