• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

cnmmm hangi marka aldınnn telsiz ben henüz almadımm çünkü şuan hep yanımda bebişim çok minik ve çok erken doğunca dr bir müddet çok dikkatli olmalıyız dedi . Biraz geçsin bende istiyorummm.

Canim bizim telsiz Motorola mbp16 bu sekilde bulabilirsin.. Kesinlikle cook memnunuz cook hassas.. Icin kesinlikle rahat olur.

günaydın canım ben de kesin kararlıydım en geç 1buçuk aylık olduğunda odasında yatırcam diye ama şimdi bir türlü rahat edemiyorum ya telsiz alıcam canım ben de ancak öyle rahat edebilirim zaten ama aklım hep onda kalıyır bir yandan da odaına ne kadar çabuk geçerse düzenine okadar çabuk alışır diyorum bilemiyorum çok kararsızım açıkçası. daha çok mu küçük diyorum ama sen geçirmişsin odasına gece rutininiz nasıl oluyor peki canım genel olarak sanki ben bütün gece telsizi dinlermişim gibi geliyor biran önce kendimi rahatlatmam lazım :19:

Canim bende ayni senin gibi dusunuyordum... Aglar duymam, duysam hemen orda olamam, bebegim huzursuz yalniz birakilmis gibi hisseder diye dusunmustum ama inanki odasina koyduguma cook memnun oldum.. Cook daha iyi uyuyor... Kesintisiz en az 3 en fazla 4.5 saat uyuyor.. Bebegim aglayarak uyanmiyor once sesler cikariyor.. Sesi cikar cikmaz odasindayim, uyumaya biraktigimdada tam uyuyunca cikiyorum zaten gece emzirdikten sonra hemen uyuyor..
:1: Ama canim ilk gece hiiiiccc uyuyamayacaksin sana geranti vereyim ben hic uyuyamamistim hemde hic... Simdi icim rahat ama :ssz:

cnm BNM BEN DOĞUMDAN SONRA SÜT OLMAYINCA YEMEYE VURDUM NE DENİRSE YEDİM ONDAN YOKSA HAMİLELİKTE GEREKEN KİLODAN FAZLA ALMAMIŞTIMM. OKADAR YEMEYE KARŞI HALA ÇOK AZ SÜTÜM VARRR . NELER YENİYOO ŞÖYLLEEE BİR GÜZEL ARTŞ OLUYOOOO ÇOK MERAK EDİYORUMM. BEN RAZIYIM KİLO ALMAYA ÇÜNKÜ VÜCUDUMU İYİ TANIYORUM BEBİŞİM SÜTÜ KESTİĞİ ANDA 3 AYDA HEŞEY BENDE BİTER GİDER.

canım ilk hafta benim sütüm azdı doktor yetersiz demişti çook üzülmüştüm o yüzden süt konusunda çok hassasım,şimdi sütüm çok iyi bak neler yaptım sana anlatayım. tahin-pekmez,dut kurusu,tahin helvası,ev yapımı muhallebi,ayva-elma ve daha çeşit kompostolar yedim. en önemlisi incir tarifi 4 tane kuru inciri dörde böl 1 bardak kadar suyun içine at 10dakika kaynat.bebeğim 47 günlük oldu ve ben bunlardan en az birini her gün tüketiyorum hala.ilk günler hepsine yüklenmiştim:):33: bir de sütüm az deme,benim sütüm var bebeğime yetiyo şimdi ben bunu yiycem bebeğime süt olacak de. beynine mesaj ver:52:

selam tatlı anneler. alıntı yapamadım her mesajdan şööyle bir okudum da ben de henüz telsiz almadım alsam mı diye düşünüyorum odasını da 6aydan sonra ayırmayı düşünüyorum becerebilirsem:44:kıyamıyorum hiç ben kızıma yaa hep yanımda olsun istiyorum:emir_bebek:ama ayırmak lazım tabi ki bi şekilde olacak.
odamızın ışığı da kapalı geceleri ama koridoru açıyorum yüzünü görebiliyorum. sezeryanlıyım ben de ve göbeğim sarkık duruyo sporla düzelir mi bilmiyorum çok üzülüyorum kilolarım da bayağı azaldı 5kilo kadar fazlam var o da gider takmıyorum ama sarkık göbek,selülit ve çatlaklar canımı sıkıyo sadece:47::43:

Ben de 18 kilo almıştım dogumdan 5 gun sonra 12 Kilosu gitmişti. 6cık kaldı 40ım çıkana kadar o da rahat gider diyordum amaaa 38im çıktı 6cık hala duruyor :) benim derdim kilo değil nasılsa gider ama asıl endişelendiren genişlemiş kemiklerim ne zaman toplanacak ya da toplanacak mı. Kalçam ve sırtım genişledi ne pantolon oluyor hala ne de montlarım. Kilodan değil o kadar farketmezdi cunku. Montlarım ancak iki gogsumun hizasına kadar kapanıyor dehset fark var :( evde giydiğim esofman altlarım bile popomdan zor geçiyor karnımı sıktıgı için giyemiyorum.
Bir de sezeryan olanlarda aynı sorun varmı... dikiş yerimacımıyor ama dikiş ile göbek deliğinin tam ortasında yaklasık 4 parmaklık bir bölge uyusuk ve esofman vs. lastiği gelince acır gibi oluyor.sanki dikiş oradaymıs gibi.bu ne zaman gececek acepp.. bi de göbegim tuylendi sankim

kızlar önceki sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim..:54:

berko-fiz. tek kullanımlık damlalar varya bunun kalan kısmını havayla temas etmeyecek şekilde muhafaza etsem sanraki günlerde kullansam bi sakıncası olur mu?

orti bebe nazal aspiratörü kullanmak bana zor geldi ama burada okuduğum kadarıyla zamanla alışılıyormuş.
kullananlar tam olarak nasıl kullandıklarını yazarsa çok sevinirim. ve bunun aparatını temizlesem tekrar kullanamaz mıyım ? (çünkü burundan aparatın içine hiçbirşey gelmiyor !)
damlanın yumuşatmasıyla,büyük uğraşlar sonunda biraz aşşağı çekebildim ama sonra kağıt havlu yardımıya çıkardım

Son düzenleme:
ben normal doğum yaptım tam bir aylık olduk.ama benim karnım kaldı.kanamam az miktarda devam ediyor bu durum normal mi,siz de durumlar nasıl ?

iyi geceler hanımlar konu ile alakalı değil ama size bir kaç sorum olacaktı adetten birkaç gün önce hamile kaınır mı eger kalınırsa ben bunu ne zaman ögrenebilrim adetim üzerinden 5 gün gecti karnım ve kasıklarım da agrıyor sanki her an adet olacakmıs gibiyim ama olmuyorum göğüslerimde şişti ve cok hassas... yardımcı olursanız cok sevinirim

bizde iki aylık olduk:nazar: herşey çok güzel kırk çıktıktan sonra en çokta ellinci günden itibaren minik hanım artık çok dikkatli bi şekilde öncedende vardı ama şimdi büyümüş gibi beni izliyo babasına ayrı davranıyo beni görünce hemen koca bi gülücük atıyo sesler çıkarıyo artık düz yatarken dönüyo kucağıma alırken uzanıyo odasına girdiğimde kızımm diyorum beni görmeden sesime sevinçli bi şekilde çığlık atıyo lakinn şuan hala uyumuyo yatağında dönencesiyle oynuyo müzik sesini duyunca çıldırıyo ışıklara tepkisi bile başladı sarıda mavide sorun yok ama kırmızıda yüzünü kapatıyo:8: 1 saat önce beraber yattık yatarak daha güzel emiyo uyku modunda olduğunu anlıyo uzun bi süre emdikten sonra uyudu ama yatağa yatırınca uyandı ve şuan çok neşeli akşam az uyuttum ama uyumak istemiyo 5 civarı uyuyo ama ben alıştırdım sanırım doktorum gece uykuyu unut ve bol bol emzir en güzel beslenme gece dedi gündüzleride uyuyo veya uykulu oluyo en neşeli anı gece bütüngün boyunca konuşuyorum okadar alıştıki telefonla konuştuğumda onunla konuşuyorum sanıyo çıldırıyo bazı arkadaşlar 2 saatte emirdiklerini yazmışlar şuan gögüslerim çok sızlıyo ama ben uyurken saatte 1 ayıkkende en fazla 15dk bi emziriyorum uzun kısa farketmiyo 2 aylık olduk ve geçen hafta 5980grdı haftaya bakalım doktorumuz ne diyecek başlarda sütüm azdı 3 gün emzirdikten sonra uykulu halinde günde 1 kez mama verdim baktım 1. ayda 1 kg almış mamayı kestim zaten istemiyo diliyle itekliyo biberonu :1: yapışık ikiz gibiyiz sürekli sık sık emziriyorum sütüm başlarda yok diyordum ama şimdi gögüslerim çok sert olmasada sütüm var diyorum hiç bi zaman bomboş bi gögüsüm olmadı sık emzirdiğim için gögüsüm boşalmıyo sanırım ama doktorum ii bişey dedi 2 3 5 dk emiyo gündüzleri ama sık olunca doyuyo ve hemen sırtına vuruyorum agızdan gaz çıkarıyo kolik olmuyoruz şuan tek problemimiz tok olmasına ragmen eldivenlerini ıslatıyo sürekli eller ağızda ama zeka gelişimi olduğunu söledi doktorum 2 eldiven takıyorum doktorumun en büyük tavsiyesi yıkarken ve altını açarken bi birey gibi onunla konuşuyorum sürekli gülüyorum banyoyu ve alt açmayı çok seviyo ses çıkarmıyo küvete yatırınca hemen fileden tutup geriliyo yıka beni der gibi umarım büyüdükçede huylarımız değişmez hiç ağlamadı diyebilirim gübde 10 sn filandır kıyamam ağlamasın bebişlerimiz :16:

kızlar önceki sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim..:54:

berko-fiz. tek kullanımlık damlalar varya bunun kalan kısmını havayla temas etmeyecek şekilde muhafaza etsem sanraki günlerde kullansam bi sakıncası olur mu?

orti bebe nazal aspiratörü kullanmak bana zor geldi ama burada okuduğum kadarıyla zamanla alışılıyormuş.
kullananlar tam olarak nasıl kullandıklarını yazarsa çok sevinirim. ve bunun aparatını temizlesem tekrar kullanamaz mıyım ? (çünkü burundan aparatın içine hiçbirşey gelmiyor !)
damlanın yumuşatmasıyla,büyük uğraşlar sonunda biraz aşşağı çekebildim ama sonra kağıt havlu yardımıya çıkardım

burnunun ucuna tutup uzun uzun çekiyorsun, hızlı yapmamaya çalış, biraz ısrarlı olmak gerekiyor. yalnız eviniz çok kuruysa nemlendirmeyi ihmal etme, kalorifer üstüne ıslak havlu filan koy kuru sümğk hem canını yakar hem de çekemezsin.
ben aynı gün içindeyse bazen aynı aparatla çekiyorum ama sonra atıyorum, o da mikrop biriktirir sonuçta, nasıl temizlemeyi düşünüyorsun içi çok dar, bi de filtre var onu hiç temizleyemezsin, gerçi seninki çekemediği için belki filtre temiz kalıyordur bilemem

bizde iki aylık olduk:nazar: herşey çok güzel kırk çıktıktan sonra en çokta ellinci günden itibaren minik hanım artık çok dikkatli bi şekilde öncedende vardı ama şimdi büyümüş gibi beni izliyo babasına ayrı davranıyo beni görünce hemen koca bi gülücük atıyo sesler çıkarıyo artık düz yatarken dönüyo kucağıma alırken uzanıyo odasına girdiğimde kızımm diyorum beni görmeden sesime sevinçli bi şekilde çığlık atıyo lakinn şuan hala uyumuyo yatağında dönencesiyle oynuyo müzik sesini duyunca çıldırıyo ışıklara tepkisi bile başladı sarıda mavide sorun yok ama kırmızıda yüzünü kapatıyo:8: 1 saat önce beraber yattık yatarak daha güzel emiyo uyku modunda olduğunu anlıyo uzun bi süre emdikten sonra uyudu ama yatağa yatırınca uyandı ve şuan çok neşeli akşam az uyuttum ama uyumak istemiyo 5 civarı uyuyo ama ben alıştırdım sanırım doktorum gece uykuyu unut ve bol bol emzir en güzel beslenme gece dedi gündüzleride uyuyo veya uykulu oluyo en neşeli anı gece bütüngün boyunca konuşuyorum okadar alıştıki telefonla konuştuğumda onunla konuşuyorum sanıyo çıldırıyo bazı arkadaşlar 2 saatte emirdiklerini yazmışlar şuan gögüslerim çok sızlıyo ama ben uyurken saatte 1 ayıkkende en fazla 15dk bi emziriyorum uzun kısa farketmiyo 2 aylık olduk ve geçen hafta 5980grdı haftaya bakalım doktorumuz ne diyecek başlarda sütüm azdı 3 gün emzirdikten sonra uykulu halinde günde 1 kez mama verdim baktım 1. ayda 1 kg almış mamayı kestim zaten istemiyo diliyle itekliyo biberonu :1: yapışık ikiz gibiyiz sürekli sık sık emziriyorum sütüm başlarda yok diyordum ama şimdi gögüslerim çok sert olmasada sütüm var diyorum hiç bi zaman bomboş bi gögüsüm olmadı sık emzirdiğim için gögüsüm boşalmıyo sanırım ama doktorum ii bişey dedi 2 3 5 dk emiyo gündüzleri ama sık olunca doyuyo ve hemen sırtına vuruyorum agızdan gaz çıkarıyo kolik olmuyoruz şuan tek problemimiz tok olmasına ragmen eldivenlerini ıslatıyo sürekli eller ağızda ama zeka gelişimi olduğunu söledi doktorum 2 eldiven takıyorum doktorumun en büyük tavsiyesi yıkarken ve altını açarken bi birey gibi onunla konuşuyorum sürekli gülüyorum banyoyu ve alt açmayı çok seviyo ses çıkarmıyo küvete yatırınca hemen fileden tutup geriliyo yıka beni der gibi umarım büyüdükçede huylarımız değişmez hiç ağlamadı diyebilirim gübde 10 sn filandır kıyamam ağlamasın bebişlerimiz :16:

maşallah canım nazar değmesin:)
sık emzirince gaz olur derler gazı olmuyor mu yoksa rahat mı çıkarıyor? bi de hiç ishal ya da kabız oldu mu? kullandığın ilaç var mı?

Canim bende ayni senin gibi dusunuyordum... Aglar duymam, duysam hemen orda olamam, bebegim huzursuz yalniz birakilmis gibi hisseder diye dusunmustum ama inanki odasina koyduguma cook memnun oldum.. Cook daha iyi uyuyor... Kesintisiz en az 3 en fazla 4.5 saat uyuyor.. Bebegim aglayarak uyanmiyor once sesler cikariyor.. Sesi cikar cikmaz odasindayim, uyumaya biraktigimdada tam uyuyunca cikiyorum zaten gece emzirdikten sonra hemen uyuyor..
:1: Ama canim ilk gece hiiiiccc uyuyamayacaksin sana geranti vereyim ben hic uyuyamamistim hemde hic... Simdi icim rahat ama :ssz:

canım çok haklısın kendi odasında olursa düzenine de biran önce alışır diyorum. ilk başta tedirgin olurum evet ama zamanla alışırım. ne kadr geç olursa odasına geçmesi alışması da okadar geç olur diye düşünüyorum. çalışmalara başlayım yavaş yavaş:)

Ben de 18 kilo almıştım dogumdan 5 gun sonra 12 Kilosu gitmişti. 6cık kaldı 40ım çıkana kadar o da rahat gider diyordum amaaa 38im çıktı 6cık hala duruyor :) benim derdim kilo değil nasılsa gider ama asıl endişelendiren genişlemiş kemiklerim ne zaman toplanacak ya da toplanacak mı. Kalçam ve sırtım genişledi ne pantolon oluyor hala ne de montlarım. Kilodan değil o kadar farketmezdi cunku. Montlarım ancak iki gogsumun hizasına kadar kapanıyor dehset fark var :( evde giydiğim esofman altlarım bile popomdan zor geçiyor karnımı sıktıgı için giyemiyorum.
Bir de sezeryan olanlarda aynı sorun varmı... dikiş yerimacımıyor ama dikiş ile göbek deliğinin tam ortasında yaklasık 4 parmaklık bir bölge uyusuk ve esofman vs. lastiği gelince acır gibi oluyor.sanki dikiş oradaymıs gibi.bu ne zaman gececek acepp.. bi de göbegim tuylendi sankim

canım dikişüstündeki uyuşukluk normal sanırım sezo olan hepimizde var... duyduğum kadarıyla 1 sene boyunca hissedilirmiş o uyuşukluk..

ya sen öyle deyince acaba ben çocuğumu aç mı bırakıyorum ki dedim ama yok açlık ağlaması değil ememiyor bil çoğu zaman ya da çeke çeke emiyor canımı çok yakıyor :( sık emzirince gaz yapar saat başı emzirmeyin diye duymuştum hem burdan hemde başka biyerden okumuştum.. gaz sancınız oluyormuydu ayy maşallah allah nazardan saklasın bizimde sanclarımız bitsin artık inşallah :( bizim bi başlayınca saatlerce ağlıyor ayaklarını çeke çeke. annem olmasa her gece onunla birlikte oturup ağlarım heralde... karnı şişiyor basıyor çığlığı. doğum sancısı çeker gibi en az benim kadar ağlıyor yani :) haa sancı aralarında da aranıyor, emzik veriyorum. emzirmiyorum karnı daha çok şişmesin diye hem uğraşırken ağlarken birde kusuyor.. birde biraz sinirli galiba emzik düşsün yaygara kopartıyor :)yatağına yatır hafif üstünü örtünce, ellerini kundağın içine katınca illaki havada sallanacak, acıkmışsa birileri onu öpüyor ya da yanağına kundağı yeleği deyiyorsa bakıyor meme yok yine öyle hele emzirme öncesi dizime yatırıp göğsümü açarken o arada koparıyor kıyameti, açıp hazır bekletiyim direk vereyim emmeyi istiyor. böyle sakin sakin bebek gibi falanda ağlamıyor :)

off sütüm yetiyormu nasıl anlıycam :) var çok şükür sütüm öyle taşmıyor göğüslerimde öyle fazla taş gibi olmuyor sadece emzirirken sızlıyor hafif anlıyorum süt iniyo.. sıkınca da süt var geliyo.

kızlar ben genelde 2 ya da 3 saatte bir emziriyorum, hatta geceleri ağlama krizlerinden sonra 4 saati geçtiği bile oluyor, gündüzleri eğer çok ağlamamışsa genelde 2 saate emmek istiyor, 15 dk falan sürüyo emmesi. 5 dk emdiği de oluyor, o zaman 2 saat olmadan acıkıyor tekrar, bazen 10 dk bir göğsümü 10 dk diğerini emziriyorum öyle olunca emzirme sonrası kusuyor. bazen bu bu şekilde toplam yarım saati buluyor.

son 15 günde 300 gram almışız az mı? normali nekadar acaba en fazla en az nekadar almalı , aslında ay olarak toplam 1 kilo almış görünüyoruz.

canım çok çok geçmiş olsun allahım korumuş bir daha yaşatmasın hiç. benim de en büyük korkum bu uyurken ya kusar da farketmezsem diyorum şimdi sen deyince daha bir tedirgin oldum gözlerim doldu allahım korusun yavrularımızı tekrar çok geçmiş olsun canım

çok teşekkür ederim canım. kırkın çıkmışmıydı ? çıkmamışsa eğer 40ından sonra al odasına bence, bir arkadaşım 40ımız çıktıktan sonra herşey daha bidüzene girdi sanki demeişti. Bizim odamız yok ama olsaydı ben 2 aylık olmasını baz alırdım :) neden bilmiyorum :)

canım dikişüstündeki uyuşukluk normal sanırım sezo olan hepimizde var... duyduğum kadarıyla 1 sene boyunca hissedilirmiş o uyuşukluk..

evet bende de var, tam bir ay oldu dokunduğum zaman hissizlik var bişey dokunduğunda rahatsızlık veriyor iç çamaşırım falan üzerine denk gelirse. ben korse giyiyorum çok sıkı değil korsem.

gevşedik resmen hareketsizlikmidir asıl sebebi bilmiyorum hertarafım ayrı fırtladı . genişledik aynı zamanda. off çıkıp koşar adım koşar adım yürümek istiyorum :1: bi yürüsem toparlıycak sanki biraz. bulunduğum yerde küçük komşular falan hep iç içe bana kesin delirdi derler :)

bu arada bizim agresif bey emzik boşsa sinirleniyor hem istiyor ama bişy olsun istiyor :) bazen rezene çayına batırıyorum çok ağlıyorsa multitap vitaminden sürüyorum çünkü ancak o zaman susuyor. bu vitamini eksik versek problem olur mu ki ,bir pipet yerine yarım pipet veriyorum ama üç-beş kere de emziğe sürüyoruz. iki güne bir 5- 10 dk kadar güneşe yatırıyorum d vitaminini kendi sentzelesin diye.
bu gün 1. ay aşımızı olduk, aile hekimiiz yerind yoktu zaten hiç birkonuda yardımcı olacak bir tipi yok, hemşire de kendi çocuklarıyla kıyaslayarak bilgi veriyor , yüzündeki sivilceleri cildiyeye götürdünüz mü dedi, önce tereddüt ettim evet fazla biraz kafasında bile var ama neden cildiyeye gidelim ki o daha bebek yani çocuk doktoru duruken. sonra kendi götürmüşte o yüzden demiş, zaten doktorun verdiği kremide fazla sürmemiş kortizol içeriyor sonuçta diye. kendi kendine geçmiş. eh insan çatlatır bunlar ya bide ama siz yine de bi götürün dedi :37:

böyle saçmalıkları görünce büyük kocaman kocaman şehirlere taşınmak istiyorum. ildeki hastaneye gidemedik birtürlü , burda tek özel hastane var ordaki doktordan memnunuz şimdilik aslında ama sağlama yapmak şart :27:

sizin bebeklerinizin yüzünde varmı böyle isilik gibi, sivilce. yıkayınca azalıyor gibi, ağlayınca da artıyor sanki

Canim sen 3. derken kacli paket kullaniyorsun?... Biz genelde 3 saatte bir degistiriyoruz ama gunduzleri bagzan surekli emdigi icin nerdeyse 2 saatte bir degistiriyoruz...
Slk degistirmeye calisiyorum hassas daha bebislerimiz pisik olmasini istemiyorukm heleki biraz gec kalmissam acmaya cook suclu hissediyorum kendimi..

canım primanın care kullandım 54 lü bide pampers 50 li kullandım bir de hata yapıp can bebenin 60 lı paketini kullandım.en iyisi kesinlikle prima care.

bir soru daha rezene papatya ıhlamur gece çayı gibi çayları kullanıyormusunuz bebekleriniz için ben sadece çok çok az rezene veriyorum arada doktorumun tavsiyesi üzerine çok fazla gaz sorunumuz var çünkü. kullandığım zamanlar daha rahat olduğunu farkediyorum

canım ben her kahvaltıda rezene çayı içiyorum.Oğluşumu dün acile götürdük evvelki gün gece 2 den akşam 4 e kadar uyumamıştı.dr. çok aşırı gaz var dedi.metsil kullanıyordum ama demekki tkili olmuyor.Daha etkili ilaç var dedi ama sigorta karşılamıyormuş.Neyse aldık süper bir ilaç.Bitkisel şurup içinde dereotu ve kimyon bitkileri varmış.Adı Nurse Harvey's içer içmez rahatlatıyor.Alttan üstten gaz çıkarıyor.Oğlum ne çekti iki gün şimdi daha iyi.

kızlar bebişlerinizle yatarken ışığı nasıl ayarlıyorsunuz yani kapatıyormusunuz yoksa açıkmı bırakıyorsunuz ben tam karanlık yapamıyorum hala içim rahat etmiyor ama biliyorum ki büyüme hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor. biran önce vazgeçmem lazım odayı aydınlık tutmaktan sizler nasıl yapıyorsunuz
vee sezeryan olan anneler bir sorum da size göbişleriniz için bişey yapıyormusunuz ne zaman ne yapabiliriz kızlar spora falan ne zaman başlayabiliriz sarkmış olarak duruyor ya çok sinir oluyorum ben sizlerin toparlandımı az kaldı ama baktıkça üzülüyorum ya:30:

odamızda kademeli gece lambası var biz de uyuyunca tam kapatıyoruz emzirmeye kalkınca düşük kademede açıyorum canım.sonra uyuyunca kapatıyorum.Biz yokken yatıyorsa da düşük ayarda açıyorum.

Ben iki haftadır korse kullanıyorum öğlenden akşama kadar akşam çıkarıyorum biraz rahatlıyayım diye.Çok rahatım.Benim bekarken ayva göbeğim vardı hafif.Şimdi o sarkıklıklar çok azaldı.Ayva göbeğimden birazcık fazla ama kalan 6 kilomu verince o da gider inşlh.Bence korseyi ihmal etmeyin henüz spor yapacak durumda değiliz.Korse en azından topluyor.Ama o esmer hali hala duruyor göbeğimin.Çatlaklarımda çok az görünüyor.

oğlum şuan huysuz huysuz yüzüme bakıyor , birazdan bazı zamanlar yaptığım gibi bu msjı gönderemeden bilgisayar başından kalkabilirim. ara ara okuyorum ama yazmaya fırsat çok zor buluyorum yaa . zor bi gece geçirdik sizde de oluyormu gece boğzına kusmuk kaçtı kuzum epey nefes alamadı çabaladı.. düşündükçe daralıyorum rabbim onu bize bağışlasın , hayırlısıyla ömrü uzun olsun hepimizin bebekleri.. çok yorulmuştum uzandım tam dalıyordum ağladı , sık emzirmemek için biraz daha uyusun diye sallamaya başladım beşiği, sustu, öylesine yarı gözlerim açık bakıvermiştim ki iyiki bakmışım dili dışında kıpkırmızı olmuş, anneme seslendim daha doğrusu çığlık attım. hemen kucağıma aldım, sırtına vurdum biraz ters biraz yan çevirdim, ellerim titredi annemde uğraştı baya zor toparladı yavrum.. epey bi süre kesik kesik aldı soluğu. ilki kadar uzun sürmesede iki kere daha tekrarladı, 2.sinde burnundan kusmuk geldi üç bş damla. gece boyu uyuyamadım ya tekrarlarsa diye her daldığımda sıçrayıp baktım. sabahda zaten gaz sancısı vardı. zormuş annelik bir kez daha anladım..

biz gece lambasında uyuyoruz , epey süre tam karanlık isteyeceğimi sanmıyorum , net görebilmeliyim. salonda uyuyorum ben annemle, yatak odama geçemedim orda emzirmek çok zor geliyor, yatak çok yumuşak sırtımı iyi yaslayamıyorum yerde yok koltuk falan koysam. hemde eşim pek yardımcı olamıyor geceleri.

oğlumun yüzünde , alnında başında kulaklarında çok fazla sivilce var uçları sarı sarı, bazıları kurumuş şekilde sizde de varmı bişey yaptınız mı.

Canım bir haftalıkken bizde de vardı.Şimdi gitti hepsi burnunda kaldı azcık.Hergün yüzünü ılık bezle sildim.Sen de öyle yap o iyi geliyormuş hakikaten geçti.

selam tatlı anneler. alıntı yapamadım her mesajdan şööyle bir okudum da ben de henüz telsiz almadım alsam mı diye düşünüyorum odasını da 6aydan sonra ayırmayı düşünüyorum becerebilirsem:44:kıyamıyorum hiç ben kızıma yaa hep yanımda olsun istiyorum:emir_bebek:ama ayırmak lazım tabi ki bi şekilde olacak.
odamızın ışığı da kapalı geceleri ama koridoru açıyorum yüzünü görebiliyorum. sezeryanlıyım ben de ve göbeğim sarkık duruyo sporla düzelir mi bilmiyorum çok üzülüyorum kilolarım da bayağı azaldı 5kilo kadar fazlam var o da gider takmıyorum ama sarkık göbek,selülit ve çatlaklar canımı sıkıyo sadece:47::43:

Canım üzülme hepimiz aynıyız ama sarkık göbek için mutlaka korse dene ben korktum ilk başta ama iyiki de takmışım 2 haftadır takıyorum belirgin şekilde toparladı karnım.NBB nin hamilelik sonrası korsesini aldım süper.Sen de kullan bence.Selilüit için spor lazım ona da henüz erken.

Ya benim de 6 kilom kaldı ama kemiklerim hakikaten açılmış sanırım.İnşlh geri daralırım çünkü ben de hiç sırt yoktu şimdi sırtımın genişlediğini hissediyorum.Kalçalarım da genişledi.Normal doğum yapamadım çatı darlığından ama sanki leğen kemiklerim bir hayli açılmış gibi.Daralırmıyız acaba kızlar yeniden :14::14:

canım oğlum da aşırı gazlı bazen saatler sürüyor ağlaması çıldırcak gibi oluyorum ne denersem fayda etmiyor çünkü. o da acı çekince içim gidiyor çok üzülüyorum:( nurse harveys bizde kullandık canım pek faydasını göremedim belki bize yaramadı.. şimdi sab simplex kullanıyoruz daha iyi gibi. rezeneyi ben içiyorum canım çok çok az oğluma da veriyorum dr tavsiyesi üzerine belki tesadüf ama inan bizde çok işe yaradı.umarım biran önce rahatlar bebişleirmiz

sizin bebeklerinizin yüzünde varmı böyle isilik gibi, sivilce. yıkayınca azalıyor gibi, ağlayınca da artıyor sanki

evet bizimkinde de var, sıcaktan olabilir cildi çok hassas bizimkinin, emerken yüzünün yanları terliyor mesela oralarda daha da çok, tesadüf olabilir tabi, çok küçük bebeklerde olan bişe zaten, o yüzden anormal bakmıyoruz doktora da gitmeyeceğiz bunun için, sadece yüzünü temiz tutmaya ve bol banyo yaptırmaya çalışıyoruz, bi de bübchen'in yüz kremini sürmeye başladık banyo sonrası ama arttırır mı azaltır mı bilmiyorum, daha yeni başladık bi değişiklik yok gibi

maşallah canım nazar değmesin:)
sık emzirince gaz olur derler gazı olmuyor mu yoksa rahat mı çıkarıyor? bi de hiç ishal ya da kabız oldu mu? kullandığın ilaç var mı?

hepimize maşallah:nazar::1: gaz sorunumuz pek yok emzirince gögsümü kapatmadan veya hemen kucağıma alıp sırtına vuruyorum agızdan çıkarıyor normaldede biraz uğraşarak bazen daha rahat biçimde kendi çıkarıyo geceleri emzirip gaz filan çıkarmadan yatırıyorum sorun olmuyo kabızlığımız var biraz 2günde bi yaptı 1 haftadır ama doktorum kakayı takma dedi ilaç olarakta bififirm kullandım 2hafta oldu doktor değiştirdi biagaia diye bi gaz damlası kullanıyorum çok iyi kendi çıkarıyo gazını çok memnun uz biraz önce yapmış kakasını poposunu yıkadık çok mutlu oldu en azından 3 aylık olasıya kadar sık sık emziricem sonra kendi isticek zaten

canım söylediklerinin bire bir aynısı bende de var,kilo,uyuşukluk,tüylenme..:47:ve de kemiklerim genişledi demişsin bunu düşünmemiştim ben yaa ben de pantolonları:47:ma giremiyorum bu kadarcık kilo neden etkiledi diyodum ya kemiklermiş demekk:44:napçaz peki:18:
canım ben her kahvaltıda rezene çayı içiyorum.Oğluşumu dün acile götürdük evvelki gün gece 2 den akşam 4 e kadar uyumamıştı.dr. çok aşırı gaz var dedi.metsil kullanıyordum ama demekki tkili olmuyor.Daha etkili ilaç var dedi ama sigorta karşılamıyormuş.Neyse aldık süper bir ilaç.Bitkisel şurup içinde dereotu ve kimyon bitkileri varmış.Adı Nurse Harvey's içer içmez rahatlatıyor.Alttan üstten gaz çıkarıyor.Oğlum ne çekti iki gün şimdi daha iyi.

odamızda kademeli gece lambası var biz de uyuyunca tam kapatıyoruz emzirmeye kalkınca düşük kademede açıyorum canım.sonra uyuyunca kapatıyorum.Biz yokken yatıyorsa da düşük ayarda açıyorum.

Ben iki haftadır korse kullanıyorum öğlenden akşama kadar akşam çıkarıyorum biraz rahatlıyayım diye.Çok rahatım.Benim bekarken ayva göbeğim vardı hafif.Şimdi o sarkıklıklar çok azaldı.Ayva göbeğimden birazcık fazla ama kalan 6 kilomu verince o da gider inşlh.Bence korseyi ihmal etmeyin henüz spor yapacak durumda değiliz.Korse en azından topluyor.Ama o esmer hali hala duruyor göbeğimin.Çatlaklarımda çok az görünüyor.

Canım bir haftalıkken bizde de vardı.Şimdi gitti hepsi burnunda kaldı azcık.Hergün yüzünü ılık bezle sildim.Sen de öyle yap o iyi geliyormuş hakikaten geçti.

Canım üzülme hepimiz aynıyız ama sarkık göbek için mutlaka korse dene ben korktum ilk başta ama iyiki de takmışım 2 haftadır takıyorum belirgin şekilde toparladı karnım.NBB nin hamilelik sonrası korsesini aldım süper.Sen de kullan bence.Selilüit için spor lazım ona da henüz erken.

Ya benim de 6 kilom kaldı ama kemiklerim hakikaten açılmış sanırım.İnşlh geri daralırım çünkü ben de hiç sırt yoktu şimdi sırtımın genişlediğini hissediyorum.Kalçalarım da genişledi.Normal doğum yapamadım çatı darlığından ama sanki leğen kemiklerim bir hayli açılmış gibi.Daralırmıyız acaba kızlar yeniden :14::14:
ben de korse kullanıyorum ama etkilemedi sanki:19:seninkini mi denesem:30:
canım oğlum da aşırı gazlı bazen saatler sürüyor ağlaması çıldırcak gibi oluyorum ne denersem fayda etmiyor çünkü. o da acı çekince içim gidiyor çok üzülüyorum:( nurse harveys bizde kullandık canım pek faydasını göremedim belki bize yaramadı.. şimdi sab simplex kullanıyoruz daha iyi gibi. rezeneyi ben içiyorum canım çok çok az oğluma da veriyorum dr tavsiyesi üzerine belki tesadüf ama inan bizde çok işe yaradı.umarım biran önce rahatlar bebişleirmiz
gaz sorunu bizde 15-30günler arasında vardı kızlar şuan öyle çatlayacak gibi kalmadı,ben yediklerime çok dikkat ediyorum ondan olabilir mi bilmiyorum.mesela ben doğumdan beri ağzıma süt koymadım:50:hastanede diyetisyen geldi bana süt,yoğurt,kuru baklagiller,lahana,brokoli,turşu,acı,bulgur,karnabahar ....v.s... yasak dedi. ben harfiyen uydum yavaş yavaş yoğurda başladım ama tabi belki de tesadüf geçti gaz sancısı bilmiyorum:51:

Back
X