• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün 2. ay aşılarımızı olduk. Oğlum 5250 gr, 57,5 cm olmuş. Yani günde ortalama 50 gr alıyor, reflüsüne rağmen.
Sabah da babasına kahkaha attı, ben göremedim ama sesini duydum :)

2. ay aşısı olmadan önce ateş düşürücü içirin diyolar.. ateşi çıkabilirmiş? siz böyle birşey yaptınızmı?

Bugün 2. ay aşılarımızı olduk. Oğlum 5250 gr, 57,5 cm olmuş. Yani günde ortalama 50 gr alıyor, reflüsüne rağmen.
Sabah da babasına kahkaha attı, ben göremedim ama sesini duydum :)[

maşallah canım oğluşuna.. ne kadar güzel ya biz daha 45 günlüğüz gülücük atmaya başladık ama kahkaha yok henüz..

kızlar aranızda kaka yapmada problemi olan varmı..?
biz hala sorun yaşıyoruz doktorumuz alışıyo diyor ama poposunun kenarında şişlik var normal desede doktor yinede korkuyorum..

Sabah da babasına kahkaha attı, ben göremedim ama sesini duydum :)

Tam 2 aylik oldunuz mu canimm.. Masalah ya cook tatli bunlar ... Bizde 53 gunliguz nerdeyse kahkaha atiyoruz... Dun gece emzirirken sipam acmis gozlerini bakiyor hadi ye diyorum durup durup guluyor.. alip icime koyasim geliyor... bu sabahta emzigini veriyorum, diliyle itiyor kizdim bende yine guluyo... bikacdefa tekrarlandi:)))

Arkadaslar... Bebek kulubu vardi acilmisti ama hic gitmemistim daha ben, duzene girip oyle gitmek istiyordum... Hamiolelik kursundaki arkadas bebegimin gelisimi icin ziyarete geldiginde masaj dersi almak istiyormusun dedi.. bende evet dedim ve bebegim 3 haftalik oldugundan beridir haftada bir geliyordu... Bebegim bayiliyor masaja... Dun yine geldi benle bebegimin iliskisine bayiliyor ve sen masaj yaparken cok rahatsin dedi, kursa nezaman baslayacagimi sordu bende bu hafta geliyorum dedim. Oda bu haftaki msji benim gostermemi istedi:))) Ve bugun 9.30 da gittik bebegim bisuru bebek gordu bugun normalde cook usludur ama birazcik agladi orda... Cumalarida emzirme kulubu var bu cumada oraya gidecem hem bana bahane oluyor disari cikmak icin hemde hamileyken tanistigim bayanlar var onlarla bebeklerini gormek guzel oluyor... :34:

Anne sütünün saklanması
-Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 oC arasında) saklayabilirsiniz.
-Buzlukta (-7 ile -2 oC arasında) 3 haftaya kadar saklanabilir.
-Derin dondurucuda (-18 oC’nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

Donmuş sütü eritme
-Buzdolabında yavaş olarak eritiniz (100 cc sütün erimesi birkaç saat sürebilir).
-Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.
-Donmuş sütü oda sıcaklığında bekleterek eritmeyin.

Sütün ısıtılması
-Soğuk süt, akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir.
-Sütü fazla ısıtmayın. Sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilir.
-Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması önerilmemektedir.

bu bilgiler doru mu kızlar herkes bu şekilde mi yapıyor?

pompa ve süt poşetlerinin klavuzlarında da yazanlar bunlar, ama derin dondurucuda 6 değil 3 ay yazıyor

kızlar aranızda kaka yapmada problemi olan varmı..?
biz hala sorun yaşıyoruz doktorumuz alışıyo diyor ama poposunun kenarında şişlik var normal desede doktor yinede korkuyorum..
Benim oğlum arada bir kabız oluyor, zeytinyağıyla poposunu ovuyorum.
Tam 2 aylik oldunuz mu canimm.. Masalah ya cook tatli bunlar ... Bizde 53 gunliguz nerdeyse kahkaha atiyoruz... Dun gece emzirirken sipam acmis gozlerini bakiyor hadi ye diyorum durup durup guluyor.. alip icime koyasim geliyor... bu sabahta emzigini veriyorum, diliyle itiyor kizdim bende yine guluyo... bikacdefa tekrarlandi:)))
Aslında cumartesi tam 2 aylık olacağız. Ama sağlık ocağında aşı günleri perşembeymiş.
Benim oğlum da nedense bana tam gülmüyor da babasını görünce sabah ve akşamları ona gülüyor :)

süt sağma makinası kullanan arkadaşlar kullandıkları markaların modellerinii ,fiyatlarını ve memnuyetlerini yazabilirler mi ?

bide almalımıyım nasıl karar vermeliyim öyle her daim bol bol sütüm yok bebeğim uzun uyursa çok oluyo ama diğer türlü anca yetiyor,almalımıyım sizce?

ben medela nın mini elektrikli pompasını aldım, 169 du fiyatı ve çok memnunum.
neden aldığıma gelince, 20 gün kadar bebeğimi emziremedim, çok zor alıyodu ve ağlıyodu. o yüzden sağarak verdim sütü. şimdi emziriyorum şükür. fakat yine işime yarıyor. 3 kere şişlik oldu göğsümde. sağarak rahatlattım. onun dışında hastaneye gittim ve başlka işlerim için bi kaç kere dışarı çıkmak zorunda kaldım. süt sağıp kayınvalideme bıraktım. uyanınca o içirdi. inş. çalışmaya başlayınca da emiyor olur da faydasını görürüm:))

süt sağma makinası kullanan arkadaşlar kullandıkları markaların modellerinii ,fiyatlarını ve memnuyetlerini yazabilirler mi ?

bide almalımıyım nasıl karar vermeliyim öyle her daim bol bol sütüm yok bebeğim uzun uyursa çok oluyo ama diğer türlü anca yetiyor,almalımıyım sizce?

philips avent aldık, başta kullanamadım ama ucundaki masaj filan yapan aparatı çıkarınca harika oldu. kullanımı çok pratik, istediğin hızda ve düzende çalıştırabiliyorsun. hastanedeki koca pompanın yaptığı şeyi yapıyor. çantalı seti 400 küsür galiba, biz set almadık, 260 lira normalde baya pazarlıkla ankara özelcan ulus mağazasından 200e aldık. geçen de unnado ya da limango da 220 ye vardı.

bana çok gerek oldu, aşırı yorulduğumda sağdım yattım kayınvalidemler verdi 2 saat fazla uyudum, hastaneye gitmem gerekti ben yokken mecburen mama verdiler onu da sevmemiş keşke o zaman sağıp koymaya fırsat olsaydı. başlarda bi de tıkanıklık yaşadım, çok şiştiğinden ememiyordu da o zaman da boşalttım.

eğer maddi açıdan çok gelmeyecekse tavsiye ederim, yoksa çok daha ucuza manuel pompalar var

bu arada ben çok hastayım kızlar ne olur dua edin bebeğime bulaşmasın, ben de bi an önce iyileşip kızıma bakayım. maskeyle emziriyorum, yüzümü görmüyor, konuşunca öksürmeye başlıyorum sesimi duymuyor. kokusunu da alamıyorum kızımın:( inşallah hiç birinizin başına gelmez

bu arada ben çok hastayım kızlar ne olur dua edin bebeğime bulaşmasın, ben de bi an önce iyileşip kızıma bakayım. maskeyle emziriyorum, yüzümü görmüyor, konuşunca öksürmeye başlıyorum sesimi duymuyor. kokusunu da alamıyorum kızımın:( inşallah hiç birinizin başına gelmez

cok uzuldum durumuna canim umarim bi an once iglesir yine bebegini koklarsin.... insan uykusundayken ozluyor, cook iyi anliyorum..

geçmiş olsun canım bende de hafif hafif boğaz yanması burun akıntısı başladı =( süt korur diyorlar ama inşallah bulaşmaz bebişe

kızlar yarın 1. ay aşımız var..yaptıranlar aşı nasıl yapılıyor iğneyle mi ağız yoluyla mı? acıyomu ağlıyomu bebek? birde sonrasında herhangi bişi oluyomu?
bebeğime hiç kıyamıyorum miniciğim ama sağlığı içinde gerekli napalım:(

bizde bugün 2. ay aşımızı olduk 3 tane iğne yaptı hemşire ablası kızıma şükür ağlamadı ama sürekli takipteyiz ateş olursa fitil verin dediler umarım bişey olmaz bizde sabah 8e kadar uyumadık gece gündüz karıştı yavrumu ama ağlamamız olmuyo oyun istiyo sürekli kıpır kıpır yatakta tek bırakıp gidemiyorum düşer diye çok hareketli bol bol gülücükler agular 2 aylık olunca daha bi sesler çıkarmaya başladı arada bağırıyo oda al beni gezdir diye omzuma yaslanıp bakmayı çok seviyo kafa sürekli havada dik tutuyo arada çarpıyo bıcır bıcır artık lakinn şimdi uyuyo geceye enerji topluyo bende sabaha 5e kadar enerjik durumdayım ama sonra hadi kızım diyorum Allahtan yarın anneannesi geliyo bol bol kucak kuşu olur artık bide herkez kucağına alıştırma diyo ama alışsın sanki kaç ay duracak ben çok seviyorum sarılıp bakınmasını gece sık sıkta emziriyorum gögüslerimin boşaldığını gece hissediyorum gündüzde emiyo ama o kadar değil

Kızlar erkek anneleri bebeğiniz her altını açışta işiyormu üzerinize?Fışkırtmıyorsa erken sünnet diolar..Bizimki önceden yapıodu ama epeydir yapmıo endişelenmelimiyim acaba?

Back
X