2012 Şubat Anneleri

selam millet
bu sabah 8 de kalktım baktım memoş oğlan poposunu dikmiş havaya uyuyor
bi şaplak attim öff diyor dönüyor uyuyacakmış
ısırdım sırıtıyor ama gözlerini açmıyor
bende bıraktım 9 gibi uyandı
bugün a101 e güzel oyuncaklar gelecekti sabah erkenden gittim açılmamıştı bir baktım kapıda 20 kişi var en az
neyse bende daldım araya kapı açıldı millet hücum etti
spor malzemeleri pilates ürünleri vs.. gelmiş meğersem ondan hücüm etmişler
başı kapalı teyzeler dumbell pilates seti alıyordu
bende iki tane oyucak aldım neyseki aradan alabildimhemen tükendi çünkü
mehmette beyendi

Şimdi bakabildim mesajlara, ileriki sayfalara bakmadım henüz, yazdıysan kusura bakma, tekrar olursa. Oğlun nasıl oldu merak ettim. Geçti mi huzursuzluğu?? Bayağı ilerleme var bırakma işinde. Benim oğlanlar da gece beslenmesini kesti gibi. Çok rahatladım. Akşamdan iyi yerlerse sabaha kadar uyuyorlar artık, 10 saati falan buluyor aç kalma süreleri ama, bir sorun yok.
3. çocuğu sormuşsun . Biliyorsundur belki, bizim oğlanlar tedaviyle oldu. Doğal yollarla hamile kalamamıştım. Yeni bir tedavi için uğraşmam özellikle, kendiliğinden olursa da doğururum Kız olsa iyi olur tabii ama 3. erkek de olabilir.
Bir taraftan da olmasa iyi olur diye düşünüyorum çünkü bırakıp işe gelmek çok üzüyor beni. İki tane varken ilgi bölünüyor ki 3 tanede daha zor olur herhalde. Ama hayırlısı diyorum artık. Olursa da üzülmem yani

saol hugocuk:)

gerçekten bekleme süreci çok stresli. Allah isteyen herkese hayırlısıyla evlat nasip etsin. Allah evlat verdikten sonra şükretmeyip bir de buna üzülmek çok ters geliyor bana. sağlıklı saıhatli olsunlar en önemlisi bu.

herkesin gebeleğini öğrenme hikayesi nekadar maceralı,ve heyecan verici,bi okadarda güzel..
çok şükür allah evlatsız bırakmadı..
bende etrafımda ilk çocuğu olupta,2.ye hemen hamile kalamyanları gördüm,tedaviyle bile 3.çocuğu olmayan bi tanıdığım var.
bazen aklıma gelmiyor du değil,hani ya kardeş istersem umuta,ya olmazsa vs..
bizim 2.de senin 2.ci gibi erken geldi ama dediğin gibi hayırlısıyla gelszinler..

önemli değil canım,bende her mesajı hemen cevaplayamıyorum,malum:))
ben tedaviyle hamile kaldığını bilmiyordum,yada hatırlayamadım biran,hiç aklımda değildi..diğer arkadaşlada karıştırmış olabilirim.kusura bakma.
sonuçta 1 tane isterken allah 2 tane birden verdi.nekadar güzel.allah bu iki minik oğlana sağlıklı ömürler versin,belli olmaz ama belki bi kız da kendiliğinden gelir..süpriz yapar..
oğlumu sormuşsun bugün daha iyi,daha daha iştahlı düne göre.dönem dönem oluyor galiba..gece uyanmaları bizdede azaldı artık.ççokk mutluyum..

kızlar öğrendiğim bi bilgiyi paylaşmak istiyorum..
bileniniz vardır belki..

demirin vücuda emilimi en çok c vitamini sayesinde oluyor,bunu biliyordum.yani demir ilacı alırken süt,yoğurt süt ürünleriiyle birlikte alınmaması gerekiyor ,çünkü hiç faydası olmuyor.mesela pekmezi peynirle,sütle irlikte yememek gerekiyor.
benim doktorum pekmezin içine limon yada portakal suyu sıkıp içmemi tavsiye etmişti ilk gebeliğimde.faydası daha çok olsun diye.

et te de çok yüksek miktarda protein aynı zamanda demir olduğu için,etin yanındada yoğurt yada ayran yememek gerekiyormuş.
et de ki demiri hiç hesaba katmamıştım ben,genelde ayran içeriz ya etli bişey yerken,yada köfteyle.
umutada köfte yaptığım zaman yanına ayran yapardım,yada yoğurtla birlikte verirdim,ama yanlışmış.bundan sonra meyve suyula vericem.

Oğlunun iyi olmasına çok sevindim, hugonun dediği gibi diş olabilir, ya da bilemediğimiz göremediğimiz bir sıkıntıları da olabilir. Benim oğlanların ayaklarından hiç çorap çıkarmıyoruz nerdeyse, üşütmelerinden korkuyorum. Geçenlerde ıslatmış çorabı, değiştireyim dedim, baktım parmağının üzerinde sivilce gibi birşey. Çocuk ara ara ağlıyor, inliyor falan ama hiç aklıma gelmedi ayağında birşey olacağı, çorap da ayağında, görmüyoruz, üzüldüm bayağı, maalesef oluyor bu tarz şeyler.
7 yıllık evliyiz ve hiç korunmadık ama, bir türlü olmadı, bilinmeyen infertilite. Sonrasında 1 aşılama ve 2 tüp bebek denedik, ikincide oldu. Bu tedavi sırasında histeroskopi ameliyatı oldum, bir tıkanıklık varmış, ondan dolayı tüp bebek başarılı olduysa kendiliğinden de olabilir bundan sonra.
Gece uyanmaları bayağı zorluyor, iyi olmuş azalması, hele sen bir de hamilesin, dinlenmen lazım.

Biz de ayranı yoğurdu çok severiz, çok da tüketiriz. Etin içindeki demir çok mu yüksek acaba, yani almasak olur mu:) Ayransız düşünemiyorum da eti.
Özellikle mangal etinin yanında yoğurt ve ayran içilmesi mangaldan kaynaklanabilecek kanserojen riskini azaltıyor.

Bu arada her zaman iki tane çocuğum olsun istedim, ya da bir taneyle kalsın hiç istemedim. Vaktim ve imkanım olsaydı 3-4 tane de yapardım, ya da evlat alırdım yuvadan. O çocukların hallerine üzüldüğüm kadar hiç birşeye üzülmüyorum.

iki tane bebişin var üçüncüyü yapacaksan annene sor istersen
ne de olsa o bakıyor
ikizler çok tatlı oluyor ama sevmesi tatlıdır yoksa mehmetten bitane daha olsa tımarhanede olurdum şuan

ister istemez herşeye çok dikkat edemiyoruz.banada bu bilgiyi bi arkadaşım söyledi,onada çocuk doktoru demiş.cben bildiğim halde dün gittim köftenin yanına yoğurtlu patates püresi verdim mesela.okadarda olsun,neyapalım.
dediğin gibi etin yanına ayransız olmazki...:))

hugocum başı kapalı teyzeler ablalar arkadaşlarda spor yapıyor, benim gibi bizim oradaki a 101'de de acayip sıra oluyo o yüzden hiç zorlamıyorum şansımı sabahtan,akşam işten giderken uğrayıp kalırsa alıyorum

yaşlı teyzeleri dumbell zayıflama kemeri filan alırken görünce şaşırdım
eşinle konuştunmu telkin cd alacakmısın
bikaç farklı cd var metabolizma hızlandırma gereksiz yemek yeme aburcubur filan
eşin izin verirse beraber iki farklı cd alalım birbirimize yollayalım emaille filan
değişik değişik dinleriz
gereksiz yemek yeme ve metabolizma hızlandırma alırsak ikisi yeter zaten

iki tane bebişin var üçüncüyü yapacaksan annene sor istersen
ne de olsa o bakıyor
ikizler çok tatlı oluyor ama sevmesi tatlıdır yoksa mehmetten bitane daha olsa tımarhanede olurdum şuan
Hahahahhaha, ilahi hugocuk ya çok güldürdün beni. Bizim oğlanlar çok hareketli ve yaramaz değil şimdilik. (Yürümüyorlar daha, yürüyünce ne olur bilemiyorum, o dönemde kreşte olacaklar zaten, annem çok yorulmaz) Ama anneme hamileyim,3. geliyor desem çıldırır herhalde

üst kattaki vatandaşları dün akşam dayanamayarak yöneticiye şikayet ettim
adam ilgili davrandı
anlattım herşeyi 1 yıldır çektiklerimizi
uyardık ev sahibine şikayet ettik dedim anlamıyorlar dedim
yönetici birde ben konuşayım olmazsa ev sahiplerini bende ararım dedi
polisi şimdilik karıştırmayalım dedi
daha önce iki kez aramıştık ev sahibini son aramamızda ev sahibi ben uyarırım dahada devam ederlerse yapabileceğim bişey yok demişti
yöneticide olurmu öyle şey onların kiracısı mecbur ilgilenecek bakacak diyor
bakalım inşallah yola gelirler bu sefer

Hadi inşallah bu sefer çözülür sorun. Ama senin üst kattakiler laftan anlayan insanlara pek benzemiyor. Polis işin içine karışınca çözülecek mi? Bu görgüyle insanlıkla alakalı bir şey. Polis ya da yönetici bunlara zorla insanlık, terbiye, görgü öğretemez. Belki korkularından biraz sessizleşirler.

kızlar bu tarif bugün internetteydi.paylaşmak istedim.
bende denicem.

çocuklar için karnabahar mücver.
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı haşlanmış karnıbahar
2 kibrit kutusu beyaz peynir
1 kahve fincanı tam un
Yarım limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Yarım dal incecik kıyılmış pırasa (istenirse)
Az miktarda tuz (isteğe bağlı)
Karabiber
Yapılışı:
Haşlanmış karnıbaharları ezerek püre haline getirin
Diğer malzemeleri de karıştırarak yoğun bir harç elde edin
Az zeytinyağını yapışmaz tavada kızdırın
Kaşıkla aldığınız harcı tavaya koyup, köfte şeklinde düzelterek önünü ve arkasını pişirin
Afiyet olsun!

polis gelecek filan ev sahibi duyacak sonuçta adamda evinde böyle şeyler olsun istemez bi ucuda ona dokunuyor çıkartır onları

ya mantıklı canımcım olabilir, ben bankadan o siteye bağlanamıyorum o yüzden çok inceleyemedim haftasonu iyice bi bakayım inceleyim ona göre haberleşelim bu konuda, belki tek cd'de ikisini halleder daha ucuza getiririz
adamlarla bi konuşalım pazarlık edelim

günaydın kızlarr
dün aldığımız davullu oyuncağı çok sevdi mehmet ondan ayrılmıyor
yeni diyemi yoksa çok sevdi ondanmı bilmiyorum nereye gitse onuda götürüyor
gün aşırı bıldırcın yumurtasından yeşillikli omlet yapıyorum sabahları yiyor ama üzeriende bişeyler sürüyoruz öyle yiyor labne veya ayva reçeli filan
bu sabahta severek yedi
karnıbahar sevmiyor kesinlikle yemiyor kusacak gibi oluyor kızarmışta verdim haşlamada çorbasınada koydum kesinlikle yemiyor bende ısrar etmedim ilerde yer belki
ıspanak yemeği yapmştım dün çok seviyor yoğurtlu olarak yiyor bayağı yiyor
dışarda çok güzel güneş var fakat hava çok soğuk kombi devamlı yanıyor
pazarda var ama bugünkü pazar çok kalabalık oluyor en son gittiğimizde istemedi çok ağladı korktu girdiğimzile çıktığımız bir olmuştu
zaten şu aşıdan sonra yine insanlardan korkma istememe başladı kimi görse ağlıyor korkuyor
dışarıdada sıkılıyormudur nedir anlamadım arabasından inmek istiyor mızlanıyor zor oluyor
sadece markete gidince susuyor orada geziyor seviyor orayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…