2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım bu mesajına cevap yazacaktım sayfaları okudukça mojizukudan müjdeli haberi öğrenmiş oldum. Aras bey artık kucağındaymış çok geçmiş olsun.. gözün aydın. allah sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün gelmiyor gelmiyor dedikçe sonunda geldi bakalım aras.. inşallah ikinizde iyisinizdir.. kendim doğum yapmış gibi çoooooooooooook sevindim güzel haberleri senden duymak için sabırsızlanıyorum kendini iyi hissettiğinde yazarsın artık... çok öpüyorum sizi canım darısı bizim tembellere inşallah...

kızlar bu arada egelgeç in bu sabah suyu gelmiş, açılması olmadığı ve bebek iri olduğu için spinal sezeryane girecekmiş.. Aras Ali beyde aramıza katılacak hayırlısıyla..

aynen bende haberi alınca o kadar heyecanlandım.. Bu arada Aras Ali bey doğmuş.. bundan sonraki gelişmeler egelgeç'ten artık..
ayyy canım çok sağol haber verdiğin için, çok mutlu oldum okuyunca bunlar müjde verdiğin için sana :119::119:

canım bence bu acıklıkla agdaya gıtme mıkrop kapabılırsın bence gerekırse jıletle halletmeye çalıs

ayyyy egelgec doğum yapmıs çok sevındım yaaa
rabbım saglıklı bı omur nasıp etsın yavrusuna tez zamanda ıyılesır ıns

canım ne mutlu sana ki yavrunu kucağına almışsın. Şimdi tadını çıkartma zamanı. Bütün stres sıkıntıların bitti ne güzel. Darısı geri kalanlarımızın başına. Hepimiz gün gün dökülmeye başlarız artık :) Benim suyum gelse telaştan napardım acaba Anne olmama çok az kaldı ama bazen kendimi hala çocuk gibi hissediyorum bu kadar da korkak olunur mu dimi ama.

tebrik ederim cnm allah analı babalı büyütsün ne güzel bi duygudur kimbilir artık foruma döndüğünde okursun mesajları sağlıkla sıhhatle inş bekliyoz seni....

çok tebrik ederim canım, sonunda kavuştun oğluşuna benimde tarihim 1 eylül seninle aynıydı, birden çok heyecanlandım bende kızıma kavuşmak istiyorummm artık :)

bebeğine kavuşan anneleri tebrik ederim allah analı babalı büyütsün inşallah =)
bizim gibi bebelerini bekleyen annelere hayırlı doğumlar dilerim =)

arkadaşlar bugün doktora gittim 39. hafta uzun yola çıkacağımı söyledim (5 saat yol gidip, konaklayıp, ertesi gün bir 5 saat daha gideceğimi ve 2 saatte bir mola vereceğini söyledim )

doktor gözümü korkuttu risk alma ya bebeğe bir şey olursa filan dedi, çok aklım karıştı kendi arabamız sonuçta ha evde oturmuşum ha arabada diyorum kendi kendime, siz ne dersiniz bu konuda ?

hakikaten riski ama sen bilirsin gideceğin yolun uzunluğu ve cinsi de önemli bende otoban gibi düzgün bi yolsa çok bişey olmaz ama zor bi karar ben kendim olsam gitmezdim ama sen bilirsin..

hakikaten riski ama sen bilirsin gideceğin yolun uzunluğu ve cinsi de önemli bende otoban gibi düzgün bi yolsa çok bişey olmaz ama zor bi karar ben kendim olsam gitmezdim ama sen bilirsin..

cnm cevabın için çok teşekkür ederim...

kendi aileme 12 saat eşimin ailesine de 10 saat uzağız, burda kimim kimsem yok,
yolu ikiye bölersek sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum daha doğrusu öyle düşünmek istiyorum,
yollar çok düzgün o konuda sıkıntı yok ama doktor resmen çok aklımızı karıştırdı,
yoldaki herhangi bir hastahanede de doğurmayı göze aldım iş ki bebişime bişey olmasın..

hayırlı doğumlar cnm dualarımız senle...

kızlar yaa sizden süt geliyo mu hiç benden hiç gelmiyo normal mi birazda sıkıyorum ama.sonuçta sütümüzün oluşması lazım demi 37. haftadayım ben

kızlar yaa sizden süt geliyo mu hiç benden hiç gelmiyo normal mi birazda sıkıyorum ama.sonuçta sütümüzün oluşması lazım demi 37. haftadayım ben

cnm benden iğne başı kadar geliyor ayda yılda bir, sen sütü kafaya takma cnm allahın izniyle dolmuştur göğüslerimiz sütle
bu arada aman diyim sıkma göğüslerini, doğum eylemini başlatırmış

ayy ne bilem kuzucuğum doğduğunda mama yemesin süt içsin istiyom sıkyımda hazır olsun mantığındayım onahem doğmasını da istiyom yaa yarın kontrolüm var hiç çatı kontrolüde yapmadılar bana belki yarın onu da yaparlar sonra direk doğuma

valla böyle göğüslerini sıkmaya devam edersen hemencecik doğurursun dikkat:))))) sen hiç merak etme doğum yapıp da sütü gelmeyen duymadım çevremde, sadece sezeryanda geç gelebiliyormuş o kadar..

Üç hamileliğimde de doğumdan önce süt gelmedi hiç. İlkinde kırkım çıkana kadar sütüm biraz azdı sonra çoğaldı. İkincisinde doğumdan hemen sonra emzirdim, tabi tecrübeden dolayı da stresim yoktu ilk günden itibaren iyiydi sütüm. Süt üretilse de dışarı akmasını sağlayan hormon doğumdan sonra salgılanıyormuş.

"Süt memede yapılır yapılmaz dışarıya salınmaz, süt akımı için bebeğin emmesi gerekir. Bebeğin etkin emmesi için memeye iyi yerleştirilmesi ve memeyi iyi kavraması çok önemlidir. Bebek emerken, meme başındaki sinirlerden, başka uyarılar da çıkar ve bu uyarılarla annenin beyninin başka bir bölümünden OKSİTOSİN adlı bir diğer hormon salgılanır.

Oksitosin süt adacıklarının etrafındaki küçük kasları etkiler. Bu etki ile kaslar kasılır ve süt, süt adacıklarından meme başındaki kanallara taşınır. Bebeğin emmesi ile meme ucunda bulunan 10-15 delikten süt dışarıya akar. Her iki meme aynı anda çalışır. Bebek bir memeden emerken, diğer memeden süt damlayabilir. Bebek emmeye başladığında, ilk önce meme başının hemen arkasında bulunan süt havuzundaki birikmiş sütü alır. Bu süt hemen tükenir. Süt akımının devamı için oksitosin salgısının uyarılması gereklidir. Memede süt yapımı ve yapılan sütün meme ucuna ulaşması bebeğin her iki hormonun yapımını uyaracak kadar kuvvetli ve etkin emmesi ile gerçekleşir. Bunun için bebeğin sık aralarla ve uygun bir biçimde memeye yerleştirilmesi ve bebeğin de meme başını iyice kavraması gerekir."

Kızlar fırsat bulup yazamadım
Ben gecen hafta salı günü doğum yaptım sezeryan ile bebişlerim geldi çok şükür
Evde bir anda suyum geldi hastanede bekledık bıraz dr sancı baslayınca gece 3 te doguma aldı çok şükür her sey yolunda şimdi birbirimize alışmaya calışıyoruz
Herkese sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…