• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar slm ..benım bebegım 1 aylık oldu..ama benım bebegım uyanıkken kendısı durmuyor..aglıyor hep.sızınkıler ole kndılerı duruyor mu uslu usluu..

Başında onla sohbet edecek birisi varsa 20 dakikayı bulduğu oluyor bizim :) Kendisiyle konuşulmasını çok seviyor. Sanki kuantum fiziği anlatılıyormuş gibi gözlerini faltaşı gibi açıp dinliyor.

kızlar bebeklerimize çok dikkat edelim.benim başıma çok kötü birşey geldi az önce:(( bebişimi çekyata koydum nemlendiriciyi açmaya kalktım daha 3 adım attım kımıldanma hissettim baktım ki bebeşim kıvranıyo resmen kusmuş hemde az falan degil agız dolusu saçlar üst baş hep kusmuk ,...olsun hiç önemli degil ama bebegim düz yatıyordu bagazında kalmış nefes alamıyo sıçrıyo kuzum :(( öyle çok korktum ki aynı odada 2 metre uzagındaydım gördüm allahtan ya odadan çıksaydım :(( allah korusun yarabbim kafayı yerim ben bebgime bişey olursa.bi ay odada hiç onu yanlız bırakmam bundan sonra iş güç yemek kalsın gerekrse babamız evde oldugunda yaparız oldugu kadar artık bebegimden kıymetli degil hiçbişey odadan çıktıgımı düşünmek bile istemiyorum saniyede kızarmış bebgim:(( bugun temizlik yapacaktım ama artık....evim isterse koksun yapmıyorum bebegimi bi an gözümün önünden ayıramam 1 ay daha sonra kendisi döner zaten.aman dikkat edin kızlar ben çok korktum allah kimseye yaşatmasın :((
çok geçmiş olsun canım allah esirgesin bebeklerimizi bir daha yaşamazsın inşallah böyle birşey

kızlar slm ..benım bebegım 1 aylık oldu..ama benım bebegım uyanıkken kendısı durmuyor..aglıyor hep.sızınkıler ole kndılerı duruyor mu uslu usluu..

hlycn bebeğin hayırlı olsun aynı dönemlerde sonuç beklerdik hep senle çok sevindim sxağlıklı sıhhatli büyüsün bebişlerimiz inşallah benim kızda 29 günlük oldu gazı sancısı yoksa 15dk filan duruyo ağlamadan birde laf bekliyo öyle konuşurken ağzıma bakıyo ama gazı varsa ortalığı yıkıyo yavrum :)

Başında onla sohbet edecek birisi varsa 20 dakikayı bulduğu oluyor bizim :) Kendisiyle konuşulmasını çok seviyor. Sanki kuantum fiziği anlatılıyormuş gibi gözlerini faltaşı gibi açıp dinliyor.

benimkide öle konuşulmasını çok seviyo birde artık yanağına çenesine dokununca gülmye başladı ama her zaman değil yavaş yavaş öğreniyo bize gülmeyi canım kızım

kızlar bebişlerinizle yatarken ışığı nasıl ayarlıyorsunuz yani kapatıyormusunuz yoksa açıkmı bırakıyorsunuz ben tam karanlık yapamıyorum hala içim rahat etmiyor ama biliyorum ki büyüme hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor. biran önce vazgeçmem lazım odayı aydınlık tutmaktan sizler nasıl yapıyorsunuz
vee sezeryan olan anneler bir sorum da size göbişleriniz için bişey yapıyormusunuz ne zaman ne yapabiliriz kızlar spora falan ne zaman başlayabiliriz sarkmış olarak duruyor ya çok sinir oluyorum ben sizlerin toparlandımı az kaldı ama baktıkça üzülüyorum ya:30:

biz de gece lambası kullanıyoruz gece yüzünü falan görmek lazım kusar musar Allah korusun...

oğlum şuan huysuz huysuz yüzüme bakıyor , birazdan bazı zamanlar yaptığım gibi bu msjı gönderemeden bilgisayar başından kalkabilirim. ara ara okuyorum ama yazmaya fırsat çok zor buluyorum yaa . zor bi gece geçirdik sizde de oluyormu gece boğzına kusmuk kaçtı kuzum epey nefes alamadı çabaladı.. düşündükçe daralıyorum rabbim onu bize bağışlasın , hayırlısıyla ömrü uzun olsun hepimizin bebekleri.. çok yorulmuştum uzandım tam dalıyordum ağladı , sık emzirmemek için biraz daha uyusun diye sallamaya başladım beşiği, sustu, öylesine yarı gözlerim açık bakıvermiştim ki iyiki bakmışım dili dışında kıpkırmızı olmuş, anneme seslendim daha doğrusu çığlık attım. hemen kucağıma aldım, sırtına vurdum biraz ters biraz yan çevirdim, ellerim titredi annemde uğraştı baya zor toparladı yavrum.. epey bi süre kesik kesik aldı soluğu. ilki kadar uzun sürmesede iki kere daha tekrarladı, 2.sinde burnundan kusmuk geldi üç bş damla. gece boyu uyuyamadım ya tekrarlarsa diye her daldığımda sıçrayıp baktım. sabahda zaten gaz sancısı vardı. zormuş annelik bir kez daha anladım..

biz gece lambasında uyuyoruz , epey süre tam karanlık isteyeceğimi sanmıyorum , net görebilmeliyim. salonda uyuyorum ben annemle, yatak odama geçemedim orda emzirmek çok zor geliyor, yatak çok yumuşak sırtımı iyi yaslayamıyorum yerde yok koltuk falan koysam. hemde eşim pek yardımcı olamıyor geceleri.

oğlumun yüzünde , alnında başında kulaklarında çok fazla sivilce var uçları sarı sarı, bazıları kurumuş şekilde sizde de varmı bişey yaptınız mı.

geçmiş olsun tatlım Allah bir daha yaşatmasın...benim oğluşun da yüzünde minik sivilceler var kendi kendilerine çıkıp kayboluyolar,hiç ellemiyorum...yüzünün derisi de pul pul oldu =((

iyi akşamlar kızlar bizde yeni hastaneden geldik dün akşamdan bu saate kadar sol gögüsümde fena bi acı vardı ucunda değil komple sıcak suyla masaj yaptım emzirdim geçmedi uç kısmı sanki beyaz bi tabakayla kapalı gibiydi doktor sütün şiddetli olduğu için tıkamış dedi tam 1 saat süt gelsede gelmesede hastane pompasıyla çektiler şükür şimdi rahatladım.

minik hanım akşam 10dan sabah 7,30 da kadar uyumadı yani gögüste uyudu yatırınca gülmeye başladı beraber tv izledik bol bol emzirdim ama ağrım geçmedi bu saate kadarda uyuyo kaldırıyorum emiyo yine uyku 2 aylık olduk pazartesi gece gündüzü karıştırdı kuzum gecede aşırı enerjik durumdayız sesimi duyunca çıldırıyo gülücükler agular çok süper sabahta 7,30 da babamızı işe yolladık uyuduk minik hanımla 3 saat uykuyla duruyorum ama bünyem artık uyumak istemiyo minik hanımı emzircem düşüncesiyle sağlığı ii olsunda uyumayalım:16:

iyi akşamlar kızlar bizde yeni hastaneden geldik dün akşamdan bu saate kadar sol gögüsümde fena bi acı vardı ucunda değil komple sıcak suyla masaj yaptım emzirdim geçmedi uç kısmı sanki beyaz bi tabakayla kapalı gibiydi doktor sütün şiddetli olduğu için tıkamış dedi tam 1 saat süt gelsede gelmesede hastane pompasıyla çektiler şükür şimdi rahatladım.

minik hanım akşam 10dan sabah 7,30 da kadar uyumadı yani gögüste uyudu yatırınca gülmeye başladı beraber tv izledik bol bol emzirdim ama ağrım geçmedi bu saate kadarda uyuyo kaldırıyorum emiyo yine uyku 2 aylık olduk pazartesi gece gündüzü karıştırdı kuzum gecede aşırı enerjik durumdayız sesimi duyunca çıldırıyo gülücükler agular çok süper sabahta 7,30 da babamızı işe yolladık uyuduk minik hanımla 3 saat uykuyla duruyorum ama bünyem artık uyumak istemiyo minik hanımı emzircem düşüncesiyle sağlığı ii olsunda uyumayalım:16:

geçmiş olsun canım ,sütünede maşallah keşke benimde o kadar şiddetli olsa 1 haftadır zor yeiriyorum valla:50:

Anne sütünün saklanması
-Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 oC arasında) saklayabilirsiniz.
-Buzlukta (-7 ile -2 oC arasında) 3 haftaya kadar saklanabilir.
-Derin dondurucuda (-18 oC’nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

Donmuş sütü eritme
-Buzdolabında yavaş olarak eritiniz (100 cc sütün erimesi birkaç saat sürebilir).
-Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.
-Donmuş sütü oda sıcaklığında bekleterek eritmeyin.

Sütün ısıtılması
-Soğuk süt, akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir.
-Sütü fazla ısıtmayın. Sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilir.
-Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması önerilmemektedir.

bu bilgiler doru mu kızlar herkes bu şekilde mi yapıyor?

Oğlum dün akşam 11 den sabah 8 e kadar hıc uyumadı öldüm yaa neden uyumaz bu bıcırlarr.

nasıl dayanıyolar o kadar saat o küçücük bedenleriyle bende hiç anlamıyorum kıyamam yaa:16:

Son düzenleme:
süt sağma makinası kullanan arkadaşlar kullandıkları markaların modellerinii ,fiyatlarını ve memnuyetlerini yazabilirler mi ?

bide almalımıyım nasıl karar vermeliyim öyle her daim bol bol sütüm yok bebeğim uzun uyursa çok oluyo ama diğer türlü anca yetiyor,almalımıyım sizce?

biz de gece lambası kullanıyoruz gece yüzünü falan görmek lazım kusar musar Allah korusun...

geçmiş olsun tatlım Allah bir daha yaşatmasın...benim oğluşun da yüzünde minik sivilceler var kendi kendilerine çıkıp kayboluyolar,hiç ellemiyorum...yüzünün derisi de pul pul oldu =((

merhaba yeni anneler ben öyle gezerken takıldım size. geçen temmuz doğum yaptım 8. ayımızdayız. şu sivilcelerle ilgili bilgi vereyim. benim oğlumda da vardı çok üzülüyordum ben alerji hastalık sanıyordum. hiç alakası yok kızlar hiç takmayın kafaya hiçbir şey de kullanmayın. sütünüzün yağ oranı fazla ise olan bişeymiş hatta bizim köyde bir tanıdık gördü et bitiren denir buna geçer kendi kendine dedi. hakkaten hiçbir şey kalmadı pamuk gibiyiz şimdi.

geçmiş olsun canım ,sütünede maşallah keşke benimde o kadar şiddetli olsa 1 haftadır zor yeiriyorum valla:50:

benimde çok olduğu söylenemez nadir bi şekilde emzirme sütyenim emzirmediğimde hafif ıslanır çok olunca akıyo filan diyolar benim en büyük süt üretme nedenim sık emzirmem uyanık olduğu taktirde sürekli emziriyorum emiyo 5 dk filan oynuyorum sonra yine meme taki o diliyle memeyi itesiye kadar saolsun pek yok demiyo doyuyo sanırım kilo alıyo ki doymayan çocuk ağlar derler benimki sadece pusetteyken kucağına al diye bağırıyo sürekli emzir

Oğlum dün akşam 11 den sabah 8 e kadar hıc uyumadı öldüm yaa neden uyumaz bu bıcırlarr.

biz 2 aylık olduk 1 aydan sonra başladı uyumamalar ee artık büyüyolar uyanıkta kalacaklar başta sürekli emzirip uyumuyo ne derdi var diyodum meğer uyumak istemiyomuş:1:

süt sağma makinası kullanan arkadaşlar kullandıkları markaların modellerinii ,fiyatlarını ve memnuyetlerini yazabilirler mi ?

bide almalımıyım nasıl karar vermeliyim öyle her daim bol bol sütüm yok bebeğim uzun uyursa çok oluyo ama diğer türlü anca yetiyor,almalımıyım sizce?

ben makina bi kez kullanmıştım 18 günlükken 50cc sütüm çıkmıştı ve 3 gün günde 1 kez mama verdim arkadaşımdan almıştım makinayı adını bilmiyorum ama kaliteli bişey değildi en güzel yönü elektrikli olmasıydı bence çalışmıcaksan hiç sağma sık emzir bide uzun uyuyo demişsin ben kızım uyurken 1 saatte uyuya kalırsam 2 saatte burnunu hafif sıkıp veriyorum memeyi emiyo uyanmasını bekleme yapışık ikiz gibi gezin:9: bol emzir sonra hemen dik tut ağızdan gaz çıkarttır sırtına vurup bizz öle yapıyoruz ki çok uyguladığım yok oda alıştı bebişin minikken çokta alıştırma bol bol emzir

süt sağma makinası kullanan arkadaşlar kullandıkları markaların modellerinii ,fiyatlarını ve memnuyetlerini yazabilirler

cnm bnm çok az sütüm var artması için elimden geleni yapıyorummm. Göğüste fazla süt olmayınca bebeğim ağlıyoo olanıda çekmediği için ben avnt in elektriklisini kullanıyorum en iyisi hepsini denedim cnm bizzat en iyisi oo şansıma kampanya vardi aldım.

Anne sütünün saklanması
-Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 oC arasında) saklayabilirsiniz.
-Buzlukta (-7 ile -2 oC arasında) 3 haftaya kadar saklanabilir.
-Derin dondurucuda (-18 oC’nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

Donmuş sütü eritme
-Buzdolabında yavaş olarak eritiniz (100 cc sütün erimesi birkaç saat sürebilir).
-Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.
-Donmuş sütü oda sıcaklığında bekleterek eritmeyin.

Sütün ısıtılması
-Soğuk süt, akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir.
-Sütü fazla ısıtmayın. Sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilir.
-Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması önerilmemektedir.

bu bilgiler doru mu kızlar herkes bu şekilde mi yapıyor?

ben sütü benmari usulü ısıtıyorum..saklama koşullarıda doğru ,oda ısısında da 6 saat duruyormuş..

ilk başlarda ihtiyaç olmaz diye düşünüp almaktan vazgeçmiştim ama iyi ki almışım..bazen öyle doluyor ki göğüslerim oğluş hepsini içemiyor o nedenle ağrı yapıyor..ben de o sütü sağıp atıyorum dolaba..zaten dolan göğüs boşaltılmazsa mastit olur..makinaya gelince lansinohun elektriklisini kullanıyorum..aynı anda iki göğsüde sağabiliyosun,emiş gücünü ve hızını kendin belirliyosun..aynı zamanda pillede çalışıyor..ben memnunum...e-bebekten kampanyalı aldık ama tam hatırlamıyorum fiyatını..

merhaba yeni anneler ben öyle gezerken takıldım size. geçen temmuz doğum yaptım 8. ayımızdayız. şu sivilcelerle ilgili bilgi vereyim. benim oğlumda da vardı çok üzülüyordum ben alerji hastalık sanıyordum. hiç alakası yok kızlar hiç takmayın kafaya hiçbir şey de kullanmayın. sütünüzün yağ oranı fazla ise olan bişeymiş hatta bizim köyde bir tanıdık gördü et bitiren denir buna geçer kendi kendine dedi. hakkaten hiçbir şey kalmadı pamuk gibiyiz şimdi.

Arkadaslar bizde yaklaşık 2 haftadır sivilce kizariklik pul pul dökülme ve kuruluk oldu..basta sivilce olarak başladı bizim oğlan rahat dururmu eli surekli suratinda iyice tahris olmuştu yanaklari, cok araştırdım, mustelanin stelatopia serisini tavsiye etti doktorum, benim bebisiminin cildi cok hassas chicho sebamed johnson falan iyi gelmedi, mustelanin bu serisi atopik eğilimi yüksek bebekler için yani alerji kuruluk eğilimi yüksek bebeklere özel tedavi ediyor ve koruyor..3gunde gecti, başka hicbirsey kullanmam artık stelatopia serisinin nemlendiricisi ve yüz vücut yıkama losyonunu tavsiye ederim biraz pahalı ama deger...

Slm cnm,
Dun yazmistim..ozellikle sutunun az oldugunu dusunenler icin sut pompasi sart..
Cunku sutun artmasi icin kanallarin acilmasi gerek..beyin,ne kadar sagilir yada ne kadar cok sut emilirse o kadar fazla uretirmis..
Ben medela kullaniyorum..herkesin tavsiyesi uzerine ondan aldim..cokta memnunum.

Bugün 2. ay aşılarımızı olduk. Oğlum 5250 gr, 57,5 cm olmuş. Yani günde ortalama 50 gr alıyor, reflüsüne rağmen.
Sabah da babasına kahkaha attı, ben göremedim ama sesini duydum :)

Back
X