2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar cok acil cevap verin bebishimin gözleri capaklandi açamıyor sütümden sıktım pamuğa biraz yok açılmıyor 😂 var mı sizede de
 
Kızlar cok acil cevap verin bebishimin gözleri capaklandi açamıyor sütümden sıktım pamuğa biraz yok açılmıyor  var mı sizede de

Benim de başıma geldi, atlattık çok şükür.. Kaynamış soğumuş su ve steril gazlı bez ile silmelisin. cocuk doktorunun görmesi iyi olur damla vermişti benimkine..
 
@biocin teşekkür ederim biraz sütümü sıktım pamuğa sımdı uyudu yarın doktor kontrolumuz :KK43: inşallah enfeksiyonel bir sey degildir
 
Herkese günaydın arkadaşlar bugün nasılsınız bebişler nasıl? Ben dünden beri yanlızım oğlumla tek başıma ilgileniyorum strestenmidir bilmiyorum ama mideme çok şiddetli ağrılar girmeye başladı bebeği bırakıp doktorada gidemiyorum varmı tavsiyeleriniz ne iyi gelir mide ağrısına bir de geçen akşam kızarma türü yiyecekler yemiştim onlar mı dokundu acaba ne yapsam bilmiyorum gecenin yarısı acaip kramplar giriyor mideme:KK5:
 
kızlar doğurmayan kaç kişi kaldık?
Benim düzenli kasılmalarım var ama açılmam olmuyor bir türlü :KK43: pazar 40 haftam doluyor, normal doğumu çok istiyorum. Doktorum çatın biraz dar dedi ama bebeğim çok kilolu olmadığı için (3300 gr) ben normal doğumu beklemek istiyorum dedim. Önümüzdeki hafta 41 e gireceğiz ve normal doğum başlamazsa kakasını falan yapar diye de korkuyorum. Geceleri kasılmalardan uyuyamıyorum ama açılma yok :KK5: dua edin benim için nolur kızım normal doğumla gelsin kucağıma

dularım seninle aynı şeyleri bende yaşıyorum bende 40+2 gün oldum bekliyorum
 
bende dogurdum kızlar ayın 25 ınde oglum olduuu 3,340 gram dogdu normal dogum ve 3 dikişim var ve cok kolay oldu cok sasırdı ebeleer :)
 
arkadaşlar 40+2 oldum bugün, bebişim gelmedi, beklemek çok zormuş, umarım benim gibi bekleyen tüm anne adayları bir an evvel bebeklerini kucaklarına alılar,
 
slm kızlar biz bugun 28 günlük olduk oğluşumla annem gittiğinden beri tek basıma olmasamda geceler zor oluyo esım pış pışlemekten başka bısey yapamıyı hala:)
göbeği düşüpte kanyanalar olmuş bizimde oyle olmuştu 6. gun gobegımız dustu snra bı gece kan gırduk ama koyu renktı enı kan degıldı dr ger yenı kan gorursenız gelın tahlıl yapalı demıstı cok sukur gelmedı,o günden sora sureklı alkol ıle temızledık ve ananemın soylemesı uzerıne uzreıne baskı yapsın dıye bız mendıl koyduk,bebegın kasıkları dışa doğru olmasın gobegı bassın kı ilerde çiş sorunu olmasın dıyeymıs ve gerçekten gobegımız duzzeldı cok sukur:nazar:
dr lar 2 saatte bıe uyandırın demıstı sımdı bebegım cok zor uyuyor eskıden kımse uyandırmazmış annem de dr oyle deyınce uyandıralım dedı 15 gundn sonra uyandırmadık ama bebısımın o güzel uyuşu gıttı 18 saat uyuması gerekiyor dedı dr oys bızım bebıs artık 10 saat bıle uyumuyo ınsallah bır an evvel eskı uykusuna kavusuruz
 
merhaba kızlar bızde bugun kalca testını yaptırdık fakat ultrason sonucu ıyı cıkmadı dr çift bez kullanmamı 3 ay sonra kontrole gıtmmemı soyledı ama tekrar farklı bı dra gıdıcem ıns ..ben ıyı degılım hep aglamaklıyım
 
mrb.Denedim arkadaşlar.Su şişesi elimden düşmüyor.Ben bu şekilde devam edeceğim ama gerildim artık.süt var yok sadece bunu düşünüyorum.Tşk ler arkadaşlar yardımlarınız için.
canım öncelikle stres yapma oda çok etkiler sütünü. allah verir onun nasibini. su, komposto, lokum, hurma, soğan. ben bunları yiyip içiyorum sürekli.şimdiden 2 kilo aldım ama olsun yeterki oğluma süt olsun. özelliklede uykudan sonra çok güzel süt oluyor fırsat buldukça uyu dinlen..
Arkadaşlar bebişini hiç dışarı çıkardınızmı(doktor,aşı haricinde)biz 26 günlük olduk gezmeye gidelim diyorum ama daha küçük gibi geliyo.
canım biz 12 günlükken başladık dışarı çıkmaya halende devam. parka falan gidiyoruz, yürüyüş yapıyoruz. fırsat bu fırsat diyorum çünkü soğuklar başlayınca çok mümkün olmayacak bide bizim burda kış geldi mi kolay kolay gitmiyor.. sende çık bence ne sakıncası varki?
Merhabalar bayanlar, 26 eylül sabahı 9 saat suni sancı sonrası açılma olmayınca genel anestezi ile bebegimi kucağıma aldım.. normal doğum çok istiyordum kısmet olmadı ama şunu anladım ki doğum şekli ne olursa olsun evladını kucağına almak gibisi yok.. Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah..
yasemincim gözün aydın allah analı babalı büyütsün. sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah..
İyi akşamlar kızlar :) ben doğum yapalı 19 gün oldu bebişim 1 hafta küvez de kaldı. Çok zorlandım ne anne gibi hissedebildim kendimi ne de loğusa gibi hissedebildim. Yeni yeni bişeyler anliyorum. Sabaha kadar gaz sancısi çekiyor yavrum. Aglayip duruyyor:KK43:. Hatta onunla ben de ağliyorum :KK43: 4 saat kesintisiz ağlıyor yaaa. Çok üzülüyorum. Ben nasil anneyim susturamiorum diye :KK43:( inşallah 40 miz çıkınca düzelir.
canım geçmiş olsun öncelikle. gaz herkesin sıkıntısı.rezeneyi duydum herkesten arada bi kendim bir bardak içiyorum. çok etkisi oluyor mu pek anlamış değilim ama bi arkadaşım rezeneyi kaynatıp direk bebeğine veriyordu. o türlüsü benim pek içime sinmediğinden kendim içiyorum. eğer çok sıkıntınız varsa bazı organik ilaçlar varmış onlardan deneyebilirsin bana bi arkadaşım hediye getirdi :) ama daha kullanmadım.
 
Bi tanidigim kizinda cok gaz sorunu yasamis denemedigi ilac kalmamis sonra komsunun tavsiyesi uzerine ilik sekeerli su vermis ve alttan ustten ne kadar gaz varsa cikarmis bebegi.bunu buyuklerimizde soylrdi.
 
Arkadaslar 22 gunluk anneyim ve son bir haftadir gogus ucu yaralari beni perisan etti.hamileyken stokladigim pahali kremler hicbi ise yaramadi.en son kanayip agzi burnu kan olunca bebegimin ne yapacagimi sasirdim.biraz arastirma yapip yara merhemlerinin ise yarayip yaramayacagini denemek istedim.sonra biyerde travogen merhemin bikac kiside meme ucunu duzelttigini okudum ve hemen denedim.sonuc iyi.gogsum toparladi hemen.emzirmeden once bolca yikiyorum ve mememi kendi sutumle once bi siliyorum bebege vermeden once.sikinti yasayanlar icin oneride bulunmak istedim.bu arada sutu az olanlara en buyuk tavsiyem milupanin lactamili.gunde bi bardak iciyosun ve gogsunuz sutle doluyo.
 
Kızlar ben doğum yapalı 14 gün oldu sezeryan dikiş yerimde dikişimin üzeri boyunca sertleşme var çok azcık bir şişlikle bu arada estetik dikiş yani yapıştırma ve bugün de özellikle sağına dogru daha fazla şişlik hissettim sizde de var mı böyle bir durum korkmaya başladım


dikiş üzerindeki sertleşmeler. dikişin altında 7 kat daha dikiş var onların sertleşmesi canım. o dikişlerde iyileşip eriyince o sertlikler kalmayacak. o şişlikleri ilk hissettiğimde bende korkmuştum. iltihap falan var sanmıştım doktora gitmiştim. doktorum çok normal demişti. sen dört parmak genişliğindeki yerden kızım nasıl çıktı diye düşünmüyorsun bu sertliğimi düşünüyorsun demişti :))))))))))))9

Sezeryan olan arkadaslara bir sorum olucak.ben 20 gun once sezeryan oldum.dikisler estetik benimde.baslangic ve bitis yerinde dikis var sadece herkes gibi.yalniz benim problemim ameliyattan beri sol tarafima yatabiliyoken sagima dogru hic yatamiyorum.bi batma ve agri hissi.sizdede bu problem varmi yoksa benim ki normal disi bir durummu???

bende sağıma yattım 20 gün boyunca soluma yatamadım. 20. günden beri iki tarafımada yatabiliyoru. bugün 25 günlük olduk.
sol tarafıma hem yatamıyordum. hemde her oturmamda kalkmamda sol tarafımda feci ağrı oluyordu. ayak parmağımdan başımın tepesine kadar hissediyordum o ağrıyı. doktorum önemsiz 40-45 gün içinde geçer düzelirsin demişti. 20. günümde düzeldi
 
X