Anam hugoş sen neler biliyorsun öyle :) Tamam duş olayını yapacağım, şoka girsin karnım hehe. O dediğin proteinler kilo aldırır mı acaba? Benim boyum 1.77 kilom 61 ama kasım yok zaten önceden de öyle kaslı bir tip değildim sezaryenden sonra karnımda hiç kas yokmuş gibi hissediyorum bir de o uyuşukluk hissi var beni deli ediyor.
Eşim ve erkek kardeşim akşamları spora gidiyorlar. Kilo sorunları yok ama kas yapıyorlar işte. Atoş olmasaydı ben de takılırdım onlara, artık evde Hugo'dan sevgilerle eğitimine başlarım. Kardiyo kas yaptırır mı acaba?
kardiyo yağ yakımı içindir yağ yakmanı sağlar
karın kasları sezeryanle ne hale geliyor belli değil bendede o uyuşukluk hiis deli ediyor beni
yana yakıla estetik cerrah arıyodum
kaslarımı yeniden diksin
eskiden pilatesle karın çalışırken alt karın çalışırdım hissederdim ancak şimdi hiç hissetmiyorumki orda varmı kas yokmu belli değil
şimdi şöyle açıklayayım
basitçe kas yağ su var vücudumuzda yağlar kasa göre tartıda daha az kütleye sahiptir yani bazen çevrede görürürz kocaman karnı var veya tüm vücudu yağlı ama tartıda beklenenden daha az çıkar kilosu
işte bu kas yağ oranıyla alakalıdır
kaslı indan herzaman tartıda daha fazla kilolu gözükür
kilo vermek isteyen insanlar diyete başlar harfi harfine uyar sporunu yapar ama ay sonu tartıldığında bir gram bile verememişim der morali bozulup diyeti bırakan çok olur veya spor diyet yapar tartılır kilosu fazla çıkarr
aslında doğru olan budur sporla kas artar gelişir tartıya kilo gibi yansır
2 kilo yağ verse kişi artı iki kiloda kas yapmış olsa tartıda kilosu aynı olur değişmez
oysaki iki kiloluk bir yağ şişesine bakınca aslında ne kadar fazladır bu yağ miktarı ve vücutta ne kada fark yaratır görsel olarak
kasın artınca kilonda artacak
ama belli bölgenden şikayetçiysen sadece oraya yönelik egzersizler yapabilirsin veya benim gibi hergün belli bölgeleri çalıştırabilrisin
ben daha başlamadım şimdilik kardiyo yapıyorum ama bikaç aya yumuşama başlar kilo verdiğimden o zaman başlayacağım
evde dumbelle kol göğüs bacak çalışmak mümkün spor salonuna gitmeye gerek yok yani
sadece sırt için barfiks lazım veya pilatesle sırt çalıştırmakta mümkün barfiks yoksa
karın içinde en iyiisi herzaman pilatestir çünkü çok zordur doğru düzgün pilates yapılıyorsa çok yorar zorlar
o protein tozları profesyonel sporcular için oluyor dolayısıyla ne kadar kas yapıp şişirsede onları onlar memnunlar zaten istedikleri o
ama vejeteryan olupta doktorların verdiği protein tozları var çok iyi hatırlıyorum geçen senelerde haftada sadece 1 kez et yiyen et sevmeyen birinde kas erimesi başlamıştı grupta ette yemem deyince doktor protein tozu vermişti doktor gözetiminde almak herzaman çok daha iyi
doktora anlatsan muhakak sanada verecektir
benimde bugün siparişlerim geldi sauna eşofman ağırlıklar dumbell
ben uzun yıllardır spor yapınca koşu bandında koşmak beni hiç etkilemiyor şimdi ilk ay kilo veriyorum ünümüzdeki ay durur zorlar direnir bende ağırlık aldım ayağa takılanlardan onları kullanıcam
ben bu sefer sanırırm karnitinde alıcam diyetisyen alma desede halsizlik yorgunluk üşüme uyku hali var çocukla gün içinde olmuyor böyle