- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #81.081
Epeydir görünmedin, merak ediyordum ben de seni. Çocuktan vakit kalmıyor tabii.slm kızlar nasılsınız..
bebişlerinizde sizlerde iyisinizdir umarım..
bizleri soracak olursanız:)) çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz.
ben artık gün içerisinde nete giremiyorum,çünkü bilgisayarı açamıyorum,uöut hemen gelip benden önce yapışıyor.CAPS LOCK ve ALT tuşunu o dolma parmaklarıyla yerinden çıkardı malesef.vukuatları günden güne iyice artıyor.karnımda bu aralar çımaya başladı,çok yoruluyorum ve yetişemiyorum.birde bahar temizliiğine başladım.çok yoruluyorum çok.
artık hergün dışarı çıkmadan duramıyoruz.
bazen günde 2 kez çıktığımızda oluyor.sabah öğleden önce,ve akşam üzeri olmak üzere iki kere park yapıyoruz bazen.bi yandan iyi oluyor çok yorulup,daha uzun uyuyor.ama bi yandan da benim için pek iyi olmuyor.evde işlerim hep yarım kalıyor vs..parkata umutun peşinden sürekli takip halinde olmak,aman düşmesin,aman ağzına bişey götürmesin,kafasını çarpasın derken böyle geçiyor parktaki 1-1.5 saatimiz.salıncakta sallanmaz,kayaktan kaymaz,kayağa terseten tırmanır,sonra gider merdivenlerinden çıkar,bende peşinden kayak tepelerinde onunla.birde karnımdaki belli olmaya başlayınca insan utanıyor :))
bi yanımdakine bakıyorlar,birde karnıma insanlar..bi kişide çıkıp iyi bişeyler söylemiyor be kardeşim.ayy çok zorllanıcan diye bi başlıyorlar umutu görünce.artık takmıyorum.evet zorlanıcam ama tek çocukllada zorlanmıyormuyuz zaten.hazır birtaneyle uğraşıyorken,ikiniciside aradan çıkacak işte.))
umut bu aralr çok huysuzlandı.sanırım yine diş!ateşi oluyor ara ara.yada diyorum parkta mı üşütüyorum.terliyor ,terlediğini anladığım an eve getiriyorum ama ara ara rüzgarda esince çarpıldı sanırsam.nede olsa yeni yeni alışıyorlar dışarıya,koşuşturmacaya.öksürük,tıkanıklık yok ama ateş yapınca boğazlarından şüphelendim ben!kızarıklık olabilir.offf enfeksiyon varsa antibiyotiksiz geçmez(
günde iki kere itil vermeye başladım biri gece yatarken,biride gün içerisinde huysuzlanınca.bayağı işe yarıyor.
şuan öğlen uykusunda uyuyor.mutfak çekmecesini açıp ,içini boşaltıp,kendi giriyor tezgaha yetişemk için.ne varsa kaldırdım tezgahtan.artık neyi nereye sakalyacağımı şaırdım.
salonun masasısın üzerine çıkmış geçende koltuktan.üzerindekini yere düşürecekken yakaldım.parkta maç yapan küçük çocukların toplarına dadandı.evden top götürmeye başaladım ,yok illa onların topuyla oynayacak.çocuklarda veriyorlar biraz ama bizimi bekleyecekler onlarda haklı ,sonra istiyorlar..yazııkkkk....))
umutun yürümesi hala tam olarak düzelmedi.
hala paytak yürüyor.15.ayına girdi,doğumgünnden bu yana yürüyor.ama görenler aaa yenimi başladı yüremeye falan diyorlar..yürüyüşünü görünce.o bacaklar hala ayrık yüürüyor.ben bi çocuk ortopedi bölümüne götürmeyi düşünüyorum.
istanbul avrupa yakasında hangi hastanelerde var acaba bileniniz varmı kızlar?
bizden haberler böyle kızla..imdi geçmişe bi göz atıyım..
görüşürüz yine..
:)) Hemşeriyiz demek ki, kan çekmiş bir yerlerdennnette görmüştüm,2 yaş sendromu diye bişey varmış!bunlarda iki yaş sendromuna girdi diyicem ama daha çok erken!ozaman 1.5 yaş sendromumum acaba?((
bizim içinde günler gerçekten <or geçiyor..(
berfin doğuma az kalmış..allah kkurtarsın canım..benimki eylül sonu kısmetse..
benim eşimde mersinli..doğma büyme,ailecek..mersini ben çok sevdim.en son 2008 de gitmiştik.kayınvalidemlerin evi orda ama onlarda bi kaç senedir görümcemin çocuğuna baktıkları için bşka şehirdeler..ilk fırsatta tekrar gitmek isterdim.eşimde çok sever memleketini..hep orda yaşamak ister...))
mersinin meşhur bi tatlısı var kereviç :)) canım çekti şimdi..
Kesinlikle haklısın, çok da güvenmemek lazım, çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. Ama benimkiler de senin Umut gibi. Daha doğrusu Sarp, çok temkinli. Tehlikeye atmaz, bilmediği yerlerden inmez, seslenir. Hoş, geçen gün 2. kata komşuya indim, ordan park daha net görünüyor tabii, bu çıldırdı, çocukların yanına gideceğim diye. Bizim balkonlarda cam kısım var ve aralarında da boşluk, zorlasan, çcouk yaramaz olsa oraya kendini sığdırır yani. Bu habire ayağını çıkarıyor ordan, gidecek. Hiç boş bırakmaya gelmez valla.sen yinede tedbiri elden bırakma canım.çocuklar daha nede olsa,hiç anlayackları yaşta değiller..sağ solları belli olmaz.sonradan üzülmektense baştan tebiri almak lazım.
umutta küçüklüğünden beri çok temkinli bi bebek aslında.6.ayı bitirdi emekledi,iki gün sonra ayğa kalkıp sıraladı,duvarlara koltukalara tutunup hep sıralayarak gidiyordu,dedim erken yürüyecek galiba ama yürümesi 1 yaşını buldu.çünkü ellerini serbest bıraktığını anladığı an kendini tutanacak biyere atıyordu.)) kendini güvende hissetmek istiyordu sanırım.))
merdivenleri tek başına 9.aydan beri kendi çıkar,halada öyle ama inmeye gelince,merdivenlerinin başında bekler,bi elini duvara tutunur,diğer elini bana uzatır indirmemi bekler.kendi inmeye kalkmadı hiç.ama yinede korkarım ben,ya biran kendini bırakır diye.hemen yanına koşarım ..
uyandı yaaaa...daha yazacaktım...(
Epeydir görünmedin, merak ediyordum ben de seni. Çocuktan vakit kalmıyor tabii.
Ya sen kimse iyi bişey demiyor deyince üzüldüm valla, ben de düşüncesizlik yapıp zor olduğunu söylemiştim, yani bana hamileyken bir çocuğun olması zor gelir gibi birşeydi. Ben çok zor geçirdim çünkü hamileliği. Umarım o zaman söylediklerimle seni üzmemişimdir.
İnan bana iki çocuk hiç zor gelmiyor, ki aynı yaştalar, senin avantajın olacak, en azından aynı anda aynı şeye ihtiyaçları yok. Birine bakım, birine ilgi göstereceksin. Diğeri ilgi çağına gelince abisi okula başlamış olur, böylece çakışma olmaz umarım.
Benim oğlanlar da parka girince başkalarının toplarına dalıyor, bugün evdeki topumuzu götüreceğim, bakalım oynarlar mı.
Çocukların yürüyüşü ne zaman tam olarak düzelir ki acaba.
Benim Sarp'ım 6. aydan itibaren emeklemeye başladı, hemen sonra da kalkıp tutunup yürümeye başlamıştı (ki diğeri daha tam dönemiyordu bile, bırak emeklemeyi, 9. ayda ancak başladı emeklemeye,ama o da o arada 4 tane diş çıkardı Sarp'ta hiç diş yokken) biz de aynı şekilde 3 ay sonra yürür diyorduk. 15. ay oldu nerdeyse daha yeni yeni cesaretlendi ikisi de. Herhalde 15 güne kadar falan kendi başlarına yürürler.
:)) Hemşeriyiz demek ki, kan çekmiş bir yerlerdennMersin güzel şehirdir, rahattır, ulaşımı rahattır ( 5 sene önce daha iyiydi ama)
İş yüzünden mi ordasınız? Ben Ankara'dan ilk geldiğim sene çok zorlanmıştım ama şimdi git deseler gidemem. Mersin büyükşehir tabii ama bir Ankara,İzmir,İstanbul kadar zor değil.
Kayınvalidenler nerde oturuyordu burda. Biz Mezitli'deyiz. Düzeni bozup başka şehre gitmek çok zor. Kolay gelsin kayınvalidene.
Kerebiç tatlısını diyorsun sanırım. Keşke kargolar alsa hemen gönderirdim sana. Hamilesin de şimdi, üzüldüm bak.:44:
Geçen sene bir arkadaşıma göndermek için çok uğraştım, onlar da çok sevmiş. Burdan hediye diye götürdüklerini eşi yemiş bitirmiş, kimseye kalmamış. Sen gönderir misin dediler, tamam dedim. Ama kargolar almıyor, PTT'ye götürdüm, akan, kokan sıvı şeyleri gönderemiyoruz dedi. Ama sosu olmadan sadece kurabiyesi bana yeter diyorsan onu gönderebilirim, herhalde sorun çıkarmazlar onda.
Kesinlikle haklısın, çok da güvenmemek lazım, çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. Ama benimkiler de senin Umut gibi. Daha doğrusu Sarp, çok temkinli. Tehlikeye atmaz, bilmediği yerlerden inmez, seslenir. Hoş, geçen gün 2. kata komşuya indim, ordan park daha net görünüyor tabii, bu çıldırdı, çocukların yanına gideceğim diye. Bizim balkonlarda cam kısım var ve aralarında da boşluk, zorlasan, çcouk yaramaz olsa oraya kendini sığdırır yani. Bu habire ayağını çıkarıyor ordan, gidecek. Hiç boş bırakmaya gelmez valla.
Poyraz da yeni yeni temkinli davranmaya başladı. İlk başlarda koltuğa tırmanıyordu, dönüp inmesi gerektiğini bilmediği için kafa üstü aşağı inmeye çalışıyordu. Neyse şimdi biraz akıllandı ama gene de güvenilmez ona hiç
Ayaz'da dışarı çıktığında elini falan tutturmaz arabalara doğru koşar,araba gidene kadar arkasından bakar öyle :)
Evde hiç oturmaz hep ayaktadır.Bütün evi gezer akşama kadar,hiç yorulmuyor
Balkonu çok seviyor,annem güneşlendirmek için çıkarıyo balkona dışarı çıkaramadığı için.içeri girmek istemez ağlar yine çıkmak için.
Balkonun kapısının sesini duysun herşeyi bırakır mutfağa koşar,balkon açıldı diye :)
koltuklara çıkıyo,iniyo.Çığlıklar atıyo sürekli.Zil çaldığında kapıya koşar.
Yemek yemez herzamanki gibi,bizi deli eder
böyle iştee
bunların genetik yapıları bu sanırım,el tutturmamak!umutta işi düşünce merdivenlerden inerken bi tutturur sonra bişekilde sıyrılır kaçar.zorla tutarsam ,bırakmazsam bu defada çığlık çığlığa yere oturuyor,yatıyor..mecbur bırakıyorum bende güvenli yerlerde.
benimkide koltuk tepelerinde bütüngün.ben çareyi koltuk sırt minderlerini yere koymakta buldum,çünkü zıplamaya başladı üzerlerinde,gelip uçta zıplıyor bari minderlerin üzerine düşsün ..ev evlikten çıktı zaten..
Not: Hala dişimiz yok
eşimin bacağını alçıya almışlar 10 gün raporlu evde yatıyor şimdi
Aaa geçmiş olsun Hugocuk ya, bayağı ciddiymiş demek ki. Ben maç yaparken vurdular 1-2 güne geçer diye düşünmüştüm.eşimin bacağını alçıya almışlar 10 gün raporlu evde yatıyor şimdi
Hugocuk canım, ben de çocukların yalnız büyümesine her zaman karşı olan biri oldum. İnan çalışmak zorunda olmasam, kendim bakabilecek olsam 2 tane daha çocuk yaparım ya da evlat edinirim.
Memoş'a da haksızlık etme bence, kardeşsiz mi büyüsün. Bizimkileri beraber oynarken görsen değil 1 tane 3 tane bile düşünür insan. Kardeş kadar güzel birşey var mı. En yakın arkadaşlarım, kardeşlerim benim.
Ama çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu da hepimiz yaşayarak görüyoruz. İkinci çocukta bu kadar yıpranacağını sanmıyorum ama. Tecrübeli oluyorsun hem, hem de abi senin yerine birçok şeyi çocuk diliyle öğretiyor kardeşine. İlk çocuk kadar uğraşmıyorsun.
Evlilikte gurur yapamıyorsun maalesef. Erkekler çocuk olduktan sonra çok değişiyor. Neler söyleniyor. Sadece onlar mı bizler de çok kırıcı konuşuyoruz bazen. Çok aldırmamaya çalış, sen kendine dikkat, et kilonu ver,söyledikleri yüzünden utandır onu.
Eşimdeki değişiklik beni de çok şaşırtmıştı. Ama biliyorum ki özünde sevgi dolu, merhametli. Bir hatayla bir insanı tanımlayamazsın, karar da veremezsin. En iyi sen tanırsın eşini, annesinden bile daha iyi...
İşi çok yokuşa sürmeden tatlı tatlı intikamını al, hem heyecan da getirir ilişkiyeAma geri dönülmez noktaya varma. Sen daha iyi bilirsin nasıl yapacağını, yaşayan sensin.
bugün eşim izinli dün akşam halı sahada tekme yemiş topal tilki gibi dolanıyordoktora gitti geldi bişey yokmuş
ayaklarını yıkadı orda bi bez parçası sanmış almış bu ne dedi memonun küçük gelen tulumlarından biri
bunu burda tutma koy sakla dedi
bende yırtık o dedim
hemen sakla diyor ikinciye saklattırıyor hiçbir kıyafeti bişeyi verdirtmiyor bana kalsa çoktan dağıtmıştım
ben ikinci çocuktan korkmuyorum memoştan korkuyorum onla uğraşmaktan aç kalır bebek
Hugo, sanırım ikinciyi düşünmeyen tek ben kaldım forumda. Eşinin sözleri yüzünden mi ikinci bebeği düşünmüyorsun yoksa yeniden yıpranma korkun mu var? Nedenini bul bence, eşine anlık kızgınlıksa ikinci bebeği düşünebilirsin. Hazır olmak da çok önemli, mesala ben o gücü asla kendimde bulamıyorum ve istemiyorum. 2 bebeği bölük börcük, huzursuzca büyüteceğime tekine odaklanıp mutlu anlar yaşayarak büyütürüm daha iyi diyorum zira ben yoruldukça, sinirlendikçe bebeğime de yansıyor bu.
bir sen bir de ben varım durasellebende senin gibi o gücü bulamıyorum kendimde. geçen gün balkona çıktım baktım karşı apartmanda en alt komşum yıkamış balkonu atmışlar masayı 4 arkadaş yapmışlar kahveleri okey oynuyorlar ama kahkaları görmen lazım. çocukları büyük 8-9 yaşlarında onlar da bahçede oynuyor. ohh dedim hayat size güzel. yani ben şuan o günlerin hayalini kuruyorum düşün artık. hani alperen büyümüş ben böyle saatlerce oturup günü öldürmek istiyorum yaa
geçmiş olsun..umarım evde olması senin için iyi olur ,çok mızmızlanan biri değildir inşallah :)
geçmiş olsun melitta
tavuksuyu çorba içir terlesin atlatır inşallah
hava burda gündüz sıcak ama gece soğuyor üstelik yorgan battaniyede örttürmüyor hırka giydiriyorum uyurken evin içi şuan 23-24 arası oluyor gece gündüz çok ısınmadı hala
klima çarpmış olabilir seneler önce iş yerinde ağustos sıcağında klimadan sinüzit olmuşum ancak burun akıntım dahi yoktu mide bulantısı baş dönmesi derken hastanede açtım gözlerimi orda doktor dedi yazın sıcağında sinüzit olmuştum dışarı çıkıp terleyip kilomalı yere girince çarptı
Melittacığım çok geçmiş olsun kuzuna, iyileşip etrafta çılgınca koştursun bir an önce. Sana da çok kolay gelsin, güçlü olman gerek, onlara daha iyi bakabilmek için.
Boyun ağrıların nasıl oldu senin? Bir çözüm bulabildin mi?
canım çok geçmiş olsun. dün alperenle arkadaşıma gittik, onun oğlu benimkinden 2 ay büyük ama alperenin omzuna geliyor çocuk. birden herkes döndü bana"sen bu çocuğu neyle besliyosun kızım, 3 yaşında çocuk sanki " dediler veee 10 dk sonra bir çığlık alperenin kafası yarılmaya ramak kala kucakladım. kafasının arkası anında ceviz büyüklüğünde şişti ve kocaman bir derin çizgi belirdi, kan oturdu. sana canımın nasıl yandığını anlatamam. sabahaa kadar nefesini dinledim yavrum sürekli yarasına dokundu
arkadaşlar bişey soracağım samimiyetimize güvenerek
şimdi 1 aydır sıkı şekilde spor ve diyet yapıyorum 10 buçuk kilo verdim çok fark var tabikide
ağır antrenmanlar yapıyorum devamlı yorulma durumundayım hiç rahatlama yok rahatlama oldumu zaten kilo vermede duruyor devamlı zorluyorum biliyosunuz
şimdi sorun şuki
eşim doğumdan sonra bana kötü davrandı çok kalbimi kırdı kilo veremeyeceğimi vermek istemediği sandı oysaki mehmet beni çok yıpratıyordu kendime bakamıyordum depresyondaydım sonra biraz daha rahatlayınca diyetisyene başladım gerisini biliyosunuz zaten
şimdi bu eşim olacak kişi ve annem ikinci çocuğu istiyorlar kesin yap yanlız kalmasın diyorlar
ben istemiyorum sebebi doğumdan sonra eşimin sözleri artı o dönemleri tekrar yaşamak istemiyorum
eşimin sözlerini unutamıyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ikinci çocuk konusunu
artı eşim şimdi iyi davranıyor bana oysaki benim kalbim çok kırık ona karşı napsamki nasıl yapsamda pişman etsem
düşüncem şu şimdi 10 kilo daha verdikten sonra güzel giyinip dışarı çıkınca beraber gezerken onu yanımdan kovalamak
arkadaşlar herkese merhaba..son zamanlarda yağmurun uykusu epey azaldı ancak ev işini yemeği yetiştiriyorum o uyurken,uyanıkken de hep dışardayız nerdeyse
izmir felaket sıcak..saat 4 den sonra çıkıyoruz dışarı yine de sıcak canımıza okuyor..cadı çok seviyor gezmeyi..ama arabada rahat durması için habire eline yiyecek birşey vermem gerekiyor..bolca salatalık alıyorum yanıma,bir de simit veriyorum kuzunun eline öyle geziyoruz..bir de gördüğü heryerde top ve balon istiyor..ayyy ev balon ve top doldu..
melitta canım kuzularına çok geçmiş olsun..Allah sana kolaylık versin senin sağlığında çok iyi değildi nasıl oldun,kuzular daha iyidir umarım
sinemaksungur canım size de çok geçmiş olsun..çok nazar alıyor bu sıpalar..ben devamlı okuyorum..
hugocuk nedense ben seni hep esmer sanıyordum..değişiklik yapmak iyidir..boyaya karar vermen iyi olmuş
merhaba benimde 14 aylık ikiz bebklerim var buraya çok zun süredir giremiyorum. Allahım isteyen herkeze bebiş sevgisini tattırsın
melitta, çok geçmiş olsun, biran önce atlatsınlar inşallah, dediğin gibi klimadan olabilir, büyük insanlara bile dokunuyor, bebişler ne yapsın, sizin oralarda da gerekli ama, açmasan hiç durulmaz, inşallah yeni gideceğiniz yeriniz daha rahat olur.
sinemaksungur, size de büyük geçmiş olsun, insanların her şeyi kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorum ama bazı bebişler çok çabuk etkilenirler böyle sözlerden. Çocukları evin içinde kimseye göstermeden büyütemeyeceğimize göre yapacak birşey yok, dua okuyup Allah korusun diyebiliyoruz sadece.
Ben de kilo vermeye başlayınca kendime daha çok bakmaya başladım. Ben 2-3 kilo verdim havalandım, 10 kilo versem parende atıp gezerim sokaklarda herhalde, havamdan yanıma yaklaşılmazİnsana bir özgüven geliyor herhalde. Yıllardır düşünüp cesaret edemediğim kızıla boyatmak istiyorum ben de saçlarımı, bugüne kadar hiç boyatmadım ama beyazlar fazlalaştı son 1 yılda, artık gerekiyor, hem doğumdan sonra kendini saldı demesinler, bakım gerek bakım...
Geçen sabah biz de ufaklığı karyolasının kenarından tutunup zıplarken yakaladık. Genelde uyanıp seslenir beklerdi, o sabah yastığının da üstüne binip kafasını öne doğru attırıp zıplıyordu, düşmesine ramak kalmış. Babasının çözümü şu, karyolanın etrafına tahta çakalımHenüz birşey yapmadık sonuçta ama ben de çözüm düşünüyorum. Yer yatağı en güzeli galiba
Ne şanslı bebecikler seninkiler deSıcak yerde yaşayan bebekler rahat rahat suyla oynuyorlar, yüzüyorlar enerjilerini atıyorlar. Bizim buralarda öğle sıcağında ancak balkonda suya sokabilirim, onda da çok güneş yakar diye korkarım, akşam üzeri güneş eğikleştiği anda soğur, bakalım ne çözüm bulacağız bu yaz.
İşte sıcak memlekette yaşayan şanslı bir bebek daha. Gezmenin, yüzmenin tadına varın elinizin altında imkan varken. Biz yılda 10 gün ancak gireriz denize.
İkinci çocuğa ancak sen hazır olunca kalkışmalısın, öyle dışarıdan konuşmalara kulak asmamak gerek, sonuçta tüm gün çocukla kalacak olan sensin, akşamları 2 saat sevmek herkese kolay. Hele ki senin gibi çocuğuna yalnız bakan anneler daha çok düşünmeli, 2 çocuğa yetebilmek kolay değil. Ben 2. çocuğu isterim, annem ve kayınvalidem de aynı şehirde olmasına rağmen yaş geldi geçiyor hadi hemen yapalım demeye cesaretim yok. Sorumluluğunun ve zorluğunun daha fazla olduğunu düşünüyorum. Sadece yedirip içirmek değil sonuçta çocuk bakmak, onların psikolojik açıdan da gelişimleri önemli. Mutsuz bir annenin birbirine yakın yaştaki çocuklara yetişmesi çok zor. Eşin hemen mi istiyor, yoksa biraz büyüdükten sonra mı bu da önemli. Bazı şeyleri hazmetmek zaman alıyor, çok daha sonrasında düşünüyorsa belki o zamana kadar sinirin geçer, yaşadığın zorlukları da unutur sen de istersin belki.
Evde sürekli aynı kişilerle olmak da canlarını sıkıyor sanırım artık, yetmiyoruz onlara, hareket istiyorlar, oyun istiyorlar. Dışarısı çok cazip geliyor o yüzden. En güzeli dışarda biraz vakit geçirmek herhalde, senin için de iyi olur. Parkta filan da arkadaş edinir belki, senin üzerinden düşer biraz. Umarım biran önce geçer gider huysuzluğu. İştahsızlık desen bizde de var. Faydalı şeyler yedireyim kısmını geçtim, boğazından yemek geçsin diyorum artık, beğenmediği şey varsa yemeyip sonrasında açım da demiyor, yemiyor ve diğer öğüne kadar bekliyor. Neyseki hala sevdiği bazı şeyler var da, makarna, tarhana gibi, onlarla idare ediyoruz 1 haftadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?