• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar erkek anneleri bebeğiniz her altını açışta işiyormu üzerinize?Fışkırtmıyorsa erken sünnet diolar..Bizimki önceden yapıodu ama epeydir yapmıo endişelenmelimiyim acaba?

benimkide önceden işiyordu aaçtıgımda hep şimdi yapmıyyo bi nedeni olabilir mi ki:( birde senin bebişin pipisi sıyrılıyo mu benimki sıyrılmıyo ucu kapalı eti sıyrılılması lazım mış

süt sağma makinası kullanan arkadaşlar kullandıkları markaların modellerinii ,fiyatlarını ve memnuyetlerini yazabilirler mi ?

bide almalımıyım nasıl karar vermeliyim öyle her daim bol bol sütüm yok bebeğim uzun uyursa çok oluyo ama diğer türlü anca yetiyor,almalımıyım sizce?

canım sag çünkü damarları boşaltınca daha çok doluyo.damarlar boşalınca beyne sinyal gidiyormuş süt bitti süt yap diye:)) benim ilk günlerde gögsüm şişti kızardı eşimi yolladık al gel diye chicco almış150tl ye bi işe yaramadı sagamadım onla.acil oldugu için git hemen marketten o elle sagılan küçük pompadan al hemen dedim aldı geldi ve 1 aydır onunla sagıyorum çok ucuz ama işimi görüyor.

bizde bugün 2. ay aşımızı olduk 3 tane iğne yaptı hemşire ablası kızıma şükür ağlamadı ama sürekli takipteyiz ateş olursa fitil verin dediler umarım bişey olmaz bizde sabah 8e kadar uyumadık gece gündüz karıştı yavrumu ama ağlamamız olmuyo oyun istiyo sürekli kıpır kıpır yatakta tek bırakıp gidemiyorum düşer diye çok hareketli bol bol gülücükler agular 2 aylık olunca daha bi sesler çıkarmaya başladı arada bağırıyo oda al beni gezdir diye omzuma yaslanıp bakmayı çok seviyo kafa sürekli havada dik tutuyo arada çarpıyo bıcır bıcır artık lakinn şimdi uyuyo geceye enerji topluyo bende sabaha 5e kadar enerjik durumdayım ama sonra hadi kızım diyorum Allahtan yarın anneannesi geliyo bol bol kucak kuşu olur artık bide herkez kucağına alıştırma diyo ama alışsın sanki kaç ay duracak ben çok seviyorum sarılıp bakınmasını gece sık sıkta emziriyorum gögüslerimin boşaldığını gece hissediyorum gündüzde emiyo ama o kadar değil

aynen benim prensesde çok hareketli hep kucak istiyo o agularda yeni başladı tatlı tatlı bağırıyoruz bizimde haftaya 2. ay aşımız var ilk aşısında çok ağlamıştı bakalım benim kızım ne yapacak tek sıkıntımız uyku gece kuşu oldu ya sabaha doğru uyuyo gaz sancısı yüzündende hep ağlıyo bebeğim...hergün yeni bi tepki vermesi çok güzel bişey. anneleri yesin bebişlerini

kızlar yarın 1. ay aşımız var..yaptıranlar aşı nasıl yapılıyor iğneyle mi ağız yoluyla mı? acıyomu ağlıyomu bebek? birde sonrasında herhangi bişi oluyomu?
bebeğime hiç kıyamıyorum miniciğim ama sağlığı içinde gerekli napalım:(

benim bebeğim bayağı bi ağlamıştı neye uğradığını şaşırdı sonrada uğunmuştu çok korkmuştum...1. ay aşısında ateş olmuyo...

merhaba güzel anneler nasılsınız? birazcık muhabbete katılayım dedim ama oğlum yatağında kıpırdanmaya başladı tam vaktini kolluyormuş annesini paylaşamıyor galiba:1::1: artık küçük beyin müsade ettiği sürece dururum.. umarım herkes iyidir..

bu arada bugün 1.ay aşımızı vurulduk şükür 1 aylık olduk ne çabuk geçiyor zaman:1: kuzum 1200gr almış 1 ayda iyi dedi ebemiz:nazar: şimdilik yolunda herşey:nazar:

aynen benim prensesde çok hareketli hep kucak istiyo o agularda yeni başladı tatlı tatlı bağırıyoruz bizimde haftaya 2. ay aşımız var ilk aşısında çok ağlamıştı bakalım benim kızım ne yapacak tek sıkıntımız uyku gece kuşu oldu ya sabaha doğru uyuyo gaz sancısı yüzündende hep ağlıyo bebeğim...hergün yeni bi tepki vermesi çok güzel bişey. anneleri yesin bebişlerini

ilk aşıyı hemşire koldan vurdu ben bakamadım eşim tuttu kolunu ağlamadı ağlamadı bitti dedik hemşire yook daha iki iğne daha var dedi bi sağ bi sol bacaktan daha vuruldu vurulmadan ağladı biraz oda diger hemşireler bacaklarına yapıştı kıpırdıyo diye korktu yavrum sonra sustu ama bizde akşam 11e kadar istemsemde uyuyo sonra sabah 6 7 8 gibi uyuyo ama gece süper neşeli napalım onlarla uyucaz bizde

ilk aşıyı hemşire koldan vurdu ben bakamadım eşim tuttu kolunu ağlamadı ağlamadı bitti dedik hemşire yook daha iki iğne daha var dedi bi sağ bi sol bacaktan daha vuruldu vurulmadan ağladı biraz oda diger hemşireler bacaklarına yapıştı kıpırdıyo diye korktu yavrum sonra sustu ama bizde akşam 11e kadar istemsemde uyuyo sonra sabah 6 7 8 gibi uyuyo ama gece süper neşeli napalım onlarla uyucaz bizde

merhaba canım tam anlayamadım ben ilk aşınızı 3 yerdenmi vurdular? bebişlerimiz sayesinde hepimiz uykusuz kalıyoruz galiba bizde de gaz sorunu var kıvrana kıvrana sabahı ediyoruz çok üzülüyorum 3aylık olduğu zaman azalır diyorlar umarım doğrudur

kızlar gaz sancısından bizde cok cektik en son metsil kullanmaya basladık ayrıca acı elma yagı diye bişey var aktarlarda satılıyo onunla karnına ve ayak altına masaj yapıyorum ısıtıcı özelliği var baya rahatlattı deneyin bi isterseniz

kızlar gaz sancısından bizde cok cektik en son metsil kullanmaya basladık ayrıca acı elma yagı diye bişey var aktarlarda satılıyo onunla karnına ve ayak altına masaj yapıyorum ısıtıcı özelliği var baya rahatlattı deneyin bi isterseniz

merhaba canım biz de ilaç olarak sab simplex kullanıyoruz inan iyi geldi mi bilmiyorum çok acı çekiyor çünkü hala:( acı elma yağını ben de aldım 2gündür kullanıyoruz henz bir fark yok hemen etki ettimi sizde ve ne kadar sürüyorsun canım

merhaba canım biz de ilaç olarak sab simplex kullanıyoruz inan iyi geldi mi bilmiyorum çok acı çekiyor çünkü hala:( acı elma yağını ben de aldım 2gündür kullanıyoruz henz bir fark yok hemen etki ettimi sizde ve ne kadar sürüyorsun canım

acı elma yağını ben herzaman kullanmıyorum günde tek sefer ikişer damla falan sürüyorum. internette fazlası iyiolmaz diye okuyunca tedirgin olmuştum annem karnına ve ayaklarına zeytinyağı sürüyor, ayaklarını sıcak tutmaya gayret ediyorum herzaman üç ayaklı pantolon birde çorap giydiriyordum birini çıkarınca ayakları soğuk gibi geldi tekrar giydirdim. ya da iki ayaklı pantolon iki çorap giydiriyorum. bazen ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyorum. arasıra süt içiyordum artık içmiyorum rezene papatya still ta ve bazende kimyon içiyorum. metisili mümkün olduğunca düzenli kullanmaya çalışıyorum 6 saatte 8 damla, bazen gece yarısı olmadan eğer ağlamamız yoğunsa zinco veriyorum ya da rezene çayı, deilse vermiyorum, öğleden sonralarıda yarım çaykaşığından daha az hakiki zeytinyağı içiriyorum. bu verdiklerim arasında en az 3-4 saat oluyor. mümkün olduğunca 2 saatten önce emzirmemeye çalışıyorum tabi çok aranıyor ağlıyorsa bekletmiyorum kıyamıyorum, emzirme sonrası ağzından gazımızı çıkarmaya çalışıyorum ama bizimki çok geç oluyor açıkçası özellikle geceleri o kadar bekleyemiyorum. zaten bazen tüm uğraşlarıma ramen çıkarmıyor. bütün bunlar sanki öncesine göre azalttı. birde yıkanma saatini gece olan kolik saatimizde yaptım bikaçkez onunda faydası oldu sanırım.
hala ağlıyoruz gazımızı yaparken ama öncesine göre şiddeti daha az ve süreside kısaldı sanki.
bakalım bu gece nasıl olacak :)

Son düzenleme:
iyi akşamlar arkadaşlar.bebeğim 46 günlük fakat kaka sorunumuz var.4 gündür yapmıyor hep fitille uyararak yaptırıyoruz kendiliğinden yapmıyor.böyle olan var mı normal mi bu?ne yapmalıyım???bu arada kakasını yapınca katı değil yine olması gerektiği gibi cıvık yapıyor.doktora söyledim dr fitil verdi bunu kullanın bi sakıncası yok dedi ama benim içim rahat değil.fitili sokmuyoruz içine tamamen ama yine de kendiliğinden yapması gerekmez mi?

ben sütü benmari usulü ısıtıyorum..saklama koşullarıda doğru ,oda ısısında da 6 saat duruyormuş..

ilk başlarda ihtiyaç olmaz diye düşünüp almaktan vazgeçmiştim ama iyi ki almışım..bazen öyle doluyor ki göğüslerim oğluş hepsini içemiyor o nedenle ağrı yapıyor..ben de o sütü sağıp atıyorum dolaba..zaten dolan göğüs boşaltılmazsa mastit olur..makinaya gelince lansinohun elektriklisini kullanıyorum..aynı anda iki göğsüde sağabiliyosun,emiş gücünü ve hızını kendin belirliyosun..aynı zamanda pillede çalışıyor..ben memnunum...e-bebekten kampanyalı aldık ama tam hatırlamıyorum fiyatını..

Slm cnm,
Dun yazmistim..ozellikle sutunun az oldugunu dusunenler icin sut pompasi sart..
Cunku sutun artmasi icin kanallarin acilmasi gerek..beyin,ne kadar sagilir yada ne kadar cok sut emilirse o kadar fazla uretirmis..
Ben medela kullaniyorum..herkesin tavsiyesi uzerine ondan aldim..cokta memnunum.

ben medela nın mini elektrikli pompasını aldım, 169 du fiyatı ve çok memnunum.
neden aldığıma gelince, 20 gün kadar bebeğimi emziremedim, çok zor alıyodu ve ağlıyodu. o yüzden sağarak verdim sütü. şimdi emziriyorum şükür. fakat yine işime yarıyor. 3 kere şişlik oldu göğsümde. sağarak rahatlattım. onun dışında hastaneye gittim ve başlka işlerim için bi kaç kere dışarı çıkmak zorunda kaldım. süt sağıp kayınvalideme bıraktım. uyanınca o içirdi. inş. çalışmaya başlayınca da emiyor olur da faydasını görürüm:))

philips avent aldık, başta kullanamadım ama ucundaki masaj filan yapan aparatı çıkarınca harika oldu. kullanımı çok pratik, istediğin hızda ve düzende çalıştırabiliyorsun. hastanedeki koca pompanın yaptığı şeyi yapıyor. çantalı seti 400 küsür galiba, biz set almadık, 260 lira normalde baya pazarlıkla ankara özelcan ulus mağazasından 200e aldık. geçen de unnado ya da limango da 220 ye vardı.

bana çok gerek oldu, aşırı yorulduğumda sağdım yattım kayınvalidemler verdi 2 saat fazla uyudum, hastaneye gitmem gerekti ben yokken mecburen mama verdiler onu da sevmemiş keşke o zaman sağıp koymaya fırsat olsaydı. başlarda bi de tıkanıklık yaşadım, çok şiştiğinden ememiyordu da o zaman da boşalttım.

eğer maddi açıdan çok gelmeyecekse tavsiye ederim, yoksa çok daha ucuza manuel pompalar var

canım sag çünkü damarları boşaltınca daha çok doluyo.damarlar boşalınca beyne sinyal gidiyormuş süt bitti süt yap diye:)) benim ilk günlerde gögsüm şişti kızardı eşimi yolladık al gel diye chicco almış150tl ye bi işe yaramadı sagamadım onla.acil oldugu için git hemen marketten o elle sagılan küçük pompadan al hemen dedim aldı geldi ve 1 aydır onunla sagıyorum çok ucuz ama işimi görüyor.

biraz önce medela nın mini elektrikli süt sağma makinasını sipariş verdim umarım memnun kalırım herkese çok teşekküürler

bugün 1.ay aşımızı olduk 1100 gr almışız 3 cm uzamışız her şey normal şükür yarında dr kontrolu ve kalça çıkıklığı kontrolumüz var inşallah ondada bi sıkıntı olmaz :21:

Ankara bilgi hastanesine bebeğini götüren hangi arkadaştı??Biz bugün bengü hanıma gittik işitme testimiz olcaktı ama ne geçtik ne kaldık.Kulağında pislik olabilir dedi.Anlamadım tedirgin oldum.Bebeğim seslere tepki veriyor biliyorum ama neden böle oldu acaba?Aletdemi bir sorun vardıki?

Kızlar erkek anneleri bebeğiniz her altını açışta işiyormu üzerinize?Fışkırtmıyorsa erken sünnet diolar..Bizimki önceden yapıodu ama epeydir yapmıo endişelenmelimiyim acaba?

her açışta işemiyor, hatta son zamanlarda elimize işetmeden kapatabildik bezi başarılıyız, iki defa fışkırarak işedi birinde kanepede değiştiriyordum allahtan çarşaf sermişim bacaklarını kaldırdım popoyu siliyordum hemde pişik varmı bakıyordum fırsatı kaçırmamış , diğerinde mutfaktaydım annemin kahkahasına geldim ki bacaklarını kaldırınca boynuna işemiş , sabah 6 idi, gözümüzü zor açıyorduk kalktık banyo yaptırdık. daha kaçtane alt açma bezi değiştirdiğiimizi saymadım hatta bazılarına kakamızı yaptık maceralı oluyor yüzümüze anlamlı anlamlı bakıyor :1:

bu arada ben çok hastayım kızlar ne olur dua edin bebeğime bulaşmasın, ben de bi an önce iyileşip kızıma bakayım. maskeyle emziriyorum, yüzümü görmüyor, konuşunca öksürmeye başlıyorum sesimi duymuyor. kokusunu da alamıyorum kızımın:( inşallah hiç birinizin başına gelmez

çok geçmiş olsun , nasıl oldun , inşallah daha iyisindir, çabucak iyileşirsin. süt korur bulaşmaz derler ama sen ilaç falan kullanamazsın sanırım ,

merhaba yeni anneler ben öyle gezerken takıldım size. geçen temmuz doğum yaptım 8. ayımızdayız. şu sivilcelerle ilgili bilgi vereyim. benim oğlumda da vardı çok üzülüyordum ben alerji hastalık sanıyordum. hiç alakası yok kızlar hiç takmayın kafaya hiçbir şey de kullanmayın. sütünüzün yağ oranı fazla ise olan bişeymiş hatta bizim köyde bir tanıdık gördü et bitiren denir buna geçer kendi kendine dedi. hakkaten hiçbir şey kalmadı pamuk gibiyiz şimdi.

sağol canım ben o kadar takmıyorumda evdekiler şundanmı oldu bundan mı oldu , birde gelenler hastalıklıymışız gibi davranınca insan merak ediyor aslında bu kadar yoktu gerçi ama doktorumuz normal geçer demişti..

biz de gece lambası kullanıyoruz gece yüzünü falan görmek lazım kusar musar Allah korusun...

geçmiş olsun tatlım Allah bir daha yaşatmasın...benim oğluşun da yüzünde minik sivilceler var kendi kendilerine çıkıp kayboluyolar,hiç ellemiyorum...yüzünün derisi de pul pul oldu =((

benim kulakları pul puldu nemli pamukla sildim birkaç defa hafifledi.

merhaba kızlar benim kızım bugün 18 günlük oldu ocakta beklerken 4 şubatta doğumumuz oldu
doğum hikayemi yazmak istemiyorum ççünkü baya bi zor oldu ama çok şükür ikimizde sağlıklıyız
adını ece nas koyduk sezeryanla dünyaya geldi 3700gr

çok geçmiş olsun, bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Canım bir haftalıkken bizde de vardı.Şimdi gitti hepsi burnunda kaldı azcık.Hergün yüzünü ılık bezle sildim.Sen de öyle yap o iyi geliyormuş hakikaten geçti.

:

sağol canım denedim faydası oldu sanırım azaldı ,sivilcelerin üzerinde sarımsı kuruntular oluyordu , deride pul puldu onlar geçti, sivilcelerimizde öncesine göre baya azaldı.

cnm bana dr önerdi nurse harveys i kuzuma kullanıyorumm büyük gazı yapar gibi ses çıkarıyorum rahatlıyo bebişimmm. dene istersin sonuçta dr verdi bitkisel bir ilaç olması beni rahatlatıyo kullanırken

duymuştum onu ama ilk haftalar önerilmiyo diye almamıştım, nekadarlıktan itibaren kullanılıyor ki. aslında gazımızı çıkarıyoruz ama çıkardıktan sonra ağlamaya devam ediyor derdini anlayamıyorum :)

hepimize maşallah:nazar::1: gaz sorunumuz pek yok emzirince gögsümü kapatmadan veya hemen kucağıma alıp sırtına vuruyorum agızdan çıkarıyor normaldede biraz uğraşarak bazen daha rahat biçimde kendi çıkarıyo geceleri emzirip gaz filan çıkarmadan yatırıyorum sorun olmuyo kabızlığımız var biraz 2günde bi yaptı 1 haftadır ama doktorum kakayı takma dedi ilaç olarakta bififirm kullandım 2hafta oldu doktor değiştirdi biagaia diye bi gaz damlası kullanıyorum çok iyi kendi çıkarıyo gazını çok memnun uz biraz önce yapmış kakasını poposunu yıkadık çok mutlu oldu en azından 3 aylık olasıya kadar sık sık emziricem sonra kendi isticek zaten

maşallah canım ne güzel, ağzından çıkartmak için bile yarımsaaatten fazla uğraşırsam belki :) ki boynu bükük uyumasın diye zatn bekletmiyorum o kadar , biogiayı bizim doktorumuz önermedi probiyotik o , gerek yok demişti. ona sabsimlex colinox vs gib birçok gaz ilacı ismini yazıp sormuştum, o da bir doktor arkadaşın bebeinde bu ilaçların hepsini denedik çocuk yinede gazını bağırarak çıkarttı demişti.. başka bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum ona da neo baby ve nurs harveysi soracağım önerisine göre bakalım o fayda edecek mi gazımıza :)

şimdi bağırıyor yine, aslında çıkarttı gazını duydum işte :)

Ankara bilgi hastanesine bebeğini götüren hangi arkadaştı??Biz bugün bengü hanıma gittik işitme testimiz olcaktı ama ne geçtik ne kaldık.Kulağında pislik olabilir dedi.Anlamadım tedirgin oldum.Bebeğim seslere tepki veriyor biliyorum ama neden böle oldu acaba?Aletdemi bir sorun vardıki?

ben henüz yaptırmadım işitme testini pek bir fikrim yok aslında. doktor tekrar yapalım yada başka bişey demedi mi ? başka bir hastanede tekrar mı yaptırsanız ki ? bilemedim :26: içiniz rahat olur..

canım nasıl anlıyorum seni ahh benim yaramaz da çıkarıyor gazını hem alttan hem üstten:) eşimle uçuyoruz sevinçten bir gaz sesine bu kadar sevineceğimizi hiç düşünmemiştim:)) ama yok yok yine ağlıyor yine ağlıyor anlamıyorum derdini ozaman çok çaresiz hissediyorum kendimi acısını geçirremiyorsun yardımcı olamıyorsun bebeğine diyorum:(( gece de zor geçti gazını çıkardı kakasını yaptı yine devam ağlamaya sarılıyorum masaj yapıyorum yok ne denediysem olmadı sonra sarıldım oğluma geçecek oğlum diye başladım bende ağlamaya eşim zor sakinleştirdi:(( sanırım sinirlerim boşaldı nasıl olacak böyle bilmiyorum o kıvrandıkça ben mahvoluyorum

canım nasıl anlıyorum seni ahh benim yaramaz da çıkarıyor gazını hem alttan hem üstten:) eşimle uçuyoruz sevinçten bir gaz sesine bu kadar sevineceğimizi hiç düşünmemiştim:)) ama yok yok yine ağlıyor yine ağlıyor anlamıyorum derdini ozaman çok çaresiz hissediyorum kendimi acısını geçirremiyorsun yardımcı olamıyorsun bebeğine diyorum:(( gece de zor geçti gazını çıkardı kakasını yaptı yine devam ağlamaya sarılıyorum masaj yapıyorum yok ne denediysem olmadı sonra sarıldım oğluma geçecek oğlum diye başladım bende ağlamaya eşim zor sakinleştirdi:(( sanırım sinirlerim boşaldı nasıl olacak böyle bilmiyorum o kıvrandıkça ben mahvoluyorum

ayy canım benim benzer şeyleri yaşıyoruz benim annemler var çok ağladıında ben dışarı çıkıyorum diğer odaya mutfağa rezene çayı falan hazırlamaya çıkıyorum çünkü basıyo benide orda gözlerim doluyo ama en azından sakinleşme fırsatım oluyor.. annemler gittiğinde dediğin gibi olacak bende onunla birlikte bol bol ağlayacağım.. gazını biraz hafiflettik sanırım huyunu öğrendik yada yaptıklarımız işe yaradı demiştim ama az önce baya ağladı, zoraki uyudu :) aç şimdi uyandırıp emzirsem yine kavga kıyamet :) iyice dinlensin bari enerji toplasın :.

emzik alıyomu seninki biz nadirde olsa emzikle sakinleştirebiliyoruz, sancı çok değilse ağlamasını kesiyor, tutmayı beceremiyor fazla elimle sürekli destek oluyorum yada ellerini ağzına emziğin üzerine koyup kundak ile kollarını sabitliyorum, tabi sinirliyken emziği kuru kuru almıyor.

avatar resmini görünce yazamadan geçemedim ne kadar tatlı bir bebek o öle Allah nazarlardan saklasın..maşallah...

canım teşekkür ederim Rabbim hepimizin yavrusunu sakınsın..

kızlar yarın 1. ay aşımız var..yaptıranlar aşı nasıl yapılıyor iğneyle mi ağız yoluyla mı? acıyomu ağlıyomu bebek? birde sonrasında herhangi bişi oluyomu?
bebeğime hiç kıyamıyorum miniciğim ama sağlığı içinde gerekli napalım:(

iğneyle bacağından yaptılar aşıyı oğluma...doktor 10 sn boyunca nefes almadan ağlayacak dedi iğneyi vurmadan..aynen öyle oldu nefes almadan ağladı oğlum..sonrasında ne yaptıysam sakinleştiremedim ağlamaktan helak oldu..

bazen altını açınca yapıyor ama öyle fışkırtarak değil,doktor sünnet için bişi dememişti kontrol etmişti pipisini kafam karıştı şimdi

bugün 1.ay aşımızı olduk 1100 gr almışız 3 cm uzamışız her şey normal şükür yarında dr kontrolu ve kalça çıkıklığı kontrolumüz var inşallah ondada bi sıkıntı olmaz :21:

maşallahh bebişine,kalça ultrasonunda inşallah sorun çıkmaz,ultrasondan sonra bize doktor kemikler henüz oturmamış o nedenle iki bez üstüste bağlayacaksın demişti..

Back
X