2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar, iki gündür karnım feci kaşınmaya başladı. İyice gerildiği için mi kaşıntı artıyor acaba ?

canım ben bugün doktoruma ulaşamadım eşimde iftara yakın geldi eve sonra da kalkıp hastaneye gidemedim
bugün yine yatamadım ütüm vardı biraz onları yaptım evi süpürdüm derken kasıklarım da daha doğrusu en çok sol yumurtalığımda sancı oldu ama regl ağrısı gibi reglim hep bacaklarıma dizlerimin üstüne vururdu aynı acıyı hissettim :KK43:
şükür çabuk geçti 1 dakika içinde dağıldı ama rahatsız hissediyorum kendimi çok yavaş hareket ediyorm
magnezyum içsem mi ki diye düşündüm ben içmeyeli onu bayaa oldu çünkü ne dersin..?:44::44:
canım benim sabah akşam kullandığım magnezyum+kalsiyum var.. onu 2-gün aksattım kasılmalarım oldu.. korkudan yutuyorum şimdi..

bence sende iç magnezyumunu şurda kaç günümüz kaldı zaten aksatma:KK23:

canım bana doktor ikisinden de günde bitane iç dedi bende midemi bulandırıyo içemiyorum demiştim ozman peyniz yoğurt süt ürünleri yiyomusun dedi hergün yiyorum bende tmm ozmn kalsiyumu onları yemediğinde al dedi magnezyumda kasıklarında sancı olduğunda zorlada olsa burnunu tıka iç dedi öyle yapıyorum artık bende..
çünkü ikiside hem kokuyooo acayip bi şekilde hemde çok asitliler midemi mahvediyolar bütün gün..
ama mecbur kaldığımda içiyorum artık napalım herşey bebeklerimiz için..

benim de mideme dokunuyo ama yapacak birşey yok... hergün ayran süt içsem de yine de ilacımı aksatmıycam bundan sonra:KK31:

bana da doktor suya atılıp erıyenlerden kalsıyum ve magnezyum verdı
magnezyumu yıne ıyı kotu ıcebılıyorum ama kalsıyumu ıkıncı yudumdan sonrasını midem almıyo
bunlar hap seklınde olanı olsa alsak yutsak içsek olsa bitse :):):)

canım benimki hap şeklinde ikisi bir arada:KK52:

ben de eger sezeryan olursa yanımda olsun ıstıyorum
zaten dedıgın gıbı görmeyecek kesilip biçilmeyi
ama eşim sezeryanda da normalde de yanımda olmayı kabul etmıyo
kötu olurum dıyo:KK43::KK43::KK43:

ilk buluşmaya o büyülü ana şahit olması ilk andan itibaren kuracakları bağı güçlendirir
senin elini tutup bebek gelene kadar gözlerine baksa yeter aslında ama

ama onlarda tam olarak ne göreceklerini neyle karşılaşacaklarını bilmiyorlar
ısrar etmemek lazım tabi

günaydın kızlar......ağrısız sızısız güzel bir gün geçirmemiz dilegiyle....benimde perşembe günü randevum 1 ay oldu...çok özledim kızımı...

Ay sen ne güzel şeyler yazmışsın öyle =)))
Ben de öğretmenim ve bu duruma çok üzülüyordum.
Cuma günü ilçe milli eğitimde bir bayanı aradım
Bana yönetmelikte bununla ilgili bir şey olmadığını ama soruşturduğunu söyledi.
Haftaya yine ara dedi.
Yarın aramayı düşünüyorum.
İstersen sana numarasını veriyim bir de sen ara.

Canim bende de total previa var zorunlu sezeryan olucam...

Canim ben devlet hastanesinde yapicam dogumu var epidural.

Canim ben ogretmenim ama bazi illerde kabul olmus bazilarinda olmamis budedigin.yeni cikan torba yasada mi var acaba.benim 33 dolmak uzere rapor falan almadim.doktordan tam olarak ne diyip alicaz raporu.bir de raporu alir almaz milli egitime mi goturucez sana oyle mi dediler?
kızlar az önce okulumu aradım baş md yrd izindeymiş pzt başlıyomuş diğerleri de pek bilmiyorlar bu konuya hakim değiller.. sen yine de raporu al pzt izinden gelince sorarsın dediler.. bende ank dayım ilçe mem aradım onlarda tam bilmiyo yeni çıkan yasa nedir ne değildir ank il mem i ara dediler şimdide arıyorum sürekli meşgul

Plesanta aşağıda ondan canım

Bende aynı durum var seninki ne durumda rahom ağzını kapatıyor mu? Bu haftalardan sonra yukarı çıkması zor diyorlar son ana kadar bekleyip sancilaylayyukarıda çıkmasını bekleyenler varmış ama benim doktor riske atmak istemiyor. Herseyin hayırlısı

bende ki rahim ağzını kapatmıyor marjinal plesanta deniyormuş. ama rahim ağzına yakın. benim kız kardeşiminde aynıydı normal doğum yaptı hemde çok rahat yapmış

iyi akşamlar güzel anneler ve kıpır kıpır bebişler..
bu rapor işi benim de kafamı karıştırıyor..benim doğum 20 eylül gibi gözüküyor..doğum öncesi iznim 1 eylülde mi başlayacak?
torba yasadan haberim yok..bu gelişmeden ben yararlanabilir miyim ki??
*
kızlar bir de isim konusunda hala net bir fikir oluşmadı zihnimizde..
şimdilik gündemimizde 2 isim var; HÜMA ve REVNA..
Anlamlrı
Hüma:Farsça kökenli olup ‘başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu’ ile ‘mutluluk ve saadet’ gibi anlamlara gelir..ayrıca Fatih Sultan Mehmetin annesinin ismi..
Revna:Göz alan göz alıcı güzellikte olan,güneş ışığında parlayan su..
sizce hangisi kulağa daha hoş geliyor..

canım eğer 32 de çalışabilir raporu aldıysan 37+0 da istesende artık çalışamıyorsun aradaki 5 haftada doğum sonrası iznine ekleniyor. 8+5= 13 hafta izinli oluyorsun.

iki isminde anlamı çok güzel ama hüma nin söylenişi daha kolay gibi. revna da karizmatik bir isim.. bende karasız kaldım..

canım ben bugün doktoruma ulaşamadım eşimde iftara yakın geldi eve sonra da kalkıp hastaneye gidemedim
bugün yine yatamadım ütüm vardı biraz onları yaptım evi süpürdüm derken kasıklarım da daha doğrusu en çok sol yumurtalığımda sancı oldu ama regl ağrısı gibi reglim hep bacaklarıma dizlerimin üstüne vururdu aynı acıyı hissettim :KK43:
şükür çabuk geçti 1 dakika içinde dağıldı ama rahatsız hissediyorum kendimi çok yavaş hareket ediyorm
magnezyum içsem mi ki diye düşündüm ben içmeyeli onu bayaa oldu çünkü ne dersin..?:44::44:

iç iç magnezyumunu ihmal etme benim gibi... ben suda eriyen ilaçları hiç sevmiyorum ya..

Günaydın hanımlar.Gününüz güzel geçsin.

günaydın canım.. bi selam verip kaçıyorsun olmuyor böyle..

ben de eger sezeryan olursa yanımda olsun ıstıyorum
zaten dedıgın gıbı görmeyecek kesilip biçilmeyi
ama eşim sezeryanda da normalde de yanımda olmayı kabul etmıyo
kötu olurum dıyo:KK43::KK43::KK43:

normalde eşimin yanımda olmasını pek istemem ama sezeryanda yanımda olsun istiyorum.. hastanemizle konuşmadık henüz alıyorlar mı almıyorlar mı bilmiyoruz tabi. bende eşimin kötü olacağını düşünüyordum ama yok ben girerim diyince şaşırdım inş hastaneden bir sorun çıkmaz.

kızlar az önce okulumu aradım baş md yrd izindeymiş pzt başlıyomuş diğerleri de pek bilmiyorlar bu konuya hakim değiller.. sen yine de raporu al pzt izinden gelince sorarsın dediler.. bende ank dayım ilçe mem aradım onlarda tam bilmiyo yeni çıkan yasa nedir ne değildir ank il mem i ara dediler şimdide arıyorum sürekli meşgul

Canım ben öğleden sonra arıcam ilçeyi.
İnşallah dediğin gibidir.
Bugün öğrendim sağlık ocağında benim sat 15 aralık geçmiş.
Önden başlatmışlar yani niyeyse :KK47:
Değiştiremiyorlar da, sinir oldum.

Canım ben öğleden sonra arıcam ilçeyi.
İnşallah dediğin gibidir.
Bugün öğrendim sağlık ocağında benim sat 15 aralık geçmiş.
Önden başlatmışlar yani niyeyse :KK47:
Değiştiremiyorlar da, sinir oldum.
aa niye yanlış yazılmış ki kafalarına göre mi yazıyo bunlar... 18 olmalı sanırım doğum tarihine göre bakacak olursak:KK23: allahtan 3 gün...

sende mi ankaradasın?

canım size de maşallah:nazar: zamanında haftasında gitmesi daha iyi.. bebek iri olup erken doğurmaktansa zayıf ya da normal kiloda olup daha rahat bir hamilelik geçirip bütün organları gelişmiş bir halde zamanında doğurmak en güzeli.. ama Rabbimiz bilir gerisini artık...:KK34:

bu arada söylediğin gibi olma ihtimali olabilirdi belki ama ondan önceki ayda kan testi yaptırmıştım 0,1 çıkmıştı.. ve hamile kaldığım ay adetime 1 gün kala hcg 111 çıkmıştı.. eğer önceki aydan olsaydı 10000 lerde olurdu.. hem ben oğluma hamile kaldığım günü bile biliyorum 18 aralık 2012 salı günü:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:

sen magnezyum ve kalsiyumu dönüşümlü mü kullanıyosun yoksa her ikisini de her gün mü kullanıyorsun?

bende 17 kasımda adet olmuştum ve 30 kasımda tekrar kanamam oldu ama kahverengi ve az azdı. 30 kasımı baz alıyor doktor ve tarihle ultrason aynı çıkıyor sadece boyu 1 hafta ileride çıkıyordu.

aa niye yanlış yazılmış ki kafalarına göre mi yazıyo bunlar... 18 olmalı sanırım doğum tarihine göre bakacak olursak:KK23: allahtan 3 gün...

sende mi ankaradasın?[/QUOTE

Ben istanbuldayım canım
Ya gerçekten sinir oldum zaten ben sat tarihimi bilmiyorum bile
ilk gittiğim doktor ultrasona göre söylemişti.
İlçeyi aradıktan sonra buraya yazarım.
Şu doğum izinlerinin artmasından ses çıktı mı?

bende ki rahim ağzını kapatmıyor marjinal plesanta deniyormuş. ama rahim ağzına yakın. benim kız kardeşiminde aynıydı normal doğum yaptı hemde çok rahat yapmış

Bendede rahim ağzını tm kaptmıyor ama doktor riskli olacağını söyledi açıkcası doktora güvenmek istiyorum bu saatten sonra başka doktora gidersem baya zor olur bnim için

günaydın kzılar herkese güzel bir gün olur inş.. epidural doğumu arkadaşım yaptı 40 gün önce çok memnun kaldı hemde sancısı glmedi 41. haftada sunni sancıyla yaptı hatta o gece ilk doğurduğu gece kimse kalmadı yanında hasta odasında eşi kendi ve bebişi ile 2 dikişi olmuş aşağıdan oda doğalmış çünki kendiliğinden yırtılıyormuş beterinden korusun rabbim bende eskiden zsezeryan derdim ama acaip bi cesaret geldi banada son 2 haftadırda bebeğim tepe aşağı doğum pozisyonunda dönmüyor artık diyince doktorum yaparsın dedi yüzyıllardır anneler normal doğuruyor senin neyin eksik dedi :KK70:

sende mi ankaradasın?[/QUOTE

Ben istanbuldayım canım
Ya gerçekten sinir oldum zaten ben sat tarihimi bilmiyorum bile
ilk gittiğim doktor ultrasona göre söylemişti.
İlçeyi aradıktan sonra buraya yazarım.
Şu doğum izinlerinin artmasından ses çıktı mı?

tmm haber ver bize de ne cevap verdiklerini...
ben de yazarım düşürebilirsem tabii...
cnm yeni yasama yılına kaldı bizim kaderimiz.. yani 1 ekimde başlıyorsanırım o zaman görüşülecekmiş.. o tarihte izinde olursak hala ekletebiliyoruz sanırım

X