İyi Geceler Kızlaaar uyudunuz mu biz ancak yazabiliyoruz
doktorda saatlerce bekleyip üstünede doktorun işinin çıktığı için alelacele muaynesi canımızı sıktı
öncelikle tam günümüz 37+5
genel bilgilerimiz şöyle ki kilosu geçen gittiğim de 3026 ölçmüş bana 3.100 demişti neyse bu seferde 3.165 ölçtü yani 1 haftadır hergün 200 gr almış ortalama olarak
kafa çapı geçen gittiğimde 39+1 çıkmış iken bir hafta sonra 37+3 çıktı ve hiçbir açıklama almadım
boyu 49.28 cm çıktı
suyu iyiymiş artık bekliyormuşuz nstde de sancı çıkmadı bu kadar
ama artık bu ölçümlere hiçbir şekilde güvenmiyorum
tamam hadi diyelim ölçümler yaklaşık hesaplanıyor ama 1 hafta sonra kafa iki hata geriler mi off hala canım sıkkın anlayacağnız
sıpam da bugün öğleden sonra kıpırdamamaya karar vermiş yediğim çikolatalar ve içtiğim sular da kandırmadı
hiperaktif çocuk nasıl bu hale geldi dedim kalp atışı iyi bir sorun yok yeri daralmıştır 1 saatte 3 tekme iyidir dedi
idrarım bütün gün iğrenç koktu onu da sordum yine cvp alamadım
haftaya cuma tekrar çağırdı bu arada kanama sancı olursa su gelirse gel dedi
son anda yüzümün uyuştuğunu hatırlattı yine de nöroloğa görün dedi ama geçtiğini söyledim ısrarla zaten canımı sıktığı için çokta muhattap olmak istemedim
kızlar benim de bi sorum var.. bu haftaya kadar oğlumun hareketleri çok sertti, tekmeleri falan.. ama bu hafta daha nazik, nazlı nazlı
niye böyle oldu ki yada böyla farklılık hisseden var mı :44:eşimde diyor eee büyüdü artık yeri daraldı falan öyle mi acaba :44:
canım yukarda da yazdım ama sıkıştıkları için hareketler kısıtlanıyormuş benimkide ayak itmesi ve popo tümseğiyle bana şirinlik yapıyor o kadar öyle balık gibi kaymalar nerdeee
karmakarışık duygularım.. bebeğimiz olmasını o kadar çok istemiştim ki, ağlayarak dua ettiğimi biliyorum. çok şükür Allah'ım nasip etti, bu günlere de geldik. şimdi doğum yapan arkadaşları okudukça çok yaklaştığımı hissediyorum, acaba nasıl bir doğum hikayem olacak? kızım kime benzeyecek? nasıl bir bebek olacak? en önemlisi ben nasıl bir anne olacağım? kızım 32. haftadan beri aşağıda olduğu için erken doğum tehlikem vardı, çalıştığım için 32. hafta doğum iznine ayrılmıştım.1 haftadır kalça ağrımdan topallayarak yürüyorum. bugün dr. kontrolüm vardı.35+2 günlüğüz. bebeğin başı hala aşağıda ama nst de sancım çıkmadı, bebeğinde suyu iyi olduğu için şimdilik herşey yolunda, 1 hafta daha beklerse çok iyi olacak, gözüm saatlerde geçsin diye:) kızımla da konuşup biraz daha sabretmesi için dua ediyorum. umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız. bu arada bebeğin başı aşağıda ama yüzü ters tarafa dönük duruyormuş. yüzünü aşağıya döndürerek doğum kanalına girmesi gerekiyormuş, doğum kanalına giriş içinde yapması gereken bazı hareketler varmış. ben hep aşağıda diye normal doğum yapacağımı sanıyordum. kalçamdaki ağrıda normal doğumda beni cok zorlarmış. normal doğum yapmak ne kadar zormuş :) yarın fizik tedavi uzmanına gideceğim, kızıma da yüzünü döndürmesi gerektiğini anlatmaya başladım :) Allah bebişlerimize ve bize kolaylık versin :)
geçmiş olsun canım son ana kadar dönen bebekleri duyuyoruz hep Allah hayırlı doğum nasip etsin inşallah fizik tedavinin faydasını görürsün canım
akşamdan beri sancılarım yine arttı.nedense hep akşam artıyor.adet sancısı gibi ama arada bıçakla kesiliyor gibi sert bi kramp giriyor kasıklarıma.bu gerçek sancı gelince nasıl anlayacağız acaba.birde herkesten nişan denilen kan lekesi geliyormudur.
nişan herkesten gelmiyormuş canım yani saf sancı da tek başına başlayabiliyormuş
ama sancı geldiğinde anlamamak mümkün değil diyorlar benim yalancı sancıların bile şiddeti büyüdü duştan köpüklü çıktım önceki gün gözün birşey görmüyor yani :)
adet sancılarıysa normal doğuma hazırlanma aşamasıymış doğumdan çoooook önceleri başlayabilirmiş