Kızlar erkek anneleri bebeğiniz her altını açışta işiyormu üzerinize?Fışkırtmıyorsa erken sünnet diolar..Bizimki önceden yapıodu ama epeydir yapmıo endişelenmelimiyim acaba?
her açışta işemiyor, hatta son zamanlarda elimize işetmeden kapatabildik bezi başarılıyız, iki defa fışkırarak işedi birinde kanepede değiştiriyordum allahtan çarşaf sermişim bacaklarını kaldırdım popoyu siliyordum hemde pişik varmı bakıyordum fırsatı kaçırmamış , diğerinde mutfaktaydım annemin kahkahasına geldim ki bacaklarını kaldırınca boynuna işemiş , sabah 6 idi, gözümüzü zor açıyorduk kalktık banyo yaptırdık. daha kaçtane alt açma bezi değiştirdiğiimizi saymadım hatta bazılarına kakamızı yaptık maceralı oluyor yüzümüze anlamlı anlamlı bakıyor
bu arada ben çok hastayım kızlar ne olur dua edin bebeğime bulaşmasın, ben de bi an önce iyileşip kızıma bakayım. maskeyle emziriyorum, yüzümü görmüyor, konuşunca öksürmeye başlıyorum sesimi duymuyor. kokusunu da alamıyorum kızımın

inşallah hiç birinizin başına gelmez
çok geçmiş olsun , nasıl oldun , inşallah daha iyisindir, çabucak iyileşirsin. süt korur bulaşmaz derler ama sen ilaç falan kullanamazsın sanırım ,
merhaba yeni anneler ben öyle gezerken takıldım size. geçen temmuz doğum yaptım 8. ayımızdayız. şu sivilcelerle ilgili bilgi vereyim. benim oğlumda da vardı çok üzülüyordum ben alerji hastalık sanıyordum. hiç alakası yok kızlar hiç takmayın kafaya hiçbir şey de kullanmayın. sütünüzün yağ oranı fazla ise olan bişeymiş hatta bizim köyde bir tanıdık gördü et bitiren denir buna geçer kendi kendine dedi. hakkaten hiçbir şey kalmadı pamuk gibiyiz şimdi.
sağol canım ben o kadar takmıyorumda evdekiler şundanmı oldu bundan mı oldu , birde gelenler hastalıklıymışız gibi davranınca insan merak ediyor aslında bu kadar yoktu gerçi ama doktorumuz normal geçer demişti..
biz de gece lambası kullanıyoruz gece yüzünü falan görmek lazım kusar musar Allah korusun...
geçmiş olsun tatlım Allah bir daha yaşatmasın...benim oğluşun da yüzünde minik sivilceler var kendi kendilerine çıkıp kayboluyolar,hiç ellemiyorum...yüzünün derisi de pul pul oldu =((
benim kulakları pul puldu nemli pamukla sildim birkaç defa hafifledi.
merhaba kızlar benim kızım bugün 18 günlük oldu ocakta beklerken 4 şubatta doğumumuz oldu
doğum hikayemi yazmak istemiyorum ççünkü baya bi zor oldu ama çok şükür ikimizde sağlıklıyız
adını ece nas koyduk sezeryanla dünyaya geldi 3700gr
çok geçmiş olsun, bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Canım bir haftalıkken bizde de vardı.Şimdi gitti hepsi burnunda kaldı azcık.Hergün yüzünü ılık bezle sildim.Sen de öyle yap o iyi geliyormuş hakikaten geçti.
:
sağol canım denedim faydası oldu sanırım azaldı ,sivilcelerin üzerinde sarımsı kuruntular oluyordu , deride pul puldu onlar geçti, sivilcelerimizde öncesine göre baya azaldı.
cnm bana dr önerdi nurse harveys i kuzuma kullanıyorumm büyük gazı yapar gibi ses çıkarıyorum rahatlıyo bebişimmm. dene istersin sonuçta dr verdi bitkisel bir ilaç olması beni rahatlatıyo kullanırken
duymuştum onu ama ilk haftalar önerilmiyo diye almamıştım, nekadarlıktan itibaren kullanılıyor ki. aslında gazımızı çıkarıyoruz ama çıkardıktan sonra ağlamaya devam ediyor derdini anlayamıyorum :)
hepimize maşallah

gaz sorunumuz pek yok emzirince gögsümü kapatmadan veya hemen kucağıma alıp sırtına vuruyorum agızdan çıkarıyor normaldede biraz uğraşarak bazen daha rahat biçimde kendi çıkarıyo geceleri emzirip gaz filan çıkarmadan yatırıyorum sorun olmuyo kabızlığımız var biraz 2günde bi yaptı 1 haftadır ama doktorum kakayı takma dedi ilaç olarakta bififirm kullandım 2hafta oldu doktor değiştirdi biagaia diye bi gaz damlası kullanıyorum çok iyi kendi çıkarıyo gazını çok memnun uz biraz önce yapmış kakasını poposunu yıkadık çok mutlu oldu en azından 3 aylık olasıya kadar sık sık emziricem sonra kendi isticek zaten
maşallah canım ne güzel, ağzından çıkartmak için bile yarımsaaatten fazla uğraşırsam belki :) ki boynu bükük uyumasın diye zatn bekletmiyorum o kadar , biogiayı bizim doktorumuz önermedi probiyotik o , gerek yok demişti. ona sabsimlex colinox vs gib birçok gaz ilacı ismini yazıp sormuştum, o da bir doktor arkadaşın bebeinde bu ilaçların hepsini denedik çocuk yinede gazını bağırarak çıkarttı demişti.. başka bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum ona da neo baby ve nurs harveysi soracağım önerisine göre bakalım o fayda edecek mi gazımıza :)
şimdi bağırıyor yine, aslında çıkarttı gazını duydum işte :)