- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.101
Kızlar çocuklarınızı sünnet ettirdinizmi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu ara sünnet konusuna yogunlaşmış durumdayım. Doktorlar ya 1,5 yaşından önce yada 4 yaşında sonra diyorlar. Şimdiden yaptırayım büyüyünce hatırlamasın istiyorum. Sonrasında da mevlüt okutucam şimdiden stresi başladı bende. Siz neler yaptınız.
Hugo, sanırım ikinciyi düşünmeyen tek ben kaldım forumda. Eşinin sözleri yüzünden mi ikinci bebeği düşünmüyorsun yoksa yeniden yıpranma korkun mu var? Nedenini bul bence, eşine anlık kızgınlıksa ikinci bebeği düşünebilirsin. Hazır olmak da çok önemli, mesala ben o gücü asla kendimde bulamıyorum ve istemiyorum. 2 bebeği bölük börcük, huzursuzca büyüteceğime tekine odaklanıp mutlu anlar yaşayarak büyütürüm daha iyi diyorum zira ben yoruldukça, sinirlendikçe bebeğime de yansıyor bu.
bir sen bir de ben varım durasellebende senin gibi o gücü bulamıyorum kendimde. geçen gün balkona çıktım baktım karşı apartmanda en alt komşum yıkamış balkonu atmışlar masayı 4 arkadaş yapmışlar kahveleri okey oynuyorlar ama kahkaları görmen lazım. çocukları büyük 8-9 yaşlarında onlar da bahçede oynuyor. ohh dedim hayat size güzel. yani ben şuan o günlerin hayalini kuruyorum düşün artık. hani alperen büyümüş ben böyle saatlerce oturup günü öldürmek istiyorum yaa
kızlar bence bebekelerimiz henüz zor bir dönemde oldukları için böyle düşünüyoruz.ikinci bebişim yolda olduğu halde bende ikinciyi henüz asla düşünmeyenlerdendim.çok fazla arayı açmazdım,yaş olmuş 30 ama bukadarda erken istemezdim.yinede şükredip kendimi ikinci bebeğe adepte ettim bu aralar.evet biraz zor oldu ama iyi yönleriyle bakacak birsürü şey buluyorum düşününce,tabi eksileri çok olacak bu dururmun.en önemlisi umutun ilk çocuk olarak her ayının,her gelişimini doya doya yaşayamadan ikincinin gazıyla,vs..ile ilgileniyor olucam.belli bi aya kadar oda sonuçta ama o sırada umutu ihmal etmekten korkutorum.ama belli bi aya gelince küçük olan, işler daha kolaylaşıcak belki,iki kardeş birlikte oynuyor olacak.kısacası bi bebeğe bakarken diğeride aradan çıkmış olacak.ve zamanı geldiğinde birden rahat edicem:))
ilki büyüdüğünde ,ikinciyi yapıp tekrardan eve kapanıp bebek bakma gibi bi sıkıntım olmayacak.allha nasip ederse tabi.en önemlisi sağlık.ikiz gibi olacak bebişlerim.
umutu 5.senede oldu.ozaman kadar gerçekten rahat mışım şimdi bakıyorumda.allah yokluğunu göstermesin.bi dönem çalıştım,sonra ayrıldım,evde oturdum.ama dön dolaş hep aynıydı herşey.arkadaş güünlerine katıldım çok bunaldığım zamanlarda,günlerden bile sıkılıyor insan.hep aynı muhabbetler,aynı insanlar vs..iyikide allah evlat vermiş diyorum.şimdi çok daha yoğunum,hergünüm dolu dolu geçiyor ama bugünlerde geçicek.bi bakmışız okul çağına gelmişler,rahata ermişiz.ki çocukla nekadar rahat edelebilirse.her yaşın ayrı sıkıntıları olacak.sözün kısası bugünlerde gelip geciçi kızlar.neredeyse 1.5 yaşında olacklar yakında.onlarla birlikte bu anı doya doya yaşayalım..
kızlar kusura bakmayın sadece yorumlara cvp yazabildim vaktim yokçöpüyorum hepinizi.arada yine girerim.malum iki bebek ve hareketliler.öpüyorum hepinizi.
slm kızlar..
umut neredeyse hergün parka çıkıyor ..2 gündür evdeyiz biraz rüzgarlı hava.1.5 yaşında annesiyle gelen bi bebek daha vardı ,hergün geliyorlar onlarda ,annesiyle falan tanıştık.çocuğun 3 tekerlekli bisikleti var.aman umut bayıldı ona.zor indiriyiorum hergün o bisikletten,bağırıyor,vermek istemiyor,ittiriryor onu,ınnn ınnnn yapıyor bide ittirirken,kornasına falan basıyor,kısacası çok sevdi.bizde netten önceki gün e-bebekten sipariş verdik,tesadüftür ki bizde okadar model arasında o modeli beğendik aldık.dün geldi bisikletimiz.henüz parka gitmedik onunla.şimdilik evde bi alışsın bakalım.pedallarına ayakaları yeni yeni yetişiyor ama çevirirken yetişmiyor.önünde başka bi ayak koyma yeri var,oraya koymayı öğretiyorum.bende arkadan ittiriyorum.kornaya bas oğlum diyorum ,basıyor hemen.arkada sepeti var.çok güzel bi bisiklet.tavsiye ederim.
bebek arabasında durmayı çok sevmiyor artık.giderken pek sorun olmuyorda ,biyerde durduğumuzda çok huzursuzlanıyor.
bisiklettle her yere gidilmez ama parka gideriz,sahilde akşamları yürüyüş yaparken iyi olur belki..
16.dişimiz çıkıyor..tam sayamadım ama 16.yı buldu bununla birlikte.yine mızmız.(
sizler nasılsınız kızlar.
ben yemek konusunda iyice sınırları zorluyorum artık.ne pişirsem diye aklıma hiç bişey gelmez oldu.dön dolan aynı şeyler.sıkılmasından korkuyorum.
selam kızlar oğlum hasta burnu akıyor, iki gündür ateşli geçen gece 40'ın üstüne cıktı dr. götürdük tahlil falan yaptırdık.Kötü birşey çıkmadı allahtan boğazları kızarmış birazda kulağı ilaç verdi.O kadar mızmız oldu anlatamam.Yemek yemek istemiyor çok zor yediyorum
selam kızlar oğlum hasta burnu akıyor, iki gündür ateşli geçen gece 40'ın üstüne cıktı dr. götürdük tahlil falan yaptırdık.Kötü birşey çıkmadı allahtan boğazları kızarmış birazda kulağı ilaç verdi.O kadar mızmız oldu anlatamam.Yemek yemek istemiyor çok zor yediyorum
Hahaha, ben dişlerini sayarken hiç zorlanmıyorum, sadece 4 çünküZaten çok geç çıkmışlardı, orada kaldı. Maşallah Umut'a, nerdeyse tamamlayacak dişlerini kardeşi gelmeden, annesine sonra diş eziyeti yaşatmayacak. Bu arada cinsiyeti belli oldu mu ufaklığın, yazdıysan da kaçırmış olabilirim kusura bakma...
Geçmiş olsun canım, biran önce atlatır inşallah. Bu aralar zaten yemek ayırıyorlar, ya sıcaklardan, ya sıkıldılar bilmiyorum, ben de geçen hafta çok zorlandım yemek yediremedim. Neyseki normal zamanda yiyen bir çocuk nasılsa, acıkınca yer diye düşünüp çok üstelemedim, bu hafta daha iyiyiz. Seninki bir de hastalığın etkisiyle iştahı kapanmıştır, anne yüreği işte hep daha çok yesinler istiyoruz. Bir de eskiden hergün mutlaka sebze çorbası, yoğurt, meyve yerdi gün içinde. Şimdi daha mı az acıkıyorlar acaba, sizinkiler de öyle mi? Sıra gelmiyor ya yoğurdu ya meyveyi atlamak zorunda kalıyorum. Yoğurdu yemek yanında verip, meyve suyunu sabah kahvaltıda sıkıp vitamin ihtiyacını öyle karşılayım diyorum ama meyvenin posaları filan da ihtiyaç, hem de meyve yeme alışkanlığı oluşsun istiyorum. Eskisi gibi 5 öğün yemek yok artık genelde bizde...
Kızlar Merhaba size bir sorum olucak özellikle erkek anneleri, oğlunuza kaç numara ayakkabı giydiriyorsunuz. Benim oğlumun ayagına normal çorapla 21 numara ayakkabı oluyor. Annem ayagında kalın çorapla 22 numara ayakkabı tam oldu diye 22 almış.
En son kayınpeder oğluma 23 numara ayakkabı almış hediye. Değiştirsem mi bilemedim herkes diyo kalsın ayagı büyüyo ablamda diyo o şimdi bile olur. kararsız kaldım sonuçta önümüz yaz ince cik kısa çorapla giycek. Siz ne dersiniz???
dışarıda giydikleri 21 numraydı.ama artık biraz sıkmaya başaladı buaralar 21.evde giydikleri 22 numara daha iyi oluyor,taM geliyor.birde 23 numara bi yazlık ayakabısı var ama o biraz bol geliyor ayağına.henüz giydirmiyorum onu.
yeni yürümeye başaladıkları için çok da büyük olması iyi olmaz bence.rahat etmesi lazım.ben şuan 23 ü bekletiyorum.
Kızlar Merhaba size bir sorum olucak özellikle erkek anneleri, oğlunuza kaç numara ayakkabı giydiriyorsunuz. Benim oğlumun ayagına normal çorapla 21 numara ayakkabı oluyor. Annem ayagında kalın çorapla 22 numara ayakkabı tam oldu diye 22 almış.
En son kayınpeder oğluma 23 numara ayakkabı almış hediye. Değiştirsem mi bilemedim herkes diyo kalsın ayagı büyüyo ablamda diyo o şimdi bile olur. kararsız kaldım sonuçta önümüz yaz ince cik kısa çorapla giycek. Siz ne dersiniz???
Ama o ayakkabıyı giydirmek için kışı beklemem lazım o zaman. 22 alıyım şimdi giydireyim istiyorum.
Kızlar çocuklarınızı sünnet ettirdinizmi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu ara sünnet konusuna yogunlaşmış durumdayım. Doktorlar ya 1,5 yaşından önce yada 4 yaşında sonra diyorlar. Şimdiden yaptırayım büyüyünce hatırlamasın istiyorum. Sonrasında da mevlüt okutucam şimdiden stresi başladı bende. Siz neler yaptınız.
eşimin bacağını alçıya almışlar 10 gün raporlu evde yatıyor şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?