bende merak ediyorum
hasene12 tuğbişşşşşşşşşşş
kk dan alıntıdır ocak 2009 anneleri
TSH yüksekliği hipotiriodinin belirtisidir. ben haşimatoyum hamilelik boyunca düzenli ilaç kullandım. oğlum doğduktan sonra topuk kanında bişey çıkmadı. ama yine ben 3 defe test yaptırdım bişey olur diye şimdi 3.5 aylık hiçbişeyi yok. ama senin bebişinde TSH yüksek iyi bir çocuk endokrin uzmanına gitmelisin. Hipotiriodinin basit ve ucuz bir tedavisi var ancak erken tanı çok önemli. yoksa büyüme ve zihinsel gelişim geriliğine neden olur. sen bu işi takip et. sadece bir ilaç kullanacaksın. biz ege ünv. prof. dr Mahmut Çokere götürdük özele tabi. bebişine sağlıklıgünler dilerim sen de moralini hiç bozma çünkü sen annesin bebeğini gereken yerler mutlaka götür ilk 6 ay önemliymiş
Gizemim yazmıştım buraya ben görmedin sanırım
Benim dr da günde 4 5 çay kaşığı su vermelisin demiştii
Bazen veriyorum bende
Geçen gün turkuazvemorla konuştul o bana bi lrem önerdide adını unuttım
Ama anlam eczacı
Bana bi krem verdi çok çok iyi dedi bakalım kulşanıyorum
Adı KAPEDERM İSTErSeNŞZ DENEYİN KIzlar
Cnm yaa sana bi türkü yazamadım geçmil olsun mastit geçirmişsin nasıl oldın şimdi??
Ayy nurselll o kalkan beni hep kurtarıyor süper birley içine süt de doluyor
BaZen aras çok ağlarsa ordan alıyorrum sütü veriyorum hemen 50cc birikiyor nerdeyse
Tam kurtarıcı)
Tubacım yaaaa
Geçmil olsun haber et gelişme oluraa
Bi komşuya olmuştu bizim oğşuna
Yanlış ölçülmüş tekrar ölçtüler notmaldı
İnşallah seninde öyledirr
cnm hiç mrk etme bize de aynısı söylendi 6 kusur bişey çıkmış tekrar bebeğin damar yolundan kan aldılardoktorumuz damar yolundan kan daha düşük çıkabiliyor düşük çıkarsa sorun yok fakat yine yüksek çıkarsa ilaca başlıcaz dedi bizim düşük çıktığı için sorun kalmadı eğer bu yükseklik 6. aydan sonra fark edilirse o zaman sorun oluyomuş beyin gelişiminde fslsn inş sizin de damr yolundan alındığında düşük çıkar
ayrıca damar yolundan kan alınırken ben bakamadım hatta o ağlarken ben de ağladım
canım geçmiş olsun
ama kendini üzme
tsh'ın yüksek olması hipotiroidi demek oluyo
hipotiroidi tiroit bezlerinin yeterli çalışamaması tembel olması anlamına geliyor ki nitekim bende de yıllardır hipotiroidi var
bir de hipertiroid var ki o da tiroid bezlerinin hızlı yada çok çalışması anlamına geliyor onda da değer, sınırın altında çıkınca anlaşılıyor
hipotiroid basit bir ilaçla normal değerde tutulabiliyo
mesele, tahlil yapılmayıp anlaşılmadığında olur
demem o ki şuan teşhis edildiğine göre tedavisi çok basit olduğundan kendini üzme
allah başka hastalıklardan korusun, dermansız dert vermesin rabbim...
tsh değeri benim bildiğim tiroidlerle alakalı canım. 0 ile 5 arasındaydı sanırım referans değeri. 5e doğru yükselirse tiroid hormonu az çalışıyor, 0a doğru inerse çok çalışıyor anlamındaydı. ters orantı yani.
Kuşlar hepinize ayri ayri tesekkur ederim.yeni girdik eve cerrahpasaya gittik tahlil tekrari için. Dosyamiz acildi. Bu topuk kani bizim sarilok testimizle ayni gün yapilmisti o gün sariligimiz 17.2cikmisti fototerapi görmüştük. Muhtemelen ondandir dedilr biraz daha rahatladim. İnş temiz cikar. Yarin kan vermeye gidicez iki hafta sonrada kalça USG muz var.
Kuşlar oğlumu cirilciplak tarttilar bezi bile yoktu 4870gr geldi boyu55 den 59olmus bas çevremiz 34ten 37 olmus . sordular sadece anne sütunu diye bende gece iki kere mama veriyorum yetmiyor dedim. Ne demek yetmiyor dünya kadar kilo almus oğlun hala yetmiyor diyorsun. Dedi. Kes mamayi gerek yok az daha fazla emzir dedi. Zaten bu zira kesmeye calisiyodum bende. Emzirme eğitimi alip almadigimi sordu. Almadim dedim. Emzir göreyim dedi. Emzirdim bebeği tutusumu ve memeye yaklastirmami beğendiler :)oğlumun emisinide beğendiler. İsiliklerini sordum normal olur evi çok sicak yapma dediler. Aklimdakiler bunlar.
He bide kahvaltiyi maçta yapiyosun dediler 9 dedim 7de yap dediler simdilik aktaracaklarim bu kadar dua edin bana çok optum