2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah işe yarar canım onlar kıvrandıkça bizim içimiz acıyor

sorma canım şuanda da kucağımda oğlum ve sırtını sıvazlıyorum gaz çıkarsın diye:) bir gün birisini gaz çıkarması için bu kadar dua edeceğimi tahmin etmezdim gaz çıkardığı zaman zafer kazanmış gibi seviniyoruz eşimle:)) bu kadar küçük bir bünyede nasıl bukadar gaz olur ve nasıl çıkmaz anlamıyorum ama ya(

aa iyiymiş saol tatlım..

unnadoya lansinosh gelmiş kızlar, kremi poşeti pedi bitenlere duyurulur.

bu arada bişe soracağım, süt poşetlerinde hangi markaları kullanıyorsunuz, önerir misiniz? poşeti dondurucudan çıkarıp suda ısıtabiliyor musunuz yoksa önce kendiliğinden erimesini bekleyip biberona filan aktarmak gerekiyor mu, bütün markaların üstünde tarih yazma yeri var mı? poşetle ilgili en büyük sıkıntı ne oluyor? sızdırma problemi oluyor mu?

bi poşetle ilgili ne çok soru sorulabiliyormuş:)

kızlar benden bir soru daha bugün biraz çok soru sordum ama idare edin artık bebişlerine oda yapan güzel anneler odalarında yatırıyormusunuz ya da ne zaman odasında yatırmaya başlayacaksınız bebişlerinizi. ben ne zaman geçirsem çok kararsızım biraz daha toparlasın kendini sonra odasına alayım diyorum ama gece bin defa kalkıp bakıyorum içim rahat etmiyor odasında olursa çok yorucu olacak sanki benim için. yani merak ettiğim ne zaman biraz daha rahatlamaya başlarız odalarına geçirmek için doğru zaman ne zaman sizce çok da geç olmasını istemiyorum çünkü

canım benim bebeğim 2 aylık oldu, havalar soğuk diye daha kendi odasına geçirmedim.. yanı kullanmıyorum ama martın sonunda yani 3 buçuk aylık olunca gündüzleri odasında yatırmayı düşünüyorum..
gece hem zor olur senin için.. telsiz alabilirsin odasına için rahat eder..
ama tamamen ayırmak için 6 ayını beklemeni tavsiye ederim.. :) şahsen ben öyle yapıcam

Gunaydinlar......
Limonata canim ben 3. haftada odasinda yatirmaya basladim... Soyleki;
Oamiz icin hasir besik aldik salananindan bebegim onceden guzel uyuyordu ama sonradan illede salamami istedi tam uyudu diyorum yine uyaniyor... Ben alismasini istemedim sallamaya diger sebebide gunduzleri yatinca odasina birakiyordum cook rahat uyuyordu...
Canim geceleri odasina gectiginden beridir cok rahat... Ben 6 aya kadar yanimda tutmayi dusunuyordum..
Ayrica odasinda telsiz var okadar hassaski nerdeyse nefes almasini bile duyuyoruz... Benim icinde cook rahat oldu.

uzman tv de miydi hatırlamıyorum, eğer oda ayrılacaksa 2. aya kadar ayırmaya çalışın diyordu, o zaman artık iyice çevreyi algılar oluyormuş, sonra biz üç kişiydik beni ayırdılar dışladılar psikolojisine giriyormuş. bilmiyorum ne kadar doğru ama şu an 1 aylık çok küçük 2 aya ne kadar toparlar ki? ben uykusu biraz uzasın diye bekleyeceğim, bakalım ayrı odaya koymaya kıyabilecek miyim, başkaları ilgilenirken yan odaya gidip uyumak bile zor geliyor şimdi.

şuan zaten imkansız ayıramam hala daha kendimi alıştıramadım biraz rahat olmaya okadar sık kalkıyorum ki gece bakmak için bebeğim deliksiz bile uyusa ben uykusuz uyanıyorum saatimi kuruyorum hala geceleri belirli aralıklarla böyle kendimi yıpratıyorum ama elimde değil zamanla alışıcam. canım telsiz alıcaz kesinlikle yoksa yatıramam zaten ayrı odada ben de 3buçuk aylık falanken gündüzleri kendi odasında yatırarak başlayım ozaman iyi fikir gibi geldi bana birden tamamen ayırmamak böylelikle hem ben hem bebeğim alışmış oluruz 1 ay içinde de tamamen kendi odasına taşırım. ozaman büyümüş olacaklar dimi yani yok şöylemi yattı yok bylemi yattı diye biraz daha rahat olucaz off sanki içim hiç rahatlamayacak gibi

ya bu arada bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz yan mı?
hastanedeki hemşireler yan yatırtmışlardı, büyükler de öyle der, ki mantıklı çünkü kustuğunda boğulabilir, ama milupanın ya da primanın sitesinde bişe okudum, bebeği sırtüstü yatırın diyor, ani bebek ölümü sendromu olmasın diye. kafam çok karıştı bi sonraki kontrolde doktora soracağım

günaydın canım ben de kesin kararlıydım en geç 1buçuk aylık olduğunda odasında yatırcam diye ama şimdi bir türlü rahat edemiyorum ya telsiz alıcam canım ben de ancak öyle rahat edebilirim zaten ama aklım hep onda kalıyır bir yandan da odaına ne kadar çabuk geçerse düzenine okadar çabuk alışır diyorum bilemiyorum çok kararsızım açıkçası. daha çok mu küçük diyorum ama sen geçirmişsin odasına gece rutininiz nasıl oluyor peki canım genel olarak sanki ben bütün gece telsizi dinlermişim gibi geliyor biran önce kendimi rahatlatmam lazım

ben süt olsun dieherşey yedim kilolar aynı nerdeyse duruyo sütü hemn gelenler iyi verirde benim gibi olsun dienler yiyerek zor verir.

yaaa evet CNMM BEN ÇITI PITI BİRİYDİMM AMA SÜTÜM GELMEDİ ŞİMDİDE ÇOOOKKK AZZZ ONUDA KAYBETMEMEK İÇİN YİYORUM ÇOKKKK ÖZÜR DİLERİM SİZLERDEN DANA GİBİ OLDUMMMM.

canım eskiden bebeği yan yatırmanın en iyisi olduğu düşünülürmüş ama son zamanlarda yapılan araştırmalarda en iyi yatırma şeklinin sırt üstü olduğu kanıtlanmış tabi kafası yine yana bakacak şekilde doktorumun dediği bu ben de aynen böyle okumuştum internette ben arada yan arada sırtüstü yatırıyorum her iki türlüde rahat yatıyor oğlum ama başının yana dönük olmasına dikkat ediyorum zaten böyle yatırmaktaki amaç dediğin gibi kusarlarsa boğulmasınlar

daha küçük bebeğin, bende ozamanlar uyku uyumazdım.. ikidebir beşiğe bakardım nefes alıyor mu diye
saat kurma olayı bende de var hala.. uyuya kalırım aç kalır yavrum diye korkuyorum.. ama okadar da pimpirik olmamak lazım.. artık gece bazen 4 bucuk 5 saate kadar uyumasını bırakıyorum.. hem midesi rahatlamış oluyor hem uykusu daha kaliteli oluyor bölünmediği için..
birşey daha tavsiye edebilirim..
eğer güvenlik kamerasından anlayan tanıdığınız varsa, biryerden çıkma kamera (mikrofonlu varsa daha iyi) ayarlasın size (bir de ona para vermeyin) bebeğin odasına bağlanır.. kendi odana da 37ekran minik bir tv koyarsın gece takip edersin kuzunu için rahat olur
şu anda yatak odasında yatıyor bebeğim kamera bağladık oturma odasından izliyorum.. nefes alışını bile duyabiliyorum.. ağlayışını sen tahmin et

canım eşim almış aspiratörü getirdi şimdi.oğlum uyanınca kullanmak istiyorum bebişimin burnu tıkalı bayağ bugün içinize yavaş ve düzenli çekin demiş çok mu yavaş çekmemiz gerekiyor bir zararı olmaz dimi burnuna okadar küçük ki burunları insan tedirgin oluyor

canım yüzüstü yatırmalara dikkat etmek lazım diye öyle demişler.. yüzüstü yatırırsanız da 5dk dan fazla durmasın diyorlar..
hafif yana doğru yatırısan bişiy olmaz... eğer için rahat etmiyorsa bebekler için destekleyen yastıklar var.. dönmesini engeller.. ama bebeler daha küçük olduğu için anca başını çevirirler..
mesela oğlum sırt üstü yatınca sağa sola başını çok rahat çeviriyor bazen düz kalıyor ozaman tehlikeli işte kusarsa falan..
o yüzden ben hafif yan yatırıyorum eğer yanındaysam yada uyanıkken sırtüstü bırakıyorum

çok sağol canım verdiğin tavsiyeler için yavaş yavaş rahatlıyorum en azından uyuyorum artık önceleri hiç uyumuyordum hangi mantıkla yapıyorsam yavaş yavaş alışcam ben de zamanla daha rahat olcam aslında çok da rahat biriyimdir ama daha çok küçük diye endişeleniyorum galiba ama en kısa zamanda odasına geçircem bebeğim de kendi düzenine alışsın biran önce sadece bu aralar aşırı gaz sancısı çekiyoruz biraz azalsın daha kolay olacak sanırım

ben de hafif yan yatırıyorum canım en çok öyle rahat ediyor içim arkasına da yastık koyuyorum nasıl yatırdıysam öyle kalkıyor garibim yanında olduğum zamanlar yüzüstü yatırıyorum bunu da dr tavsiye etti gaz sancısı için ama mutlaka yanındayken yatırıyorum böyle. arada da yine yanında olduğum zamanlar sırtüstü yatırıyorum. geçen gün bir komşumuz geldi çocuğu değişik yönlere yatırıyorsunuz dimi kafası sivri olmasın sonra dedi değişik yönlere yatırıyorum evet ama bir yeri ağrıyıp uyuşmasın diye yapıyorum hiç o açıdan düşünmemiştim ben

cnmmm hangi marka aldınnn telsiz ben henüz almadımm çünkü şuan hep yanımda bebişim çok minik ve çok erken doğunca dr bir müddet çok dikkatli olmalıyız dedi . Biraz geçsin bende istiyorummm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…