2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
İyi geceler herkese anne sütü alıpta bebeği kahverengi gibi kaka yapan varmı gece gece endişelendim hastanedende yeni çıktık korkuyorum bebeğim için
Tabi ki
Zaten normal olam renk o
Sarı veya yeşilse belki endişe edilebilir. Ki anne sütü alam bebeklerde kaka rengi önemli değil kan olmadıkça
Kızzzzz
Niyr hatırlamayalım seniii
Tabi hatırjadım şahsenn:)) iyi olmanıZa çook sevindim
Herkes iyi rutin sıkıntılar haricinde. Şükür hiç birimizde ciddi sıkıntı yok
Biz buralardayız sende gelirsin artık arada
 
Kızlar bide bişey sorucam. Yogurt yapıcam ilk kez. Maya olarak sütaş babymix kullancam. Ama inek sütündenmi keçi sütündenmi yapmalıyım ?

Babymix de ne oluyoki
Ben köyden süt getirtiyorum her hafta yogurt yapıyorum bugünde gelecek.inek sütünden.geçen ayran yapmıştım annem bi baktım benim oğlana içiriyo hiç bişe olmadı
Annem emzigi yemek sularına batırıp veriyo
 
Canım cok gecmiş olsun.
Ne kdr ilginç nelerden ne çıkıyor yarabbim ya
Allah korumuş

Çok saol canım evet küçücük bişey bizi 2 3 gün perişan etti ilk buraya yazdığımda da seninle yazışmıştık ben en basından beri her gün takip ediyorum hepinizi de çok yakından tanıyor gibiyim
 
Doktor bile sasirdi ilk kez boyle bi vaka gordum dedi ama bizim basimiza gelince etraftan duydum varmis dahaonce boyle olan

o benim büyük oğlumda başımıza geldi lif yerine bu hastanede kullanılan bonelerden kullanıyorduk yumuşak diye bebeği yıkarken ayak parmeklarından birirni boğumun üst tarafının morardığını gördük bonenin iplerinden birir dolanmış bi de şeffaf renkliydi ipi bolup çıkarana kadar canımız çıktı hemen hemşire olan yengemi aradık ayağını yükseğe kaldırın inşallah düzelir demişti eğer düzelmezse kangren oluyormuş ve kesmek zorunda kalıyolarrmuş çok şükür geçmişti ama siz bana sorun ne hale geldim... çok dikkatli olmak lazım her konuda....
 

cnm çok çok geçmiş olsun. dilerim en büyük probleminiz bu olmuş olur hayatta. yazını okuduğumdan beri ellerini kontrol ediyorum bebeğimin çok teşekkürler uyarın için..


teşekkür ederim esracım.. tanıdık vasıtasıyla senin doğum yaptığın hastaneden aldım. çok deşifre etmeyeyim diye adını yazmadım:)) ben personel bölümünden görev yapıyorum kurumumda bizde rapor ardına rapor alınmaz. sanırım sizde biraz esneklik var kullan o zaman cnm. 5 alıp ardında iş başı yapmadan alamıyoruz.. sen hem şanslıısn yaz tatilin var ne güzel prensesini baya büyütcen.. :)


ya bizim kakamız hep sarı ama annem normali bu diyor..


bizde tatırıyouz cnm. ayranda aynen öyle köy yoğurdundan. çok abartmaya sanırım gerek yok. bebeklerimizin damak tadı bize benzese iyi olur. yoksa onlara ayrı kendimize ayrı gıdalar çok zor olur sanıyorum. bıgün melemeni tatırdım oğluma mesela. tabi 1 damla:))
 
Aynen bize de biraz daha gec farketseydiniz kesilirdi dediler o an icim gitti bir cocugun da kucuk diline dolanmis o malesef olmus bebek bakmak gercekten zor anlatamiyor ki derdini bilelim allah yardimcimiz olsun
 
Kizlar nasilsiniz ya? Gecen pazardan beri yazamadim. Pazar günü Esim anneme kalmaya gitmeme izin vermiyo demiştim hatirlarsaniz. O gün bizim elektrikler gitti saat 15.30civari netten baktik 5te gelecek saat beş oldu yok bi daha baktim 7de gelecek gelmedi ev soğudu buzhane Ahmed uyandi durmuyor sardik sarmala dik arabaya gidip dolasalim bari dedik ciktik. Bizi saat 9a kadar oyaladilar. 9dada gelmedi saat gece 2de gelecek dediler esime ilk elektrikler kesilip arabaya binerken anneme gidelim bari bos bos dolasmayalim dedim. Gelir birazdan demişti. Sonra velhasil mecbur anneme gittik o saatte bizi birakti gitti o:) artik nasil içten dua ettimse Allah kabul etti çarşamba aksamina kadar kaldik annemde kardeşimin de doğum günüydü:)) Allahim eşimin kalbine yumusaklik versinde gideyim inş. Kafa dagitmak çok iyi geliyo bana

Annemlerdeyken Ahmed zor kaka yapiyo diye doktorumuz çocuk cerrahina yönlendirdi. Popoda darlik varmi diye. Dra gittik muayene etti Dr parmagiyla yavrum tomar tomar yas döktü ya(. Darlik var 12 mm ilk buji verdi bende çok geniş degilmi sonra catlamasin dedim. Zaten amacimiz çatlatmak genişletmek dedi içim çiz etti..

Sonrada ortapediye görürdüm Dr yardimci doç olunca güvendim muayenede hic bi sorun yok çok saglikli bi bebek dedi. Siz ölçümlere bakmayin ortapedi Dr unun muayenesi önemlidir ölçü alinirken kipordamis olabilir dedi. Güzelce anlatti bize saolsun. En azindan bi tane güzel hbr alabildik.

Simdi kendi evindeyim ve buji meselesi canini sikiyo sekiz gün oldu hala kaka yok mapicaz bilmiyorum
 

Sakın sokma o şeyi bizede 12 mm buji vermişlerdi nolduysa onu soktugumun ertesi günü oldu allah kahretsin o dr.u.
Bagırsak enfeksiyonu oldu ertesi gün.

Baska bi cerraha götür canım kesinlikle bikaç cerraha götürmeden yapma lütfen.
 
Tabi ki
Zaten normal olam renk o
Sarı veya yeşilse belki endişe edilebilir. Ki anne sütü alam bebeklerde kaka rengi önemli değil kan olmadıkça

İyide normal olan renk sarı değilmi doğduğundan bu yana sarı bazendr yeşil yapıyo yinede sağol ilgilenfiğin için ben bide doktora sorayım
 

huzurlu bir bebek maşallah canım uykularımız da düzenli. diş sıkıntıları ve sulanma erkenden başlarmış ama dişin çıkması 7. ayı bulurmuş canım.
sen nasılsın sadece anne sütü mü alıyor bebeğin ?


evet elif adım çok sağolun sayfalar hızlı ilerlediği için hiç takip edemedim doğumumu girip haber vermiştim sonra hiç yazamadım anca fırsat buluyorum işte. diş konusunda sulanıyor ağzı çok elleri hep ağzında ve kaşınıyor belli ki sürtünmek istiyor heryere yüzünü. ara sıra kaşıyorum parmağımla damaklarını öylece duruyor yavrum kaşıyayım diye :)


:)) iyi unutmamanıza sevindim. nasıl senin kuzun ?


çok üzüldüm geçmiş olsun belki denemişsinizdir ama zeytinyağı içirmeyi bol su vermeyi deneyin. kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp anüsüne uyarıda bulunursanız da rahat yapar. fitil vs.. kullandınız mı buji denen şey kulağıma hiç hoş gelmedi. inşallah düzene girer.
 
kızlar doktorunuz ek gıda ya başlamak ile ilgili bişey söyledi mi ?
bizimki 4. ayda tattırmaya başlayın dedi. asıl 6. ayda başlayacakmışız çünkü anne sütü ve süt formülü onlar için daha yararlıymış.

aranızda mama olarak similac kullanan var mı ? biz başından beri onu içiriyoruz doktorumuz onu tavsiye etti. arada sma ve aptamil denedik bazen sıkılıyor sanırım yememeye başlıyor farklı tat olsun diye değiştiriyoruz ama genel olrak hep similac içti.
 
Son düzenleme:
benim kızım da elini tümüyle ağzına alıyor sonrada kusuyor haliyle, çok sevindim huzurlu bebek olmasına, bizim kızımız da yavaş yavaş düzen tutuyor ama birileri gelince ya da biz gidince yavrumun düzeni bozuluyor uyutamıyorum kesinlikle gündüzleri asla uyumuyor biri gelince gece de 2 den önce uyutamıyorum saatlerce uyanık duruyor bir bebek bu kadar uykusuz nasıl kalır anlamıyorum. süt ile besliyorum, hatırlarsan çok sıkıntı yaşadık süt veremiyordum ilk zamanlar , mamayı da kestik 1 aydır bakalım ne kadar yetiyor haftaya göreceğiz
 
eeeee temiz kalpli olunca elektrik de kesilir su da:) canım eşinin annenlere gitmeme kararını okumuştum ama niye gitmek istemediğini hatırlamıyorum??? Allah kalbini yumuşatsın insallah. ya çok üzüldüm oğlunun muayene şekline bu son olsun insallah gerek kalmaz birdaha . ben zaten artık tek doktorun söylemesiyle ilaç vs kullanmamaya karar verdim
 

inşallah yeterli geliyordur sütün canım valla mama ile de meme ile de bir şekilde büyüyolar sağlıklı olsunlar da hepimiz elimizden geldiğince anne sütü vermeye çalışıyoruz elbette.
ben kızmı kundağa alıştırddım önceleri kucağımda pışpışlayarak uyutuyodum beşiğine koyarken anlayıp uyanıyodu 2-3 deneme de anca dalınıyodu.
sonra kundak yapıp beşiğine koymaya başladım. emziğini de veriyorum. ve kendisi uyuyor. çok sıkı kundak yapmıyorum ayaklarını kalçasını serbest bırakıyorum sadece ellerini kundaklıyorum. bebeklere anne karnındaki sıkışık ortamı hatırlatıyormuş. ve ısındığı için daha iyi uyuyor aksi halde elleriyle kendini uyandırıyor.
sen de uyutmdan önce iyice yormayı dene ve kundakla. başta kundaklayıp ayağında salla ellerini kendi ellerinle tut hafifçe bastır. bebeklere dokunmak sıkıca sarmak onlara anne karnını hatırlatır. zamanla işe yarar bak gör. şimdi benim kızım mamasını yiyince 1.5 saat falan uyanık kalıyor sonra başlıyor mızırdanmaya beşiğine koyup ellerini sarınca hemen uykuya geçiyor. bazen direniyor ama yorulunca uykuya teslim oluyor. emziği de uyku harici vermiyorum.
 

En güzelini yapıyorsun.benim kızıma herkes şaşıyordu hiç yemek seçmez ve çok güzel yemek yer.hiç ona ayrı bişey pişirmedim biz ne yediysek yedioğlumada aynı şeyi uyguluyorum
 

Hoşgeldin tekrardan Elifti adın sanırsam:)) anladığım kadarıyla diş problemi derken salyalarının akmasını kastediyorsun diş henüz öıkmıyor heralde... Erken diş çıkması pek iyi değilmiş çıkarsa da birşeyler ( florlü) sürmek gerekiyor sanırım... Doktoruna çıkarsa danışırsın olmadı canım... Aklında bulunsun dedim:))



Kızlar bide bişey sorucam. Yogurt yapıcam ilk kez. Maya olarak sütaş babymix kullancam. Ama inek sütündenmi keçi sütündenmi yapmalıyım ?

Valla bebeğin normalse ( allerjik değilse:))) inek sütünden de yapıyorlar sanırım... Ama anne sütüne en yakın süt keçi sütü olduğu için keçi sütünden yapılma yoğurt daha iyi olabilir gibime geliyor... Fikir yürütüyorum sadece.. bu kadar hassas olmaya da gerek yok belki de:)) d oktoruna sor olmadı canım mutlaka..



Hay Allahım size de geçmiş olsun insanın cidden aklına bile gelmez ama oluyor işte...


Hakikatten iyi kalpliymişin Allah duanı hemen kabul etmiş:) bir de yanlış anlama ama tam atasözlük olmuş sizinki "dinsizin hakkından imansız gelmiş" :)
 
Elifcimmmmm hoşgeldin canım
Nasılsın.
Baya açtın arayı
Biz buralardayız fırsat buldukça tabi...
 
Coooooookkkkkkkkkk bunaldımmmmmm!!!! Cokkkk!!!
Sırtım belim kopuyor ama hala yerimde sayıyormuşum gibi ((
Birilerine dertleşmeye ihtiyacım var..
 
Selam kızlar
Okuyorum sızlerı hep ama yazamıyorum yıne netım var artık bakabılıyorum..
Oğlumda yok yokk kızlar ya ınanılmaz bır şekılde yorgunum ben
Yumurta ve sut urunlerı yemıyorum oglumun yuzu duzeldı demekkı sut aletjsı var ondada dogdugundan berı yuzu problemlıydı..
Hıç uyumuyor bırde agzıma edıyor sabaha kadar ağlıyor gunduzde uyanık oldugu her saat ağlamakla mesgul saçlarını çekıyor ellerını zor ayırıyorum sınırlı bocuk grıpten sonra perışan olduk..,
Meme emmıyor 7 kılo ıken 6300 3 duşmuştu şımdı dahada dustu kılosu
Mama da yemıyor bıberonla ıçmeyı bılmıyor henuzz kaşıkla doksemde boguluyor sınır sıstemımı çokerttı


Oyuncaklardanda nefret edıyor bu arada bakışlara bakarmısınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…