2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar herkese,

bizde bugün kontrole gittik. bebek hareketleri, kalp atışı iyi çıktı sancımız da yok. 16. haftadan beri kızımın kafası aşağıdaydı ama ters dönmüş şuan için makat duruşunu almış, kafası mideme yaslı çarşambadan beri beni rahatsız ediyordu dr söyledim usg ye girmeden ters döndü galiba diye, usg de beni doğruladı. inş yer değiştirir çünkü mide ağrısından oturamıyorum yatamıyorum. kilomuz çok düşük çıktı, 35+3 olmamıza rağmen 2300 gr kızım boyu 48 cm. 2 haftada 150 gr almış. suyu ve kan akışı iyi olduğu için problem değil dedi, bir sürü açıklama yaptı ama bende moral sıfır olduğu için hiç birini anlamadım.. 10 gün sonra tekrar çağırdı, portakal suyu içi, ceviz badem ye dinlen vs dedi. içime sıkıntı doldu bu moralle işe geldim çatlıcam şimdi:KK14::KK14:

Canım geçmiş olsun sıkıntı yapma yer değiştirir mutlaka kilosunada fazla takılma benimkide geçen hafta 2.500kg çıktı doktor 2.800 olsa benim için yeterlidir dedi biz onları besler büyütürüz, kilo alışında et yemenin çok etkisi var elinden geldiğince miden de bulanmıyorsa et yemeye çalış bende mide bulanmaları hala devam ettiği için az az yemeye çalışıyorum...

Herkese selamlar arkadaşlar güzel bir cuma günü geçirmemiz dileğiyle bir hafta daha bitti Allah'a şükürler olsun gittikçe yaklaşıyoruz küçük meleklerimize:KK9:

Fadiyezzzz tsk ederimmmm tatlimmmmmm hayirlisitla melegini kucagina alirsin ins opuyoruz kizimla siziiiiiiiiiiiii:KK54:

Arkadaşlar muayeneden yeni geliyorum sabahtan beri doktorum o kadar yoğunduki sürekli doğumlara girip çıktı tabi bizde beklemekten öldük.
Bebişim aşağıya inmeye başlamış.Çok rahat normal doğum yaparsın dedi. Gelelim çatı muayenemize. Sanırım ben biraz kendimi kastım o yüzden biraz zor oldu. 1 parmak açıklık oluşmuş dedi. Bebeğim 2.700 gram olmuş. Doğuma 23 günün var dedi. Ben merak ettiğim soruları sordum. Adet ağrılarım çok şiddetli olur ve bayılırdım zaman zaman. Bu normal doğumda bir sorun çıkarır mı dedim. İstediğin kadar bayıl hiç bir şey olmaz dedi :) Kendisi normal doğum yaptırmakla ünlenmiş bir doktor olduğu için bu cevaba hiç şaşırmadım:)
Epidural normal doğumu sordum. Doğumun gidişine bakarız eğer bir zorluk, sıkıntı, dayanamayacağını görürsem hemen uygularım zorluk çektirmem merak etme dedi. Bu konuda içimi biraz olsun rahatlattı açıkçası. Ama baktım dayanıklısın atlatabilecek durumdasın o zaman bu tür şeyler uygulamaya hiç gerek yok dedi. 10 gün sonra tekrar muayenem var. Çatı muayenesini tekrarlarmı acaba şimdiden onu merak ediyorum. Bir de ben kendimi kasınca hiç kendini kasma ordan bebeğin kafasının çıkacağını düşün o zaman daha kolay atlatırsın dedi:) Ne gözü kara bir doktormuş peh dedim içimden..

Son düzenleme:
Arkadaşlar muayeneden yeni geliyorum sabahtan beri doktorum o kadar yoğunduki sürekli doğumlara girip çıktı tabi bizde beklemekten öldük.
Bebişim aşağıya inmeye başlamış.Çok rahat normal doğum yaparsın dedi. Gelelim çatı muayenemize. Sanırım ben biraz kendimi kastım o yüzden biraz zor oldu. 1 parmak açıklık oluşmuş dedi. Bebeğim 2.700 gram olmuş. Doğuma 23 günün var dedi. Ben merak ettiğim soruları sordum. Adet ağrılarım çok şiddetli olur ve bayılırdım zaman zaman. Bu normal doğumda bir sorun çıkarır mı dedim. İstediğin kadar bayıl hiç bir şey olmaz dedi :) Kendisi normal doğum yaptırmakla ünlenmiş bir doktor olduğu için bu cevaba hiç şaşırmadım:)
Epidural normal doğumu sordum. Doğumun gidişine bakarız eğer bir zorluk, sıkıntı, dayanamayacağını görürsem hemen uygularım zorluk çektirmem merak etme dedi. Bu konuda içimi biraz olsun rahatlattı açıkçası. Ama baktım dayanıklısın atlatabilecek durumdasın o zaman bu tür şeyler uygulamaya hiç gerek yok dedi. 10 gün sonra tekrar muayenem var. Çatı muayenesini tekrarlarmı acaba şimdiden onu merak ediyorum. Bir de ben kendimi kasınca hiç kendini kasma ordan bebeğin kafasının çıkacağını düşün o zaman daha kolay atlatırsın dedi:) Ne gözü kara bir doktormuş peh dedim içimden..

bende catı muayenesınden cok tırsıyorum 4 eylulde benımkısı

Merhaba arkadaslar, ben uzun zamandır hiç yazmadim ama forumu surekli takip ettim... Herkese iyi şanslar dilerim, umarım hepimiz saglikli bir sekilde kavuşuruz bebeklerimize...
eylul anne adayı bir ogretmenle karşılaştığıma cok sevindim. Malum, dogum oncesi tatile geldiginden önceki haftaları dogum sonrasina aktarma ihtimalimiz dusuk ama ben elimden geleni yapayım dedim ve 32. Haftamda calisabilir raporumu alıp okula verdim...
Okul açıldığında istirahat raporunu alıp vermeyi düşünüyorum ama aklım allak bullak... Normalde tahmini dogum tarihim 28 eylul ama sezaryen olacağım için ayın 18'ine gun verdi doktorum. Yasaya gore doguma 3 hafta kala istirahati okula vermeliyim ama hangi tarihe gore vereceğimde ilgili hiçbir fikrim yok ne yazık ki... Sizce ben de okula başlayıp 8 gun çalışıp öyle mı ayrılmalıyım ? Bilen biri varsa lütfen yardımcı olsun...
Ben de senle aynı durumdayım. Sanırım doğduğu tarihe göre hesaplıyorlar. Çünkü benim doktorum 1 hafta öncesine verecek raporu.Sonuçta bi şey değişmeyecek, elde var sıfır. boşuna okulla uğraşmamış olursun...

kızlar uzun zamandır yazmadım buraya,face ten sonra artık girmez oldum:) kim kimdir onu da bilemiyorum burada, yine de ilk göz agrımız kk ya arada ugramak lazım, doğum yapacaklara Allah yardımcı olsun, doğuranlarında bebişlerini öpüyorum:)

Canim ikinci gittigimde cati muayenesi yapmadi bana

Kizlar doguma cok az kaldi hala isim konusunda uzlasamadik esimle o ramazan ve yigit istiyor ben enes mirac yusuf berat dedim hic birini istemiyor bende onun istediklerini istemiyorum ne yapacagiz bilemedim

Kizlar doguma cok az kaldi hala isim konusunda uzlasamadik esimle o ramazan ve yigit istiyor ben enes mirac yusuf berat dedim hic birini istemiyor bende onun istediklerini istemiyorum ne yapacagiz bilemedim

berat ve miraç isimlerini hep kız öğrencilerimden biliyorum. En iyisi yiğit yusuf olsun .:KK52:

berat ve miraç isimlerini hep kız öğrencilerimden biliyorum. En iyisi yiğit yusuf olsun .:KK52:

Yani kiz isimlerindemi kullaniyorlar? Miraci kiz ismi duydum esimde kiz ismi kullaniliyor demisti berati bilmiyordum esim oda kiz ismindede kullaniliyor dedi. Ayy kararsiz kaldim

Selamlar herkese,

bizde bugün kontrole gittik. bebek hareketleri, kalp atışı iyi çıktı sancımız da yok. 16. haftadan beri kızımın kafası aşağıdaydı ama ters dönmüş şuan için makat duruşunu almış, kafası mideme yaslı çarşambadan beri beni rahatsız ediyordu dr söyledim usg ye girmeden ters döndü galiba diye, usg de beni doğruladı. inş yer değiştirir çünkü mide ağrısından oturamıyorum yatamıyorum. kilomuz çok düşük çıktı, 35+3 olmamıza rağmen 2300 gr kızım boyu 48 cm. 2 haftada 150 gr almış. suyu ve kan akışı iyi olduğu için problem değil dedi, bir sürü açıklama yaptı ama bende moral sıfır olduğu için hiç birini anlamadım.. 10 gün sonra tekrar çağırdı, portakal suyu içi, ceviz badem ye dinlen vs dedi. içime sıkıntı doldu bu moralle işe geldim çatlıcam şimdi:KK14::KK14:
canım son anda dönen bebekler oluyormuş inşallah senin kızın da döner sıkma canını ama mideni rahatsız etmesi kötü olmuş tabi..kilo içinde bol et, bulgur,muz vs ye bakalım beslenir daha vakti var.. zaten doğunca senin sütünle çok güzel büyür inşallah merak etme.. üzülme bak kızın da üzülür sonra..

Kizlar bayadir adet agrisi cekiyorum simdi dahada fazlalasti mide bulantisi usumede geliyor bi anda

Selamlar herkese,

üzülme eski haline döner inşallah. bebeğin kilo almasına kırmızı et çok yarıyor söyleyeyim. tam pişmiş yada kızarmışı değil suyu daha çok yarayışlı. haşlamasını yada tas kebabı gibi sulu yemeğini yap bol bol ye

Benim adetin ilk günü çok feci ağrım olur zor dayanırım. ağrı kesicilerle dayanırım atlatırım o günü. bakalım doğumu nasıl yapıcaz

Kizlar bayadir adet agrisi cekiyorum simdi dahada fazlalasti mide bulantisi usumede geliyor bi anda

sizler böyle şeyler yazdıkça ben evde heyecanlanıyorum. sakin ol uzan dinlen bence kendini kasma

Ben kendime günler öncesinden stres yaptım çatı muayenesini. Hamilelikten önce vajinal muayene olmuştum ama çatı muayenesi biraz daha kapsamlı gibi geldi sanki biraz daha uzun sürdü bana göre. Bir de bakmadan önce kendini kasma rahat ol dedi ya içimden dedim tamam kötü bir şey ki bana böyle diyor :) İyice kastım kendimi yoksa ki gerçekten abartılacak bir durum değil arkadaşlar yeter ki derin nefes alın kendinizi rahat bırakın. Bana dedi ki aslında normal doğumda kendilerini kasmasalar o da rahat olacak ama o telaşta bunu becerebilen pek olmuyor dedi. Bir anlık bir muayene için hiç sıkıntı stres yapmaya gerek yok aslında. Kendimiz boşuna yıpratmış oluyoruz hiç yoktan. Normal doğumdan korktuğum için çatın dar desin diye dua ettim ama onuda demedi gayet iyi durumdaymış. Uçarı kaçarı yok anlaşılan normal yoldan çatır çatır doğurtacak bu doktor beni.

valla ne güzel doktormuş o çatır çatır doğurtur hakkaten :) Regllerim benim de hep ağrılı olurdu hatta dediğin gibi ağrı çok olunca kaç kez bayılıp hastanelere taşınmışımdır. Benim de aklıma gelip duruyordu ya ağrıdan doğum sırasında da bayılırsam nolur diye... Bişey olmuyormuymuş yani, e ben bayılırsam kim ıkıncak orda çocuğu çıkarmak için? :KK5:

Ben kendime günler öncesinden stres yaptım çatı muayenesini. Hamilelikten önce vajinal muayene olmuştum ama çatı muayenesi biraz daha kapsamlı gibi geldi sanki biraz daha uzun sürdü bana göre. Bir de bakmadan önce kendini kasma rahat ol dedi ya içimden dedim tamam kötü bir şey ki bana böyle diyor :) İyice kastım kendimi yoksa ki gerçekten abartılacak bir durum değil arkadaşlar yeter ki derin nefes alın kendinizi rahat bırakın. Bana dedi ki aslında normal doğumda kendilerini kasmasalar o da rahat olacak ama o telaşta bunu becerebilen pek olmuyor dedi. Bir anlık bir muayene için hiç sıkıntı stres yapmaya gerek yok aslında. Kendimiz boşuna yıpratmış oluyoruz hiç yoktan. Normal doğumdan korktuğum için çatın dar desin diye dua ettim ama onuda demedi gayet iyi durumdaymış. Uçarı kaçarı yok anlaşılan normal yoldan çatır çatır doğurtacak bu doktor beni.

bende oyle cnm.hatta ruya gördum ruyamda doktorum çatın dar normal doğum olma dedı ohh ıyıı ıyı dedım:KK1:catı muayenem 4 eylulde benım:2:

ya canım neden sezeryan istiyorsunuz. ağustos ayında doğum yapanların hikayelerini okuyorumda ne kadar zor ayağa kalkıyorlar. ağrıları sızıları çok oluyor. çarşamba günü kontrolüm vardı hastanedeydim. NST odası dolu olduğu için. doğum yapan bayanların katına aldılar beni boş bir odada NST ye bağladılar. orda sıra beklerken 2 tane doğum yapmış bayan refakatçi oldu. her ikiside bebeklerini bile kucaklarına alamamışlardı ve suratları çok asıktı. pijama takımlarıyla ağrılı sızılı yavaş yavaş yürüyerek çıktılar hastaneden üzüldüm :KK43:((

ben normal istiyorum ama her şeyin hayırlısı son ada aksilik olmaz inşallah

valla ne güzel doktormuş o çatır çatır doğurtur hakkaten :) Regllerim benim de hep ağrılı olurdu hatta dediğin gibi ağrı çok olunca kaç kez bayılıp hastanelere taşınmışımdır. Benim de aklıma gelip duruyordu ya ağrıdan doğum sırasında da bayılırsam nolur diye... Bişey olmuyormuymuş yani, e ben bayılırsam kim ıkıncak orda çocuğu çıkarmak için? :KK5:

Sadece kendini mi sanıyorsun o kadar çok bayılan var merak etme biz ayıltırız istediğin gibi bayılabilirsin serbest dedi:) Çok zorlandığını anlarsam sıkıntı çektirmem epidural uygularım hiç sıkıntı yapma hamileliğinin tadını çıkart stres yapma diye söyledi beni de rahatlattı umarım dediği gibi olur yoksa ki işimiz zor.

bende catı muayenesınden cok tırsıyorum 4 eylulde benımkısı

Hiç korkmayın ben de daha dün kizlar korkuyorum bana yardım edin diye yazmıştım bugün kızların da verdiği cevaplardan destek alarak muayenemi oldum ben daha noldugunu anlamadan doktor bitirdi muayeneyi bikaç saniye sürdü sadece stresini de atmış oldum o kadar korkmama rağmen doktorum sen çok rahat muayene oluyorsun dedi bebegim acayip kilo almış 1haftada gecen hafta 2900dü bugün 3400 çıktı doktor 3800 gibi doğar dedi babamiz da çok sevindi kızımız zayıf olmayacak tombik olacak diye

X