2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim demek oğluşun iri maşallah size :nazar::KK1: biz ne iri ne küçüğüz tam olması gerektiği gibi günü gününeyiz..
ama bak ne diycem benim bi arkadaşım vardı aynı senin gibi oğlu 3 hafta fark arayla doğdu yanii mesele neymiş asıl son adet tarihi diye hesap ettiği tarih meğer adeti değil bebeğin rahimde kalma kanamasıymış.. o bile adet sanmış bilememiş bence kesin seninde öyleee... yani son değilde o son adet tarihinden öncekine göre hesap et bakalım nasıl çıkıyo ozman ? benim felan son adetim 3 gün sürmüştü hatta ben bile şüphelenmiştim bebeğin kalması için kanama mı diye bebeğim senin gibi iri çıksaydı ölçüleri hemen öyle düşünücektim..ama günü gününeyiz çok şükür gidiyoruz böyle bakalım inş. bişi çıkmaz :KK16:
bu arada o magnezyum ilacı banada çok önce verdi doktor ama içememiştim midem bulanıyodu ozmanlar içme demişti doktor bi ağrın olduğunda hemen içyosun burnunu tıka zorlada olsa iç dedi valla bugün içtim geçmiş artık hiç bulanmadı midem..
suda eritilen benim o magnezyum adı magnorm ayrıyetten kalsiyumda var ama o ayrı eritiliyo ikiside farklı ilaç yani..
hem kalsiyum verdi hem magnezyum...:KK49::KK49::KK49:

canım size de maşallah:nazar: zamanında haftasında gitmesi daha iyi.. bebek iri olup erken doğurmaktansa zayıf ya da normal kiloda olup daha rahat bir hamilelik geçirip bütün organları gelişmiş bir halde zamanında doğurmak en güzeli.. ama Rabbimiz bilir gerisini artık...:KK34:

bu arada söylediğin gibi olma ihtimali olabilirdi belki ama ondan önceki ayda kan testi yaptırmıştım 0,1 çıkmıştı.. ve hamile kaldığım ay adetime 1 gün kala hcg 111 çıkmıştı.. eğer önceki aydan olsaydı 10000 lerde olurdu.. hem ben oğluma hamile kaldığım günü bile biliyorum 18 aralık 2012 salı günü:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:

sen magnezyum ve kalsiyumu dönüşümlü mü kullanıyosun yoksa her ikisini de her gün mü kullanıyorsun?

iyiyim sunbalcım sağolasın topiklerde ayrı düştük görüşemez olduk:KK1: aslında iyiyim desem de zaman zaman kasılmalarla acillerde alıyorum soluğu.. benim oğlan aceleci mi acep ne dersin:KK14:
sen nasılsın bayağı bi büyüdünüz siz de kızınla maşallah:nazar:

kasılmalarınmı var erken doğum riski varmı biz iiyiz şimdilik yürürken kasıklarım ağrıyor okadar ama yatmak kalmak çok sorun haline geldi hayırlısı olsun canım hepimiz için sağ salşim kavuşalım bebişlerimize:KK55::KK8:

kasılmalarınmı var erken doğum riski varmı biz iiyiz şimdilik yürürken kasıklarım ağrıyor okadar ama yatmak kalmak çok sorun haline geldi hayırlısı olsun canım hepimiz için sağ salşim kavuşalım bebişlerimize:KK55::KK8:

evet canım erken doğum riskim var ben şimdiden yatıp kalkamıyorum bebekte kilolu çünkü.. ileriki haftaları düşünemyorum bile..:KK53:

kızlar hepinize iyi akşamlar......:KK16:

topikte öğretmen olanlar vardır...
bilenlere soruyorum;

hastaneye gittim bugün dr rapor bölümüne rapor durumunu sor dedi.. ama ben zaten tatildeyim dedim.. olsun sen sor yine de dedi.. rapor bölümüne gittim görevli kıza sordum oluyo evet 32. haftanız dolunca gelin 5 haftayı ileri atalım dedi.. ben de şaşkınlıkla ama ben öğretmenim tatildeyim ve geçerliliği olmaz sanıyordum deyince" yoo yeni çıkan torba yasadan faydalanıyorsunuz az önce sizin durumunuzda olan bir bayana daha yazdık verdik" dedi.. ben anlamıyorum bu işlerden 3 gün sonra 32 doluyo dediğimde siz 3 gün sonra gelin yazalım o zaman ben size anlatırım dedi:KK53::KK53::KK53:

kafam karıştı:44: biz ne yapıcaz şimdi:26::26::26::26::26:

Ay sen ne güzel şeyler yazmışsın öyle =)))
Ben de öğretmenim ve bu duruma çok üzülüyordum.
Cuma günü ilçe milli eğitimde bir bayanı aradım
Bana yönetmelikte bununla ilgili bir şey olmadığını ama soruşturduğunu söyledi.
Haftaya yine ara dedi.
Yarın aramayı düşünüyorum.
İstersen sana numarasını veriyim bir de sen ara.

Plasenta previadan dolayı zorunlu sezaryan gözüküyor şimdilik ama bende bir aksilik olmazsa epidural sezaryan düşünüyorum.
Canim bende de total previa var zorunlu sezeryan olucam...
kızlar ben devlet hastanesinde doğum yapmak istiyorum.özele gidiyorum ama devlete de kaydımı yaptırdım.acaba devlet hastanelerinde epidural yapıyorlar mı bilginiz var mı?
Canim ben devlet hastanesinde yapicam dogumu var epidural.

kızlar hepinize iyi akşamlar......:KK16:

topikte öğretmen olanlar vardır...
bilenlere soruyorum;

hastaneye gittim bugün dr rapor bölümüne rapor durumunu sor dedi.. ama ben zaten tatildeyim dedim.. olsun sen sor yine de dedi.. rapor bölümüne gittim görevli kıza sordum oluyo evet 32. haftanız dolunca gelin 5 haftayı ileri atalım dedi.. ben de şaşkınlıkla ama ben öğretmenim tatildeyim ve geçerliliği olmaz sanıyordum deyince" yoo yeni çıkan torba yasadan faydalanıyorsunuz az önce sizin durumunuzda olan bir bayana daha yazdık verdik" dedi.. ben anlamıyorum bu işlerden 3 gün sonra 32 doluyo dediğimde siz 3 gün sonra gelin yazalım o zaman ben size anlatırım dedi:KK53::KK53::KK53:

kafam karıştı:44: biz ne yapıcaz şimdi:26::26::26::26::26:
Canim ben ogretmenim ama bazi illerde kabul olmus bazilarinda olmamis budedigin.yeni cikan torba yasada mi var acaba.benim 33 dolmak uzere rapor falan almadim.doktordan tam olarak ne diyip alicaz raporu.bir de raporu alir almaz milli egitime mi goturucez sana oyle mi dediler?

Canim bende de total previa var zorunlu sezeryan olucam...

Canim ben devlet hastanesinde yapicam dogumu var epidural.

Canim ben ogretmenim ama bazi illerde kabul olmus bazilarinda olmamis budedigin.yeni cikan torba yasada mi var acaba.benim 33 dolmak uzere rapor falan almadim.doktordan tam olarak ne diyip alicaz raporu.bir de raporu alir almaz milli egitime mi goturucez sana oyle mi dediler?

Aaaa hangi iller mesela istanbul var mı?
İnşallah Allah gönlümüze göre verir arkadaşlar ya
Zaten doğum izni de artmadı :/

iyi akşamlar güzel anneler ve kıpır kıpır bebişler..
bu rapor işi benim de kafamı karıştırıyor..benim doğum 20 eylül gibi gözüküyor..doğum öncesi iznim 1 eylülde mi başlayacak?
torba yasadan haberim yok..bu gelişmeden ben yararlanabilir miyim ki??
*
kızlar bir de isim konusunda hala net bir fikir oluşmadı zihnimizde..
şimdilik gündemimizde 2 isim var; HÜMA ve REVNA..
Anlamlrı
Hüma:Farsça kökenli olup ‘başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu’ ile ‘mutluluk ve saadet’ gibi anlamlara gelir..ayrıca Fatih Sultan Mehmetin annesinin ismi..
Revna:Göz alan göz alıcı güzellikte olan,güneş ışığında parlayan su..
sizce hangisi kulağa daha hoş geliyor..

Benimde kızım olacak inşallah bizdede hala isim beli değil.
Senin söylediklerinden hüma daha guzel gibi

iyi akşamlar güzel anneler ve kıpır kıpır bebişler..
bu rapor işi benim de kafamı karıştırıyor..benim doğum 20 eylül gibi gözüküyor..doğum öncesi iznim 1 eylülde mi başlayacak?
torba yasadan haberim yok..bu gelişmeden ben yararlanabilir miyim ki??
*
kızlar bir de isim konusunda hala net bir fikir oluşmadı zihnimizde..
şimdilik gündemimizde 2 isim var; HÜMA ve REVNA..
Anlamlrı
Hüma:Farsça kökenli olup ‘başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu’ ile ‘mutluluk ve saadet’ gibi anlamlara gelir..ayrıca Fatih Sultan Mehmetin annesinin ismi..
Revna:Göz alan göz alıcı güzellikte olan,güneş ışığında parlayan su..
sizce hangisi kulağa daha hoş geliyor..

Benimde kızım olacak inşallah bizdede hala isim beli değil.
Senin söylediklerinden hüma daha guzel gibi

Aynen bende bebek arabası alma olayını doğumdan sonraya hatta belki bahara doğruya bıraktım. Şİmdilik sadece taşıma koltuğu aldım. bahara doğru daha hafif birşey ler almak istiyorum. Büyük arabalar çok ağır oluyor. Sağlık ocağına yada başka biryere yürüyerek zaten gidilmez bizim olduğumuz yerden. Mecbur araba ile gidilecek her yere, bu durumdada ilk etapta çocuk arabasına çok gerek duymadın açıkcası.

Kızlar ben kızımı yalnız buyuttuğum için ilk aylarda çok işe yaradı. Evin içinde Tam yatırıp içinde uyutup yemeğimi yaparken yanımda, duşta yanımda heryere evin içinde sürüyordum. Çünkü ilk aylarda sesleri cılız oluyor bişey olsa duymam diye.

canım size de maşallah:nazar: zamanında haftasında gitmesi daha iyi.. bebek iri olup erken doğurmaktansa zayıf ya da normal kiloda olup daha rahat bir hamilelik geçirip bütün organları gelişmiş bir halde zamanında doğurmak en güzeli.. ama Rabbimiz bilir gerisini artık...:KK34:

bu arada söylediğin gibi olma ihtimali olabilirdi belki ama ondan önceki ayda kan testi yaptırmıştım 0,1 çıkmıştı.. ve hamile kaldığım ay adetime 1 gün kala hcg 111 çıkmıştı.. eğer önceki aydan olsaydı 10000 lerde olurdu.. hem ben oğluma hamile kaldığım günü bile biliyorum 18 aralık 2012 salı günü:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:

sen magnezyum ve kalsiyumu dönüşümlü mü kullanıyosun yoksa her ikisini de her gün mü kullanıyorsun?
canım bana doktor ikisinden de günde bitane iç dedi bende midemi bulandırıyo içemiyorum demiştim ozman peyniz yoğurt süt ürünleri yiyomusun dedi hergün yiyorum bende tmm ozmn kalsiyumu onları yemediğinde al dedi magnezyumda kasıklarında sancı olduğunda zorlada olsa burnunu tıka iç dedi öyle yapıyorum artık bende..
çünkü ikiside hem kokuyooo acayip bi şekilde hemde çok asitliler midemi mahvediyolar bütün gün..
ama mecbur kaldığımda içiyorum artık napalım herşey bebeklerimiz için..

canım bana doktor ikisinden de günde bitane iç dedi bende midemi bulandırıyo içemiyorum demiştim ozman peyniz yoğurt süt ürünleri yiyomusun dedi hergün yiyorum bende tmm ozmn kalsiyumu onları yemediğinde al dedi magnezyumda kasıklarında sancı olduğunda zorlada olsa burnunu tıka iç dedi öyle yapıyorum artık bende..
çünkü ikiside hem kokuyooo acayip bi şekilde hemde çok asitliler midemi mahvediyolar bütün gün..
ama mecbur kaldığımda içiyorum artık napalım herşey bebeklerimiz için..

canım ben bugün doktoruma ulaşamadım eşimde iftara yakın geldi eve sonra da kalkıp hastaneye gidemedim
bugün yine yatamadım ütüm vardı biraz onları yaptım evi süpürdüm derken kasıklarım da daha doğrusu en çok sol yumurtalığımda sancı oldu ama regl ağrısı gibi reglim hep bacaklarıma dizlerimin üstüne vururdu aynı acıyı hissettim :KK43:
şükür çabuk geçti 1 dakika içinde dağıldı ama rahatsız hissediyorum kendimi çok yavaş hareket ediyorm
magnezyum içsem mi ki diye düşündüm ben içmeyeli onu bayaa oldu çünkü ne dersin..?:44::44:

canım ben bugün doktoruma ulaşamadım eşimde iftara yakın geldi eve sonra da kalkıp hastaneye gidemedim
bugün yine yatamadım ütüm vardı biraz onları yaptım evi süpürdüm derken kasıklarım da daha doğrusu en çok sol yumurtalığımda sancı oldu ama regl ağrısı gibi reglim hep bacaklarıma dizlerimin üstüne vururdu aynı acıyı hissettim :KK43:
şükür çabuk geçti 1 dakika içinde dağıldı ama rahatsız hissediyorum kendimi çok yavaş hareket ediyorm
magnezyum içsem mi ki diye düşündüm ben içmeyeli onu bayaa oldu çünkü ne dersin..?:44::44:

Hayırlı sabahlar güzel anneler

Normalde bende gun aşırı içiyorum rahatsızlıgım olursa günlükte içebiliyorum reçeteinide okursan krasmpları önlediği yazıyor

Yuppie 100. mesajımı geçmişim artık özel mesaj atabiliyorum:KK70::KK70:

Canım ben istiyorum ama eşim dayanamam ben girmeyeyim diyor, bide gitmiş sezeryan doğum izlemiş, hele sezeryan olursa ben bayılırım bide doktorlar benimle uğraşmasın diyor:)

günaydın canım eşleri sadece normal doğuma alıyorlar sezeryana almıyorlar.

ben hiç epiduralli doğumun sakıncalı olduğunu tehlikeli olduğunu duymadım daha önce bu kadar tercih edildiğine göre bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum ben RABBİM hakkımızda hayırlısı neyse o olsun gönlümüzdekinide hayırlı eylesin

canım epiduralinde bir çok sakıncası var
ama getiri götürü dengesini biz yapacağız
hangisi ağır basarsa ona göre karar vereceğim ben
ama ilk etapta almayı düşünmüyorum

bana da doktor suya atılıp erıyenlerden kalsıyum ve magnezyum verdı
magnezyumu yıne ıyı kotu ıcebılıyorum ama kalsıyumu ıkıncı yudumdan sonrasını midem almıyo
bunlar hap seklınde olanı olsa alsak yutsak içsek olsa bitse :):):)

günaydın canım eşleri sadece normal doğuma alıyorlar sezeryana almıyorlar.

alan hastanelerde var almayanda
medikalpark almamıştı eşimi
ama zaten önünde bir perde gerildiği için eşin senin yanında oturacak
kesildiğini çıkarıldığını dikildiğini görmeyecek zaten

alan hastanelerde var almayanda
medikalpark almamıştı eşimi
ama zaten önünde bir perde gerildiği için eşin senin yanında oturacak
kesildiğini çıkarıldığını dikildiğini görmeyecek zaten

ben de eger sezeryan olursa yanımda olsun ıstıyorum
zaten dedıgın gıbı görmeyecek kesilip biçilmeyi
ama eşim sezeryanda da normalde de yanımda olmayı kabul etmıyo
kötu olurum dıyo:KK43::KK43::KK43: