selam annişler...
dün büyük endişelerle(amnion suyu sızıntısı mı var,bebeğim neden hareket etmiyor,bacağım uyuşuk vs...) yarın doktorumun muayenehanesine gideceğim demiştim.. bugün gittim sonunda... bebeğim iyiymiş suyu da iyiymiş fakat bebeğim 1900 gr ve 43 cm çıkınca yani 29+6 olan bebek 31+5 çıkınca ve 1 ayda 3 kg almışım diye bana kızdı.. şekerin yükseliyo galiba dedi..(şeker yüklemem iyi çıkmıştı) bu haftalarda bebeğin bu kadar iri olmasını hoş karşılayamayız iyi değil dedi.. tuzlu şekerli yemeyeceksin ekmek yemeyeceksin çikolata kızartma vs... kesinlikle yemeyeceksin, bu gidişle erken doğurursan şaşırma dedi...
resmen rejim yap diyo.. hamile kaldığım kilo 58 ve şu an 69,5 kiloyum çok mu almışım sizce?
bu durumda olan var mı, yani doktoru onu yeme bunu yeme diyen?
doktorun ne dediğini merak edenler vardı onlar için şikayetlerime ne dediğini de yazayım;
bacak uyuşması,kramp, hissizlik vs için: günde 1 saat yürüyüş 23 saat dinleneceksin kendini yormak yok dedi.. baskı yapıyormuş bebek sinirlere..
sıvı akıntı için: enfeksiyon da olabilir ve sızıntı da olabilir dedi ve kültür aldı... sonuç 3 gün sonra..
gece yatış pozisyonu için: sola yatılacak illaki diye birşey yok kim uyduruyor bunu, her iki tarafa da yatılmalı dedi.. sadece sola yatış özel durumlarda önerilirmiş... bebeği ezicem gibi oluyo yan yatınca vuruyor dediğimde, hiç birşey olmaz senaryo yazma dedi
ilaçlar için: ilaçları da kesiyorum sadece elevit iç karaciğere yük biniyor dedi...
8-10 gündür su gibi akıntım olduğunu söyledim amnion sıvısında sızıntı olup olmadığını tespit için ped alayımmı diye sordum, alabilirsin sonucu haber ver dedi.. bu arada pedi aldım bugün 3 tanesi 30 tl...
sonraki kontrol 3 hafta sonra dedi...
kafam iyice karıştı...:44::44::44: