• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar yarın 1. ay aşımız var..yaptıranlar aşı nasıl yapılıyor iğneyle mi ağız yoluyla mı? acıyomu ağlıyomu bebek? birde sonrasında herhangi bişi oluyomu?
bebeğime hiç kıyamıyorum miniciğim ama sağlığı içinde gerekli napalım:(

bizimki ağladı ben aşı odasından çıkmıştım zaten o içerde ağladı ben dışarda. sonra hemen emzirme odasına koştum emince bitti ağlaması

ayy canım benim benzer şeyleri yaşıyoruz benim annemler var çok ağladıında ben dışarı çıkıyorum diğer odaya mutfağa rezene çayı falan hazırlamaya çıkıyorum çünkü basıyo benide orda gözlerim doluyo ama en azından sakinleşme fırsatım oluyor.. annemler gittiğinde dediğin gibi olacak bende onunla birlikte bol bol ağlayacağım.. gazını biraz hafiflettik sanırım huyunu öğrendik yada yaptıklarımız işe yaradı demiştim ama az önce baya ağladı, zoraki uyudu :) aç şimdi uyandırıp emzirsem yine kavga kıyamet :) iyice dinlensin bari enerji toplasın :.

emzik alıyomu seninki biz nadirde olsa emzikle sakinleştirebiliyoruz, sancı çok değilse ağlamasını kesiyor, tutmayı beceremiyor fazla elimle sürekli destek oluyorum yada ellerini ağzına emziğin üzerine koyup kundak ile kollarını sabitliyorum, tabi sinirliyken emziği kuru kuru almıyor.

gerçekten kendimi gördüm sen de hep bir uğraş içindeyiz emziriyorum mesela sonra başlıyorum gazını çıkartmaya aa bir bakmışım tekrar emme saatimiz gelmiş emziriyorum sonra yawrum tekrar kıvranmaya başlıyor ben de gaz çıkarma görevime yeniden başlıyorum.. bu böyle sürüp gidiyor:30: inan bazen çıldıracak gibi oluyorum çünkü gazı çıksın çıkmasın kıvranmaya devam ediyor bu kadar küçük birinden nasıl bu kadar gaz çıkıyor imkansız anlamayacağım:31:
emzik alıyor canım ama sadece canı isterse ya da çok ağrısı olursa.. biraz inatçı sanırım istemediği hiç bişeyi yaptıramıyoruz basıyor çığlığı:)) emzik olmasa işimiz çok daha zor.. allahtan eşim çok destek bana evdeyken hep o ilgileniyor nerdeyse ama olmuyor yine de rahatlayamıyorum geçecek diyorlar ama inanamıyorum ya:((

her açışta işemiyor, hatta son zamanlarda elimize işetmeden kapatabildik bezi başarılıyız, iki defa fışkırarak işedi birinde kanepede değiştiriyordum allahtan çarşaf sermişim bacaklarını kaldırdım popoyu siliyordum hemde pişik varmı bakıyordum fırsatı kaçırmamış , diğerinde mutfaktaydım annemin kahkahasına geldim ki bacaklarını kaldırınca boynuna işemiş , sabah 6 idi, gözümüzü zor açıyorduk kalktık banyo yaptırdık. daha kaçtane alt açma bezi değiştirdiğiimizi saymadım hatta bazılarına kakamızı yaptık maceralı oluyor yüzümüze anlamlı anlamlı bakıyor :1:

çok geçmiş olsun , nasıl oldun , inşallah daha iyisindir, çabucak iyileşirsin. süt korur bulaşmaz derler ama sen ilaç falan kullanamazsın sanırım ,

sağol canım ben o kadar takmıyorumda evdekiler şundanmı oldu bundan mı oldu , birde gelenler hastalıklıymışız gibi davranınca insan merak ediyor aslında bu kadar yoktu gerçi ama doktorumuz normal geçer demişti..

benim kulakları pul puldu nemli pamukla sildim birkaç defa hafifledi.

çok geçmiş olsun, bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

sağol canım denedim faydası oldu sanırım azaldı ,sivilcelerin üzerinde sarımsı kuruntular oluyordu , deride pul puldu onlar geçti, sivilcelerimizde öncesine göre baya azaldı.

duymuştum onu ama ilk haftalar önerilmiyo diye almamıştım, nekadarlıktan itibaren kullanılıyor ki. aslında gazımızı çıkarıyoruz ama çıkardıktan sonra ağlamaya devam ediyor derdini anlayamıyorum :)

maşallah canım ne güzel, ağzından çıkartmak için bile yarımsaaatten fazla uğraşırsam belki :) ki boynu bükük uyumasın diye zatn bekletmiyorum o kadar , biogiayı bizim doktorumuz önermedi probiyotik o , gerek yok demişti. ona sabsimlex colinox vs gib birçok gaz ilacı ismini yazıp sormuştum, o da bir doktor arkadaşın bebeinde bu ilaçların hepsini denedik çocuk yinede gazını bağırarak çıkarttı demişti.. başka bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum ona da neo baby ve nurs harveysi soracağım önerisine göre bakalım o fayda edecek mi gazımıza :)

şimdi bağırıyor yine, aslında çıkarttı gazını duydum işte :)

teşekkür ederim canım biraz daha iyiyim dualarınız işe yaryor sanırım ateşim düştü biraz, yorulunca artıyor dinlendikçe iyi geliyor. bebeğim hastalanmadan iyileşirim inşallah çünkü süt de azalmaya başladı ya hastalıktan ya üzüntüden

biz de sizin gibiyiz..alt değiştirme,emzirme,gaz çıkarma sonra yine alt değiştirme yine emzirme yine gaz çıkarma..saatlerce bu böyle sürüp gidiyor uyku basamağına geçemiyoruz hiç...halbuki uykusuzluktan kırılıyor,ağzı yırtılacak esnerken...

canım gözden kaçırmışım hastaymışsın sanırım. çok geçmiş olsun umarım biran önce toparlarsın canım kendini. kendine de meleğine de çok dikkat et

Ankara bilgi hastanesine bebeğini götüren hangi arkadaştı??Biz bugün bengü hanıma gittik işitme testimiz olcaktı ama ne geçtik ne kaldık.Kulağında pislik olabilir dedi.Anlamadım tedirgin oldum.Bebeğim seslere tepki veriyor biliyorum ama neden böle oldu acaba?Aletdemi bir sorun vardıki?

canım ihmal etme takip ettir istersen, bebekler duymasalar bile titreşimden dolayı sese tepki verebilirlermiş, bizim doktor öyle söylemişti. erken müdahale edebileceğiniz bir şey varsa geç kalmamış olursunuz

biz de sizin gibiyiz..alt değiştirme,emzirme,gaz çıkarma sonra yine alt değiştirme yine emzirme yine gaz çıkarma..saatlerce bu böyle sürüp gidiyor uyku basamağına geçemiyoruz hiç...halbuki uykusuzluktan kırılıyor,ağzı yırtılacak esnerken...

off aynen bizim de rutin bu şekilde sürüp gidiyor.. uykusuz olduğu okadar belli ki ama yok uyuyamıyor uyusa bile 15 dk sonra kıvranarak uyanıyor.. ilk başlar da gazı yoktu hiç böyle değildi erken davranmışım çok sakin gazsız bir bebeğim var ne şanslıyım demek için:1:

Arkadaslar dun esimle tartistik... Canim okadar sikkin ki ... kendimi zorlayarak bebegimle konusup guluyorum..

cnmmmm annişimmm eşinin dinlediği biriyle konuş bu dönemin senin için çok zor olduğunu sütünün küçük bir sıkıntıda hemen kesileceğini anlatsınlarr. evi yaksanda birşey dememeli.ahhhh erkekler hep erkek bizler hem insan hem kadınnn,herşeyy sıkma canını b ebişini sev benim yiyesim geliyoooo sırtını hep kocaman öpüyorum avunuyorum.

iyi akşamlar arkadaşlar.bebeğim 46 günlük fakat kaka sorunumuz var.4 gündür yapmıyor hep fitille uyararak yaptırıyoruz kendiliğinden yapmıyor.böyle olan var mı normal mi bu?ne yapmalıyım???bu arada kakasını yapınca katı değil yine olması gerektiği gibi cıvık yapıyor.doktora söyledim dr fitil verdi bunu kullanın bi sakıncası yok dedi ama benim içim rahat değil.fitili sokmuyoruz içine tamamen ama yine de kendiliğinden yapması gerekmez mi?

canım mümkün olduğunca, gerekmedikçe fitil kullanmamaya çalış.. kakanın kıvamı da normalse endişe etmemen gerekiyor.. 7güne kadar yapmaması normal diyor bazı doktorlar.. sonra birikmiş bir şekilde içini boşaltıyor zaten..
benim oğlum hergün yapardı kakasını sonra 1 gün arayla yapmaya başladı, bazen 2-3 gün arayla yapıyor keyfi de yerinde çok şükür..
beslendikten sonra gazını çıkarınca dene bakalım.. hani küçük çocukları tuvalette enneleri bacaklarından tutar ya.. biz kakamızı o şekilde yapıyoruz çoğunlukla.. yatarak en son nezaman yaptığını hatırlamıyorum bile.. karnına baskı geliyor biraz o zaman hem gaz çıkartıyor alttan hem kakasını yapıyor.. bizde yarıyor yani..

Yok canim nerdeee... Hic lohusalik falan yasatmadi... Benden normal davranmami istiyor sukur bende nazli bi indan degilim...
Aslinda esimle pek tartismamiz olmaz.. Gayet iyiyizdir ama bebegim dogdugundan beridir ailesi yuzunden problem yasiyorum
Bebegi kucaklatmiyormusum onlar gelince yukari cikarip sakliyormusum

off aynen bizim de rutin bu şekilde sürüp gidiyor.. uykusuz olduğu okadar belli ki ama yok uyuyamıyor uyusa bile 15 dk sonra kıvranarak uyanıyor.. ilk başlar da gazı yoktu hiç böyle değildi erken davranmışım çok sakin gazsız bir bebeğim var ne şanslıyım demek için:1:

ben 15 dk razıyım valla :53: bir ara emzirdikten sonra gaz çıkarma aşamasında kucağımda uyuyordu,kucakta uyumaya alışmasın diye hemen yatırırdım halt etmişim..şimdi kucaktada uyumuyor..keşke yavrucağım alışsaydı bari uykusuzluk çekmezdi bu kadar

Yok canim nerdeee... Hic lohusalik falan yasatmadi... Benden normal davranmami istiyor sukur bende nazli bi indan degilim...
Aslinda esimle pek tartismamiz olmaz.. Gayet iyiyizdir ama bebegim dogdugundan beridir ailesi yuzunden problem yasiyorum

ayyy CNMM YAAA BAK BU SIKINTI İŞTE SENİ ÜZMEYEYİM AMA EŞİNİN AİLESİ O ZAMAN BEBİŞİ KULLANIYORLAR VE KULLANACAKLARR DA.HAYIRLISI İNŞALLAH OLMAZ AMA!

AMA EŞİNE NET OLARAK ŞUNU SÖYLE 6 AY SONRA İSTERSEN BANA SAYGISIZLIK YAPMADAN TARIŞ BAĞIR ÇAĞIR AMA 6 AY SUS LÜTFEN BEBEĞİMİZİN GÜNAHINA GİRME SÜT BİR GİDERSE GELMEZ BEN ÖLÜYORUM SÜT İÇİNN. AMA GERÇEKTEN SÜT İÇİN TEHDİT ET KESİNLİKLE PROF KONUŞTUM SÜT İŞİ HORMON CNM PROLAKTİN VE 1 HORMON DAHA VAR GERİLDİNMİ DEĞERİ DÜŞTÜMÜ İSTEDĞİNİ YEEE OLMUYOOO KISMET İŞİ FELAN DEĞİL CNMM ONA GÖRE SUSSUUUUN MÜMKÜNSEEE.VAR OLAN ŞEY VARKEN KIYMET BİLİNMES SÜTÜN KAÇARSA VURSUN KAFASINI TAŞA SÜT GELİRMİ NERDEEE GELMEZZ ONDAN SONRA AYAKLARINI ÖPSE NE FAYDAAA

hay bu kaynanaları varyaaa :53: biliyorum söylemesi kolay ama sakin olmaya çalış canım yavrunu düşün,arkadaşın dediği gibi sütün bi giderse ayaklarını öpseler faydası yok...çocuğu kucaklayıp ne yapacaklarmış ki acaba daha çok küçükler,öyle kucağa alıp hoppidi hoppidi sevilecek çocuk değil ki bunlar daha...:41:

ben 15 dk razıyım valla :53: bir ara emzirdikten sonra gaz çıkarma aşamasında kucağımda uyuyordu,kucakta uyumaya alışmasın diye hemen yatırırdım halt etmişim..şimdi kucaktada uyumuyor..keşke yavrucağım alışsaydı bari uykusuzluk çekmezdi bu kadar

gerçekten uyuyamamaları çok kötü uykusuz kalıyor o kadar acıklı bakıyor ki birde acısı var öyle belli oluyor ki suratından içim gidiyor.. ama elimden bişey gelmiyor ne yaparsam yapayım geçiremiyorum şu gazını çok çaresizim bu konuda birde uykusuzluk eklenince iyice perişan oluyor yavrum kucakta yatakta nerde uyursa uyusun yeter ki uyusun dinlensin diyorum artık ilk başta ben de diyordum kesinlikle alıştırmam kucağa falan diye ama söylemekle olmuyormuş:26:

bu arada bugün 1.ay aşımızı vurulduk şükür 1 aylık olduk ne çabuk geçiyor zaman:1: kuzum 1200gr almış 1 ayda iyi dedi ebemiz:nazar: şimdilik yolunda herşey:nazar:

bugün 1.ay aşımızı olduk 1100 gr almışız 3 cm uzamışız her şey normal şükür yarında dr kontrolu ve kalça çıkıklığı kontrolumüz var inşallah ondada bi sıkıntı olmaz :21:

selam annişleer.İyisiniz umarım biz de bugün 1. ay aşımızı vurunduk.Kızlar benim bebeğim de sizlerinki gibi 1.200 gr almış 4 cm uzamış.şimdi 55 cm. ve 5 kilo tatlı oğluşum beniiiiim.

GEZGİNGÜN sana da geçmiş olsun canım.Bebbişine geçmeden biraz atlatmışsın şükür.

gerçekten uyuyamamaları çok kötü uykusuz kalıyor o kadar acıklı bakıyor ki birde acısı var öyle belli oluyor ki suratından içim gidiyor.. ama elimden bişey gelmiyor ne yaparsam yapayım geçiremiyorum şu gazını çok çaresizim bu konuda birde uykusuzluk eklenince iyice perişan oluyor yavrum kucakta yatakta nerde uyursa uyusun yeter ki uyusun dinlensin diyorum artık ilk başta ben de diyordum kesinlikle alıştırmam kucağa falan diye ama söylemekle olmuyormuş:26:

aynen canım söylemekle olmuyormuş,artistlik yapıyordum sallmicam,kucağa alıştırmicam falan hepsi yalan oldu..5 dakika huzurlu uyuması için her şeyi yaparım ama nafile..kendi uykusuzluğum aklıma bile gelmiyor mesela abartı değil son 3 gündür toplasan 4-5 saat anca uyumuşumdur..yine de halimize şükür.Rabbim mübarek günün yüzü suyu hürmetine dermansız dert vermesin..

selam annişleer.İyisiniz umarım biz de bugün 1. ay aşımızı vurunduk.Kızlar benim bebeğim de sizlerinki gibi 1.200 gr almış 4 cm uzamış.şimdi 55 cm. ve 5 kilo tatlı oğluşum beniiiiim.

GEZGİNGÜN sana da geçmiş olsun canım.Bebbişine geçmeden biraz atlatmışsın şükür.

canım hayırlı olsun ilk aşınız:nazar: bebişlerimizin kilo alışları normal öyleyse dimi hep aklıma takılıyordu çünkü yetiyormu acaba sütüm diye doktorumuz da yetmese ağlar ve kilo alımı çok iyi merak etme yeterli sütün dedi umarım uzun zaman emzirebiliriz bebeklerimizi. bir ara hep emmek istiyordu ozaman çok korkmuştum yetmiyormu diye sağıp baktığımda yeterliydi ama ne bileyim hep aklımda yine de düşünmek de iyi değil aslında beyne güzel sinyaller yollamak gerekli bu dönemde:16: hepimizin bol bol sütü olsun umarım kızlar:emir_bebek:
canım bebeğin çok güzel uzamış bu arada kocaman bir maşallah benden:nazar:

Açıkçası ben de bebeğimi annem dışında kimsenin kucağına vermedim kırkı çıkana dek, şimdi de kolay kolay vermiyorum, 2 aylık olduğu halde. K.validem ilk bir iki seferde mırın kırın edecek gibi oldu, eşime dedim, eğer annen bu çocuk yürümeye başlayana dek yanımızda kalacak ve evimin her işinde bana yardım edecekse vereyim kucaklarına, kucak arsızı olsun, yok iki gün sonra gideceklerse ve ben bu çocukla tek başıma ilgileneceksem ben nasıl istiyorsam öyle büyüyecek oğlum diye, ondan sonra sesleri çıkmadı. Gerçi zaten k.validemgil pek öyle karışan karıştıran tipler de değildir, haklarını yemeyim.
Geçenlerde de misafirliğe gittik, evin içi 20 kişi. Tabi çocuk kalabalık ve sıcaktan bunaldı, mızmızlandı. Hemen dediler yok ayağımzda sallayalım, battaniyede sallayalım, eşimin tüm sülalesi de orada, bana kalmadan eşim patladı, ne ayakta sallaması ya, sonra geceleri kim uyutacak bu çocuğu siz mi diye. Varsın 10 dakka ağlayıversin, birşey olmaz dedi. Cidden 10 dakka dolmadan üst tulumunu çıkarınca sakinleşip uyudu oğlum babasının kucağında.
Sen de önce eşini ikna et çocuk kucakta olmaz diye. Bunun mikrobu var, gribi var vs. Olmaz yani. Ben babasına bile işten gelince üzerini değiştirmeden vermiyorum çocuğu, adliye koridorlarında, arşiv odalarında ne pislikler sinmiştir kıyafetine diye.

Bir de erken doğum yapan annelere bir sorum olacak, bebeğin gelişim sürecinde doğduğu tarihi mi yoksa doğması gereken tarihi mi dikkate alıyoruz?

Back
X