2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ender Saraç bir programında bebek yağlarının ana maddesinin petrol ürünü bir yağ olduğunu, bunun da bırakın bebek cildine, kendi cildinize bile sürülmemesi gereken bir şey olduğundan bahsetti. Ben ilk oğlumda almıştım ama zararlı olduğunu bilmediğim halde kullanmak içimden gelmemişti, sanki parfümmüş gibi geliyordu. Ama o zamanlar zeytinyağını keşfetmemiştim. İkinci oğlumu her gün özellikle karın ve ayak altlarını zeytinyağıyla masaj yapardım, ayak masajı çok hoşuna giderdi, en az 10-15 dk. sürerdi. Onda gaz problemi ilkine göre daha hafif geçti.
Her ikisinde de ilk ay atopik denen, yüzde büyük sivilceler olarak kendini gösteren cilt sorununu yaşadım. İlkinde geçer diye umursamadık, gittikçe kötüleşince götürdüğümüz doktor kortizonlu krem yazdı. İki-üç günde geçti ama ufak izler kaldı. 7 yaşında şu anda ve geçmedi izler. İkincide aynı şey olunca internetten okuduğum bir tavsiye üzerine hemen sebamedin bebek losyonunu alıp kullandım sadece yüzüne. Hem bir kaç günde iyileşti, hem de iz kalmadı. Gerçekten iyi bir losyon ama ben gene de vücut masajı için doğal yağların daha iyi olduğu kanısındayım. Sonuçta o da kimyasal bir ürün ve tüm vücuda kullanıldığında zararı vardır az ya da çok.
Zeytinyağı sızma olmalı yalnız. Rivieralar işlenirken farklı maddeler kullanılıyor.

Ben daha once hic duymamistim acikcasi zararli olacaginida hic dusunmemistim amazaten hataydan gercek zeytinyaglarimiz geliyor surerim mis gibi yaparim masaji kizima cok sagol canim

3 gün civarı yol gidicez, korkular sardı şimdi beni :KK43:
Hem çok gecikmesin, hemde erken olmasın istiyorum :)
Benim kayınvalide küsmüş benimle, ilk doğumuma davet edecekmişim, o nedenle bunada gelmiyor.
Acaba hatamı ettim, davet gerekirmi böyle şeyler için, hemde 9 ay boyunca doğumla alakalı hiçbişey sormamıştı, ben nasıl ortadan konuyu açsaydım?

Amaan bu kayinvalidelerde varya yeni yeni icatlar cikariyorar bu isin davetimi oolur kendi soracak annen gelecekmi dogumda nasil yapacksiniz kizim diye annen gelebilecekse heralde onu tercih etmezsin cok da normal yani

Kızlar sizin yanınızda ne kadar kalacaklar anneniz ya da kayınvalideniz, benim kayınvalidem 1 ay öncesinde 1 ayda sonrasında kalacak, içime dert oldu kendi evimde rahat edemicem, düşün düşün sinir oldum, eşim de istemez uzun kalmasını ama o da git diyemez ki :-( :-(
Benimkiler en fazla 1 hafta.gonlumun bir tarafi daha fazla kalmalrini istoyor bir tarafim ise 1 hafta bile cok :KK1: belki dusundugun kadar kotu olmaz simdiden dusunup strese girme

Kızlar sizin yanınızda ne kadar kalacaklar anneniz ya da kayınvalideniz, benim kayınvalidem 1 ay öncesinde 1 ayda sonrasında kalacak, içime dert oldu kendi evimde rahat edemicem, düşün düşün sinir oldum, eşim de istemez uzun kalmasını ama o da git diyemez ki :-( :-(

Annen gelmeyecekmi canim?farkli memleketlerdeyseniz ailenle babanda gelsin kayinvaliden rahatsiz olur gider en azindan dogum sonrasi cok kalmaz

Ender Saraç bir programında bebek yağlarının ana maddesinin petrol ürünü bir yağ olduğunu, bunun da bırakın bebek cildine, kendi cildinize bile sürülmemesi gereken bir şey olduğundan bahsetti. Ben ilk oğlumda almıştım ama zararlı olduğunu bilmediğim halde kullanmak içimden gelmemişti, sanki parfümmüş gibi geliyordu. Ama o zamanlar zeytinyağını keşfetmemiştim. İkinci oğlumu her gün özellikle karın ve ayak altlarını zeytinyağıyla masaj yapardım, ayak masajı çok hoşuna giderdi, en az 10-15 dk. sürerdi. Onda gaz problemi ilkine göre daha hafif geçti.
Her ikisinde de ilk ay atopik denen, yüzde büyük sivilceler olarak kendini gösteren cilt sorununu yaşadım. İlkinde geçer diye umursamadık, gittikçe kötüleşince götürdüğümüz doktor kortizonlu krem yazdı. İki-üç günde geçti ama ufak izler kaldı. 7 yaşında şu anda ve geçmedi izler. İkincide aynı şey olunca internetten okuduğum bir tavsiye üzerine hemen sebamedin bebek losyonunu alıp kullandım sadece yüzüne. Hem bir kaç günde iyileşti, hem de iz kalmadı. Gerçekten iyi bir losyon ama ben gene de vücut masajı için doğal yağların daha iyi olduğu kanısındayım. Sonuçta o da kimyasal bir ürün ve tüm vücuda kullanıldığında zararı vardır az ya da çok.
Zeytinyağı sızma olmalı yalnız. Rivieralar işlenirken farklı maddeler kullanılıyor.
teşekkürler canım bilgilendirmen için...

Ben daha once hic duymamistim acikcasi zararli olacaginida hic dusunmemistim amazaten hataydan gercek zeytinyaglarimiz geliyor surerim mis gibi yaparim masaji kizima cok sagol canim

teşekkürler canım bilgilendirmen için...

Rica ederim ne demek. İnsan her çocukta farklı tecrübeler ediniyor. Bu benim üçüncü oğlan olacak. Bakalım abileri gibi gazlı mı olacak, ya da ikisini de aratacak mı; o da abileri gibi babaya mı benzeyecek, yoksa bu sefer piyango bana da vuracak mı ve daha bir sürü merak konusu var :)
Allah büyük dert vermesin en önemlisi o. Diğer her şey büyüdükçe geçiyor ve unutuluyor. Yoksa kimse ilkinden sonra çocuk istemezdi.

Rica ederim ne demek. İnsan her çocukta farklı tecrübeler ediniyor. Bu benim üçüncü oğlan olacak. Bakalım abileri gibi gazlı mı olacak, ya da ikisini de aratacak mı; o da abileri gibi babaya mı benzeyecek, yoksa bu sefer piyango bana da vuracak mı ve daha bir sürü merak konusu var :)
Allah büyük dert vermesin en önemlisi o. Diğer her şey büyüdükçe geçiyor ve unutuluyor. Yoksa kimse ilkinden sonra çocuk istemezdi.
maşallah canım 3 oğlan :KK52: sende evin tek kraliçesi :KK9: sağlıklı sıhhatli olsunlar da gerisi önemli değil gerçekten :KK16:

Merhaba kızlar bugün kontrolümuz vardı son ultrason sonuçlarına göre bebeğim 37 haftalik çıktı ve en son doğum tarihi 3 eylül ama sanırım benim fıstık ağustos bebeği olacak 2900 çıktı kilosu 3300 doğar bence dedi doktor şu anda herşey normal doğuma uygunmus haftaya çatı muayeni yaparız hazır hissedersen dedi korkuyorum dedim korkmana gerek yok dedi ama bakalım artık

egelgec nerdesin canım göremedim seni bugün, gerçi sen geceleri takılıyorsun ama :KK9:
doğum hediyesini de aldın herşey tamam deyip doğuma mı gittin, yoksa doğurdun mu :KK9::KK9:

Canımm bugün giremedim hiç annem geldi de doğumdan sonra ve mevlütte sereceğim yatak takımlarını yıkadı evi temizledi yarında doktor kontrolüm var kayınvalidemde sabahtan gelip nevresimleri pikeleri ütüleyecekmiş mutfak dolaplarımı da silerlerse tamamdır :)
Sen nasılsın bakalım bugün herşeyler yolunda mı

slm arkadaşlar biz geldik doktordan çok şükür herşey yolunda bebeğim 2267+-170 gr 45.15. cm ölçümlerimiz haftasıyla uyumlu çıktı çatı muayenesi falan yapmadı 2 hafta sonraya randevu verdi o zaman başlıcaz nst ve çatı muayenesine dedi:KK70:
ayy bebeğim çok güldürdü bizi yzünü göstermek için renkli görüntüye geçti doktorum anaaaamm bide baktık ki kızım alın size ayak der gibi ayağını yüzüne getiriverdi hatta ayak baş parmağını gözüne soktu doktorumuzun çok hoşuna gitti epey güldü asistanına gösterdi:KK70: bizden böyle herşey yolunda

HAAAA BU ARADA ET BENLERİNİ SORDUM HORMONLARDAN DOLAYI DIR DEDİ AMA DOĞUMDAN SONRA CİLDİYEYE GÖRÜNÜRSÜN DEDİ KİLOMU HİÇ SORMAYIN 93 ÇIKTI TOPLAMDA 16 KİLO AMA ASİSTANIMIZ ÖLÇTÜ DOKTORUM FARKETMEDİ O YÜZDEN KONUSU GEÇMEDİ
BİDE KAN VE İDRAR TAHLİLİ YAPTIRDI SONUÇLAR 2 GÜN SONRA

Fındığa bak sen maşallah :nazar: canım benim çok şükür inşallah sonuçlarda iyi çıkar kiloyu takma artık az kaldı az :KK35:

Merhaba anne adayları, bugün sabah doktora gitmiştik bebek yavaştan kanala girmiş, öğlende nişanım geldi bana dua edin ne olur bebeğim geliyor sanırım

Haber var mı benmi göremedim acaba doğum oldu mu merak ettim çok:KK52:

Kızlar bu şirin şey de oğluşuma hediye geldi :)
Eşimin iş yerinde gelinlik diken bir mağaza var ordaki abla sağolsun hediye olarak göndermiş :nazar:
$image.jpg

kızlar benım mınık oğlum talha emır ım dunyaya geldı. cok mutluyum:) darısı basınıza eylul annesı olamadım ama gonlum sizinle:) hıc korkmayın Rabbım yardım edıyor.

ayy ne güzel bir haberr bebişler geliyorrr satmız aynı doğum hikayeni bekliyoruzz canımm Rabbim sağlıklı analı babalı büyütsün bebişini

Canımm bugün giremedim hiç annem geldi de doğumdan sonra ve mevlütte sereceğim yatak takımlarını yıkadı evi temizledi yarında doktor kontrolüm var kayınvalidemde sabahtan gelip nevresimleri pikeleri ütüleyecekmiş mutfak dolaplarımı da silerlerse tamamdır :)
Sen nasılsın bakalım bugün herşeyler yolunda mı
Haber var mı benmi göremedim acaba doğum oldu mu merak ettim çok:KK52:

Kızlar bu şirin şey de oğluşuma hediye geldi :)
Eşimin iş yerinde gelinlik diken bir mağaza var ordaki abla sağolsun hediye olarak göndermiş :nazar:
Eki Görüntüle 779619
aman canım arada ses ver yoksa merak ediyoruz, bebişlerde gelmeye başladı tabi. hadi bakalım haber kimden gelecek diye gözlüyoruz:KK9::KK9: oh temizlikte bitiyor herhalde. bende 3 günde bi mutfak dolaplarını fırını falan bitiremedim var mı böyle bişey ya. hem yapasım yok hem de çabuk yoruluyorum, çok tembelleştim ben :KK19:
o arkadaştan bi daha ses çıkmadı inşallah herşey yolundadır..
süste çok güzelmiş ama herkes annen gibi aynı şeyi sorabilir tabi hazır ol :KK9::KK9:

aman canım arada ses ver yoksa merak ediyoruz, bebişlerde gelmeye başladı tabi. hadi bakalım haber kimden gelecek diye gözlüyoruz:KK9::KK9: oh temizlikte bitiyor herhalde. bende 3 günde bi mutfak dolaplarını fırını falan bitiremedim var mı böyle bişey ya. hem yapasım yok hem de çabuk yoruluyorum, çok tembelleştim ben :KK19:
o arkadaştan bi daha ses çıkmadı inşallah herşey yolundadır..
süste çok güzelmiş ama herkes annen gibi aynı şeyi sorabilir tabi hazır ol :KK9::KK9:

Yarın doktordan dönünce yazarım muhakkak canım:)
Temizlik bitecekte herkeste bana söyleniyor ben anneler iş yaparken oturamıyorum sonra kızıyorlar:KK50::KK50:
Şu şurda demektense kalkıp veriyorum duramıyorum ki :)
Camları da slerlerse yarın bitecek inşallah ama bende çok çabuk yoruluyorum artık kaç kiloluk bebiş taşıyoruz suyuydu eşiydi derken
Yavaş yavaş yapmaya çalış sende hiç sıkma kendini canım
Ses vermemiş gelincik Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah
Yarın doktor keşke 4-5 cm desede doğursam ayyy ne istek var bende Ya Rabbim :KK52:

Yarın doktordan dönünce yazarım muhakkak canım:)
Temizlik bitecekte herkeste bana söyleniyor ben anneler iş yaparken oturamıyorum sonra kızıyorlar:KK50::KK50:
Şu şurda demektense kalkıp veriyorum duramıyorum ki :)
Camları da slerlerse yarın bitecek inşallah ama bende çok çabuk yoruluyorum artık kaç kiloluk bebiş taşıyoruz suyuydu eşiydi derken
Yavaş yavaş yapmaya çalış sende hiç sıkma kendini canım
Ses vermemiş gelincik Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah
Yarın doktor keşke 4-5 cm desede doğursam ayyy ne istek var bende Ya Rabbim :KK52:
güzel haberlerini bekliyoruz yarın aras bey in.. canım yapan varken rahat ol boşver yapsınlar diyecem ama bende aynıyım duramazdım herhalde :KK9: bende yavaş yavaş yapıyorum artık yapabildiğim kadarını, tabi babamıza ayırdığımız yerler mevcut bakalım o ne zaman yapabilecek ?
hakkaten artık bebişler büyüdü çabuk yoruyorlar, önceden yorulunca belimin sağı ağrırdı sadece, şimdi ise tamamı ağrıyor :KK9:

Aaa servusta doğum yapmış gözün aydın canımm Allah analı babalı ağız tadıyla büyütmeni nasip etsin inşallah :)

güzel haberlerini bekliyoruz yarın aras bey in.. canım yapan varken rahat ol boşver yapsınlar diyecem ama bende aynıyım duramazdım herhalde :KK9: bende yavaş yavaş yapıyorum artık yapabildiğim kadarını, tabi babamıza ayırdığımız yerler mevcut bakalım o ne zaman yapabilecek ?
hakkaten artık bebişler büyüdü çabuk yoruyorlar, önceden yorulunca belimin sağı ağrırdı sadece, şimdi ise tamamı ağrıyor :KK9:

Ayy inşallah teyzesi :)
Ağrılar artıyor ama doğumdan sonra kuş gibi olacağız inşallah :KK9:
Babanız da yavaş yavaş temizlesin ama ağustosu 15ettik artık hazırlıklı olmak lazım demi:KK49:

bunları düşünüpte sinir etme kendini bence akışına bırak.hem belki bi aksilik falan olur o kadar kalamaz.

teyzoslar biz diguma gidiyoruz
kizim carsambayida bekleyemedi dun dok suyumuz iyice azaldigi icin bu sabah almaya karar verdi saat 10 gibi melegim benimle olacak dualarinizi bekliyorum

Ben annemin yanına gideceğimm kayınvalide de orada görmeye gelir 2 gün ancak durur :KK1::KK1: Eğer kendi evimde olacak olsaydım da annem doğumdan önce 10 gün doğumdan sonra 10 gün kalırdı kayınvalidem de bir hafta ancak kalırdı. 2 ay da çok uzun yaa Allah yardımcın olsun canım.

teyzoslar biz diguma gidiyoruz
kizim carsambayida bekleyemedi dun dok suyumuz iyice azaldigi icin bu sabah almaya karar verdi saat 10 gibi melegim benimle olacak dualarinizi bekliyorum

Allah kurtarsın sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.

X