maraba arkadaşlar şimdi size pekte hoş olmayan doğum hikayemi anlatıcam umarım kimsenin başına gelmez... 12 eylülde spinal anestezi ile sezeryan olmaya karar vermiştik.saat 8:30 da beni ameliyathaneye aldılar (çok da iyi bir hastane doğumun yaklaşık 8000 tl olduğu !!!!!!) sizleri korkutmak istemem ama çok korktum ameliyathanede çok üşüdüm ve titredim sıcak hava verdiler biraz rahatladım neyse uzatmayım uygun pozisyonda oturmam istendi belden iğne için zorda olsa oturdum ... 1. deneme başarısız !!!! 2. deneme başarısız ....3. deneme iğne yanlışlıkla dura zarını deler ve olmaması gereken yerde kocaman bir delik olur... ama ilaç verilir !!!! 5 dk boyunca uyuşmam gerektiği konusunda beni inandırmaya çalıştılar ama ben uyuşmamıştım batırdıkları iğneyi olduğu gibi hissediyordum ve en sonunda genel anestezi yapıldı... uyandım , uyandığım esnada bana birşeyler anlattılar ama anestezi nedeniyle anlamadım hiçbirşey korkunç gerçeği daha sonra öğrenicektim... odama çıkarıldım çok iyiydim doğum fotoğrafçısı çağrmıştım çok güzel fotolar çekindik çok iyiydim makyajlı saçım yapılı :) ikici gün anlamadığım şekilde doktorlar arasında bir anlaşmazlık vardı anestezi doktorunun direktifi ile hemşireler beni yatırıyor kadın doğum doktorum gelip hala kalkmadınmı ,kalkıp biraz yürü diyor... bir sorun olduğunu anladık ve annemin ısrarı ile kadın doğum doktoru anestezi doktorunu bize herşeyi anlatması için gönderdi. doktor geldi ve anestezi sırasında neler olup bittiğini anlattı çok açık bir dille dura zarının yırtıldığını ordan beyin omurilik sıvısının aktığını korkunç bir başağrısına neden olacağını bu yüzden ayağa kalkmaman gerektiğini .genelde bir haftada geçtiğini ama geçmeyedebileceğini geçmezse yama yapılacağını çok üzgün olduğunu ama yüzde 1 ihtimalle böyle durumların gerçekleştiğini anlattı. tabi ben lohusa psikolojisi ile ağlama krizine girdim çocuğumda benle birlikte ağladı. kendime geldiğimde annem babam doktorum eşim herkes aciyan gözlerle bakıyordu bana... 4 gün hastanede yattım 4. gün zorla çıktım çok sıkılmıştım. sürece gelince gerçekten bir hafta boyunca korkunç başağrısı yaşadım her ayağa kalktığımda kendimi yüksek bir yerden atasım geldi. çocuğumla hiç ilgilenemedim sadece emzirdim yatarak... sezeryan yaram iyileşmedi çünkü hiç yürüyemedim... bir hafta sonunda baş ağrısı geçti çok şükür... ve diğer yaşadıklarım kulak uğultusu boyun tutulması bel tutulması şuan sadece hafif bel ağrım var... ama psikolojim inanılmaz bozuk sakat kalacağımı hiç iyileşemeyeceğimi düşünmüştüm. çok uzun yazdım kusura bakmayın ama herkes bilsin böylede yan etkisi var yüzde bir ama oluncada oluyo işte... bebişim iyi çok şükür ... ama yakınlaşamadık hala... bunlar geçti ama göğüslerimin ucu yara oldu emzirirken ağlıyorum resmen benim gibi olan var mı yada bir hal çaresini bulan. bide tecrübeleri annelerden bilgi istiyorum emzirirken ağlamaya başlıyo sanırım gazı oluyo gazını çıkarıyorum sonra tekrar emziriyorum tekrar gazı oluyo
napıcağımı bilemiorum.