ya sen öyle deyince acaba ben çocuğumu aç mı bırakıyorum ki dedim ama yok açlık ağlaması değil ememiyor bil çoğu zaman ya da çeke çeke emiyor canımı çok yakıyor

sık emzirince gaz yapar saat başı emzirmeyin diye duymuştum hem burdan hemde başka biyerden okumuştum.. gaz sancınız oluyormuydu ayy maşallah allah nazardan saklasın bizimde sanclarımız bitsin artık inşallah

bizim bi başlayınca saatlerce ağlıyor ayaklarını çeke çeke. annem olmasa her gece onunla birlikte oturup ağlarım heralde... karnı şişiyor basıyor çığlığı. doğum sancısı çeker gibi en az benim kadar ağlıyor yani :) haa sancı aralarında da aranıyor, emzik veriyorum. emzirmiyorum karnı daha çok şişmesin diye hem uğraşırken ağlarken birde kusuyor.. birde biraz sinirli galiba emzik düşsün yaygara kopartıyor :)yatağına yatır hafif üstünü örtünce, ellerini kundağın içine katınca illaki havada sallanacak, acıkmışsa birileri onu öpüyor ya da yanağına kundağı yeleği deyiyorsa bakıyor meme yok yine öyle hele emzirme öncesi dizime yatırıp göğsümü açarken o arada koparıyor kıyameti, açıp hazır bekletiyim direk vereyim emmeyi istiyor. böyle sakin sakin bebek gibi falanda ağlamıyor :)
off sütüm yetiyormu nasıl anlıycam :) var çok şükür sütüm öyle taşmıyor göğüslerimde öyle fazla taş gibi olmuyor sadece emzirirken sızlıyor hafif anlıyorum süt iniyo.. sıkınca da süt var geliyo.
kızlar ben genelde 2 ya da 3 saatte bir emziriyorum, hatta geceleri ağlama krizlerinden sonra 4 saati geçtiği bile oluyor, gündüzleri eğer çok ağlamamışsa genelde 2 saate emmek istiyor, 15 dk falan sürüyo emmesi. 5 dk emdiği de oluyor, o zaman 2 saat olmadan acıkıyor tekrar, bazen 10 dk bir göğsümü 10 dk diğerini emziriyorum öyle olunca emzirme sonrası kusuyor. bazen bu bu şekilde toplam yarım saati buluyor.
son 15 günde 300 gram almışız az mı? normali nekadar acaba en fazla en az nekadar almalı , aslında ay olarak toplam 1 kilo almış görünüyoruz.
canım çok çok geçmiş olsun allahım korumuş bir daha yaşatmasın hiç. benim de en büyük korkum bu uyurken ya kusar da farketmezsem diyorum şimdi sen deyince daha bir tedirgin oldum gözlerim doldu allahım korusun yavrularımızı tekrar çok geçmiş olsun canım
çok teşekkür ederim canım. kırkın çıkmışmıydı ? çıkmamışsa eğer 40ından sonra al odasına bence, bir arkadaşım 40ımız çıktıktan sonra herşey daha bidüzene girdi sanki demeişti. Bizim odamız yok ama olsaydı ben 2 aylık olmasını baz alırdım :) neden bilmiyorum :)
canım dikişüstündeki uyuşukluk normal sanırım sezo olan hepimizde var... duyduğum kadarıyla 1 sene boyunca hissedilirmiş o uyuşukluk..
evet bende de var, tam bir ay oldu dokunduğum zaman hissizlik var bişey dokunduğunda rahatsızlık veriyor iç çamaşırım falan üzerine denk gelirse. ben korse giyiyorum çok sıkı değil korsem.
gevşedik resmen hareketsizlikmidir asıl sebebi bilmiyorum hertarafım ayrı fırtladı . genişledik aynı zamanda. off çıkıp koşar adım koşar adım yürümek istiyorum

bi yürüsem toparlıycak sanki biraz. bulunduğum yerde küçük komşular falan hep iç içe bana kesin delirdi derler :)
bu arada bizim agresif bey emzik boşsa sinirleniyor hem istiyor ama bişy olsun istiyor :) bazen rezene çayına batırıyorum çok ağlıyorsa multitap vitaminden sürüyorum çünkü ancak o zaman susuyor. bu vitamini eksik versek problem olur mu ki ,bir pipet yerine yarım pipet veriyorum ama üç-beş kere de emziğe sürüyoruz. iki güne bir 5- 10 dk kadar güneşe yatırıyorum d vitaminini kendi sentzelesin diye.
bu gün 1. ay aşımızı olduk, aile hekimiiz yerind yoktu zaten hiç birkonuda yardımcı olacak bir tipi yok, hemşire de kendi çocuklarıyla kıyaslayarak bilgi veriyor , yüzündeki sivilceleri cildiyeye götürdünüz mü dedi, önce tereddüt ettim evet fazla biraz kafasında bile var ama neden cildiyeye gidelim ki o daha bebek yani çocuk doktoru duruken. sonra kendi götürmüşte o yüzden demiş, zaten doktorun verdiği kremide fazla sürmemiş kortizol içeriyor sonuçta diye. kendi kendine geçmiş. eh insan çatlatır bunlar ya bide ama siz yine de bi götürün dedi
böyle saçmalıkları görünce büyük kocaman kocaman şehirlere taşınmak istiyorum. ildeki hastaneye gidemedik birtürlü , burda tek özel hastane var ordaki doktordan memnunuz şimdilik aslında ama sağlama yapmak şart
sizin bebeklerinizin yüzünde varmı böyle isilik gibi, sivilce. yıkayınca azalıyor gibi, ağlayınca da artıyor sanki