2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
Kizlar benim bebegim cok kusuyor kusuncada ben kahroluyorum o rahatlamis gozukuyor doktor az emzir araliklari kisa tut dedi idrar istedi ama ben isettiremedim o idrar torbasina bebisi kusanlar ne diyorsunuz bi de kakasini yapacakken bas bas bagiriyor
Benimki de inanılmaz kusuyo inanılmaz
En kısa zamanda idrar tahlili uaptırcamm offf
ruyamda hamileydimmmmm
gercek gibiydi....
suan inanamizyorumm ruyaymiss.sukurlero olsinnnn

Hamileliği özleyen bir tek ben miyim?😄 Bebeğimle olmaktan da çok mutluyum ama hamilelik de çok güzeldi.
Ayyy bence de kabus değiilll
Çok güzeldi hamileliiikk tabi şu an değil elbetteee
İlk üç ay ve son bir au zor olsada ben çok sevdim hamişliğiii
Cnm inşallah geçer o s.fizyolojşkle yaaa
Bem 45 55 arası olmalı
Ben evzaneden aldım45liraya ama kazık yemişiz
İnternette arzum var 16lira ve bir sürü de öZelliği var çok dha güZel
Bizde çok açıldık çok
Faturalar kartlar bindikçe bindi canları sağolsun
 
Offf.! bu hamileliğim azımaa ettiği için dayanılmaz ağrılarım kanamalarım olduğu için asla özlemiyorum
Siz özleye durun canlarım:)))

Gecen gun hamile birini gördüm iki kaşım küçük Emrah oldu anında:/
Neydi o penguen gibi gecen günler!
 


gunduz uykusu cok onemli bencede...o zaman iyi oluyorrr..

harfiyyyyen katiliyorummm..
iki hamilelk yeter....

koca gbek bel agrisii....amannnnn
 
Cidden çok masraf oluyor Anıl ve Essela, sürekli alışveriş yapıyoruz. Sürekli evde elektrikli aletler çalışıyor.

Ben onu hiç içemedim cok kötu geldi bana tadı..:/

Evet tadı kötü. Burnumu tıkayıp bir dikişte içiyorum. Tadını bastırsın diye üzerine bir de çikolata yiyorum:))

ama ben bu halimle hamile ldugumu gordum. 5 yasnda cagan 2 aylik ayca bide hamile kalmisimm.gordum...
tam kabusss allaha buyuk soylmiiim....

Tabi şimdi hamile olmak istemem:)


Ben de ağladım aşıda( Çok içli ağladı yavrum. Hemen birbirimize sarıldık, emzirdim. O çabuk atlattı ama ben kendime gelemedim.
Rotavirüsü de 2. ay aşılarıyla yaptırdık. Bizim doktor ilaç yanlısı olmamasına rağmen yaptı hemen. Ben de ishal riski almak istemedim. Zaten enfeksiyon ve onun neden olduğu basit bir ishal yüzünden çok hırpalandı çocuk, kilo alamadı.
 

O arkadaş bendim eşim her akşam gelirken her cesidinden alır yanında da açık çayla çok güzel oluyor hem lezzetli hemde hemen süt oluyor hele birazda uzanıp yattıginızda doluyor gogus hemen tavsiye ederim ve tabi kı bol sıvı
 
gunduz uykusu cok onemli bencede...o zaman iyi oluyorrr..


harfiyyyyen katiliyorummm..
iki hamilelk yeter....

koca gbek bel agrisii....amannnnn
canım gündüz ev temizliği yemek derdinden gündüz uykusu hayal benim için bide gelenler başladı onlara ne hazırlayacağım derdi yokmuuuuuu gece uykusuna da razıyım, sana imkansızdır gündüz uykusu iki çocukla
 
Kızlar salı günü tam 3.ayı doldurduk ve inanmıcaksınız ama bıçak gibi kesildi kızımın gazı 3 gündür ne sab simplex ne de biogaia hiç birini vermiyorum :) gazı olmayan bebek ne güzelmiş yarabbim ana kucağında bile sesini çıkarmadan duruyor :) bi tek dün akşam biraz sıkıntısı oldu ondada ayağına sıcak su torbası koydum geçti :)
Patır patır kendiliğinden bi dünya gaz çıkarıyo inanamıyorum. Maaşallah deyin nolur :) ıkınması bile kalmadı :))))
 

aslinda evet iki cocukla uyuyamazdim ama saolsun simdi kv. ler geldi memleketten.nla yanimda...nn icn guzel dnlenebiliyorum.

iki gindur buyuk temizlik de yaptik..
dn cmlar i sildik..
bugun tum bryz esyalari cekip cekip arkasini sildik..
cmt komsular gelck...
saolsn cok yardimci...
aksamda aycayi ailyor tutuyor k.babama al cocugu gezdir diyorr..:)))
o yuzden simdilik rahatm fakat gittiklerndr

sabah 8.30 da cagani okula gotur 11.30da geri al.yemek yap..nasi basa ckcam bilmiyorummm
 

ohh maasallaj cnm bebisneee boylr devam eder indallah hepp..
 

Ağzın bal yesinnnnn
Maşallah maşallah maşallah
Benim alt komşumda öyle dio
4aylık onunnki
Göreceksin 3.ayı olsun bi anda düzelecek diooo
 

Maşallahhh
 
valla benimki de çok sıkıntılıydı , tedaviyle hamile kaldım ben ve sürekli düşük ihtimalim vardı, hep bir sorun çıktı sürekli iğne ilaç falan kullandım yani zordu evet amaaaaa güzeldi beeee , bebeğimi bir tek ben hissediyordum karnımdayken ona bakmak daha kolaydı sanki?? gerçi simdi de bir gülüşüne dünyaları yakasım geliyor ama doğum anı hariç hamilelik tekrardan düşünülebilir 2 tane dondurulmuş yavrum var biraz unutayım yaşadığım sıkıntıları hemen onlar için uğraşacağım tekrar
 
ooohh miss
Benim de kalkip evi dip köşe temizleyesim var ama yalniz zor
Bebişimin uyku düzeni de oturmadi, uyumaz dedigimde uyuyabiliyo uyur diye bekleyince uyumuyo
Hic istedigim gibi olmuyo işler hep hızlıca üstten...

maşallah canim darisi tum gazli bebelere
Kizlar bebegim kakasini iki gundur once bir zorlanma ikinma pesinden yuksek bi sesle gelen foşurtuyla cikariyo ve sari ama sumuksu! Ishal mi demek oluyo bu?
 
Dr kilosunu beğenmedi çok az almış dedi oysaki her istediğinde emziriyorum o bırakana kadar çekmiyırum kusması da azaldı niye böyle oldu yaaa
Aç olsa ağlamaz mı sütüm mü yaramıyo anlamadım sütü olup mama veren var mı kızlar
Annem de bi yandan canımı sıkıyo offff darlardayım
 

şurubun adı neydi canım ? bizde yeşil ve sümüksü kaka ile bugün tahlil verdik, ultrason çektiler. sonucu yarın alıcaz, doktor debridat şurup verdi henüz kullanmadım, o mu merak ettim

Kizlar sol gogsumdeki mantar iyileşmedi hala. Dr da oğlum un pamukcugu için damla vermişti çok az var bi damla kullanan demişti. Bende kendim için de kullanabilir miyim demiştim evet dedi hala geçmedi.

benimde bebeğin sadece dudağında pamukçuk var, benim de göğüs uçlarımda antibiyotik kullanıyorum dişim için, bence antibiyotik bitince geçer. sen de antibiyotik kullanmıştın değil mi? bitince geçmedi mi ?
maşallah canim darisi tum gazli bebelere
Kizlar bebegim kakasini iki gundur once bir zorlanma ikinma pesinden yuksek bi sesle gelen foşurtuyla cikariyo ve sari ama sumuksu! Ishal mi demek oluyo bu?

aynı bizi anlatıyorsun canım ya, 10 gündür çığlık çığlığa ağlama, peşine gaz ve foşurtuyla yeşil-sarı sümüksü kokulu kaka. bugün tahlil verdik bakalım neymiş derdi.
 
Maşallah barekallah canim be güzel hbrler veriyosun. Darisi basimiza inş. Bizim 3.ayimiz 9 martta bitiyo daha çok var yani
Allah yardimcimiz olsun inş 3. Ayda geçer bgn gelenler 6ayi gözden cikarin dedi
Ağzın bal yesinnnnn
Maşallah maşallah maşallah
Benim alt komşumda öyle dio
4aylık onunnki
Göreceksin 3.ayı olsun bi anda düzelecek diooo
Bizim bebislerde inş aglamayi gaz sancisini birakacak değil mi Anil. Ya iki gün önce fitil attim azicik yapti sulu yeşil. Sonra dunde bugün de yapmadi pirtlari da çok kotu kokuyo ya neden aceba?

Canimcim ben uç gün kullandim sonra biraktim oğlum çok huysuzlandi. Galiba sutumun tadi değişti. Ama birakali çok oldu uç hafta fln geçmedi hala. Dr oğlumun agzi için damla vermişti onu da kullanıyorum gecmiyo. Napicam bilmiyorum
 
selam kızlar. yazdıklarınızı okuyorum ama uzun süredir bişey yazamamıştım. anca vakit bulabildim yazmaya. öncelikle hasta bebiş ve annelerine acil şifalar diliyorum.
rota virüsü hakkında baya konuşulmuş. ben de bikaç şey söyleyim dedim. 2 çeşit rota virüsü aşısı varmış biri rotarix 2 doz. diğeri rotateq 3 dozda yapılıyor. 2. ayda yapılmaya başlanabilirmiş ama 3. ayda bebeğe aşı yapılmadığından bizim doktor 3. ayda yapalım dedi. kendisi yapılmasını önerdi ben kendi kızlarıma yaptım tabi karar sizin dedi. araştırdığım kadarıyla aşının yan etkileri kanlı ishal ve bağırsak düğümlenmesi olabiliyormuş. 0-5 yaş arasında çocuk bu virüsü kaparsa (ki çocukların %95'i bu virüse yakalanırmış) ateşve aşırı ishal oluoy ve virüs çok hızlı yayılıyormuş. mecburen çocuğun hastaneye yatırlması gerekiyormuş. çünkü ağızdan beslenemiyor serum veriliyor falan. yakalananların ailelerinin yaşadıklarını okudum. hepsi çocuk gözümün önünde eridi, bir haftada inanılmaz kilo verdi, çocuğum ölüden farksızdı falan diye anlatmışlar. aşıyı yapılınca yakalanmıcak diye bişey yok ama hafif atlatıyormuş çocuk. sonuçta herşeyin bir yan etkisi, var kullandığımız ağrı kesicilerin bile. yan etkilerini düşünürsek hiç bi şekilde ilaç kullanmamamız ve aşı yaptırmamamız gerekir. şimdi özel bi aşı ama yakında sağlık bakanlığının aşı takvimine girecekmiş. sonuç olarak biz de yaptırmaya karar verdik. sonradan pişman olmak istemiyorum. ama bu arada şunu da söyleyim alerjen çocuklara bu aşı tavsiye edilmiyormuş bilginize. süt alerjisi olanlar var dikkatli olsunlar. doktorlarıyla görüşmeden aşıyı yaptırmasınlar bence.
bi de bebek bakım onarımdan bahsedilmiş. bi de onun blogu var. onu da tavsiye ederim. beslenmeden uykuya ve daha bir çok konu hakkında baya güzel bilgiler var. http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/
Nane sütü kesiyor diyorlar. Ihlamur içiyorum bol bol. Antibiyotiği aynı saatte veriyorum. Hiç içmek istemiyor
canım bebeğin emzik alıyosa internetten bak ilaç emzikleri var. emziğin dışındaki hazneye ilacı koyuyosun. bebeiş emziği emdikçe ilacı da içmiş oluyo. belki işine yarar. http://www.ilacemzigi.com/ bi incele istersen.
canım bu sorun bizde uzunca bir süredir vardı. uyurken çok güzel emiyo ama uyanıkken çok huysuz. emziği biberonu güzel güzel emiyor ama memede huzursuzlanıp ağlıyodu. süt yok desem ucunu sıkınca fışkırıyo. ilk zamanlar biberonla mama da veriyodum. biberona alıştı memeyi bırakıcak diye çok korktum. hatta doktora sordum memeyi bırakabilir biberonu kes dedi. memeyi böyle böyle bırakır bebekler dedi. sonunda kendimce bi yöntem buldum. http://www.youtube.com/watch?v=fYir5zUQoS0 bu linkteki ses oğlumu baya sakinleştiriyor. emzirriken huysuzlanırsa bunun sesini açıp emziriyorum. uyutuyor onu, sonra da rahat rahat emiyor. bunun mp3ü de var bende telefonumda. uçak moduna alıp açıyorum başında. işine yararsa mp3ünü de yollarım sana. biberonu tamamen bıraktık. 1 aydır sadece anne sütğ alıyo yavrum. eskisine göre fazla huysuzlanmıyo artık memede. ama huysuzlanırsa da hayatımı kurtarıyor resmen. ayrıca uyutamadığımda da mışıl mışıl uyutuyorum bu sesle. inş senin de işine yarar.
Üç gün oldu mamayı kestim emziriyorum sadece.benimkinide devit3 kabız yaptı galiba vermiyom bir haftadır,bakalım devam edecekmi kabızlık
canım bu yorumunu görünce dayanamadım hemen yazayım dedim. doktor bize bebeğin tüm vitaminleri, minerallerini, tüm ihtiyaçlarını anne sütünden alıyor dedi. anne sütünden yeterince alamadığı tek şey d vitaminiymiş. o yüzden 15. günden sonra dışardan vermemiz lazım ki bıngıldağı zamanında kapansın dedi. sen bence doktorunla konuş kabız yapıyor diye sakın bırakma vitamini. belki başka markanın d vitamini verir. kabızlık yapıyor diye vermezsen allah korusun başka sıkıntılar olmasın yavrunda diye uyarmak istedim.
canım herkeste değişiyor ama bende kuru incir çok işe yaradı. inanılmaz sütüm arttı incir sayesinde.
 
arkadaşlar 1.5 ay falan mama destekli besledim bebeğimi ama günde 1 kez veriyordum. yaklaşık 1 aydır da sadece anne sütü veriyorum. ben 1 ay sonra çelışmaya başlıcam sizce şimdiden sütümü sağmalımıyım. sağarsam bebeğime şimdi yetecek süt kalırmı acaba. sütümün çok olduğunu düşünmüyorum. boşuna sağma makinesi de almak istemiyorum.
buarada siz hangi markayı kullanıyorsunuz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…