- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
83 tatlım.küçük kızıma da hamile kalmadan önce 83 tüm aldığım kiloları 6 yıldır yeni verebilmiştim.şimdi tekrar başa döndüm ve yaşım artık daha fazla vermem çok zor olacak.eşimin de aklı çıkıyo kilo alacam diye.her yemekte hatırlatıyo aman hatun dikkat et diye....
Olsun kızlar takmayın kiloları, doğumdan sonra "2012 Şubat anaları beraber zayıflıyor" diye bi topic açar orda zayıflarız hepberaber
Ben ilk başlarda çok takıyordum. Bebek düşünürken de. Veremedim diye stres yapıyordum ama bebek düşünürken de verilmiyor maalesef. Spor yapamıyorsun çünkü.
İnşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım da, veririz kiloları, o elimizde olan şey...Önce bebeklerimizin sağlığı ama.Kilo nasılsa verilir.
Tabi önemli olan onların sağlığı
Zaten doğum yaptıktan sonra 8 kilo doğumla beraber gidiyormuş.Eğer hamileliğimiz boyunca 12-16 kilo arasında kalırsak geriye 4-6 kilo kalıyorAma 20 kilo da alabilirim hiç bir garantim yok
Zayıflar daha fazla alıyormuş...
Dengeli almak istyenlere,beslenme uzmanına gitmelerini önerebilirim.
Bir arkadaşımın ablası o şekilde 8 kg ile tamamladı hamileliğini...
Aslında uzmana gidilemese de belli başlı bazı kurallar var.Mesela ekmek yememek.Sadece kepek ekmek yemek.Hem kepek ekmek lifli gıda olduğundan kabızlık problemine de çare oluyor.Onun dışında şekeri kesmek, olmuyorsa en aza indirmek...Ara öğünlerde meyvalar yemek...VS.. Akşamları acıktık diyelim, bir kase yoğurda dere otu veya başka ne seviyorsak ekleyip yemek, bunlar aklıma ilk gelenler.Zaten yaz mevsimindeyiz daha hafif besleniriz, tabi canımız bol yağlı kalorili şeyler çekmezse
Evet mesela makarna, pilav, hamurişi, kızartma tüketmemek. Bunlar bebeğimize de bize de faydalı şeyler değil sadece kalori deposu.
Günde 2-3 dilim kepekli ekmek yemek, balık, süt, et tüketmek.
Bol su içmek.
Yürüyüş yapmak. (Bunun doğumda da faydası çokmuş)
merhaba arkadaşlar
öncelikle hamile olan bütün herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Allah sağlıkla evladlarımızı kucağımıza almayı nasip, kısmet etsin inşallah...
Adım Zeynep..Kısmetse bende şubat ayı anne adayıyım insallah.. Bu süreçte birlikte hayırla yürümek nasip olsun cümlemize...
Listeye eklemek isterseniz bilgilerim;
6 + 1 haftalık ..
kızlar merhaba.geçen hafta göğüslerim çok sızlıyordu.ancak bugün sadece uçları acıyor.benim gibi olan var mı.neden acısı azaldı ki bilen var mi.
Hoşgeldin, Allah tamamına erdirsin
Benim gibisin sen de.Benim göğüslerim bu hafta başına kadar felaket ağrıyordu, şimdi anca dokunursam acıyor o kadar.Ama bir sorun olduğunu sanmıyorum, içim rahat nedense.Sen de kendini telaşlandırma canım herşey yolundadır.
sağol güzelim sorun var sandım.acaba göğüs acısının azalmasının bilimsel açıklaması nedeni ne ki?
sağol güzelim sorun var sandım.acaba göğüs acısının azalmasının bilimsel açıklaması nedeni ne ki?
Evet doğru söylüyorsun canım.Yürüyüşün gerçekten faydası varmış.Bir de hurma.Doğuma 1 ay kala hurma yenilmesi de doğumu kolaylaştırıyormuş.Normal doğum mu düşünüyorsun?
Allah nasip ederse ve bir sorun çıkmazsa normal istiyorum.
Ama hiç belli olmuyor, son anda çıkan bir aksilik yüzünden sezeryana dönüveriyor işler, doğum anında bile.
Hakkımızda en hayırlısı olsun inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?