- 25 Ağustos 2012
- 1.717
- 17
canım geçmiş olsun, ben taa ilk haftalarda gittiğimde sağlık ocağındaki hemşire tetanoz aşısı için randevu vermişti 18 temmuza cüzdanımda duruyo kağıtALLAHIN izni ile inşallah sorunsuz bir hamileleik ve anne olurum bende panik atak başlangıcı var ondan dolayı korkularımda biraz da ..umarım sizlerle yazışmak fikirlerinizi önerilerinizi almak bana ve bebişime iyi gelecek hepimiz çok iyi annişler oluruz ..bu arada tatonoz aşısını olan varmı benden başka ?? ben bugün oldum sağlık ocağındaki dr arık 13. haftada oluyor dedi mecbur hissettim kendimi ve oldum
henüz aşılanmadım yani
madem öyle dediler için ferah olsun, şifa olsun inşallah :)
ay boşver yarencim şimdiden düşünme yoksa geçmez o kadar zamanben de iyiyim canım yok ya yormadım kendimi, çapulcu gibi gezdik geldik işte ya bence kayınpederler gelmesin rahat edemem ki ben off, kayınvalidemin en son büyüttüğü bebek eşim olduğu için bu konuda pek bilgisi yok tuhaf tuhaf adetleri olacak her şeye karışacak o yüzden stres oldum
canım bana 20. haftada demişti ya 13 erken değil mi acaba
belki korktuğun gibi de olmaz
ammaaaaann azıcık düşünceli olsun büyükler de, ille gelip aylarca kalmayıversinler
ayy gizem çok tatlıymış yaaaakızlar bu arada chıccoya baktım bebek arabalarına falan.karar verdim gibi erken olmasına rağmen hamile değilken bile bunu istiyodum hep :)
Eki Görüntüle 729608
en baştaki ana kucağımı diyolar bişey işte onu almanıza gerek yok dedi onu evde yatak yerine kullanıyolar genelde dedi.1500-1600 civarına geliyomuş o olmadan.3.5 yaşına kadar kullanırsınız ağır biraz sıkıntı olabilir ama dedii bastonlar daha hafif dedi ama ilk 1 yılda baston olmaz falan dedi.ben buna bittiimm amaa :)
erken daha utanmasam alırdım bugün
bakmak isteyenler ı move trio diya ararsa videosu falan var kullanımını gösteren :)
Coche Rebatible Chicco Trio i-move 360º Moisés My Baby Toys - YouTube
ben de hemen böyle görüp bayılıp alıyım diye düşünüyom ama kullanışlılığı daha önemli
ama çok pahalıymış yaa
canım ne uyanık bi terziymiş o hem basit, hem de pahalı olur demişBenim kanamam 8. haftada olmuştu bir gün adet kanamasından farksızdı. İkinci gün sakinledi. Ama ne zaman ayağa kalksam çok akıyordu. Uzunca progesteronu fitil olarak alttan aldım. Zor oldu ama daha faydalı oldu bana. Bir de doktor neredeyse 20 gün dinlenme verdi . Arkasında işten izin aldım. Çok uzun süre yatarak dinlendim. Bugün hala biraz eğilsem ya da ayakta kalsam kahverengiye dönen akıntı oluyor.Ağrı oluyor. Korkmuyor değilim ama bazı bünyelerde böyleymiş hamilelik.9 ay yatan, rahim ağzı dikilen arkadaşlarım var..
Paylaşayım tabii.. ben onları abidik gubidik cizmiştim.Sonra terziye gittim, bunlar çok basit ama pahalı olur dedi. Önce biraz direndim yapmamaya ama şimdi kumaş seçeceğim; ucuza kumaş alıyorsun, bir iki defa da provaya gidiyormuşsun:)
Ne güzel wetu, ben de hep bunu yapmak isterdim. Senelerce kıyafete o kadar çok para verdim ki aslında hiç kafamdaki kıyafetleri giyemedim..Tchibo'da da bir singer dikiş makinesi gördüm, almayı da uzunca düşündüm. Ama kursa gitmem lazım..:) nerede artık o zaman.. çalışırken hiçbir şeye zaman yok ( İnsallah hamilelikten sonra..
Sedacım, o akıntı normal..hiç üzülme.çok gittim doktora bundan. rahim kanama sonrası temizliyor kendini. Benim de şimdi en büyük korkum tekrar kanama olacak olması.. bazen çok ağrı oluyor, hiç dayanamıyorum..eğer bir de kanama olursa artık kahrolurum..inşallah geçer..
ben de modelistlik stilistlik eğitimi almıştım dikiş te biliyorum ama ustalık isteyen işlerde hiç dikmekle uğraşamıyorum zaman da ayıramıyorum
dün bizim burda bi terziye basit bi penye elbise model tarif ettim kaça olur diye kumaş ta ordan seçtim, 60 olur dedi karar veremedim...
aslında asıl terzim biraz uzak ona da biara gitmeyi düşünüyorum ama karnım büyümeye başlayınca...
canım dr.umu çok tavsiye ederim doçent, güven tıp merkezinde maltepe cevizlide amaSevgili arkadaşlar,,
Bu hafta sonu İstanbul'a gideceğim.
Pazartesi ve salı bazı testler yaptırmam gerekiyor. Toksoplazma avidite ve ayrıntılı ultrason vb..
Düzen laboratuarı ile görüşeceğim zaten Şifa hastanesin gitmek istemiyorum. Acaba Anadolu yakasında bildiğiniz bir hastane var mı riskli gebelik uzmanı önerebileceğiniz bana? Bazıları Acıbadem diyor..Benim istediğim buradaki testlerimi de gösterebileceğim ve ayrıntılı ultrasona girebileceğim bir hastane uzmanı gibi....
Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize..
bu haftasonu gelceksen keşke daha önceden randevunu alsaydın
istanbulda hastaneler heleki cumartesi günü yoğun olur inşallah halldebilirsin
bir de, ayrıntılı ultrason için erken değilmi 20.haftada olmamız gerek miyor mu???
yaa olur mu öyle şeyAh şu hamileliğin bozduğu psikoloji.. Aslında benim psikolojimi bozan çok rahat alıp çok zor verdiğim kilolar.. Eşim kilo fizik konularında çok hassas şöyle ki ilk hamilelik kilolarimi binbir emekle verdim 2 3 kilo fazlam kalmıştı.. Bana 10 kilo fazlam varmış gibi hissettirdi hep ama.. E dolayısıyla insanda özgüven eksikliği yaratiyo.. Hemde her konuda yani bir yemeğe gittiğimizde falan gonlumce yemeye çekinir oldum yarım pozisyonlar yok ben aç değilim demeler oluyor. Ve gün geçtikçe hamilelikten dolayı gram gram kilo alicam korku sardı iyice.. Üstüne üstlük strese girince iştahı açılan tiplerdenim..
Canım bişe istese bile söyleyemiyorum, sofraya oturduğumuzda çekinerek yiyorum.
Off sıktım biliyorum ama belki anlatacak daha doğrusu beni anlayacak birileri olursa rahatlarim umuduyla yazıyorum..
kızdım bak eşine
ben de kilo almaktan çok korkarım ama bu bi süreç kaçışı yok
en doğrusu sağlıklı beslenerek almak tabi
bence dr.a geliyo mu eşin bilmiyorum
yalnız gittiğinde bu sorunundan bahset dr.a
eşinle gittiğinizde bu konuda dr. konuşsun ' herşeyden beslenmen lazım, sen can taşıyosun, ilerde bağışıklığı kuvvetli olmassa siz problem yaşarsınız
beslenmenden hiç kısma' diye
bak dr. olup o kocana konuşasım geldi
hayır canım ben henüz hissetmiyorumarkadaslar bebeginizin hareketletini hissediyor musunuz??
Son düzenleme: