• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Kızlar nette şöyle birşey okudum, bilgi mahiyetinde yazayım dedim:

Erken gebelikte aşırı bulantı ve kusmaları olan anne adaylarının gebeliklerinin daha sağlıklı geçtiği ve düşük yapma oranlarının da azaldığı gözlenen bir durumdur.

merhaba arkadaşlar :16::16:

öncelikle hamile olan bütün herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Allah sağlıkla evladlarımızı kucağımıza almayı nasip, kısmet etsin inşallah...

Adım Zeynep..Kısmetse bende şubat ayı anne adayıyım insallah.. Bu süreçte birlikte hayırla yürümek nasip olsun cümlemize...

Listeye eklemek isterseniz bilgilerim;
Yaş :34 - ilk gebelik inş. bugün kalp atımlarını gördüm:nazar::nazar:
6 + 1 haftalık ..

Hoş geldin canım. Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin, tamamına erdirsin.

Erken gebelikte aşırı bulantı ve kusmaları olan anne adaylarının gebeliklerinin daha sağlıklı geçtiği ve düşük yapma oranlarının da azaldığı gözlenen bir durumdur.

yaaa benim arada hafif bulanti seklinde oluyor hemen geciyor..henuz oyle kusacak gibi midem bulanmadi..erkenmi acaba ? daha 5+5 gunluk

Benim bulantım da yok kusmam da :58:

Benim bulantım da yok kusmam da :58:

Şart değil ama canım benim, benim annemin de olmamış hiç, en yakın arkadaşım da topaç gibi bir oğlan doğurdu geçen hafta onda da gram bulantı yoktu.
Yine karşı masamda oturan arkadaşın kızına hamileliğinde ne öğürdüğünü duydum ne şikayet ettiğini.
Yine bir arkadaşımın ilk hamileliğinde hiç bulantısı yoktu, ikincide hastanede yattı ilk iki ay. Genellemelere bakmayacağız. Ben okudum ilgimi çekti diye koydum, midesi bulananlara teselli :52:

Merhaba kızlar,benim midem yine çok şiş ve çok halsizim,ay daha 1-1,5 aylıkken karnım böyleyse 7-8 aylıkken nasıl olucam acaba??? :1: :1: :1:
Bu arada doktora gideceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum,kesemizi falan görelim artık yaaa...
hadi bakali o normal gaz canim beim gobegimden eser yok simdi heeeeee
Bilsem yapıcammmmmmm :37:
Tam emin değilim ki. Kalp atışları için gittiğimde Allah nasip ederse tam kaç hafta kaç günlüğüm öğrenicem de ticker yapıcam. Sağolsun bir önceki ilgisiz doktor yaklaşık 4,5 hafta deyip geçmişti kesede, uyuz:47:
Benim hesabıma göre 6+4 ama bakalım doktor ne diyecek? Birkaç gün sonra inşallah yapıcam ben de :52:
oki canim bekliycemmmmm
Ben de kilolu hamile kaldım...Kalp atışlarını duyayım Allahımın izniyle, sonra beslenme uzmanına gidicem dengeli ve bebeğe yararlı kilo alabilmek için.
7-8 kg ile kapatabilsem keşke ama, bilemiyorum ki...Mide bulantılarımı bastırmak için tatlı şeyler yemeye başladım bu ara...
kiz olsun sonu ölum degil ya verilirrrrr

Tabi önemli olan onların sağlığı :nazar:
Zaten doğum yaptıktan sonra 8 kilo doğumla beraber gidiyormuş.Eğer hamileliğimiz boyunca 12-16 kilo arasında kalırsak geriye 4-6 kilo kalıyor :49: Ama 20 kilo da alabilirim hiç bir garantim yok :9:
kimin var kiz ben de 20 kilo aldim hep geri verdimmm kizzzz korkmuyorum acikcasiii daha bilinclendimmm simdi
merhaba arkadaşlar :16::16:

öncelikle hamile olan bütün herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Allah sağlıkla evladlarımızı kucağımıza almayı nasip, kısmet etsin inşallah...

Adım Zeynep..Kısmetse bende şubat ayı anne adayıyım insallah.. Bu süreçte birlikte hayırla yürümek nasip olsun cümlemize...

Listeye eklemek isterseniz bilgilerim;
Yaş :34 - ilk gebelik inş. bugün kalp atımlarını gördüm:nazar::nazar:
6 + 1 haftalık ..
hosgeldin canim hayirli olsun
canim satini beklenen dogum tarihini falan yazarsan benim icin daha kolay olacakkk

kızlar merhaba.geçen hafta göğüslerim çok sızlıyordu.ancak bugün sadece uçları acıyor.benim gibi olan var mı.neden acısı azaldı ki bilen var mi.
kiz her gun ayni olacak diye birsey yok bende yok su an merak etme baska seyler orataya cikacakkk

7 haftalik bebek
3d_7_hafta.jpg

Son düzenleme:
ama hala 4 cocukla en kidemli benim :52:
hosgeldin canim hayirli ugurlu olsun. insallah sorunsuz bir hamilelik gecirir ve bebegini saglikli bir sekilde kucagina alirsin. anne olmak cok guzel birsey Allah isteyen herkese istedigi kadar nasip etsin. insallah bu benim 5. cocugum olacak ilk defaymis gibi heyecanliyim. aslinda ilk defasinda cok genctim hic anlamamistim kiymetini. oysa yas ilerledikce durum degisiyor. insan bilincleniyor evladi daha bir kiymetleniyor. Allah herbirinin sevgisini ayri koyuyor insanin kalbine. simdi cok daha fazla heyecanliyim desem daha dogru olur. :emir_bebek:

selamlar,allah sonuna kadar götürmeme izin verirse bende şubat annesi olacağım inşallah...yaşım 42 olmak üzere,ilk bebeğim,2. aşılama ile geldi sıpa...neredeyse iki yıldır aramadığım yer kalmamıştı,sonunda buldum...allahıma binlerce kere şükürler olsun...allahım isteyen herkese versin,kimsenin kucağı boş kalmasın...

herkese selamlar. yeni arkadaslar katilmis aramiza onlarada hayirli olsun dileklerimi yolluyorum.

bende durumlar ayni. goguslerim agriyor basim donuyor o kadar. dusuklerimde bu kadar bile olmamisti diye kendimi avutuyorum. hakkaten hicbisey hissetmemistim o hamileliklerimde ve dusukle sonuclanmisti. bu defa hafifte olsa biseyler hissetmek umut veriyor. insallah yarin doktorumun agzindan herseyin yolunda oldugunu duyarim ve iyice rahatlarim. hala randevuyu dusundukce kalbim gep gup atiyor ya doktor kotu bisey soylerse diye. bide yasimdan dolayi riskli oldugunuda soolucek mutlaka moralim bozulcak. neyse en azindan kendimi duyacaklarima hazirliyorum.

anladigim kadariyla bugunun konusu kac kilo aliriz hamilelik boyunca. ben sansli olanlardanim. 9 kilodan fazla almiyorum ve dogumdan sonra 9 ay icinde eski kiloma donuyorum. ozellikle normal dogum yapanlar kolay kilo verirler. ben 4 kez normal dogum yaptim. zaten 52 kiloyum yillardir hic degismez kilom. bazan 48 e dusuyorum ama cok fazla bi degisme olmuyor cok sukur. zaten yasim ileri olmasina ragmen sigara alkol gibi aliskanliklarimin olmamasi ve kilomun az olmasi dengeyi sagliyor. oyle demisti doktorum. sigara icen ve kilolu olan 30 yasinda bir anne adayiyla ayni kefeye koymustu beni. cok sukur ordan yirtiyorum ama cok fazla dogum yapan kadinlarinda yasi veya saglik durumu ne olursa olsun dusuk yapma erken dogum riskleri artiyor. benimde malum 4 dogum 2 dusuk 1 mecburi kurtaj var. sayi baya bi yuksek. hayirlisi artik. sonucta Allahin dedigi olur :34:

canim benim gercekten Allah yardim ediyor. bir anda olup bitiyor. ben 4 kez normal dogum yaptim ilk ikisi epiduralsiz. korkacak hicbisey yok. bosuna stres yapma. zaten normal dogum yaparsan dogumdan sonra hic agrinda olmuyor bir anda hersey bitiyor bebisinide kucagina alinca dogumuda hemen unutuyorsun. hatta hemen bitane daha istiyorsun. inan bana tecrubeyle sabittir;)

İnşallah canım...Bekarken filan doğumdan çok korkardım, doğum hikayelerini asla dinlemek istemezdim...Şimdi korkmuyorum, ne garip Rabbim duygularıyla birlikte yerleştiriyor bebeği içimize....

kızlar merhaba.geçen hafta göğüslerim çok sızlıyordu.ancak bugün sadece uçları acıyor.benim gibi olan var mı.neden acısı azaldı ki bilen var mi.

benimde ilk haftaya göre daha az acıyorlar, normal bir durum sanırım, iyi düsün iyi olsun canım :71::71:

Hoşgeldin, Allah tamamına erdirsin :71::71:

çok tesekkür edirim, hepimizinkini insallah :16:

Hoş geldin canım. Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin, tamamına erdirsin.
cok sağol tatlım, insallah hepimizin ki sağlıkla doğsun..:16:

hosgeldin canim hayirli olsun
canim satini beklenen dogum tarihini falan yazarsan benim icin daha kolay olacakkk
cok tesekkür ederim tatlım :71::71:
Sat : 3 Mayıs 2011
beklenen dogum tarihi: 10 Subat 2012
Yas: 34
ilk bebek
kalp atımı göründü :nazar::nazar:
bilgilerim böyle

kızlarrrrr cok kötüyümm.. asagıyaa inmişştimm.. hiçbişi de yapmadım yürüdüm azcık yokuss asagıı... oturdumm eve gelmekk içinn ayagaa kalkktımm ordann bişii cıktıgınıı hissettimm.. sasırdımm gaz heralde didimm.. önemsemedimm.. simdi eve geldimm.. kahverengii sankii regl gibii.. ama suyla birliktee.. camasırımınn ortası bayaa ıslanmısss.. ilkk defa basıma bölee bişeyy geliyoo.. cok korktummm.. kötü bişii midirr buu

kızlarrrrr cok kötüyümm.. asagıyaa inmişştimm.. hiçbişi de yapmadım yürüdüm azcık yokuss asagıı... oturdumm eve gelmekk içinn ayagaa kalkktımm ordann bişii cıktıgınıı hissettimm.. sasırdımm gaz heralde didimm.. önemsemedimm.. simdi eve geldimm.. kahverengii sankii regl gibii.. ama suyla birliktee.. camasırımınn ortası bayaa ıslanmısss.. ilkk defa basıma bölee bişeyy geliyoo.. cok korktummm.. kötü bişii midirr buu

Sanmıyorum tatlım benim de su gibi, yada bazen beyaz kıvamlı akıntılarım oluyor. Lekelenme normal sanırım gebeliklerde. Ama istersen doktorunu bir ara,sor. Belki tedbir olsun diye birşeyler önerebilir...Ağrın varmı?

Sanmıyorum tatlım benim de su gibi, yada bazen beyaz kıvamlı akıntılarım oluyor. Lekelenme normal sanırım gebeliklerde. Ama istersen doktorunu bir ara,sor. Belki tedbir olsun diye birşeyler önerebilir...Ağrın varmı?

birazz var.. kasıklarımdaa.. benimm hiç akıntım yoktuu.. koyu kahve bidee.. doktorrunn numarası yokk kii bu saatte hastahanedede yokturr..allah ımm bebegime bişi olmasınn

birazz var.. kasıklarımdaa.. benimm hiç akıntım yoktuu.. koyu kahve bidee.. doktorrunn numarası yokk kii bu saatte hastahanedede yokturr..allah ımm bebegime bişi olmasınn

Diğer topikteki bir arkadaşın da 5. haftada kahve akıntısı hatta kanaması oldu ama gayet sağlıklı devam ediyor şu anda 16. haftasında...Sakın moralini bozma.
İstersen yakınında bir hastane varsa aciline bir görün canım benim? Panik olma birşey olmayacak Allahın izniyle,bebeğin güçlü sen güçlüsün...
Dua ediyorum bak ben de sana...Gidebilir misin acile? Eşin yanında mı?

Son düzenleme:
Back