- Konu Sahibi antidepresif
-
- #26.821
ya bu arada bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz yan mı?
Hastanedeki hemşireler yan yatırtmışlardı, büyükler de öyle der, ki mantıklı çünkü kustuğunda boğulabilir, ama milupanın ya da primanın sitesinde bişe okudum, bebeği sırtüstü yatırın diyor, ani bebek ölümü sendromu olmasın diye. Kafam çok karıştıbi sonraki kontrolde doktora soracağım
bir soru daha rezene papatya ıhlamur gece çayı gibi çayları kullanıyormusunuz bebekleriniz için ben sadece çok çok az rezene veriyorum arada doktorumun tavsiyesi üzerine çok fazla gaz sorunumuz var çünkü. kullandığım zamanlar daha rahat olduğunu farkediyorum
kızlar benden bir soru daha bugün biraz çok soru sordum ama idare edin artıkbebişlerine oda yapan güzel anneler odalarında yatırıyormusunuz ya da ne zaman odasında yatırmaya başlayacaksınız bebişlerinizi. ben ne zaman geçirsem çok kararsızım biraz daha toparlasın kendini sonra odasına alayım diyorum ama gece bin defa kalkıp bakıyorum içim rahat etmiyor odasında olursa çok yorucu olacak sanki benim için. yani merak ettiğim ne zaman biraz daha rahatlamaya başlarız odalarına geçirmek için doğru zaman ne zaman sizce çok da geç olmasını istemiyorum çünkü
ya bu arada bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz yan mı?
hastanedeki hemşireler yan yatırtmışlardı, büyükler de öyle der, ki mantıklı çünkü kustuğunda boğulabilir, ama milupanın ya da primanın sitesinde bişe okudum, bebeği sırtüstü yatırın diyor, ani bebek ölümü sendromu olmasın diye. kafam çok karıştıbi sonraki kontrolde doktora soracağım
bizim doktorumuz milupanın rezenesini önerdi günlük 100 ml hazırlayın diyor ama ben 30 ml yi gün içinde bölerek veriyorum..sonuçta su ile hazırlanıyor..100 ml su içmesi çok gibi geldi bana
oda yaptık biz küçük beye ama 6-7 aydan önce yanımdan ayırmak istemiyorum..internette bir yazı okumuştum,bebeğinizi yanınızdan ayıracağınız zamanı anne olarak en iyi siz belirleyebilirsiniz..bebeğin tek başına yatabilmesi için annesine doymuş olması gerekiyormuş bunu da en iyi biz anlarmışız..annesine doymamış bebek yanlızlıktan korkar,terkedilmiş hissedermiş ve sürekli anne ile uyumak istermiş..ben çevremde çok görüyorum koca çocuklar anneyle uyumak istiyor,koca çocuk dediğim ilkokul çağı...
.
bu arada biz bugün 40 günlük oldukkyıkandııkk birazdan da gezmeye gideceğiz...
canım eşim almış aspiratörü getirdi şimdi.oğlum uyanınca kullanmak istiyorum bebişimin burnu tıkalı bayağ bugün içinize yavaş ve düzenli çekin demiş çok mu yavaş çekmemiz gerekiyor bir zararı olmaz dimi burnuna okadar küçük ki burunları insan tedirgin oluyor
kusura bakma canım kız huysuzlanınca yazamadım bi türlü. aşırı yavaş çekince gelmiyor, yavaş ama uzun uzun çekmek gerekiyor. biraz serum fizxyolojik döküp beklersen daha iy, bi de hapşurduktan sonra çekince daha başarılı oluyor
kızlar ben oglumu sünnet ettirmeyi düşünüyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
kızlar bebişlerinizle yatarken ışığı nasıl ayarlıyorsunuz yani kapatıyormusunuz yoksa açıkmı bırakıyorsunuz ben tam karanlık yapamıyorum hala içim rahat etmiyor ama biliyorum ki büyüme hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor. biran önce vazgeçmem lazım odayı aydınlık tutmaktan sizler nasıl yapıyorsunuz
vee sezeryan olan anneler bir sorum da size göbişleriniz için bişey yapıyormusunuz ne zaman ne yapabiliriz kızlar spora falan ne zaman başlayabiliriz sarkmış olarak duruyor ya çok sinir oluyorum ben sizlerin toparlandımı az kaldı ama baktıkça üzülüyorum ya
tam karanlık olmasına da gerek yok bence, gece lambası kullanabilirsin, biz şimdilik koridorun ışığını açıkyoruz, kapıyı hafif açıyoruz. yani karanlık oluyor ama baktığımda yüzünü görebiliyorum
Biz 1 aylıkken yaptırdık, iyi ki yaptırmışız, ağrı kesici bile kullanmadan atlattık. Eşimin yeğeni 3 aylıkken sünnet oldu, ağrı kesici kullanmak zorunda kaldılar ilk gece. Yani gün geçtikçe acı eşikleri düştüğü için etkileniyorlar.kızlar ben oglumu sünnet ettirmeyi düşünüyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
kızlar bebişlerinizle yatarken ışığı nasıl ayarlıyorsunuz yani kapatıyormusunuz yoksa açıkmı bırakıyorsunuz ben tam karanlık yapamıyorum hala içim rahat etmiyor ama biliyorum ki büyüme hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor. biran önce vazgeçmem lazım odayı aydınlık tutmaktan sizler nasıl yapıyorsunuz
vee sezeryan olan anneler bir sorum da size göbişleriniz için bişey yapıyormusunuz ne zaman ne yapabiliriz kızlar spora falan ne zaman başlayabiliriz sarkmış olarak duruyor ya çok sinir oluyorum ben sizlerin toparlandımı az kaldı ama baktıkça üzülüyorum ya
oğlum şuan huysuz huysuz yüzüme bakıyor , birazdan bazı zamanlar yaptığım gibi bu msjı gönderemeden bilgisayar başından kalkabilirim. Ara ara okuyorum ama yazmaya fırsat çok zor buluyorum yaa . Zor bi gece geçirdik sizde de oluyormu gece boğzına kusmuk kaçtı kuzum epey nefes alamadı çabaladı.. Düşündükçe daralıyorum rabbim onu bize bağışlasın , hayırlısıyla ömrü uzun olsun hepimizin bebekleri.. çok yorulmuştum uzandım tam dalıyordum ağladı , sık emzirmemek için biraz daha uyusun diye sallamaya başladım beşiği, sustu, öylesine yarı gözlerim açık bakıvermiştim ki iyiki bakmışım dili dışında kıpkırmızı olmuş, anneme seslendim daha doğrusu çığlık attım. Hemen kucağıma aldım, sırtına vurdum biraz ters biraz yan çevirdim, ellerim titredi annemde uğraştı baya zor toparladı yavrum.. Epey bi süre kesik kesik aldı soluğu. Ilki kadar uzun sürmesede iki kere daha tekrarladı, 2.sinde burnundan kusmuk geldi üç bş damla. Gece boyu uyuyamadım ya tekrarlarsa diye her daldığımda sıçrayıp baktım. Sabahda zaten gaz sancısı vardı. Zormuş annelik bir kez daha anladım..
Biz gece lambasında uyuyoruz , epey süre tam karanlık isteyeceğimi sanmıyorum , net görebilmeliyim. Salonda uyuyorum ben annemle, yatak odama geçemedim orda emzirmek çok zor geliyor, yatak çok yumuşak sırtımı iyi yaslayamıyorum yerde yok koltuk falan koysam. Hemde eşim pek yardımcı olamıyor geceleri.
Oğlumun yüzünde , alnında başında kulaklarında çok fazla sivilce var uçları sarı sarı, bazıları kurumuş şekilde sizde de varmı bişey yaptınız mı.
allah ımmm yarabbim geçmiş olsun arkadaşımm evlerden uzakkk. Bende çok korkuyorumm o nedenle biz ışıldakla yatıyoruzzz. Bende her gözümü açtığı mdaaa görmeliyimmm.
oğlum şuan huysuz huysuz yüzüme bakıyor , birazdan bazı zamanlar yaptığım gibi bu msjı gönderemeden bilgisayar başından kalkabilirim. ara ara okuyorum ama yazmaya fırsat çok zor buluyorum yaa . zor bi gece geçirdik sizde de oluyormu gece boğzına kusmuk kaçtı kuzum epey nefes alamadı çabaladı.. düşündükçe daralıyorum rabbim onu bize bağışlasın , hayırlısıyla ömrü uzun olsun hepimizin bebekleri.. çok yorulmuştum uzandım tam dalıyordum ağladı , sık emzirmemek için biraz daha uyusun diye sallamaya başladım beşiği, sustu, öylesine yarı gözlerim açık bakıvermiştim ki iyiki bakmışım dili dışında kıpkırmızı olmuş, anneme seslendim daha doğrusu çığlık attım. hemen kucağıma aldım, sırtına vurdum biraz ters biraz yan çevirdim, ellerim titredi annemde uğraştı baya zor toparladı yavrum.. epey bi süre kesik kesik aldı soluğu. ilki kadar uzun sürmesede iki kere daha tekrarladı, 2.sinde burnundan kusmuk geldi üç bş damla. gece boyu uyuyamadım ya tekrarlarsa diye her daldığımda sıçrayıp baktım. sabahda zaten gaz sancısı vardı. zormuş annelik bir kez daha anladım..
biz gece lambasında uyuyoruz , epey süre tam karanlık isteyeceğimi sanmıyorum , net görebilmeliyim. salonda uyuyorum ben annemle, yatak odama geçemedim orda emzirmek çok zor geliyor, yatak çok yumuşak sırtımı iyi yaslayamıyorum yerde yok koltuk falan koysam. hemde eşim pek yardımcı olamıyor geceleri.
oğlumun yüzünde , alnında başında kulaklarında çok fazla sivilce var uçları sarı sarı, bazıları kurumuş şekilde sizde de varmı bişey yaptınız mı.
saol canım. ya sorması ayıptır kaç kilo fazlan var .. ben toplam 15 kilo aldım, sadece 5-6 kilo gitti gerisi duruyozaten fazlam hep vardı hiç bi zaman çıtı pıtı olamadım hamilelik öncesi diyet ve spor yapıyordum yeni başlamıştım misler gibi verecektim ama malum gebelikte bıraktım.. şimdiye kadarda yemekten kısmıyorum tatlı pasta benim neyimeyse yiyorum off .
ben de sezeryanım ufak ufak egzersize başlıycam , ama fırsatım olmuyor ki hiç.. önceki gün bacak egzersizi yapmıştım , birde sırtüstü yatıp ellerimi dizlerime uzatıp doğruluyormuş gibi karın kaslarımı zorlamadan bikaç kez tekrarladım. havalar düzelse yürüyüş yapabilsem keşke..
birde canım çekti ayağına yuvarladığım gereksiz gıdalardan kurtulabilsemm..
kızlar yeşil çay içeniniz var mı bu konuda duyumlarınız nedir :26: ben hamileykende ilk zamanlar içiyordum günlük 1-2 fincan, iyi geliyordu.. şimdi de içmek istiyorum, yarın denesemmi ki , zaten kabızlık başladı, böyle gidersem kötü olacak, oğlumda bugün sabahtan beri yapmadı kakasını..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?