2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
selam arkadaşlar... şu sebze çorbasına siz mesela bir gün pirinç, bir gün irmik, bir gün bulgur mu koyuyorsunuz? ya da sebzeleri nasıl ayarlıyorsunuz? ben Allah ne verdiyse koyuyorum, her şeyi ekliyorum :)

yakin sayiliriz canim
kk dan tanistigimiz arkadaslarimiz var bir suru bebegumiz var:)
ikiside o tarafta oturuyorlar
sizinde alerji probleminiz cardi degilmi

arastirma hastanesi oner beye mi gidiyordinuz

kızlar dün izmite babama gittik ya, akşam oturduk hoş beş..
ege zaten hastalığı tam atamadı üzerinden, her bezi kakalı olan çocuk kabız oldu ilaçlardan, 2 gündür kaka da yapamıyordu. dün akşam sıcaktan, karın şişliğinden çok ama çok zor uyudu. en son elini, ayaklarını, yüzünü, kafasını yıkadım, yatırdım yatağa, pışpışlayarak bir yandan da üfleyerek sakinleştirdim uyuttum. biz salonda yatacaktık, ege babamların yatakta uyuyordu, alıcaktım uyurken, sonra bişey için odaya girdim, ege uyandı, yine uyutmaya debelendim. eşim de babamların önünde beni azarladı, niye girdin odaya, çocuk uyandı işte höt döt yaptı. ben de dedim ki sanki sen uyuttun, sanki sana diyorum git uyut, bana gider yapma, fena yaparım dedim, zaten sinir stres oldum iyice. gıcık etti beni, babam da şebeklik falan yaptı ortalığı yumuşatsın diye, her neyse egeyi uyuttum, sonra sakinledim oturduk az daha. sohbet ederken benim hıyar demesin mi, ''meltem'in disiplini çok güzel, uyku ve yemek saatlerine çok önem veriyor ama başka bişeyle ilgilenmiyor, sabahları çocuğu ilk ben alıyorum yataktan meltem uyuyor...'' sinirden köpürdüm. sonra eşim salonda bi çekyatta yattı, ben de egeyle bir yattım. çocuk yazık bütün gece pırt pırt saldı gazları, kaka yapmaya ıkındıkça uyanıp uyanıp ağladı. gece 4 kere kalktım, 1 tanesini bile duymadı. sabah da diyo ki aaa o kadar kalktı mı?!!
sinirlendim iyice, dedim '' yaa ben bi tek çocuğa uyku düzeni ve yemek düzeni verdim zaten onun haricinde hiç ilgilenmiyorum..'' anlamadı bu salak, akşam biraz b.kunu çıkarmıştı rakının, muhabbetle, ne konuştuğunu bile bilmiyor. tartıştık, dedim doğduğundan beri 1 kere bile gece uyanmasını duymadın, hep ben doyurdum ettim, altını değiştirdim, kitap okudum, şarkı söyledim, dans ettim, hoplattım, gezdirdim, hergün ne yemek yapsam diye debelendim, nesnelerin isimlerini öğretmeye uğraşıyorum, hastalığında başucunda bekliyorum, banyosunu yaptırıyorum ama hiçbişey yapmıyorum di mi dedim. aferin sana bu kadar çırpınmama, debelenmeme cevap bu muydu dedim. hatırlamıyor bile söylediğini hıyar. bu kadar söylediğim şeyden gelen cevap da şu; ''sen anca anne demeyi öğrettin, baba bile demiyor çocuk..''
ulan işe gitmek için kalkıyorsun, çocuğu yanıma bırakıp gidiyosun zaten, ee onu doyuran yine ben, uyutan yine ben... aman işte ıvır zıvır sinir etti beni.
dedim, tamam artık sabahları sakın ellemiyorsun ege'yi, sevmek için de elini süremezsin. ne zaman ege'nin ihtiyacı olan bişeyi yaparsın o zaman dokunursun çocuğa dedim. sinirden köpürüyorum, hiç elini sürdürtmedim bugün.

canım okuyunca ne yazacağımı bilemedim. sıcaklardan dolayı kafalarına güneş geçiyor herhalde bu kocaların..şişede durduğu gibi durmuyor diyorlar yaa aynen öyle olmuş seninki de.bir de ege anne diyor dye içten içe kıskanmış herhâlde.içince içindekileri dışarı çıkarmış.:)
benimki de dün yıldönümümüzü unuttu.:KK43:(herşeyi kutlayan adam resmen en önemli günümüzü unuttu.akşama kadar bekledim.acaba sürpriz falanmı yapıcak diye.yokk.ben surat asıp kutladım.dışarı çıkalım falan dedi.bende çıkmadım .akşam da biraz surat astım adam resmen çıldırdı.herşeyi kutluyormuşş.bişeyi unutunca hemen surat asıyormuşum.benim srat asmamdan bıkmış falan filannn.gece küs uyuduk.(sabah da soğuktuk.yani yaptığının farkına varıp özür bile dilemedi.surat astığım için suçlu ben oldum.

kusura bakmayın biraz da dert yanmaya ihtiyacım var. sabah eşim kızıma terlediği için müdahale etmek istedi, o da uyandı ve ağlamaya başladı. eşim işe gidiyorsu ben de yatıyordum. ben de sabahları dokunma şu çocuğa deyince kıyamet koptu. nasıl öyle yatımasına müsaade ediyormuşum, zaten benim rahatım bozulmasınmış... :KK43: bir afra tafra kapıları çarpmalar... burada hem kızıma bakıyorum, hem eşimin sahurunu iftarını ayarlamaya çalışıyorum, gün içinde mukabeleye gidiyorum (emzirdiğim için oruç tutmuyorum bari ramazana özel bir şey yapıyım) benim yerimde başkası olsaydı gider ramazanı memlekette geçirirdi, eylülde okullar açılırken dönerdi ki yapanlar da var. böyle kıymet bilmemesi beni çok mutsuz ediyor.
ben evleneli 2 yıl, kızım doğalı 7 ay oldu. evlenip memleketten geldim buraya. bu süre zarfında bizimle hiç temasa geçmeyen bir aileyle eşim evde ya da dışarda iftar yapmak istedi, adamla bekarken ahbaplık ediyordu. ben de bu nerden çıktı şimdi dedim. ne ikramsızlığım kaldı ne misafir sevmeyişim :KK43: kendisinin gitmek istemediği misafirliklere, gelmesini istemediği kişilere ben saygı duymuştum oysa ki... dün bu yaşandı, bu sabah da yukardaki... ben mi haksızım Allahaşkına :KK43:

İnşallah bebeğim o günler çabuk gelirde yazarım zaten 1 haftadır gitmiyordum kendi de yasaklamıştı zaten bazı nedenlerden kaynaklı bayrama kadar gitmeyecem hiç bir şekilde bayramın 1. ve 2. günü eşim gündüz çalışıyor 2. günü akşamı ailesinin yanına köye gidecez 3. gün çıkıp gelecez o zaman yarım saat otururuz diyor sonra seni eve bırakırım ben işe giderim diyor
Babamd bayramın 1. günü teksin evde gel kahvaltıya ilk torunumuz ilk gün birlikte olalım diyor ya böyle ikilemde kalmak arada kalmak çok kötü eşim kesinlikle gitmeyeceksin dedi bende tamam dedim ama kızımın ilk bayramı ve sadece evde kös kös oturacaz başka hiç birşey olmayacak

canım yazdıklarını okudum.gerçekten bu kocaların hepsi bebekk yaaa.resmen seni senin ailenden kıskanıyor.bence bayrama kadar ailene gitme kocana biraz daha özen göster..kavga etmemeye çalış.o da belki hatasını anlayıp bayrama seni gönderir.
ama yok göndermezse bence köprüleri yak ve ailene git ilk gün sonuçte seni doğuran anne ve baban bak biz de görüyoruz bi çocuk kolay mı yetişiyor.kendi çocuğu bayrama gelmese eşin ne düşünür acaba?eşinin ailesine gitcek olsanız tamam ama sana resmen evde tek otur diyor.kızın mı var bilmiyorum ama onu örnek göster ilerde bayrama gelmese ne hissedersin falan diye ama bunları bayrama yakın yap.şimdi sadece kocana yakın ol.

kızlar ben hamilelikten önce de kilo almış öyle hamile kalmıştım.simdi bir doğum kiloları eklendi.denize nasıl giricem bilmiyorum.bikiniyle falan hayatta giremem.resmen her yerimden yağ fışkırıyor,popom kocaman oldu:KK43:((çok mutsuzum ne yapsam bilmiyorum

canım yazdıklarını okudum.gerçekten bu kocaların hepsi bebekk yaaa.resmen seni senin ailenden kıskanıyor.bence bayrama kadar ailene gitme kocana biraz daha özen göster..kavga etmemeye çalış.o da belki hatasını anlayıp bayrama seni gönderir.
ama yok göndermezse bence köprüleri yak ve ailene git ilk gün sonuçte seni doğuran anne ve baban bak biz de görüyoruz bi çocuk kolay mı yetişiyor.kendi çocuğu bayrama gelmese eşin ne düşünür acaba?eşinin ailesine gitcek olsanız tamam ama sana resmen evde tek otur diyor.kızın mı var bilmiyorum ama onu örnek göster ilerde bayrama gelmese ne hissedersin falan diye ama bunları bayrama yakın yap.şimdi sadece kocana yakın ol.

Canım kocama yakın olmaya çalışıyorum ama izin vermiyor bayram meselesini dedim biz insan gibi davranıyoruz herkese öyle olmaz diyor ama onlar hadlerini bilmiyor diyor annem ona somurtgansın dedi yok nasıl bana bu lafı der diyor ama kendi annesi bana her şeyi diyor ona birşey yok annem bana şaka yapıyormuş falan filan aynen biz 1 tane doğurduk ama 2 tane büyütüyoruz işte kızım oldu birde kocam etti 2 tane yaa

selam arkadaşlar... şu sebze çorbasına siz mesela bir gün pirinç, bir gün irmik, bir gün bulgur mu koyuyorsunuz? ya da sebzeleri nasıl ayarlıyorsunuz? ben Allah ne verdiyse koyuyorum, her şeyi ekliyorum :)
canım ben de bu işte yeniyim aslında 2 gün bulgur koydum sonra 8. aydan önce bulgur verilmemesi gerektiğini okudum int ten, daha çok irmik atıyorum çorbaya ama bir kaç kere de pirinç attım, 2 gündür havuç patates ıspanak ile çorba yapıyorum bir gün irmik bir gün pirinç kattım, dün buharda pişirdim sonra tel süzgeçten geçirdim baktım baya kıvamlı oldu tel süzgeçte kalanları biraz suyla pişirdim o su ile de pürenin kıvamını açtım.

kusura bakmayın biraz da dert yanmaya ihtiyacım var. sabah eşim kızıma terlediği için müdahale etmek istedi, o da uyandı ve ağlamaya başladı. eşim işe gidiyorsu ben de yatıyordum. ben de sabahları dokunma şu çocuğa deyince kıyamet koptu. nasıl öyle yatımasına müsaade ediyormuşum, zaten benim rahatım bozulmasınmış... :KK43: bir afra tafra kapıları çarpmalar... burada hem kızıma bakıyorum, hem eşimin sahurunu iftarını ayarlamaya çalışıyorum, gün içinde mukabeleye gidiyorum (emzirdiğim için oruç tutmuyorum bari ramazana özel bir şey yapıyım) benim yerimde başkası olsaydı gider ramazanı memlekette geçirirdi, eylülde okullar açılırken dönerdi ki yapanlar da var. böyle kıymet bilmemesi beni çok mutsuz ediyor.
ben evleneli 2 yıl, kızım doğalı 7 ay oldu. evlenip memleketten geldim buraya. bu süre zarfında bizimle hiç temasa geçmeyen bir aileyle eşim evde ya da dışarda iftar yapmak istedi, adamla bekarken ahbaplık ediyordu. ben de bu nerden çıktı şimdi dedim. ne ikramsızlığım kaldı ne misafir sevmeyişim :KK43: kendisinin gitmek istemediği misafirliklere, gelmesini istemediği kişilere ben saygı duymuştum oysa ki... dün bu yaşandı, bu sabah da yukardaki... ben mi haksızım Allahaşkına :KK43:
canım bende misafir istemiyorum daha doğrusu zırt pırt gelen gelince kalkmak bilmeyen, ya da yanında başkalarını getiren misafirleri, eşimin hala bütün arkadaşları bekar onlar gezip tozuyor toplanıyor bunun da aklı kalıyor onlarda sorun oluyor haliyle, ben artık sıkmıyorum ama kızım olmadan önce beni yalnız bırakmazdı hiç ben de gurbetteyim çünkü, ama kızım varya simdi ben de takılmıyorum , hem gitsin o dışarı zaten oruç tutarken bana hayrı yok hiç olmazsa iftar hazırlamaktan kurtuluyorum, o evde olup da yardım etmeyince daha batıyor. çocuk konusunda benzer sıkıntıları yaşıyoruz ama şöyleki eşim çocuk terlese de üstüne yelek giydirmeden kaldıran kendi terledikçe çocuğu düşünmeden camı açmaya çalışan biri bende havlıyorum hemen sonra kavga oluyor işte, birbirimizi yiyerek büyütcez bu sıpacıkları
kızlar ben hamilelikten önce de kilo almış öyle hamile kalmıştım.simdi bir doğum kiloları eklendi.denize nasıl giricem bilmiyorum.bikiniyle falan hayatta giremem.resmen her yerimden yağ fışkırıyor,popom kocaman oldu:KK43:((çok mutsuzum ne yapsam bilmiyorum
ben zaten bikini giymiyorum ama 36 beden bol gelirken şuan XXL giymek zoruma gidiyor benim göğüslerim ve göbeğim var , ben emzirme olayını bitirdikten sonra düşüncem ne yapacağımı şuan egzersiz yapamıyorum çünkü dikişlerim hala ağrıyor biraz hareket etsem, emzirme olayı bitince hem diyet hem hareket toparlarız, üstelik benim tirioidim de çalışmıyor zor kilo veririm ama umut işte

evet yaa.evde gene bi şekilde idare ediyorduk ama şimdi ben memlekete gidicem kimse beni tanıyamıcak:))dışarı zaten korsesiz adım atmıyorum.ama şu deniz olayı canımı sıkıyor.oğlumla denize girmek istiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum

Canım kocama yakın olmaya çalışıyorum ama izin vermiyor bayram meselesini dedim biz insan gibi davranıyoruz herkese öyle olmaz diyor ama onlar hadlerini bilmiyor diyor annem ona somurtgansın dedi yok nasıl bana bu lafı der diyor ama kendi annesi bana her şeyi diyor ona birşey yok annem bana şaka yapıyormuş falan filan aynen biz 1 tane doğurduk ama 2 tane büyütüyoruz işte kızım oldu birde kocam etti 2 tane yaa

valla canım işin zor ama bence bayramda ailenle olmalısın sonuçta bayram bu fazla oturmazsın belki ama en azından babanını bu isteğini kırma bence..çünkü bu dünyada bizi koşulsuz seven tek insan onlar..

canım ben daha hiç bulgur vermedim. 8. aydan önce de vermicem. ben genelde pirinç veya tel şehriye katıyorum sebzelere, irmik katıyordum ilk başlarda ama hiç güzel olmuyor. sebzeleri kafama göre katıyorum. sebzelerimin suyu, önceden kaynattığım kemikli et suyu, etleri de içine didip blendrdan çekip dolaba atıyorum, tek kullanımlık, çıkarıp çıkarıp pişiriyorum.

canım okuyunca ne yazacağımı bilemedim. sıcaklardan dolayı kafalarına güneş geçiyor herhalde bu kocaların..şişede durduğu gibi durmuyor diyorlar yaa aynen öyle olmuş seninki de.bir de ege anne diyor dye içten içe kıskanmış herhâlde.içince içindekileri dışarı çıkarmış.:)
benimki de dün yıldönümümüzü unuttu.:KK43:(herşeyi kutlayan adam resmen en önemli günümüzü unuttu.akşama kadar bekledim.acaba sürpriz falanmı yapıcak diye.yokk.ben surat asıp kutladım.dışarı çıkalım falan dedi.bende çıkmadım .akşam da biraz surat astım adam resmen çıldırdı.herşeyi kutluyormuşş.bişeyi unutunca hemen surat asıyormuşum.benim srat asmamdan bıkmış falan filannn.gece küs uyuduk.(sabah da soğuktuk.yani yaptığının farkına varıp özür bile dilemedi.surat astığım için suçlu ben oldum.

kafayı yedi iyice kıskançlıktan. oğlunu benden, beni oğlundan kıskanmaya başladı. normalde biliyorsun eşimden hiç dert yanmam, herşeyi düşünür, herşeyi ince ince beni kırmaz, ama bu beni de şok etti. ben de surat yapıp yattım.
valla canım sen de çok haklısın, ben de senin eşinin yaptığına şaşırdım, unutmaz diye düşünüyordum aslında. onun dediği de doğru hiçbir özel günü unutmuyor hakkını yeme, kafası dalgındır, tarihi fark etmemiştir. ama dediğin gibi bi özür dileseydi, sen de bu tafraları yapmazdın..

ay benimki de bir kere dokunma, zor uyuttum dedim diye kıyameti kopartmıştı, 1 aylıktı daha ege... neymiş efendim ben çocuğu ona sevdirmek istemiyomuşum...
sen de okumuşsundur benim yazdığımı benim eşim de aynı tripleri yaptı bana valla koydum tavrımı, dün eşşek gibiydi... sen çok haklısın canım.

kafayı yedi iyice kıskançlıktan. oğlunu benden, beni oğlundan kıskanmaya başladı. normalde biliyorsun eşimden hiç dert yanmam, herşeyi düşünür, herşeyi ince ince beni kırmaz, ama bu beni de şok etti. ben de surat yapıp yattım.
valla canım sen de çok haklısın, ben de senin eşinin yaptığına şaşırdım, unutmaz diye düşünüyordum aslında. onun dediği de doğru hiçbir özel günü unutmuyor hakkını yeme, kafası dalgındır, tarihi fark etmemiştir. ama dediğin gibi bi özür dileseydi, sen de bu tafraları yapmazdın..

sevgililer günü,anneler günü tvlerde bas bas bağırıyorlar unutmaması çok normal ama bu bence daha özeldi.gerçi bende çok fenayım.adamın telinde kayıtlıydı ama ben sildim:)bakalım telf hatırlatmasa hatırlıcak mı diye.hatırlamadığı yetmedi bir de üstüne kavga ettikk:)gerçi az önce aradı eve bişey lazımmı diye.neyse bende fazla uzatmıyım en iyisi.
ben eymen fazla büyümeden 2.yide düşünüyordun aslında ama bu babalarda bebek oluyorlar.önce onları büyütmek lazım.sanırım bizim ilgimizde bebeklere kaydığı için kıskançlık yapıyorlar

Arkadaslar arastirdim yulaf unu verebilirsiniz, bebek yapim bakim onarim sitesine bakin cok saglikliymis. Bebe bisküvilerimizi yulaf unuyla yapmaya devam o zaman. Avakado icinde ayni seyi söylüyor ben veriyorum tavsiye ederim ama tabi yine 3 gün kuralina uyarak ve cok az miktarla baslayarak verin.

Bu arada balik bende veriyorum. Severek yiyor benimkide. Ama blendirdan falan gecirip onun icin ozel yapmiyorum. Biz yerken kucuk parcalar koparip elimle ezip onunda agzina veriyorum. Eveleyip geveleyip yiyor. 5-6 lokma falan.

yakin sayiliriz canim
kk dan tanistigimiz arkadaslarimiz var bir suru bebegumiz var:)
ikiside o tarafta oturuyorlar
sizinde alerji probleminiz cardi degilmi

arastirma hastanesi oner beye mi gidiyordinuz

Evt cnm yakiniz ama ben baska sakaryali bilmyrm. Biz noemal cock dr gittik alerjmz yok cnm. Buarada ben elif :KK66: snf ogrtmnym

Evt cnm yakiniz ama ben baska sakaryali bilmyrm. Biz noemal cock dr gittik alerjmz yok cnm. Buarada ben elif :KK66: snf ogrtmnym

burada sakaryada dogum yapanlar die bir bolum vardi orada tanistik bur yildir da gorusuyoruz
insalla senunlede tanisma firsatimiz olur
alerji olmamasina sevindim biz cok cektik:KK43:
hala da devam
bu arada bende songul elifcim
eylulde basliyormusun okula?

Bende eşimle aram düzelir diye beklerken daha da kötü oluyor eşim sanki aramıza buz dağı inşa etmiş benim görmediğim naparsam ne edersem ulaşamıyorum en son dün msj cektim o işteydi bende asyayı emziriyordum en son ne zaman omzuna başımı koydum huzur buldum ne zaman başımı oksadın ne zaman sana bakıp sana sarılıp sakinleştim ben unuttum bunları diye öküzün bana verdiği cvp ailenle barıştığından beri sen beni unuttun oldu şok oldum yaa bilen varmı bilmiorum ama ben eşimle evlenmek için ailemi çiğnedim kaçmadım Allahın emri Peygamberin kavli ile istendim ve verildim ama ailemdeki herkesle küstüm istendikten 5 gün sonra nikahtan kendi evime geçtim nikahımda sadece babam vardı ailemden ve kuzenim sağolsun artkadaşlarımız geldi yalnız bırakmadılar bizi ve nikahımdan 7 ay sonra düğünümü yaptık erkek tarafı bilmiyordu böyle oldugunu ve düğünüme annem abim ablam ikizim teyzelerim dayım ananem falan gelmedi davetiye götürecekmişim falan filan ve böylelikle tam 2,5 yıl ailemle küstüm sadece babamla konuşuyordum hamile kaldım yine haber göndermedim onlara sonra abim benim hamile olduğumu görmüş rüyasında anne gülhanla barışalım falan demiş annem yok demiş istemiyorum ananem herkesi ikna edip aradı beni önce açmadım sonra eşim açtı ve konuştu ananem yalvardı yakardı ve o anda benim 5 aylık hamile olduğumu öğrendi sonra geçen ramazan ayında barıştık biz ben 7. aydan sonra riskli döneme girdim eşim evde olmadığı gecelerde anneme gittim erken doğum riskine karşı ve haftanın 3-4 gecesi annemlerde kaldım doğum yaptım mecburen 40ım çıkana kadar orada kaldım ve doğumdan sonra basım sıkıştığında yorulduğumda annemlere gittim kaldığım hiç bir gecede eşim evde yoktu sadece 40ımda eşim evdeyken ailemde kalmış oldum ve eşim bunu kendini bıraktığımı her fırsatta oraya koştuğumu evimide onuda yalnız bıraktığımı düşünüyor hep yalnız kaldım eskiden birbirimize sığınırdık sen artık onlara sığınıyorsun bense yalnızım diyor ve bu yaşadıklrımı ömür boyu unutmayacam hiç bir zaman bende açtığın yarayı geçiremeyeceksin sen diyor her daim ailen için beni sattığın aklımdan çıkmayacak diyor evine bak dağıldı gitti diyor düzeltemiyorsun hala lok götürüyor diyor falan filan ve ben artık çok yoruldummmmmmm :KK50::KK50::KK50::KK50::KK50:

Gulhancim esin abartmis bence fazlasi ile sanirim o anne olmus gibi bebek gibi ilgi bekliyor.Biraz zaman ailene gitme esinle ilgilen bakalm neyapcak eger sana eskisi gibi davranirsa demekki aileni kiskaniyordur ama hala sornlar devam ediyorsa bilki esin naz yapiyordur.Ailenin sana sahip cikmasi belki esinin ben bisi yapamiyorm hissi doguruyor olabilir.
Bilemiyorm sadece hissettiklerimiz yazdm canm allah yardmcin olsn emin ol hepimjz eslerimizle sikintilar yasiyorz he belki sennle ayni degil ama herkesin baska kulvarlarda dertleri var sanrm herseyi eskisi gibi olcak sanip bekliyorz ama olmuyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

forumda kimsecikler yok :KK43:((
pişman oldum valla!!!
sitenin adını bile söylemiyorum, ceza alınca KK'sız yapamıyorum :)))

burada sakaryada dogum yapanlar die bir bolum vardi orada tanistik bur yildir da gorusuyoruz
insalla senunlede tanisma firsatimiz olur
alerji olmamasina sevindim biz cok cektik:KK43:
hala da devam
bu arada bende songul elifcim
eylulde basliyormusun okula?

Memnun oldm cnm gecmis olsun ayrica.. Evt eylulde baslyrm. Sen calsyrmusn ilk cocuk mu

X