- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
Kemik sularina kiymaya nasil basladiniz kizlar kacinci ayda? Ben dün ilk defa tarhana corbasina 1 cay kasigi et suyu koydum. Kiymayi kendiniz mi bicakla cekiyorsunuz? Bide taze aldiginizi mi yapiyorsunuz dondurucudan cikan olur mu?
Kemik Suyunu kemik mi aldiniz kasaptan kac saat hasladiniz? Gercek kemik suyu 12 saat mi 18 saat mi pismeliymis sanirim bide düduklu olmazmis devamli su rkleye ekleye kaynatilirmis gibi bisey vardi bilen var mi bunuda bi arastirmak lazim.
canım ben ilk kıyma verdiğimde yağsız kuzu etini annemde evde çektim, kıyma makinası vardı, ama bende yok, şimdi migrosta yağsız kuzu etini çektirip alıyorum, hazır kıymayı almıyorum. ben ilk verirken 1 çay kaşığı ekledim, 2 günde 1 vererek miktarı arttırdım. şimdi 1 yemek kaşığı kadar koyuyorum.
kemik suyuna gelince, ben gerdandan yaptım, migrosta satılan çorbalık kemikle yaptım ama en son en güzelini buldum, kuyruk eti. migros gibi marketlerde bulamazsın, kasaplara bakman lazım. çok lezzetli ve kemikli bir et. onu alıyorum, suya koyuyorum, kanını salında bi güzel süzüp yıkıyorum. bu işlemi 2-3 kere yapıyorum. suda pembe renk görmeyene kadar. ben düdüklüye atıp yarım saat-40 dakika kadar pişiriyorum. piştikten sonra düdüklü kendi kendine havasını boşaltana kadar bekliyorum ki bu arada özlenmeye devam ediyor. havası çıkınca, etleri çıkarıp didip didip blendra koyuyorum, sonra çekiyorum. tiftik tiftik olan eti suyuyla karıştırıp 2şer kepçe 2şer kepçe ayırıp buzluğa atıyorum. hergün alıp alıp sebzelerimi çorbalarımı yapıyorum. çok da güzel oluyor, o hiç bişeye benzemeyen sebzelerin tadını baya bi değiştiriyor, bolca da protein.