maşallah bebişine..Allah kucağına sağlıkla almayı nasip etsin..benimde en son kontrolümde doktor annesi sana benziyor kızın dedi..nasıl mutlu oldum anlatamam..halbuki ayrıntılıdaki resmine bakınca tıpkı baba demişti..demekki dedim değişiyor bizim fındık ya da ortaya karışık birşeyler çıkacak bakalım hayırlısıyla.. ben de bu cmts gideceğim kontrole..aslında 1 hafta sonra gitmem lazım ama el ve ayaklarımda anormal kaşıntılar başladı..nerdeyse 1 haftadır var.bir gece acile gittim karaciğer testleri yaptılar bişey yok dediler..ama benim içime sinmedi.. o yüzden cmts günü tekrar gidicem..hatta geç bile kaldım ama iş yüzünden malesef böyle oldu..
canım eczaneden aldım ama nasıl birşeyse bulunmuyor eczane eczane telefonla aradım depolara sordurdum zor buldum yani.. umarım sen rahat bulursun bulamazsan internette de var.. adı Al-Sense Amniyotik SızıntıTest Pedi...Canım o pedleri eczaneden mi aldın adı nedir ?
bana tekrar şeker testi yaptır falan demedi.. senin kilon iyi fazla da almamışsın bu da çok iyi maşallah... plasente previada istirahat önemliymiş canım bak ne güzel 32. haftana kadar gelebilmişsin.. dediğin gibi Allah daha kötülerinden korusun.. doktorun ne dediğini haber ver.. inşallah güzel haberlerle gelirsin canımCanim benim bebisim de iri bebek.ust sinirda.29.haftamda 1500 gr di.yarin kontrolum var bakalim ne kadar oldu.doktor bende de sekerden suphelendi seker yukleme testinin ikinci defa yapti ama normal cikti.ben 47 ile hamile kaldim 55-56 kilo arasi degisiyor.zayif oldugum icin bana diyetvermedi.zaten ben tatli ekmek pirinc yemiyorum.benim bebek iriligi yaninda suyum fazla bir de plasenta previa totalisim var anlayacagin ne ararsan var.(Allah beterinden korusun).bakalim yarin ne diycek haber veririm.
canım çok sağol.. inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız minişleri...canım hakikaten her doktor ayrı telden çalıyor, ama senin doktoruna güvenebilmen önemli ben doktoruma güvenene kadar aynı şeyi defalarca sordum, muayneye gittim 1 gün sonra telefonla arayıp sordum, tecrübesiziz neticede kafanın rahat olması lazım tekrar ara bence pedi uyguladıktan sonra inşallah sızıntı değildir ama yine de arayıp paylaş gerekiyorsa tekrar kontrole git bence, çok dert etme 11 kiloda çok değil bence kendi kilonda gayet iyi çünkü ben 64 ile başladım 75 oldum stabil ilerliyoruz şimdilik :) bebeğine de maşallah bu arada gayet iyi gelişimi tosuncuğun, inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın canım :)
selam canım... görüşmeyeli iyisindir umarımselam perakedisi yazdığını okuyunca cevap vermeden geçemedim.. Ben de senin gibi 58 kilo ile hamile kaldım ve şu an 68 kiloyum ama doktorum bana çok kilo alıyorsun vs bir şey demedi. hatta ben özellikle soruyorum çok mu kilo alıyorum diye o da hayır gayet normal demişti. bebeğimde üst sınırda olmasa da kilolu bir bebek. Yarın doktor kontrolüm var yine bakalım bebek kaç kilo almış (ben 3 haftada 1,5 kilo aldım)
ben de bazen dıyormkı dogum oldugunda hemen soylemeyelım herkese
evde 3 5 gunu gecıreyım aılem yanımda olsun sonra duyururz
en azndan ılk etapta da hayrlı olsuna gelen bısuru ınsan oluyo
bende o 3 5 gunde bırazda olsa toparlanms olurum
bıde eger sezeryan olursa ben hemen bigün sonra ayaga kalktım dıyen kadınlardan olabılecgımı sanmıyorm(
Canım o kaşıntı geçenler de benede de oluştu ama 2 saat falan sürdü hemen ayaklarımın soğuk suyla bir güzel yıkadım bir süre terlik filan giymedim geçti hamilelikten kaynaklanıyor zannedersem hamilelikde hiç ummadığımız ağrılar la karşı karşıyayız maalesef kasık ağrısı, mide bulantısı ,bel ağrısı vs... artık sabredicez çok az zamanımız kaldı
walla benim öyle kısa süreli değil canım yaa..resmen minik kabartılar var ve sanki her geçen gün çoğalıyorlar.önce sadece ayaklarımdaydı şimdi ellerimde de başladı..ve yayılıyorlar..internette abuk subuk bir sürü şey yazmışlar. Allah korusun ama korktum açıkçası..dediğin gibi herşeyle karşı karşıyayız ve sabır sonsuz yavrularımız için ama korkum kızımı da etkileyecek bir durumun olması..yoksa ben her türlü sıkıntıyı çekmeye razıyım..
ellerimde mink kabartılar ben de var
okul zamanı hep sınav dönemı cıkardı bunlar bendee
her vize final dönemımde olurdu
hamılelegın son zamanları herseyı daha mı fazla kafaya takıyorz bılmıyormkı
internetten okumayın hiçbirşey.. hiç iyi birşey yok, hepsi felaket tellallığı yapmıştı. benim eltimde de olmuştu kaşınma, geceleri kaşınmaktan uyuyamıyordu, dr krem vs vermişti kullandı geçti, senin kide öyle birşeydir inş.
kızlar yaaa kafamın almadığı bişey var tecrübeli daha önce doğum yapmış annelere soruyorum özelliklee
sorum şu şimdi biz haztane için pijama takımı mı almalıyız altlı üstlü yoksa sadece elbise gibi olandan almalıyız ?
ve doğumdan önce hastanede bize ne giydiriyolar yani hani bi yatağa bi çatala geçiyoruzya açılmayı beklerken üzerimizde aldığımız pijamalarmı oluyo yoksa hastane kıyafetimi oluyo doğumdan sonramı giyicez aldıklarımızı? bu kısmı bi türlü anlamadım ben yaaaa :26:
günaydın güzel eylül anneleri ve minik yavrucuklar :)
ahh o kadar uykusuzum ki bugün sabaha karşı 5 te ancak uyuyabildim saat 10.00da kargomuz geldi oğluma ciciler almıştım onlarmış hemen paketi açtık tabii uyku falan da kalmadı annemi aradım çağırdım bende en son gelen cicilerimizi de bugün yıkayacağız sonrada emzirme sütyeni almamıştım onu almaya gideceğiz bizden şimdilik bu kadar herkeslere güzel bir gün diliyorum
Gunaydin evade plan arkadaslar trt1 de yeniy program basladi gebelikten bahsediyo
ben de bazen dıyormkı dogum oldugunda hemen soylemeyelım herkese
evde 3 5 gunu gecıreyım aılem yanımda olsun sonra duyururz
en azndan ılk etapta da hayrlı olsuna gelen bısuru ınsan oluyo
bende o 3 5 gunde bırazda olsa toparlanms olurum
bıde eger sezeryan olursa ben hemen bigün sonra ayaga kalktım dıyen kadınlardan olabılecgımı sanmıyorm(