- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.061
selam kızlar artık bilgisayarı bile açamıyorum ev işleri ve nil den hiç vakit kalmıyor nil çok huysuz ve iştahsız uzun zamandır bazen çok zorlanıyorum oturmaya gelen pişman oluyoro kadar huysuzluk yapıyorki iki kelime konuşturmuyor kimseyle, bu akşam kayınvalidemler geldi kızım bu ne böyle dedi kadın artık, annemde böyle söylüyor daha doğrusu nille bir kaç saat geçiren herkes..
inşallah diştendir diyip avutmaya çalışıyorum kendimi bütün çocuklarmı böyle diyorum ama çevremdeki çocuklara bakınca öyle olmadığını görüyorum bu dahada moralimi bozuyor iştahsızlığını kafama takmıyorum artık o konuda beni yıldırdı zaten.. bari biraz sakinleşse diyorum evdeki hayatı çeklmez hale getiyor çünkü doğumdan beri kendimi hiç bu kadar çağresiz hissetmemiştimçünkü nasıl davranacağımı şaşırdım artık
saçımı boyatacağım
10 buçuk kilo verince havalandım sanki
uzun zamandır saçımı boyatmamıştım daha doğrusu hamilelik kolik derken ancak şimdi aklıma geldi
iki renk arasında karar veremiyorum açık tenli sarışına yakınım açık kural saçlarım var temizken parlar
bal köpüğü ve fındık kabuğu rengi arasında kararsız kaldım
boyayı ben alıcam annem gelince boyayacak
Selam millet nasılsınız?
Atoş, karyolasından iniyor çıkıyor. Uyanınca bakıyorum inmeye çalışıyor. Yerlere yumuşak puflar attım ama birgün yerde bulacağım diye korkuyorum, siz nasıl çözüm buldunuz?
Sabahları denize götürüyorum, yarım saat kalıyoruz eve dönerken kıyameti koparıyor. Tam bir su samuru oldu fındık. Kumla da epey oynuyor, kova kürek takımı aldım çok hoşuna gidiyor miniğin.
Amann daa amann, yerim ben Atoşu yaa, çok şekerdir eminim. Yatağın kenarında koruyucu aparat yok mu?
Bizimkilerin öyle, ama Montessori eğitim sistemine göre; çocukları sınırlamamak gerekiyormuş, uyanınca emekleyerek ya da yürüyerek yanınıza gelecek bir düzenek olmalıymış. Bu hafta sonu yataklarını yere koyacağım sabah kalkınca gelsinler yanımıza
Ne güzel sen bayağı erken açtın deniz mevsimini, aynı sıcaklık burda da var ama ben bir türlü cesaret edemiyorum denize sokmaya. Annem çocukları öyle alıştırdı ki sıkı sıkı giyinmeye, azcık üstlerini çıkarsak hasta oluyorlar. O yüzden mevsim geçişlerine kolay adapte olamıyoruz. Ben yavaş yavaş kendi düzenime getiriyorum oğlanları. Yaz kış asla fanila giymem ben, nefret ederim. Çocuklar da öyle olacak muhtemelen.
Çocukların hepsi suyu seviyor sanırım. Balkonumuzdaki su giderinde azcık su kalıyor balkon yıkanınca. O bir karış suda 1 saat oynayabiliyor sıpam. ( Diğerine yer kalmıyor, tek başına oynuyor benim zayıf sıpa)
Babamız bugün havuz sipariş etti balkon için. Sitede havuz var ama, bebekler havuzuna girmemiz gerekecek, e her dakika da aşağı inemeyiz, balkonda havuz keyfi yapacağız biz de. Çok sevinecekler eminim, banyoda küvetten çıkmak bilmiyorlar çünkü. ( Havuza da sıcak su mu doldursam acaba)
durasella ,lalus buralarda çok sıcak, ben Yağmuru hep az giydirmeye alıştırdım..kendim nasıl giyiyorsam onu da öyle giydirdim..ben ankaranın soğuğunda yaşayıp izmire gelmişbiri olarak burda hiç üşümüyordum..kışın bile çok ince dolaşıyordum burda,kızımı da öyle alıştırdım..şimdilerde sadece bir badiyle dolaşıyor.bacaklar cıbıl kollar cıbıl ama kuzuma herkes saldırıyor tontiş bacaklar tontiş kollar diye :)
biz henüz denize gidemedik biraz denize uzağız..ben de yağmurun nasıl tepki vereceğini merak ediyorum...banyoyu çok seviyor ama denizde ne yapar bilmiyorum
arkadaşlar bişey soracağım samimiyetimize güvenerek
şimdi 1 aydır sıkı şekilde spor ve diyet yapıyorum 10 buçuk kilo verdim çok fark var tabikide
ağır antrenmanlar yapıyorum devamlı yorulma durumundayım hiç rahatlama yok rahatlama oldumu zaten kilo vermede duruyor devamlı zorluyorum biliyosunuz
şimdi sorun şuki
eşim doğumdan sonra bana kötü davrandı çok kalbimi kırdı kilo veremeyeceğimi vermek istemediği sandı oysaki mehmet beni çok yıpratıyordu kendime bakamıyordum depresyondaydım sonra biraz daha rahatlayınca diyetisyene başladım gerisini biliyosunuz zaten
şimdi bu eşim olacak kişi ve annem ikinci çocuğu istiyorlar kesin yap yanlız kalmasın diyorlar
ben istemiyorum sebebi doğumdan sonra eşimin sözleri artı o dönemleri tekrar yaşamak istemiyorum
eşimin sözlerini unutamıyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ikinci çocuk konusunu
artı eşim şimdi iyi davranıyor bana oysaki benim kalbim çok kırık ona karşı napsamki nasıl yapsamda pişman etsem
düşüncem şu şimdi 10 kilo daha verdikten sonra güzel giyinip dışarı çıkınca beraber gezerken onu yanımdan kovalamak
selam kızlar artık bilgisayarı bile açamıyorum ev işleri ve nil den hiç vakit kalmıyor nil çok huysuz ve iştahsız uzun zamandır bazen çok zorlanıyorum oturmaya gelen pişman oluyoro kadar huysuzluk yapıyorki iki kelime konuşturmuyor kimseyle, bu akşam kayınvalidemler geldi kızım bu ne böyle dedi kadın artık, annemde böyle söylüyor daha doğrusu nille bir kaç saat geçiren herkes..
inşallah diştendir diyip avutmaya çalışıyorum kendimi bütün çocuklarmı böyle diyorum ama çevremdeki çocuklara bakınca öyle olmadığını görüyorum bu dahada moralimi bozuyor iştahsızlığını kafama takmıyorum artık o konuda beni yıldırdı zaten.. bari biraz sakinleşse diyorum evdeki hayatı çeklmez hale getiyor çünkü doğumdan beri kendimi hiç bu kadar çağresiz hissetmemiştimçünkü nasıl davranacağımı şaşırdım artık
1 saatte gittik geldik hızlı hızlı arıza çıkartmadıda markette çıkarttı oyuncak reyonuna girmişiz yanlışlıkla delirdi saldırdı oyuncaklara 1 tane çarpışan araba aldık ışıklı müzikli dönüyo filan onunla oynuyo şimdi bende şekersiz türk kayfemi içiyorum
ama çok sinirli iki gündür devamlı dişlerine saldırıyor
güneşi görünce gece uymadan tetagilide içince rahat uyuyor
markette herkesi elledi etti karıştırdı kurcaladı zaten uzun heryere uzanıyo ediyo
bal köpüğü rengini aldım ben köpük boya aldım sandım ama değilmiş
valla evlendim evlemneli saçımı boyatmadım 1 kez gölge yaptırdım onuda boyayla yap açıcı kullanma dedim kuaför açıcıyla yapmış çok sinir oldum
annem gelince boyar artık
Herkese gunaydin, artik eskisi gibi giremiyorum kizimin pesinden kosuyorum surekli her yani dagitiyor karnimda kizima gore maasallah daha buyudu zorluyor, bu aralar gece uykularimiz yok surekli agliyarak uyaniyor dentinox dis jeli suruyorum ama etki etmiyor herhalde suan ustten 4 alttan 2 disimiz var, kismetse haziran 23 haftasi dogum olucak, hugocum sen tetagili demissin o nedir ne ise yariyor? Bide hugocum sen nerde oturuyosun deniz falan ne guzel, ben gecen sene gidemedim tatile bu sene dahada zor ikinci kizim cok kucuk olucak, hepinizi opuyorum kendinize iyi bakin..
Aman sorunsuz geçmiş market maceranız çok şükür :) Azı dişlerini mi çıkarıyor Memoş acaba? Canı yanınca çocuk sinirleniyordur ne yapsın. Bitseydi bu diş derdi...1 saatte gittik geldik hızlı hızlı arıza çıkartmadıda markette çıkarttı oyuncak reyonuna girmişiz yanlışlıkla delirdi saldırdı oyuncaklara 1 tane çarpışan araba aldık ışıklı müzikli dönüyo filan onunla oynuyo şimdi bende şekersiz türk kayfemi içiyorum
ama çok sinirli iki gündür devamlı dişlerine saldırıyor
güneşi görünce gece uymadan tetagilide içince rahat uyuyor
markette herkesi elledi etti karıştırdı kurcaladı zaten uzun heryere uzanıyo ediyo
bal köpüğü rengini aldım ben köpük boya aldım sandım ama değilmiş
valla evlendim evlemneli saçımı boyatmadım 1 kez gölge yaptırdım onuda boyayla yap açıcı kullanma dedim kuaför açıcıyla yapmış çok sinir oldum
annem gelince boyar artık
melitta, çok geçmiş olsun, biran önce atlatsınlar inşallah, dediğin gibi klimadan olabilir, büyük insanlara bile dokunuyor, bebişler ne yapsın, sizin oralarda da gerekli ama, açmasan hiç durulmaz, inşallah yeni gideceğiniz yeriniz daha rahat olur.
sinemaksungur, size de büyük geçmiş olsun, insanların her şeyi kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorum ama bazı bebişler çok çabuk etkilenirler böyle sözlerden. Çocukları evin içinde kimseye göstermeden büyütemeyeceğimize göre yapacak birşey yok, dua okuyup Allah korusun diyebiliyoruz sadece.
Ben de kilo vermeye başlayınca kendime daha çok bakmaya başladım. Ben 2-3 kilo verdim havalandım, 10 kilo versem parende atıp gezerim sokaklarda herhalde, havamdan yanıma yaklaşılmazİnsana bir özgüven geliyor herhalde. Yıllardır düşünüp cesaret edemediğim kızıla boyatmak istiyorum ben de saçlarımı, bugüne kadar hiç boyatmadım ama beyazlar fazlalaştı son 1 yılda, artık gerekiyor, hem doğumdan sonra kendini saldı demesinler, bakım gerek bakım...
Geçen sabah biz de ufaklığı karyolasının kenarından tutunup zıplarken yakaladık. Genelde uyanıp seslenir beklerdi, o sabah yastığının da üstüne binip kafasını öne doğru attırıp zıplıyordu, düşmesine ramak kalmış. Babasının çözümü şu, karyolanın etrafına tahta çakalımHenüz birşey yapmadık sonuçta ama ben de çözüm düşünüyorum. Yer yatağı en güzeli galiba
Ne şanslı bebecikler seninkiler deSıcak yerde yaşayan bebekler rahat rahat suyla oynuyorlar, yüzüyorlar enerjilerini atıyorlar. Bizim buralarda öğle sıcağında ancak balkonda suya sokabilirim, onda da çok güneş yakar diye korkarım, akşam üzeri güneş eğikleştiği anda soğur, bakalım ne çözüm bulacağız bu yaz.
İşte sıcak memlekette yaşayan şanslı bir bebek daha. Gezmenin, yüzmenin tadına varın elinizin altında imkan varken. Biz yılda 10 gün ancak gireriz denize.
İkinci çocuğa ancak sen hazır olunca kalkışmalısın, öyle dışarıdan konuşmalara kulak asmamak gerek, sonuçta tüm gün çocukla kalacak olan sensin, akşamları 2 saat sevmek herkese kolay. Hele ki senin gibi çocuğuna yalnız bakan anneler daha çok düşünmeli, 2 çocuğa yetebilmek kolay değil. Ben 2. çocuğu isterim, annem ve kayınvalidem de aynı şehirde olmasına rağmen yaş geldi geçiyor hadi hemen yapalım demeye cesaretim yok. Sorumluluğunun ve zorluğunun daha fazla olduğunu düşünüyorum. Sadece yedirip içirmek değil sonuçta çocuk bakmak, onların psikolojik açıdan da gelişimleri önemli. Mutsuz bir annenin birbirine yakın yaştaki çocuklara yetişmesi çok zor. Eşin hemen mi istiyor, yoksa biraz büyüdükten sonra mı bu da önemli. Bazı şeyleri hazmetmek zaman alıyor, çok daha sonrasında düşünüyorsa belki o zamana kadar sinirin geçer, yaşadığın zorlukları da unutur sen de istersin belki.
Evde sürekli aynı kişilerle olmak da canlarını sıkıyor sanırım artık, yetmiyoruz onlara, hareket istiyorlar, oyun istiyorlar. Dışarısı çok cazip geliyor o yüzden. En güzeli dışarda biraz vakit geçirmek herhalde, senin için de iyi olur. Parkta filan da arkadaş edinir belki, senin üzerinden düşer biraz. Umarım biran önce geçer gider huysuzluğu. İştahsızlık desen bizde de var. Faydalı şeyler yedireyim kısmını geçtim, boğazından yemek geçsin diyorum artık, beğenmediği şey varsa yemeyip sonrasında açım da demiyor, yemiyor ve diğer öğüne kadar bekliyor. Neyseki hala sevdiği bazı şeyler var da, makarna, tarhana gibi, onlarla idare ediyoruz 1 haftadır.
Ay canım yaa, çok geçmiş olsun, okurken benim bile içim gitti, sen nasıl dayandın kimbilir. Umarım birşeyi yoktur, iyidir melek yavruncanım çok geçmiş olsun. dün alperenle arkadaşıma gittik, onun oğlu benimkinden 2 ay büyük ama alperenin omzuna geliyor çocuk. birden herkes döndü bana"sen bu çocuğu neyle besliyosun kızım, 3 yaşında çocuk sanki " dediler veee 10 dk sonra bir çığlık alperenin kafası yarılmaya ramak kala kucakladım. kafasının arkası anında ceviz büyüklüğünde şişti ve kocaman bir derin çizgi belirdi, kan oturdu. sana canımın nasıl yandığını anlatamam. sabahaa kadar nefesini dinledim yavrum sürekli yarasına dokundu
Bizimkilerde de var canım ve hiç öyle şeyler yapmadılar şimdiye kadar,hatta artık neredeyse yarıya indirdim, nasılsa tehlikeyi biliyorlar atlamazlar diye.Acaba sonra değişiyorlar mı, dikkat etmek lazım. Ben de giydirmeyeceğim atlet falan, nasıl alışırsa öyle gidiyor.Lalus'cuğum karyolasında tahta parmaklıklar var ama onların üzerinden atlamaya çalışıyor, tırmanıyor işte. Boyu uzun olsa hepten yandık demektir.
Ben de asla atlet giymem, eşim de. Ata'ya giydirmiyorum, kayınvalidem her görüşünde 'sırtında atlet yok mu' diyor. Alışkanlık, giydirmiyorum zaten buralar cehennem.
Sen de denize götür, sokmasan da en azından kumda enerjilerini boşaltsın minnoşlar.
Bu arada kullanıcı adının anlamı ne, yazınca merak ettim :)
Hugo hadi bir cesaret, yaslı gittin şen gel :)
Yerim ben senin kuzunun tontiş kollarını bacaklarını, toplum olarak böyle seviyoruz çocukları ne yapalımdurasella ,lalus buralarda çok sıcak, ben Yağmuru hep az giydirmeye alıştırdım..kendim nasıl giyiyorsam onu da öyle giydirdim..ben ankaranın soğuğunda yaşayıp izmire gelmişbiri olarak burda hiç üşümüyordum..kışın bile çok ince dolaşıyordum burda,kızımı da öyle alıştırdım..şimdilerde sadece bir badiyle dolaşıyor.bacaklar cıbıl kollar cıbıl ama kuzuma herkes saldırıyor tontiş bacaklar tontiş kollar diye :)
biz henüz denize gidemedik biraz denize uzağız..ben de yağmurun nasıl tepki vereceğini merak ediyorum...banyoyu çok seviyor ama denizde ne yapar bilmiyorum
Hugocuk canım, ben de çocukların yalnız büyümesine her zaman karşı olan biri oldum. İnan çalışmak zorunda olmasam, kendim bakabilecek olsam 2 tane daha çocuk yaparım ya da evlat edinirim.arkadaşlar bişey soracağım samimiyetimize güvenerek
şimdi 1 aydır sıkı şekilde spor ve diyet yapıyorum 10 buçuk kilo verdim çok fark var tabikide
ağır antrenmanlar yapıyorum devamlı yorulma durumundayım hiç rahatlama yok rahatlama oldumu zaten kilo vermede duruyor devamlı zorluyorum biliyosunuz
şimdi sorun şuki
eşim doğumdan sonra bana kötü davrandı çok kalbimi kırdı kilo veremeyeceğimi vermek istemediği sandı oysaki mehmet beni çok yıpratıyordu kendime bakamıyordum depresyondaydım sonra biraz daha rahatlayınca diyetisyene başladım gerisini biliyosunuz zaten
şimdi bu eşim olacak kişi ve annem ikinci çocuğu istiyorlar kesin yap yanlız kalmasın diyorlar
ben istemiyorum sebebi doğumdan sonra eşimin sözleri artı o dönemleri tekrar yaşamak istemiyorum
eşimin sözlerini unutamıyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ikinci çocuk konusunu
artı eşim şimdi iyi davranıyor bana oysaki benim kalbim çok kırık ona karşı napsamki nasıl yapsamda pişman etsem
düşüncem şu şimdi 10 kilo daha verdikten sonra güzel giyinip dışarı çıkınca beraber gezerken onu yanımdan kovalamak
Hugocuk canım, ben de çocukların yalnız büyümesine her zaman karşı olan biri oldum. İnan çalışmak zorunda olmasam, kendim bakabilecek olsam 2 tane daha çocuk yaparım ya da evlat edinirim.
Memoş'a da haksızlık etme bence, kardeşsiz mi büyüsün. Bizimkileri beraber oynarken görsen değil 1 tane 3 tane bile düşünür insan. Kardeş kadar güzel birşey var mı. En yakın arkadaşlarım, kardeşlerim benim.
Ama çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu da hepimiz yaşayarak görüyoruz. İkinci çocukta bu kadar yıpranacağını sanmıyorum ama. Tecrübeli oluyorsun hem, hem de abi senin yerine birçok şeyi çocuk diliyle öğretiyor kardeşine. İlk çocuk kadar uğraşmıyorsun.
Evlilikte gurur yapamıyorsun maalesef. Erkekler çocuk olduktan sonra çok değişiyor. Neler söyleniyor. Sadece onlar mı bizler de çok kırıcı konuşuyoruz bazen. Çok aldırmamaya çalış, sen kendine dikkat, et kilonu ver,söyledikleri yüzünden utandır onu.
Eşimdeki değişiklik beni de çok şaşırtmıştı. Ama biliyorum ki özünde sevgi dolu, merhametli. Bir hatayla bir insanı tanımlayamazsın, karar da veremezsin. En iyi sen tanırsın eşini, annesinden bile daha iyi...
İşi çok yokuşa sürmeden tatlı tatlı intikamını al, hem heyecan da getirir ilişkiyeAma geri dönülmez noktaya varma. Sen daha iyi bilirsin nasıl yapacağını, yaşayan sensin.
Herkese gunaydin, artik eskisi gibi giremiyorum kizimin pesinden kosuyorum surekli her yani dagitiyor karnimda kizima gore maasallah daha buyudu zorluyor, bu aralar gece uykularimiz yok surekli agliyarak uyaniyor dentinox dis jeli suruyorum ama etki etmiyor herhalde suan ustten 4 alttan 2 disimiz var, kismetse haziran 23 haftasi dogum olucak, hugocum sen tetagili demissin o nedir ne ise yariyor? Bide hugocum sen nerde oturuyosun deniz falan ne guzel, ben gecen sene gidemedim tatile bu sene dahada zor ikinci kizim cok kucuk olucak, hepinizi opuyorum kendinize iyi bakin..
Evet canım, Mersin'in en çok sıcak havasını seviyorum, yazın 2 ay çok nemli oluyor, insanı bezdiriyor ama geri kalan zamanda çok güzel bir yer. Her akşam parka gidiyoruz, çıkarıyoruz ayakkabıları, çıplak ayakla onlar da ben de toprakta dolaşıyoruz. Bu aralar yürüme telaşındayız, parmaklarımdan tutup habire yürümek istiyor ikisi de.
Yalnız aşağı inince sitedeki çocuklar rahat bırakmıyor, sevmek istiyorlar. Başlarda hoşuma gidiyordu ama artık sinirlenmeye başladım. Kucaklayıp bankta oturup eğleniyorlar falan, çocuklar da eğleniyor ama önceki gün salıncakta bir ablayla sallanırken baş aşağı düştüler, kız çok akıllı, başaşağı sallanırken bile çocuğu sıkı sıkı tuttu, kafasını çarpmadı ama ya bir şey olsaydı ihtimali canımı çok sıktı, vermedim dün ablalara.
Yatak kenarından sarkan çocuklar artmaya başlamış :) Bu da bir dönem mi acaba. Benim oğlanlar sıkı sıkı tutunur çünkü, hiç atlamaya çalışmaz, biraz korkaklar sanırımSonraki günlerde dikkat etmem gerekir mi acaba? Tehlikeli olursa atarım yataklarını yere, yerde yatsın sıpalarım.
Ne güzel kiloları da vermeye başlamışsın, darısı diğer kilolara, varsa eğer :)
Bizimkilerde de var canım ve hiç öyle şeyler yapmadılar şimdiye kadar,hatta artık neredeyse yarıya indirdim, nasılsa tehlikeyi biliyorlar atlamazlar diye.Acaba sonra değişiyorlar mı, dikkat etmek lazım. Ben de giydirmeyeceğim atlet falan, nasıl alışırsa öyle gidiyor.
Haftasonu gideceğiz denize, pazar günü. Annem havalar ısındı diye yazlığını açıyor artık, yazık kadın haftasonu kafa dinlemeye evine gidiyor, biz de arkasından
Kullanıcı adımın anlamını sormuşsun canım. Laluş aslında, benim yeğenlerim var, şu anda genç kız ikisi de, o kadar çok severdim ki onları tapardım resmen, hala çok severim tabii ama o küçüklük halleri bir başkaydı, hayatımda gördüğüm en güzel bebeklerdi herhalde.
Küçükken adımı söyleyemezlerdi (İclal) laluş, laluş, loşloş hep böyle seslenirlerdi. O zamandan beri birçok kullanıcı adım, nickim, e-posta adresim böyle. (Artık herşey oğullarımın adı , yaşgünü gerçi) 23 Nisan 73 doğumluyum 2373 de ordan.
Seninkinin anlamı ne?
mozp dedi canım tetagil toz şeklinde suya katıp içiriyorum diş ağrısı filan kalmıyor gece huzurlu uyuyor bitkisel bişey zararsız
mozpa doktoruda kullanabilirsin demiş
ben akşam bir tane veriyorum gece uyuyor rahat rahat öbür türlü saat başı ağlıyor
ben ç.kaledeyim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?