- 2 Nisan 2013
- 146
- 0
Ender Saraç bir programında bebek yağlarının ana maddesinin petrol ürünü bir yağ olduğunu, bunun da bırakın bebek cildine, kendi cildinize bile sürülmemesi gereken bir şey olduğundan bahsetti. Ben ilk oğlumda almıştım ama zararlı olduğunu bilmediğim halde kullanmak içimden gelmemişti, sanki parfümmüş gibi geliyordu. Ama o zamanlar zeytinyağını keşfetmemiştim. İkinci oğlumu her gün özellikle karın ve ayak altlarını zeytinyağıyla masaj yapardım, ayak masajı çok hoşuna giderdi, en az 10-15 dk. sürerdi. Onda gaz problemi ilkine göre daha hafif geçti.
Her ikisinde de ilk ay atopik denen, yüzde büyük sivilceler olarak kendini gösteren cilt sorununu yaşadım. İlkinde geçer diye umursamadık, gittikçe kötüleşince götürdüğümüz doktor kortizonlu krem yazdı. İki-üç günde geçti ama ufak izler kaldı. 7 yaşında şu anda ve geçmedi izler. İkincide aynı şey olunca internetten okuduğum bir tavsiye üzerine hemen sebamedin bebek losyonunu alıp kullandım sadece yüzüne. Hem bir kaç günde iyileşti, hem de iz kalmadı. Gerçekten iyi bir losyon ama ben gene de vücut masajı için doğal yağların daha iyi olduğu kanısındayım. Sonuçta o da kimyasal bir ürün ve tüm vücuda kullanıldığında zararı vardır az ya da çok.
Zeytinyağı sızma olmalı yalnız. Rivieralar işlenirken farklı maddeler kullanılıyor.
Ben daha once hic duymamistim acikcasi zararli olacaginida hic dusunmemistim amazaten hataydan gercek zeytinyaglarimiz geliyor surerim mis gibi yaparim masaji kizima cok sagol canim