• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

aynen canım söylemekle olmuyormuş,artistlik yapıyordum sallmicam,kucağa alıştırmicam falan hepsi yalan oldu..5 dakika huzurlu uyuması için her şeyi yaparım ama nafile..kendi uykusuzluğum aklıma bile gelmiyor mesela abartı değil son 3 gündür toplasan 4-5 saat anca uyumuşumdur..yine de halimize şükür.Rabbim mübarek günün yüzü suyu hürmetine dermansız dert vermesin..
aynen canım allahım dermansız dert vermesin evet hepimiz için çok zor belki ama en azından geçicek biliyoruz sadece biraz zamana ihtiyacımız var.. her gören bebeğin uyuduğu zaman sende uyu çok yorgun görünüyorsun diyor ama uyuyamıyorum ki doğru düzgün ne gece ne gündüz bebeğim huzursuz çünkü gece uykuları bile huzursuz hep sancılarla bölünüyor allahtan eşim eve geldiğinde dinlendiriyor beni ama bu seferde erkenden yatmak zorunda kalıyorum enerjim tükenmesin bebeğime yardımcı olayım diye 8 dedinmi yatıyorum bazen 9 oluyor umarım düzene gireriz biran önce:emir_bebek:

ayyy CNMM YAAA BAK BU SIKINTI İŞTE SENİ ÜZMEYEYİM AMA EŞİNİN AİLESİ O ZAMAN BEBİŞİ KULLANIYORLAR VE KULLANACAKLARR DA.HAYIRLISI İNŞALLAH OLMAZ AMA!

AMA EŞİNE NET OLARAK ŞUNU SÖYLE 6 AY SONRA İSTERSEN BANA SAYGISIZLIK YAPMADAN TARIŞ BAĞIR ÇAĞIR AMA 6 AY SUS LÜTFEN BEBEĞİMİZİN GÜNAHINA GİRME SÜT BİR GİDERSE GELMEZ BEN ÖLÜYORUM SÜT İÇİNN. AMA GERÇEKTEN SÜT İÇİN TEHDİT ET KESİNLİKLE PROF KONUŞTUM SÜT İŞİ HORMON CNM PROLAKTİN VE 1 HORMON DAHA VAR GERİLDİNMİ DEĞERİ DÜŞTÜMÜ İSTEDĞİNİ YEEE OLMUYOOO KISMET İŞİ FELAN DEĞİL CNMM ONA GÖRE SUSSUUUUN MÜMKÜNSEEE.VAR OLAN ŞEY VARKEN KIYMET BİLİNMES SÜTÜN KAÇARSA VURSUN KAFASINI TAŞA SÜT GELİRMİ NERDEEE GELMEZZ ONDAN SONRA AYAKLARINI ÖPSE NE FAYDAAA

Cook haklisin canim oyle bise olursa inan affetmem onlari.... Bakalim yapabilirsem kadinla cok yuzyuzel gelmemeye calisacagim...

canım mümkün olduğunca, gerekmedikçe fitil kullanmamaya çalış.. kakanın kıvamı da normalse endişe etmemen gerekiyor.. 7güne kadar yapmaması normal diyor bazı doktorlar.. sonra birikmiş bir şekilde içini boşaltıyor zaten..
benim oğlum hergün yapardı kakasını sonra 1 gün arayla yapmaya başladı, bazen 2-3 gün arayla yapıyor keyfi de yerinde çok şükür..
beslendikten sonra gazını çıkarınca dene bakalım.. hani küçük çocukları tuvalette enneleri bacaklarından tutar ya.. biz kakamızı o şekilde yapıyoruz çoğunlukla.. yatarak en son nezaman yaptığını hatırlamıyorum bile.. karnına baskı geliyor biraz o zaman hem gaz çıkartıyor alttan hem kakasını yapıyor.. bizde yarıyor yani..

bizde 2haftadır falan çok zorlanıyoruz doktorumuz 3 güne kadar normal dedi ama rahat değil öyle bir ıkınıyor ki içim acıyo çok şükür ağlama huyumuz yok oda olsa neyapardım kimbilir..

kızlar benim minik kuşum 1 haftadır geceleri ayaktaydı sabah uyuyodu dün gece 1 de yattı saat başı ben uyandırıp emzirip emzirdim hala uyuyo zorla kaldırıyorum biraz oynuyo emzirince tekrar uyudu uyusa dert uyumasa dert dün 2. ay aşılarımız vurulmuştu ağır geldi sanırım:14:

kızlar bebişlerinize kaç numara bez kullanıyorsunuz? biz 3 paket 1 numara kullandık küçük gelmeye başlamıştı şimdi 2numaraya devam ediyoruz:12:

kızlar benim minik kuşum 1 haftadır geceleri ayaktaydı sabah uyuyodu dün gece 1 de yattı saat başı ben uyandırıp emzirip emzirdim hala uyuyo zorla kaldırıyorum biraz oynuyo emzirince tekrar uyudu uyusa dert uyumasa dert dün 2. ay aşılarımız vurulmuştu ağır geldi sanırım:14:

Evet, aşı bize de ağır geldi. Uyurken ağlar mı bir bebek yaaa :( Uyurken dudaklarını büzüp iç çekiyor :(
Hemşire aradı bugün, bacaklarında şiş ya da ağrı olabilir diye, sanırım bacakları ve kolu ağrıyor paşamın :(

ah canım aynen ben de uyumuyo uyumuyor deyip duruyorum sonra biraz fazla uyuduğu zaman da acaba bişey mi var diyorum.. eğer bir kaç gündr fazla uyumadıysa yorgun düşmüş olabilir canım onların acısını çıkarıyordur ya da dediğin gibi aşılar mı ağır geldi acaba 2.ay aşını vurulan arkadaşlar bilgi verirler şimdi onlarda nasıl etki yapmış

Evet, aşı bize de ağır geldi. Uyurken ağlar mı bir bebek yaaa :( Uyurken dudaklarını büzüp iç çekiyor :(
Hemşire aradı bugün, bacaklarında şiş ya da ağrı olabilir diye, sanırım bacakları ve kolu ağrıyor paşamın :(

canım biz de 1.ay aşımızı vurulduk uykusunda hep inledi oğlum ve çok ağladı hep uyandı diye gittim yanına ama uyuyordu dudaklarını büzmüş ağlıyordu bebeğim uykusunda ben rüyasında hemşire ablası yine iğne vuruyor galiba diyordum ama acaba bizedemi ağır geldi aşı gerçi 1.ay aşısı etkilemiyormuş fazla ama bizimki doğumdan beri çok iğne vuruldu etkilendi belki kuzum

Kızlar bilmiyorum tesadüf mü ama paylaşayım dedim. Sek'in hazır kutuda salepinden almış eşim. Isıtıp içtik birer bardak, baktım kutunun üzerinde soğuk da içilir diyor, tadına baktım, acayip hoşuma gitti, o akşam bir kutuyu kaşıklaya kaşıklaya yedim, ertesi gün de. İki gündür sütümde bir artış var, gece göğsümün acısıyla uyandım da sağdım hatta. Bilmiyorum ilgisi var mı ama size de söyleyim dedim.

nasılsın cnm?
doktorun halidun beymi?

merhaba canım konuşamadık ne zamandır benden bir gün sonra olmuş sanırım doğumun mutlaka görmüş olmalıyım seni çünkü bütün doğum yapanları gördüm bilseydim ziyaretine gelirdim:) doğum özelde olduğu için ilk halidun bey geldi kontrole arkadaşlarımın hiçbiri memnun değildi ama ilk kontrolleri o yaptığı için onunla devam ettik ve inan çok ama çok pişmanım sarılık oldu oğlum 5 gün hastanede yattık meğer fototerapi sınırını aşmış sarılık düzeyimiz kan değişimi gerekliymiş şansımıza düştü ama çok büyük bir risk atlattık dr da sonradan hata yaptım kusura bakmayı dedi ama affedlir bişey değil normal sarılık değilmiş çünkü oğlumla benim aramda kan uyuşmazlığı varmış ölümden döndü oğlum şimdi devlette mehmet sarp dinçtürke devam ediyoruz ve çok memnunum bütün tahlillerimizi yaptı dr sarılık neden kaynaklanıyor diye her ihtimali düşündü ona göre bir tedavi belirledi özelde ise bişey yapılmadı ne yapıcaz bilmiyorum dedi dr bir doktor bunu dermi. sarılık çok yüksek olduğu için beyinde hasar bırakma ihtimali çok yüksekmiş onun için test yapılması gerekiyormuş onu bile yapmamış sarp bey yaptı 5 dakikalık bi test ama ömrümden ömür gitti....
biliyorum çook uzun yazdım ama içim çok yandı benim az daha çok basit gördüğümüz sarılıktan oğlumu kaybediyorduk bir ihmal yüzünden ben bir daha asla güvenemem o doktora canım

Kızlar bilmiyorum tesadüf mü ama paylaşayım dedim. Sek'in hazır kutuda salepinden almış eşim. Isıtıp içtik birer bardak, baktım kutunun üzerinde soğuk da içilir diyor, tadına baktım, acayip hoşuma gitti, o akşam bir kutuyu kaşıklaya kaşıklaya yedim, ertesi gün de. İki gündür sütümde bir artış var, gece göğsümün acısıyla uyandım da sağdım hatta. Bilmiyorum ilgisi var mı ama size de söyleyim dedim.

doktorum programında izlemiştim salep ve boza sütü artırırmış ayrıca emziren anneler için çok da faydalımış bozayı hiç sevmem ama salepe bayılırm ımmmm:56::1:

canım nasıl anlıyorum seni ahh benim yaramaz da çıkarıyor gazını hem alttan hem üstten:) eşimle uçuyoruz sevinçten bir gaz sesine bu kadar sevineceğimizi hiç düşünmemiştim:)) ama yok yok yine ağlıyor yine ağlıyor anlamıyorum derdini ozaman çok çaresiz hissediyorum kendimi acısını geçirremiyorsun yardımcı olamıyorsun bebeğine diyorum:(( gece de zor geçti gazını çıkardı kakasını yaptı yine devam ağlamaya sarılıyorum masaj yapıyorum yok ne denediysem olmadı sonra sarıldım oğluma geçecek oğlum diye başladım bende ağlamaya eşim zor sakinleştirdi:(( sanırım sinirlerim boşaldı nasıl olacak böyle bilmiyorum o kıvrandıkça ben mahvoluyorum
bizde emzikle pış pışla idare ediyoruz sancısı olunca ağlarken atyo susunca tekrar emzik,bide ev ne kadar sıcak olursa olsun ayaklarını sıcak tutmaya çalışıyorum

canım teşekkür ederim Rabbim hepimizin yavrusunu sakınsın..

iğneyle bacağından yaptılar aşıyı oğluma...doktor 10 sn boyunca nefes almadan ağlayacak dedi iğneyi vurmadan..aynen öyle oldu nefes almadan ağladı oğlum..sonrasında ne yaptıysam sakinleştiremedim ağlamaktan helak oldu..

bazen altını açınca yapıyor ama öyle fışkırtarak değil,doktor sünnet için bişi dememişti kontrol etmişti pipisini kafam karıştı şimdi

maşallahh bebişine,kalça ultrasonunda inşallah sorun çıkmaz,ultrasondan sonra bize doktor kemikler henüz oturmamış o nedenle iki bez üstüste bağlayacaksın demişti..
pazartesiye verdiler canım randevuyu,inşallah bir an evvel kurulursunuz tatlım çift bezden:54:
Yok canim nerdeee... Hic lohusalik falan yasatmadi... Benden normal davranmami istiyor sukur bende nazli bi indan degilim...
Aslinda esimle pek tartismamiz olmaz.. Gayet iyiyizdir ama bebegim dogdugundan beridir ailesi yuzunden problem yasiyorum
Bebegi kucaklatmiyormusum onlar gelince yukari cikarip sakliyormusum

bizde şimdi tartıştık çok canımı sıktı yaaaa:27:

aynen canım allahım dermansız dert vermesin evet hepimiz için çok zor belki ama en azından geçicek biliyoruz sadece biraz zamana ihtiyacımız var.. her gören bebeğin uyuduğu zaman sende uyu çok yorgun görünüyorsun diyor ama uyuyamıyorum ki doğru düzgün ne gece ne gündüz bebeğim huzursuz çünkü gece uykuları bile huzursuz hep sancılarla bölünüyor allahtan eşim eve geldiğinde dinlendiriyor beni ama bu seferde erkenden yatmak zorunda kalıyorum enerjim tükenmesin bebeğime yardımcı olayım diye 8 dedinmi yatıyorum bazen 9 oluyor umarım düzene gireriz biran önce:emir_bebek:
uzun uyucağını anladığım an eşime yada kayınvalideme bırakıp yatıyorum bende ama onlarda kucakçı yapcaklar diye korkuyorum:9:

merhaba canım konuşamadık ne zamandır benden bir gün sonra olmuş sanırım doğumun mutlaka görmüş olmalıyım seni çünkü bütün doğum yapanları gördüm bilseydim ziyaretine gelirdim:) doğum özelde olduğu için ilk halidun bey geldi kontrole arkadaşlarımın hiçbiri memnun değildi ama ilk kontrolleri o yaptığı için onunla devam ettik ve inan çok ama çok pişmanım sarılık oldu oğlum 5 gün hastanede yattık meğer fototerapi sınırını aşmış sarılık düzeyimiz kan değişimi gerekliymiş şansımıza düştü ama çok büyük bir risk atlattık dr da sonradan hata yaptım kusura bakmayı dedi ama affedlir bişey değil normal sarılık değilmiş çünkü oğlumla benim aramda kan uyuşmazlığı varmış ölümden döndü oğlum şimdi devlette mehmet sarp dinçtürke devam ediyoruz ve çok memnunum bütün tahlillerimizi yaptı dr sarılık neden kaynaklanıyor diye her ihtimali düşündü ona göre bir tedavi belirledi özelde ise bişey yapılmadı ne yapıcaz bilmiyorum dedi dr bir doktor bunu dermi. sarılık çok yüksek olduğu için beyinde hasar bırakma ihtimali çok yüksekmiş onun için test yapılması gerekiyormuş onu bile yapmamış sarp bey yaptı 5 dakikalık bi test ama ömrümden ömür gitti....
biliyorum çook uzun yazdım ama içim çok yandı benim az daha çok basit gördüğümüz sarılıktan oğlumu kaybediyorduk bir ihmal yüzünden ben bir daha asla güvenemem o doktora canım

Çok geçmiş olsun, aynısı bizim de başımıza geldi. Güven Hastanesi'nde fototerapiye yatırmak istediler oğlumu. Meğer bizim sarılığımız uzamış sarılıkmış ve fototerapi iyileştirmek yerine hastalığı uzatırmış bu durumda. Ama doktorun umrunda olmadı. Şükür ki Zekai Tahir Burak'taki doktor bütün ihtimalleri değerlendirdi de idrar yolları enfeksiyonu olduğunu farkettik, böbreğe ilerlemeden. Bir de özelde daha iyi bakarlar diye gitmiştim saf saf.
Sizin sarılığınız en yüksek kaç olmuştu?

kızlar bebişlerinize kaç numara bez kullanıyorsunuz? biz 3 paket 1 numara kullandık küçük gelmeye başlamıştı şimdi 2numaraya devam ediyoruz:12:

prima dan 4 paket kullandık galiba 1 numara, şimdi 2 kullanıyoruz emin değilim ama galiba 2. paketteyiz. biz kayınvalidemlerde kalıyoruz bazen, bi paket de onlarda oluyor hep o yüzden tam sayamıyorum

salep iyi gelir derler belki de doğrudur. maalesef benim laktoz intoleransım var bebeğe de feci gaz olur o yüzden:( salep tozu aldırıp laktozsuz sütle hazırlarım belki

ayy cnm yaa.. çok üzüldüm benimk, sarılık olmadı nasıl anlamaz anlamıyorum yaa..
sende sezeryan olmuşsun.. benimde öyle oldu çok ağladım seni neden sezeryana aldı cnm gürsel??

Çok geçmiş olsun, aynısı bizim de başımıza geldi. Güven Hastanesi'nde fototerapiye yatırmak istediler oğlumu. Meğer bizim sarılığımız uzamış sarılıkmış ve fototerapi iyileştirmek yerine hastalığı uzatırmış bu durumda. Ama doktorun umrunda olmadı. Şükür ki Zekai Tahir Burak'taki doktor bütün ihtimalleri değerlendirdi de idrar yolları enfeksiyonu olduğunu farkettik, böbreğe ilerlemeden. Bir de özelde daha iyi bakarlar diye gitmiştim saf saf.
Sizin sarılığınız en yüksek kaç olmuştu?

evet ben de aynı şeyi düşündüm okadar korktum ki aşırı yüksek dedi dr ve özelde iyi bakılır dedim düşünmeden yatırdık. ama doktora ne zaman bir soru sorsam cevabı bilemiyorum oldu en sonunda da bu sarılk düşmüyor neden düşmüyor bilmiyorum en iyisi siz çıkın artık dedi o an aklıma gelenleri yaşadığım korkuları anlatamam. hala da çok ama çok korkuyorum çünkü hala düşmedi sarılığımız 4 aydan önce geçmez rahat ol ama bişe olmayacak güçlü bi bebeğin var dedi yeni doktorumuz ama içim hiiiççç rahat değil. bizim 3.gün 21di canım benim vücudum bebeği yabancı bir madde olarak algılıyormuş ve kan bebeğin hücrelerini parçalıyormuş bu da sarılığa neden oluyormuş sarılık birden artıyormuş ve çok tehlikeli oluyormuş doktor bunu farkedemedi başka bir doktor iyice tahlil yapıp teşhisi koyduğu zaman sinirimden tekrar gittim ve dediği şey kusura bakmayın gzden kaçırmışız:20: doktorumun dediğine göre eğer ki ışınla düşmeseymiş ve farkedilmeseymiş 1 hafta içinde kaybediliyormuş bebek allahım korudu:nazar: şükür beyinde de hasar kalmamış ama çok korktuk

Back
X