2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım inan yapmadığımız şey kalmadı kendimi üşütmemeye çalışıyorum. dediğin şeylerin hiçbirini yemiyorum doktorum sıkı sıkı tembihlemişti. hatta gaz sancımız daha da artınca peynir tereyağını bile yasakladı harfiyen uyuyorum çok sevmeme rağmen çünkü süte laktoz geçsin istemiyormuş masaj yapıyorum kuzuma her gün sabah ve akşam ayrıca günlük spor seansımız var:) karnını ve topuklarını yağ ile ovuyoruz ben rezene içiyorum azcık oğluma veriyorum damla kullanıyoruz yok yok yok olmuyor sıcak suyu bile denedim ama olmuyor çok sinir oluyorum(
canım korse kullanmayı ben de istiyorum aslında ama dikişlerime bir zararı olurmu acaba diye korkuyorum...
son olarak tüylenme ve hissizlik bende de var yaklaşık bir yıl sürermiş bu hissizlik çünkü ameliyat sırasında kaslarımızı da kesiyorlarmış ancak 1 yılda toparlar dedi dr

canımmm hayırlı olsun mervemizin ilk aşısı ağlamamıştır annesi o şaka yapmıştır sana güzel kızın minicik bir iğneden korkacak değil ya

canım arabaya koyunca sustu ben arabayı nasıl kullandgmı bilemedım allahtan trafik yoktu susunca bizde bir sahıl turu yaptık eve geldıgmızde uyumustu

canım arabaya koyunca sustu ben arabayı nasıl kullandgmı bilemedım allahtan trafik yoktu susunca bizde bir sahıl turu yaptık eve geldıgmızde uyumustu

evet canım arabada susar bebekler derlerdi inanmazdım. biz de bebişin ağlama krizleri yüzünden acillik olduk 2 kere vee evde bütün gün katılırcasına ağlayan inatçı oğlum arabada bıçak gibi kesti sesini doktor ne yaptıysa uyandıramadı gaz sancısı sadece korkma başka bişey olsa imkansız susturamazdın dedi şimdi ikna oldum artık ben de napalım gazlı bir meleğimiz var böylece öğrenmiş oldum ne zaman ağlarsa bir araba turu yaptırmak lazım
ohh ne güzel gezdiniz demek ki canım biz de bu akşam eşimle arkadaşımıza gidicez kafamızı dağıtalım azcık ailece

canım bebeğim 40ını doldurmadı henüz. şimdi geçiremem zaten odasına hala tam rahatlayabilmiş değilim biraz daha alışmamız lazım birbirimize hem bebeğim de biraz daha düzene girmiş olur. bayağ bir hastanede kaldık sonrada çok git gel yaptık şimdi içim elvermiyor tek bırakmaya geceleri bazen inliyor çünkü çok üzülüyorum delik deşik etmişlerdi yavrumu rüyasında onlarımı görüyor acaba diyorum

canım bende laktoz intoleransı var, normal insanlara bile gaz yapan süt bende yarım çay bardağı bile içsem mahvediyor, ama artık laktozsuz sütler satılıyor, eğer sütü seviyorsan belki denemek istersin aklında bulunsun. pınarın var mesela

Gaz sancısı olanlara Allah kolaylık versin, zor gerçekten. Bizim de zaman zaman oluyo, ilk başta farklı bi ilaç kullandık, fakat sancılar şiddetlenince doktoru aradık. NEO BABY diye bir ilaç aldık. etkili oldu çok şükür.

Yeni doğan sünnetiyle ilgili konuşulmuş. ben 16 günlükken yaptırdım. çok şükür hiç sorun yaşamadık. çocuk cerrahı yaptı. yenidoğan sünnetinin avantajı yaranın çabuk iyileşmesi, bebeğin sünnet stresini yaşamaması...

kızlar kaç dkka emdiriyorsunuz ve nekadar süreyle. benim sütüm mü yetersiz yoksa bebeğim emmede mi güçlük çekiyor anlamadım 2saate yakın emişiyoz ve hala boşalmıyor memelerim ve bebeğimde doymuyor. her emdirmede uyuyup kalıyor uyandırıp uyandırıp tekrar emdiriyorum

ben normal doğum yaptım tam bir aylık olduk.ama benim karnım kaldı.kanamam az miktarda devam ediyor bu durum normal mi,siz de durumlar nasıl ?

bende normal doğum yaptım 28gün oldu karnım var hala kanamamda akıntıyla karışık pembelik şeklinde devam ediyo dikişlerim attı ama yeri hala acıyo senin dikişler ne durumda birde ben hamilelikte fena halde hemoroid oldum hala geçmedi çok ağrı yapıyo oda

bu arada bebeklerimizin göz rengi tam olarak ne zaman belli olur, benim oğlum 48 günlük ve gözleri koyu mavi. değişir mi merak ediyorum:))))

benim bebişimin gözleride koyu yeşil çok güzel keşke öyle kalsa ama değişir benim bebekken gözümde koyu maviymiş 6 aya kadar şimdi ela senin bebişte belki ela olur :)

kızlar kusura bakmayın selamsız sabahsız balıklama dalıyorum muhabbete oğlum bir yandan kızım bi yandan hmen çıkmam lazım bizim kız ilk 20 gün melek gibiydi gün geçtikçede gazı artıyo rezene veriorım etkilemior en çok canımı sıkan meme istemesine rğmen sancıdan ememesi sizdede böyle oluyormu kakasını yapsadaalttan gazını çıkarsada yine aayaklarıı karnına çekip ağlıyor gaz ilacı vermedim ama oğlumd çok gazlıydı ne nurse haveys ne sabsimlex hiçbiri işe yaramadı bendemi bişey var anlamadımki çocuklarım hep gazlı hani ikinci çocuk daha rahat oluyodu hepsi palavra

aynısından bende de varbitane benimki ilk haftadan başladı gaz sancısına. metisil kullanıyorum ben ama düzenli vermeyince hiçbir işe yaramıyor şu anda 6 saatte 8 damla veriyorum. çok işe yaradığını söyleyemem ama ağlarken daha insaflı ağlıyor sanki:) bide ağladığımız süre biraz kısaldı,i önceleri kesintisiz 4-5 saat ağladığı oluyordu şimdi o 4 saatin aralarında uyukluyor ya da sakinleşiyor :)

aslında kellin ilacı olsa başına çalacak da bulamıyorum ,işte.. allah sabır versin inşallah çabucak atlatırız bugünleri :) rabbim sağlıkla büyütmyi naisp etisn inşallah ..

ayaklarının altına zeytinyağı ve bir damla acıelma yağı sürüyorum masaj yapıyorum, yatarken ayaklarının altına yine sıcak su torbası koyuyorum, popoya çok az hametanla masaj yapıyorum bazende zeytinyağı ya da su damlatıyorum ayakları havadayken pop deliği etrafı uyarılsın diye, kimyon rezene hem ben içioyrum bazende ona veriyorum.. ama yok yok yine de ağlıyoruz bağıra bağıra merasimli yapıyoruz bu işi üstelik işin gıcık tarafı kaksını gazını çıkartıyor maile ohh diyoruz kendimiz yapsak anca o kadar rahatlarız hani ama sonrasında yine ağlıyor anlamıyorum ben bu işi :) garip bi karın ağrısı işte..

nurse harveysimi denesem ki birde doktordan ilk hafta o sancıları görünce sabsimlex istemiştim farkı yok demişti.. onu da deniyim de içime kalmasın :)

cnm bana dr önerdi nurse harveys i kuzuma kullanıyorumm büyük gazı yapar gibi ses çıkarıyorum rahatlıyo bebişimmm. dene istersin sonuçta dr verdi bitkisel bir ilaç olması beni rahatlatıyo kullanırken

benim kanamamda seninki gibi.dikişlerim benimde attı ama bazan batar gibi oluyor.hemoroid ben de hamilelik önceside vardı doğumda arttı üzerine kabızda oldum bu 3lüden çok çektim ..
şimdi ise gaz çıkarmak için kendimi sıktığımda idrar kaçırıyorum,umarım kalıcı bişi değildir.
cnm bende normal dogum yaptm vee kanamam hala sürüo bıktım valla bır bitse artık inşallah 40 günde bıter ya

karnın kaldı mı ?

dediğim gibi çekemediğim için içi hiç kirlenmedi.trabzon fazlasıyla nemli bir şehir.oda nemi %63. nadiren 70 bile olduğu oluyor.
burun aspiratörünü kullanmadan önce damlatmam için berko-fiz adında tek kullanımlşık bir damşla verdi doktorumuz.
onunla ıslatıyorum burun deliğini sonra aspiratörle çekmeye çalışıyorum.onun borusu fazla uzun kessem daha mı kolay olur bu işlem acaba ?
aparatı kaynar suyla yıkayabileceğimi düşündüm:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…