2012 Şubat Anneleri

Epeydir görünmedin, merak ediyordum ben de seni. Çocuktan vakit kalmıyor tabii.
Ya sen kimse iyi bişey demiyor deyince üzüldüm valla, ben de düşüncesizlik yapıp zor olduğunu söylemiştim, yani bana hamileyken bir çocuğun olması zor gelir gibi birşeydi. Ben çok zor geçirdim çünkü hamileliği. Umarım o zaman söylediklerimle seni üzmemişimdir.
İnan bana iki çocuk hiç zor gelmiyor, ki aynı yaştalar, senin avantajın olacak, en azından aynı anda aynı şeye ihtiyaçları yok. Birine bakım, birine ilgi göstereceksin. Diğeri ilgi çağına gelince abisi okula başlamış olur, böylece çakışma olmaz umarım.

Benim oğlanlar da parka girince başkalarının toplarına dalıyor, bugün evdeki topumuzu götüreceğim, bakalım oynarlar mı.
Çocukların yürüyüşü ne zaman tam olarak düzelir ki acaba.
Benim Sarp'ım 6. aydan itibaren emeklemeye başladı, hemen sonra da kalkıp tutunup yürümeye başlamıştı (ki diğeri daha tam dönemiyordu bile, bırak emeklemeyi, 9. ayda ancak başladı emeklemeye,ama o da o arada 4 tane diş çıkardı Sarp'ta hiç diş yokken) biz de aynı şekilde 3 ay sonra yürür diyorduk. 15. ay oldu nerdeyse daha yeni yeni cesaretlendi ikisi de. Herhalde 15 güne kadar falan kendi başlarına yürürler.

:)) Hemşeriyiz demek ki, kan çekmiş bir yerlerdenn Mersin güzel şehirdir, rahattır, ulaşımı rahattır ( 5 sene önce daha iyiydi ama)
İş yüzünden mi ordasınız? Ben Ankara'dan ilk geldiğim sene çok zorlanmıştım ama şimdi git deseler gidemem. Mersin büyükşehir tabii ama bir Ankara,İzmir,İstanbul kadar zor değil.
Kayınvalidenler nerde oturuyordu burda. Biz Mezitli'deyiz. Düzeni bozup başka şehre gitmek çok zor. Kolay gelsin kayınvalidene.
Kerebiç tatlısını diyorsun sanırım. Keşke kargolar alsa hemen gönderirdim sana. Hamilesin de şimdi, üzüldüm bak.:44:
Geçen sene bir arkadaşıma göndermek için çok uğraştım, onlar da çok sevmiş. Burdan hediye diye götürdüklerini eşi yemiş bitirmiş, kimseye kalmamış. Sen gönderir misin dediler, tamam dedim. Ama kargolar almıyor, PTT'ye götürdüm, akan, kokan sıvı şeyleri gönderemiyoruz dedi. Ama sosu olmadan sadece kurabiyesi bana yeter diyorsan onu gönderebilirim, herhalde sorun çıkarmazlar onda.

Kesinlikle haklısın, çok da güvenmemek lazım, çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. Ama benimkiler de senin Umut gibi. Daha doğrusu Sarp, çok temkinli. Tehlikeye atmaz, bilmediği yerlerden inmez, seslenir. Hoş, geçen gün 2. kata komşuya indim, ordan park daha net görünüyor tabii, bu çıldırdı, çocukların yanına gideceğim diye. Bizim balkonlarda cam kısım var ve aralarında da boşluk, zorlasan, çcouk yaramaz olsa oraya kendini sığdırır yani. Bu habire ayağını çıkarıyor ordan, gidecek. Hiç boş bırakmaya gelmez valla.
Poyraz da yeni yeni temkinli davranmaya başladı. İlk başlarda koltuğa tırmanıyordu, dönüp inmesi gerektiğini bilmediği için kafa üstü aşağı inmeye çalışıyordu. Neyse şimdi biraz akıllandı ama gene de güvenilmez ona hiç

Ayaz'da dışarı çıktığında elini falan tutturmaz arabalara doğru koşar,araba gidene kadar arkasından bakar öyle :)
Evde hiç oturmaz hep ayaktadır.Bütün evi gezer akşama kadar,hiç yorulmuyor
Balkonu çok seviyor,annem güneşlendirmek için çıkarıyo balkona dışarı çıkaramadığı için.içeri girmek istemez ağlar yine çıkmak için.
Balkonun kapısının sesini duysun herşeyi bırakır mutfağa koşar,balkon açıldı diye :)
koltuklara çıkıyo,iniyo.Çığlıklar atıyo sürekli.Zil çaldığında kapıya koşar.
Yemek yemez herzamanki gibi,bizi deli eder
böyle iştee

Not: Hala dişimiz yok

kizlar nilin azi disi cikmis hemde cift tarafli pek baktirmiyor ama kopek disinin hemen arkasindaki sanirim insallah huysuzluk onlardan olmustur

seninklierin de tam olarak yürümesi çok yakın canım..hatta yürüyorlar sayılır..ozaman annen yandı desene!bakalım kim en önce tam olarak yürüyecek merak ettim şimdi!:))

yok canım sen üzerine alınma sakın,senin dediklerine üzüldüğümden değil sadece,ki sen iki çocuklu tecrübeli biri olarak nekadar zor olduğunu çok iyi biliyorsun.sonuçta kötü bi niyeetten söylemediğini biliyorum.ama etraftan öyle değilki,bi hayırlı olsun siyeceklerine ilk,felaket tellaı gibi yaklaşıyorlar.sanki başıma felaket geldi!neyse zaten daha fazla takamak istemiyorum öyle lafları.ben kendimi alıştırdım sayılır.allah kolaylığını verir derken bugün bişey öğrendim:
evimizin altı market,bugün öğrendim ki marketin iki kızı var yaş aralığı 17 aymış ikisinin arası.şuan 5-6 yaşındalar.ama işin kötü tarafı kadın yani marketin eşi sinir hastasıymış!!!acaba çocukları büyütürkenmi o hale geldi kadıncağız.

madem parktaki çocukların toplarına dadanıyor onlarda sende evden top götür bi dene bakalım sonuç ne olacak!ama yinede diğer top daha cazip gelecektir:))
siğeride hemen onun arkasından oda başlayacaktır kesin!:))
benimkilerde ikiz gibi olacak allah nasip ederse:))
20 ay olacak araalrı..

eşim üniversiteyi istanbulda okuyunca ,hemen istanbuldada işe girince ozamandan beri burada kaldı.ben kocaeliliyim doğma büyüme.evlenince eşim nerede ben orada misali ,şuan burdayız bakalım.özel sektör de olduğu için ileride hayat ne gösterir bilinmez ama eşimin isteği ya mersin,yada izmir.
eşim merkeze yakın biyerde oturuyorlar sanırım,forum a yakın bi yerde.ama tam olarak bilemicem şimdi.bende bi düğünde ordaydım ,birde 1 sene sonra gittik işte bayramda.kayınvalidemler arada gidip evi dolaşıp gelirler..onun dışında bikaç senedir görümcemdeler.

tatlının adı kerebiç canım evet.eşim hala öğrenemediin şunun adını der:))
düşünmemn bile beni çok mutlu etii canım,sağol.eşimin tüm akrabalrı orda,eğer canım çok çekerse birinden biri gönderir.geçen sene umuta hamileyken krize girmiştim kerebiç diye,kayınvalidemlerin orda olduğu zamana denk geldi,sağolsunlar göndermişlerdi taa istanbula.sanırım tanıdık bi otobüs firmasıyla göndermişlerdi onlar,yollarda kargoyla bişey olmasın diye,1 günde gelmişti.
tekrar teşekkürler canım.. mersin gerçekten güzel bi şehirmiş,ben okadar tahmin etmemiştim..

çocuk işte..:))hem senin daha bi dikkatli olman gerek,malum ikitane afacan daha bi zor.birinin yaptığı bişeyi,diğeride görüp yapar hemen,allah korusun,tehlikeli bişeyde olabilir bu!

umutta koltuğu ilk inmeyi baş aşağı yapıyordu,tabi artık öğrendi,geriye dönüp kendini aşağı kaydıra kaydıra iniyor artık.))

eşimin bacağını alçıya almışlar 10 gün raporlu evde yatıyor şimdi

hügocuk çok geçmiş olsun arkadaşım. umarım çok nazlı bir kocan yoktur, nazlı bir hasta bakmak ne zordur bilirm. benim kız kardeşim mesela, evde herkes aman o hasta olmasın biz onun yerine oluruz der

2. çocuk????? evet kesinlikle her insanın bir kardeşi olmalı. benim tam 17 yıl sonra bir kız kardeşim oldu, o yaşa kadar tek çocuktum ve hiç memnun değildim bu durumdan. ama tabiki insanın kendinde o gücü görmesiyle alakalı bir durum bu. ben şuan 2. çocuk fikrine o kadar uzağım ki. gücüm yok, halim yok, alperenle zor başa çıkıyorum+çalışıyorum+çalışmalıyım. eğer eşim çocuk delisi olmasa sadece alperen yeter bana. ama bakılır mı, tabikide iş başa düşünce bakarsın elbette, neden olmasın. birde şartlarda çok önemli. hem maddi hemde manevi rahat olmam lazım benim. dışarı çıktığımızda düşünmeden hareket edebilmeliyim, para konusunda hiçbir sıkıntım olmamalı. yani tamamen anne adayının hamileliğe ve yeni bir bebeğe hazır olup olmadığı ile ilgili bir karar bu.

senin eşin baya istekli bu konuda. fakat önemli olan senin ne istediğin. eşin dünyanın en iyi adamı olsa ve çocukla ilgilense dahi sorumluluk annenindir hep. bahar temizliği yazlık kışlık yapma zamanı geldi geçti mesela hangimizin eşi telaşlandı, ayy camlar kapılar perdeler, dip temel temizlik var diye içi karardı. yada ne bileyim işte, çocuğun beslenmesi olsun, ayy şı gıdayı da vermem gerek ama yemiyor nasıl yedirmeliyim gibi bir sürü şeyy. yani önemli olan annenin hazır olmasıdır bence

Hugocuk geçmiş olsun, ben hemşireliği hiç sevmem, kolaylıklar diliyorum :)

Kızlar bir iki özel mesaj aldım, buradakiler bir sosyal paylaşım sitesinde sanırım grup kurmuşlar. Orada da Ata bebek varmış, o ben değilim buradan yazayım da karışıklık olmasın ben yalnızca burada varım.

Yav zaman nasıl hızlı geçiyor, ikinci anneler günümüzü kutlayacağız ama sanıyorum ilki en özeldi. Geçen sene ne hediyeler almıştınız :) Bakalım bu sene beyler, beyboşlar adına ne yapacaklar?

selam kızlar sayfa çok ilerlemiş okuyamadım kusura bakmayın o kadar vakit bulamıyorum Sadece hugonun eşinin bacağı alçıya alınmış onu gördüm geçmiş olsun canım önemli bir şey yoktur umarım.Sayfada sanırım 2 bebek konuları geçiyor.Büyük konuşmak istemiyorum ama ben 5 yıl istemiyorum.Çok zor büyütüyorum ve yalnızım destek olacak tek eşim var o da ne kadar olursa.Oğlum peşimden ayrılmaz civciv gibi peşimde:)

arkadaşlar çok teşekkür ederim.oğlumun da burnu akıyordu şimdi iyiler antibiyotiğimiz bugün bitiyor.oğluma da aferin başlamıştık.azcık azcık hafif kurumsu burun akıntımız var.iyiyiz biraz önce uyuduk uyandık oğlumla kızım hala uyuyor.bugün benim doğum günüm.sağolsun akşama komşum yemeğe davet etti.beraber geçirelim bugünü diye.biz iyyiiz kıbrıs felaket sıcak.pişiyoruz ama klima çalıştırmıyorum pencereyi açtım ılık esiyor bebeklerim iyileşene kadar böyle iyice sıcaklar basınca kapıları açarım odaların klimayı öyle çalıştırrıım sürekli olarak.

boyun rahatsızlığım hamdolsun iyi.lazer işe yaradı fakat 6 ay sonra mr larda geçtiğini görmeden içim rahat etmez ama şimdilik bir mucize yaşıyorum boyun ağrılarım yok.
herkese tavsiye ediyorum.

yapmalısın.amacına ulaştın.ama eşine güvenmiyorsan incineceğini düşünüyorsan yapma ama cezalandırdığın çocuğun olur.bu hayatta yalnız kalmasını istemezsin öyle değil mi ?

iyiyim şükür ama midem safram ağrıyor kefir içiyorum rahatlıyorum :):):):) belim ağrıyor mr çektirip son duruma bakmalıyım.boynum iyi lazer işe yaradı param yetseydi sakat heryerimi yaptırırdım :):):)

merhaba benimde 14 aylık ikiz bebklerim var buraya çok zun süredir giremiyorum. Allahım isteyen herkeze bebiş sevgisini tattırsın

seni tanır gibiyim ama başka başlıktan sanki.nasılsın bebeklerin nasıl ?

haklısınız kızlar çok teşekkür ederim.çok çok geçmiş olsun sinemcim.bizimkiler de düşüp duruyor.dün akşam oğlum babası ile oynarken pat diye iki kere çekyattan düştü.ama hiçbirşey olmamış gibi kalktı babasyla kahkahalarla oynadı ama babasıyla benim içimiz gitti.dün akşam kızıma da ilacını içirirken tıkandı bi anda ciğerine kaçtı sanırım ödüm koptu boğuluyordu az kalsın.çok hareketli kızım bi anda içip hııı diye iç çekerken tıkandı içim gitti ciğerleri etkilenicek diye korktum ama iyi çok şükür.aman rabbim korusun kuzularımızı hayırlı ömürler versin inşallah.gülücükleri sarılmaları yetiyor.doyamıyorum evlatlarıma.rabbim sağlık verse ilerde bi daha doğururdum ama artık güvenemiyorum bedenime.

eşimin bacağını alçıya almışlar 10 gün raporlu evde yatıyor şimdi

geçmiş olsun canım ya allah sana sabır eşine de bi an önce sağlık versin :):):):)

kızlar kusura bakmayın sadece yorumlara cvp yazabildim vaktim yokçöpüyorum hepinizi.arada yine girerim.malum iki bebek ve hareketliler.öpüyorum hepinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…