2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

cnm ben eğer bebiş mamasını bayağı önce yemiş ve gündüz ise yüzüstü yatırıyorum çünkü bebişlerimiz dünyaya yeni reaksiyon veriyorlar her şeyden korkuyorlar ben yanından hızlı yürüsem rüzgarımdan korkuyor benim bebişşş. Ama geceleri dr tavsiyesi buuuuuuuuuuuuuuu kesinlikle yan ve sağın üzerine ona göre ve mutlaka diyorlarr cnmm

bizim doktorumuz milupanın rezenesini önerdi günlük 100 ml hazırlayın diyor ama ben 30 ml yi gün içinde bölerek veriyorum..sonuçta su ile hazırlanıyor..100 ml su içmesi çok gibi geldi bana

oda yaptık biz küçük beye ama 6-7 aydan önce yanımdan ayırmak istemiyorum..internette bir yazı okumuştum,bebeğinizi yanınızdan ayıracağınız zamanı anne olarak en iyi siz belirleyebilirsiniz..bebeğin tek başına yatabilmesi için annesine doymuş olması gerekiyormuş bunu da en iyi biz anlarmışız..annesine doymamış bebek yanlızlıktan korkar,terkedilmiş hissedermiş ve sürekli anne ile uyumak istermiş..ben çevremde çok görüyorum koca çocuklar anneyle uyumak istiyor,koca çocuk dediğim ilkokul çağı...

ben her uyuduğunda yönünü değiştiriyorum ,bir yan bir sırt üstü yatmış oluyor..sürekli aynı pozisyonda uyursa beli ağrır sanki biz bile 40 şekle giriyoruz uyurken o minnaklar rahatsız olmazmı.

canım ben de aynı çayı kullanıyorum. doktorum günde en fazla bir çay bardağını geçmesin dedi bu ölçü eğer başka çay veriyorsan hepsinin toplamı için. zaten 100ml de 1 çay bardağına denk geliyor ama ben bu kadar kullanmanı tavsiye etmem dedi doktorum çünkü besin değeri yok bebeğinin beslenmesini ve gelişimini etkilersin boşuna karnını doyurmuş olursun dedi bana da çok geldi gerçekten daha çok küçükler çünkü ben de günde toplasan 5-6 çay kaşığı falan veriyorumdur sanki gazına iyi geldi gibi geliyor bana tesadüf belki de bilemiyorum

kusura bakma canım kız huysuzlanınca yazamadım bi türlü. aşırı yavaş çekince gelmiyor, yavaş ama uzun uzun çekmek gerekiyor. biraz serum fizxyolojik döküp beklersen daha iy, bi de hapşurduktan sonra çekince daha başarılı oluyor

tamam canım çok sağol biliyorum bir zararı yok ama cesaret edemedim bir türlü kullanmaya ilk defa kullancam diye sanırım. akşam eşim gelince ona deneticem canım:)

kızlar bebişlerinizle yatarken ışığı nasıl ayarlıyorsunuz yani kapatıyormusunuz yoksa açıkmı bırakıyorsunuz ben tam karanlık yapamıyorum hala içim rahat etmiyor ama biliyorum ki büyüme hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor. biran önce vazgeçmem lazım odayı aydınlık tutmaktan sizler nasıl yapıyorsunuz
vee sezeryan olan anneler bir sorum da size göbişleriniz için bişey yapıyormusunuz ne zaman ne yapabiliriz kızlar spora falan ne zaman başlayabiliriz sarkmış olarak duruyor ya çok sinir oluyorum ben sizlerin toparlandımı az kaldı ama baktıkça üzülüyorum ya

kızlar ben oglumu sünnet ettirmeyi düşünüyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

canım ben yenidoğan sünnetine çok sıcak bakıyorum hatta şimdiye kadar yaptırırdım bile ama bebişim bir türlü hastaneden çıkamadı sarılığımızı da hala atlatamadık biraz zor bir zaman geçiriyoruz oyüzden şuanlık erteledik ama bence olabilir çünkü bir çok sağlık sorununun önüne geçilebiliyor yenidoğan sünnetiyle

tam karanlık olmasına da gerek yok bence, gece lambası kullanabilirsin, biz şimdilik koridorun ışığını açıkyoruz, kapıyı hafif açıyoruz. yani karanlık oluyor ama baktığımda yüzünü görebiliyorum

önceden bir ışığı açık bırakıyordum şimdi yeni bir çözüm arıyorum ben de koridorun ışığını açık bırakmayı deneyebilirim ya da gece lambası da olabilr akşam bir bakayım gece lambasıyla yüzünü görebilirsem öyle idare ederim. doktorumun bana dediği ikiniz de birbirinize alışınca tam karanlık yap çünkü sadece karanlıkta en yüksek seviyede salgılanıyormuş büyüme hormonu ama onu ancak odasına geçirince yaparım sanırım içim rahat etmez henüz

kızlar ben oglumu sünnet ettirmeyi düşünüyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Biz 1 aylıkken yaptırdık, iyi ki yaptırmışız, ağrı kesici bile kullanmadan atlattık. Eşimin yeğeni 3 aylıkken sünnet oldu, ağrı kesici kullanmak zorunda kaldılar ilk gece. Yani gün geçtikçe acı eşikleri düştüğü için etkileniyorlar.

oğlum şuan huysuz huysuz yüzüme bakıyor , birazdan bazı zamanlar yaptığım gibi bu msjı gönderemeden bilgisayar başından kalkabilirim. ara ara okuyorum ama yazmaya fırsat çok zor buluyorum yaa . zor bi gece geçirdik sizde de oluyormu gece boğzına kusmuk kaçtı kuzum epey nefes alamadı çabaladı.. düşündükçe daralıyorum rabbim onu bize bağışlasın , hayırlısıyla ömrü uzun olsun hepimizin bebekleri.. çok yorulmuştum uzandım tam dalıyordum ağladı , sık emzirmemek için biraz daha uyusun diye sallamaya başladım beşiği, sustu, öylesine yarı gözlerim açık bakıvermiştim ki iyiki bakmışım dili dışında kıpkırmızı olmuş, anneme seslendim daha doğrusu çığlık attım. hemen kucağıma aldım, sırtına vurdum biraz ters biraz yan çevirdim, ellerim titredi annemde uğraştı baya zor toparladı yavrum.. epey bi süre kesik kesik aldı soluğu. ilki kadar uzun sürmesede iki kere daha tekrarladı, 2.sinde burnundan kusmuk geldi üç bş damla. gece boyu uyuyamadım ya tekrarlarsa diye her daldığımda sıçrayıp baktım. sabahda zaten gaz sancısı vardı. zormuş annelik bir kez daha anladım..

biz gece lambasında uyuyoruz , epey süre tam karanlık isteyeceğimi sanmıyorum , net görebilmeliyim. salonda uyuyorum ben annemle, yatak odama geçemedim orda emzirmek çok zor geliyor, yatak çok yumuşak sırtımı iyi yaslayamıyorum yerde yok koltuk falan koysam. hemde eşim pek yardımcı olamıyor geceleri.

oğlumun yüzünde , alnında başında kulaklarında çok fazla sivilce var uçları sarı sarı, bazıları kurumuş şekilde sizde de varmı bişey yaptınız mı.

cnm biz şarjlı ışıldak aldık onun ayarı var. HEM ELEKTRİK KESİNTİSİ OLUR KORKUSU İLE ALDIK GECE ODADA SADECE ONU AÇIYORUZ.
BEN SPORA BAŞLAYAMAM DURUMUM VAHİM KİLO ALDIM ÇITIPITI BİRİYDİM AAMMAAA SÜTÜM NEREDEYSE HİÇ DENECEK KADAR AZZZZ ONUDA KAYBEDEMEMMMM

allah ımmm yarabbim geçmiş olsun arkadaşımm evlerden uzakkk. Bende çok korkuyorumm o nedenle biz ışıldakla yatıyoruzzz. Bende her gözümü açtığı mdaaa görmeliyimmm.

canım ben ışığı hani bu ayarlanan düğmeler var kısıyorsun ışığı öyl e yapıyorum yani tam karanlık olmasın diye kayınvalidem yeni doğmuş bebek 40 kadar karanlıkta durmaz az aç ışığı diyor bende öyle yapıyoruum cnm bende sezeryanım bugün tam 25 günlük oldum ama hala dikişimin üstüne dokununca ağrıyor sızlıyo yani normalmi bilmiyorum bende sarkan göbeğimi bir an önce eritmek istiyorum ama korkuyorum iç dikişler felan patlar die tırsıyorum ne zaman başlamalıyız bende bilmiyorum yaaa

allah ımmm yarabbim geçmiş olsun arkadaşımm evlerden uzakkk. Bende çok korkuyorumm o nedenle biz ışıldakla yatıyoruzzz. Bende her gözümü açtığı mdaaa görmeliyimmm.

saol canım. ya sorması ayıptır kaç kilo fazlan var .. ben toplam 15 kilo aldım, sadece 5-6 kilo gitti gerisi duruyo zaten fazlam hep vardı hiç bi zaman çıtı pıtı olamadım hamilelik öncesi diyet ve spor yapıyordum yeni başlamıştım misler gibi verecektim ama malum gebelikte bıraktım.. şimdiye kadarda yemekten kısmıyorum tatlı pasta benim neyimeyse yiyorum off .

ben de sezeryanım ufak ufak egzersize başlıycam , ama fırsatım olmuyor ki hiç.. önceki gün bacak egzersizi yapmıştım , birde sırtüstü yatıp ellerimi dizlerime uzatıp doğruluyormuş gibi karın kaslarımı zorlamadan bikaç kez tekrarladım. havalar düzelse yürüyüş yapabilsem keşke..

birde canım çekti ayağına yuvarladığım gereksiz gıdalardan kurtulabilsemm..

kızlar yeşil çay içeniniz var mı bu konuda duyumlarınız nedir :26: ben hamileykende ilk zamanlar içiyordum günlük 1-2 fincan, iyi geliyordu.. şimdi de içmek istiyorum, yarın denesemmi ki , zaten kabızlık başladı, böyle gidersem kötü olacak, oğlumda bugün sabahtan beri yapmadı kakasını..

canım çok çok geçmiş olsun allahım korumuş bir daha yaşatmasın hiç. benim de en büyük korkum bu uyurken ya kusar da farketmezsem diyorum şimdi sen deyince daha bir tedirgin oldum gözlerim doldu allahım korusun yavrularımızı tekrar çok geçmiş olsun canım

cnm BNM BEN DOĞUMDAN SONRA SÜT OLMAYINCA YEMEYE VURDUM NE DENİRSE YEDİM ONDAN YOKSA HAMİLELİKTE GEREKEN KİLODAN FAZLA ALMAMIŞTIMM. OKADAR YEMEYE KARŞI HALA ÇOK AZ SÜTÜM VARRR . NELER YENİYOO ŞÖYLLEEE BİR GÜZEL ARTŞ OLUYOOOO ÇOK MERAK EDİYORUMM. BEN RAZIYIM KİLO ALMAYA ÇÜNKÜ VÜCUDUMU İYİ TANIYORUM BEBİŞİM SÜTÜ KESTİĞİ ANDA 3 AYDA HEŞEY BENDE BİTER GİDER.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…