2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Çatı muayenesi 37 haftadan sonra yapılıyor diye biliyorum.. Ama öncesinde dr. söylüyor mu bir sonraki gelişinde çatına bakıcam diye işte onu bilmiyorum :44:

aslında catı muayenesı sankı artık sancının geldıgı son donemlerde yapılıo gıbı bılıyorum ama yanlıs bılıyorum sanırım
zaten sezeryana karar verılmısse hıc yapılmıyo da normal dogum ıse acılma ıcın bakılıo dıye bılıyorum
normal dogumun ayrıı yanları sezeryanın ayrı yanları
bazen dusununce cok daralıyorummm
hayrlısıyla bebeklerımızı alalımda kucagımıza
bızım ıcınde mınıklerımz ıcınde hangısı daha saglıklı daha kolay olacaksa o olsun ınsallah

ayyy çok güzel yaaa RABBİM E çok şükür kızımın herşeyini içime sine sine alıyorum eşimden de ailelerimdnde ALLAH razı olsun bu arada halı ma bakın kızlar yaa kötü durmamış dimi bu arada ayrıyetten nakışlı nevresimi var cibinliği var umarım beğenirsiniz

canım harika görünüyor oda. hayırlısıyla bebeğini de kucağına alır odayı eskitirsiniz inş.

aslında catı muayenesı sankı artık sancının geldıgı son donemlerde yapılıo gıbı bılıyorum ama yanlıs bılıyorum sanırım
zaten sezeryana karar verılmısse hıc yapılmıyo da normal dogum ıse acılma ıcın bakılıo dıye bılıyorum
bızım ıcınde mınıklerımz ıcınde hangısı daha saglıklı daha kolay olacaksa o olsun ınsallah

çatı muayenesinin son dönemde yapıldığını duymuştum. çatı kemiklerin normal doğum için uygun mu ona bakılıyor. normal doğum anında yapılan ise çatı muayenesi değil, kaç cm açıklık olmuş onu anlamak için.

Çok şükür normal doğumdan henüz korkmuyorum ama şimdiye kadar hiç alttan muayene olmadım çok utanıyorum nasıl olacak acaba :18:
Çatıya önceden bakılmasının sebebi doğum şekline karar vermek içindir herhalde :KK34:
Sen hangi doğum şeklini tercih ediyorsun ?

Normal doğum beni korkutuyor ne yalan söyleyeyim:/ Aranızda ilk doğumu olup kesinlikle sezeryan istiyorum diyen var mı acaba?

doğumdan bende çok korkuyorum bu benim ikinci doğumum olacak ilkimi 5.5 aylıkken doğurdum daha doğrusu gebeliğim sonlandı 2 gün sancı çektim neler neler yaşadım çok zor ama şimdide annem ve kayınvalidem günü gelmeyen ölü bir bebeği doğurdun tabiki zor olur bunda bebek kendini ittiriyor sana yardım ediyor dediler sezeryanda korkutuyor...bilmiyorum ne yapacam ama normal doğum istiyorum hayırlısı bakalım...

merhaba annecikler ve melekler :)

bugün yine migrenim tuttuğu için ancak kendime gelebildim hap içmeyeceğim diye direttim ondan gözümü açamadım bir türlü neye ki şimdi daha iyi bu hava değişmese artık sabit kalsa ne mutlu olacağımm..

günaydın kızlar

dün akşam kntrole gittik cimcimem 1351 gr 39cm olmş,çalışabilir raporunu da 32+1 ken alınıyomuş 18 temmuzda gitcem inşlh...

evt kizlar kizim 1420 kg boyuda 40 cm haftasiyla bire bir gidiyor dok. cok iri bi bebek olmaz 3 /3.5 falan dogar dedi bakalim hayirlisi masallah cok hareketliydi bide daha donmemis sanirim sol tarafa yatiyor dedi kuzuma :KK66:

pikocum ve mavimelek maşallah prenseslerinize :nazar:

gunaydin kizlar bizimde randevumuz vardi ebeyle dun zaten burda doktora acil sebeplerden gidiyoruz benim kizimda dogum kanalinda degil ebe dediki daha erken orada daha cok pozisyon degistirecek sizin doktorlar ne diyor?he bide sertlesme oluyordur eminim herkesde onun icin doktorlariniz ne dedi normalmis degilmi?:KK16:

bende doktoruma dün sordum yazmayı unutmuşum beni nstye bağladı sancı çıkmadı o 20 dakikada ama artık normal, kasılmalar olunca dinlen dedi, düzensiz kasılmalar birşey ifade etmiyormuş.

günaydın kızlar,nasılsınız?
Ben sabahtan beri eşimle uğraşıyorum. Kendisi FMF hastası ve bugün ağrıları başladı,yazık kocacım karnında sıcak su torbasıyla uyuyakaldı. Çok üzülüyorum. :KK50:

geçmiş olsun canım ama bu hastalık maalesef atak dönemli 3 kardeş öğrencim vardı onlardan hatırlıyorum. inşallah çabuk atlatır. üzme sen kendini Allah beterinden saklasın canım.

hastanede gelenlere ve mevlütte ne dagıtacaksınız....

ben hastanede çikolata düşünüyorum....mevlüttede ikramlık olarak bizim burda kıymalı pide-tavuklu pilav-tatlı-ayran veriliyor ben bebek şekerini mevlütte dağıtmak istiyorum....olurmu sizce 50 tane yaptırsam yeter...

melekcim ben hastahanede lokum dağıtmak istiyorum kendim de çok severim :KK9: onlar için küçük kürdanlar aldım onları takacağım lokumlara. mevlütte tavuk-pilav-tatlı-ayran-sarma diye karar kıldık.. bebek şekerini de mevlütte dağıtacağım onu da ya bundan $cache_500_1__i_2409795_LJK.jpg yada bundan $suslu-biberon-bebek-sekeri-miknatisli-50-ADETI__66794322_0.jpg düşünüyorumm bende 50 tane yeter diye düşündüm..

evet ne heyecanlarla gittiğim bir doktor randevusu daha yalan oldu inatçı kızım yüzünü dönmüyoki dr 4 boyutlu fotosunu versin 2 kere uğraştık geçen 3. uğraşmada anca bi yüz çekebilmişti dr şimdi o da yok ağla ağla canım çıktı eve geldim uyudum kızım 1,670gr olmuş önden gidiomuş 10 gün kadar bizden böle yani:nazar::nazar::nazar:

bendede aynıı durumm ayrıyettenn bide çarpıntımm varr dr gittimm tansiyon falan normall ama nabızz 130 larda gezioo bidee istifraa ediorumm oda bebek baskı yapptığı içinmişş bende ilaçlardanmı dedimm magnezyumla kalsiyumu kescem dedm dr a oda tamamm dedii hepsi geçtii ama bu seferdee kramp başladıı bende 2 gündür gene içmeye başladımm gene çarpıntılarımm başladı napcam bilemiorum valla
canım nabız fazlalığı yani taşikardi hamilelikte çok önemli Allah korusun nabız daha da artarsa bebeğe oksijen gitmeyebiliyormuş.. bende de zaman zaman oluyor.. ama saniyeler içinde geçiyor..sen doktorun ne diyorsa ona göre davran.. kafana göre ilaç kesip başlama.. doğumu da tam teşekküllü bir hastanede yapmalısın sonuçta.. kardiyoloji servisi ve yoğun bakım ünitesi iyi olan bi yer seç.. hepimiz Allaha emanetiz öncelikle ama önlemi de almamız lazım tatlım.. bu günlerde geçecek inşallah.. gelecek sene bebeklerimizi konuşacağız burda Allahın izniyle..

Son düzenleme:
evet ne heyecanlarla gittiğim bir doktor randevusu daha yalan oldu inatçı kızım yüzünü dönmüyoki dr 4 boyutlu fotosunu versin 2 kere uğraştık geçen 3. uğraşmada anca bi yüz çekebilmişti dr şimdi o da yok ağla ağla canım çıktı eve geldim uyudum kızım 1,670gr olmuş önden gidiomuş 10 gün kadar bizden böle yani:nazar::nazar::nazar:

canım sağlığı sıhhati yerinde yaa çok şükür üzme kendini annesi nazlıdır biraz olur öyle doğunca bol bol bakarsın maşallah meleğine :nazar:

canım ben de sadece magnezyum kullanıyodum.. dr un isteğiyle magnezyum+kalsiyum ikisi bir arada sabah akşam kullanılan bir ilaç var ona geçtim.. demir ve elevit zaten kullanıyorum.. ilaç desteğim tam ama yine de oluyor uyuşmalar vs... ihmal etmememiz lazım evet ama ms olduğunu sanmıyorum kuafördeki de korkutmuş resmen.. hamile olmasak düşünülebilir evet, ama önceden hiç yoktu 24. haftada başladı.. bence hamilelikle alakalı şikayetlerimiz... yine de dr a sorucam tabii..

bende bütün doğum yapmış tanıdıklarıma sordum, uyuşma oldumu sizde? diye oldu dedi çoğu. insana kötü şeyler söyleyenlerde oluyo işte yaşayarak göreceğiz herşeyi. inşallah sağ salim yavrularımızı kucağımıza alırız hep beraber :KK49:

bir saat öncesinde falan artık nasıl esnediysem karnımın sol tarafına ağrı girdi dukunamıyorum bile doktorumu aradım kas kasılması olmuştur korkma geçer dedi ama ben yinede korkuyorum :KK43:

bir saat öncesinde falan artık nasıl esnediysem karnımın sol tarafına ağrı girdi dukunamıyorum bile doktorumu aradım kas kasılması olmuştur korkma geçer dedi ama ben yinede korkuyorum :KK43:

göbüşler artık can yakmaya başladı canım yatıp uzanmaya çalış biraz kasları dinlendirmek lazım

ayyy çok güzel yaaa RABBİM E çok şükür kızımın herşeyini içime sine sine alıyorum eşimden de ailelerimdnde ALLAH razı olsun bu arada halı ma bakın kızlar yaa kötü durmamış dimi bu arada ayrıyetten nakışlı nevresimi var cibinliği var umarım beğenirsiniz

çok güzel olmuş odası kuzunun allah mutluluğunu bozmasın:KK49:

canım nabız fazlalığı yani taşikardi hamilelikte çok önemli Allah korusun nabız daha da artarsa bebeğe oksijen gitmeyebiliyormuş.. bende de zaman zaman oluyor.. ama saniyeler içinde geçiyor..sen doktorun ne diyorsa ona göre davran.. kafana göre ilaç kesip başlama.. doğumu da tam teşekküllü bir hastanede yapmalısın sonuçta.. kardiyoloji servisi ve yoğun bakım ünitesi iyi olan bi yer seç.. hepimiz Allaha emanetiz öncelikle ama önlemi de almamız lazım tatlım.. bu günlerde geçecek inşallah.. gelecek sene bebeklerimizi konuşacağız burda Allahın izniyle..

kalp doktoruna falan gözüktümm cnmmm oda baskı yapıoo bebek dedi ilaç verdii olduğuu zamann iç dedii kadın doğumcuda içebilirsin dedii magnzyumlarıda ona sorup bıraktıkm içme önemli değil o kdr dedii ama sonrada kramp başladıı işte....

Merhaba anneler bugece ilk nst siftahimizi attik.biraz fazla sinir krizi gecirince solugu dogumevinde aldik.dogum katina ciktik ve nst baglandik.hemsirelerin yaklasimi gayet iyiiydi.yeni dogum yapmis annelerin oldugu odada nst baglandik.kalp atislarimiz supermis.sancimda cikmadi.bu agri ile sanci arasindaki farki nezaman cozebilcem acaba :KK9: ilk gebelik olunca ayirtedemeyebilirsin dedi hemsiremiz.bi serum yiyip ciktik yarin doktoruna gozuk dedi ama ben gozumeyi dusunmuyom onunyerine dinlenmek idtiyom evimde.bebegim oldukca harekeetli nst de kalbinide dinledik.agrim falan da yok.

Merhaba anneler bugece ilk nst siftahimizi attik.biraz fazla sinir krizi gecirince solugu dogumevinde aldik.dogum katina ciktik ve nst baglandik.hemsirelerin yaklasimi gayet iyiiydi.yeni dogum yapmis annelerin oldugu odada nst baglandik.kalp atislarimiz supermis.sancimda cikmadi.bu agri ile sanci arasindaki farki nezaman cozebilcem acaba :KK9: ilk gebelik olunca ayirtedemeyebilirsin dedi hemsiremiz.bi serum yiyip ciktik yarin doktoruna gozuk dedi ama ben gozumeyi dusunmuyom onunyerine dinlenmek idtiyom evimde.bebegim oldukca harekeetli nst de kalbinide dinledik.agrim falan da yok.

canım geçmiş olsun iyi bari sancı çıkmamış sen yine de ihmal etmesen ama doktoruna en azından telefonla danışsan ağrının neden kaynaklandığı hakkında fikir verirdi sana..

çok çok güzel olmuş canım halıda gayet şık duruyor Rabbim güle güle büyütmeni nasip etsin bebişini hem ferah hem de prenseslere layık olmuş annesi gelsin de beşiğinde tekmecikler atsın artık :KK70:

X