2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allahım..ben 38 gün önce doğum yaptım,bu güne kadar toplam 11 kilo verdim zaten hamileliğimde 14 kilo almıştım...

merhabalar bende yeni bir anne adayıyım internette gezinirken ocak anneleri olarak bu başlığı buldum fikir alış verişi yaparım bende sizlerle 32 yaşındayım 14 yaşında bir oğlum var şimdi ikinci gebeliğim çok uzun bir ara verdim ve bunun eksilerini yaşıyorum şimdi sil baştan oldu benim için ..

valla benim oglandada var biraz ama bende çaresizim

esranm yazdıklarına çok üzüldüm allah sana bi umut kapısı sunsun inşallah tez zamanda ya eşine dank etsin yada ne bileyim kurtulacagın bişey işde.ne acımasız insanlar...insan yazmakta hata mı oldu bilmiyorum ama neyse...

benimde kızımda hırıltı vardı damlasını damlatıyorum ve otribebe burun aspiratörüyle temizliyorum daha önce bahsetmiştim bi boruyla ağız yoluyla çekiyosun çok kolay rahay bişey biz göremiyoruz ama bebişlerde sümük çok oluyo oda hırıltı yapıyo resmen sırtından hissediyodum hırıltıyı doktorum tavsiye etti hastalık degil sümük var dedi haklıda çıktı şimdi temizliyorum her hırıltıda sabah akşam çok rahat nefes alıyo bişeyde kalmadı şükür

benimde konak ve isilik problemim var anlamadım yaa nasıl kurtulucam bundan. konak hadi neyse de isilik bir kayboluyor bitti diyorum sonra tekrar her yeri isilik oluyor. doktor alerjik olabilir dedi baharatlı, kuruyemiş, çikolatadan falan olabilir dedi. birde sık sık yıkamak lazımmış.

ben enjektör kullanıyorum mama vereceğimzaman. biberona alışırsa memeyi bırakır ama tekrar emmeyiöğretebiirsin birazcık sabır :)

benimki de emmiyordu ilk başlarda bazen biberonla bazende kaşıkla verdik. çünkü kaşıkla verince yarısı dökülüyordu ve ziyan oluyordu. ama memeye alıştı bizimkisi. gerçi dr. da biberonla vermeyin memeyi almaz dedi ama bizimkisi aldı.

selam, aynı şey mi bilmiyorum, boynunun yan tarafında sert bi yuvarlak farkettim ben de geçen hafta, köprücük kemiğinde. doktora gittik, doğum sırasındaköprücük kemiği kırılmış, kaynamış, kaynayınca o doku olmuş geçecekmiş, şimdi biraz küçüldü. ortopediye kontrole gidiyoruz arada

merhaba kızlar.Nasılsınız?oğluşum her geçen gün daha bir tatlı oluyor.Yerim ben onuuu

canlarım ben 27 günlük oldum ve yeni doğan bebek bezlerinden nerdeyse 3. yü bitireceğim.siz kaçıncıdasınız?Kaç saatte bir değiştiriyorsunuz.Benim bebeğim iki saatte bir emiyor her emdikten sonra hemen hemen değiştiriyorum nerdeyse :44::44: Yoksa ben çok sık mı değiştiriyorum?Ama her açtığıma bebeğimin bezi ıslak oluyor.Bazen de ben değiştirdikten sonra kakasını yapıyor yeniden açıp hemen geri değiştiriyorum bezi.Ben çok mu harcamışım bezi yoksa??:44::44:

Bugün yine sinir oldum... Kayınpederim bebeğin emziğini ağzında ıslatıp verecekti ben görmicem sandı ağzına aldı tam verecekti ama hemen müdehale ettim.Yaşlı adam takma dişleri de var yaaa vallahi iyice delircem...

Ayrıca bugün evi süpürdüm tuvaleti temizledim.25 gündür ne ev süpürülüyor ne de tuvalet temizleniyor leş gibi oldu tuvalet sapsarı olmuş her her yer yaaa .Kayınvalidem biraz bozuldu ama ne yapayım temizlemiyor leş gibi olmuş.Evi süpürürken dikişlerim çok ağrıdı.Oooof oof.Kayınvalidem olduğu için annem de ona ayıp olur diye gelip süpürmüyor.Hamileyken iki üç günde gelir temizlerdi canım annem evimi kimse anne gibi olmuyor.

merhaba canım aynı sorun oğlumda da vardı. ilk başlarda azdı hırıltısı ama sonra okadar arttı ki çok panik yapmıştım ben ilk günden beri de sürekli serum fizyolojik uyguluyorduk bu şikayetimizden dolayı doktora kaç kere söylediysem hep serum fizyolojik dedi ama hiç rahatlamadı kuzum. en son hastanede kaldığımız bir gece okdar çok tıkandıki nefessiz kalacak sandık hemşire bile bayağ panik yaptı okadar çoktu yani sıkıntımız en son başka bir dr xlear damla verdi ve anında rahatladı kuzum madem bukadar basitti niye çektirdiler okadar gün diye düşünüyorum günlük damlatıyorum ben burnuna çok rahatlıyor arada da aspiratörle temizliyorum ne kadar çok sümük çıkıyor inanamazsın

canım merhaba nasılsın? kendine dikkat et fazla yorma ne güzel yanında sana yardımcı olacak insanlar da varmış bol bol dinlenmeye bak derim. zaten bebeklerimiz yeteri kadar yoruyor bizi. biz 1 haftadan sonra hep tek başımızaydık eşimle gündüzleri görümcem geldi arada onunda sağlık sorunları çıktığı için yanımda olamadı çok fazla ondan öncede hep hastanede yattık zaten. 2.günden itibaren bebeğimin herşeyiyle ben ilgilendim. eve gelince de her türlü işimi yine kendim yaptım tabi eşimin çok yardımı oluyor o ayrı.. yoruldum dikişlerim zorladı belki ama en azından başım ağrımadı diyorum hep en azından yardıma geldim deyip de sadece ayak bağı olan kimse olmadı yanımızda demek istediğim artık tek başıma halledebilirim de ya da biraz da annem kalsın yanımda de madem sana yardımcı olmayacaklar kalmalarının da çok anlamı yok bence lohusa halinle daha çok iş çıkıyor sana

Aynen canııım yaa.Vallahi ben yalnız olsam bundan daha az yorulurum.Keşke dediğin gibi yalnız olabilsem ama ben diyemiyorum siz gidin annem gelsin diye çorumdan geldiler güya sırf bana!!! ve çocuğa bakmak için ama ben onlara bakıyorum.yemek temizlik yine bende üstüne birde bebeğim yaramaz çok yoruluyorum çooook Limonata.Şu lohusalıkda keyif yapıp ayağımı bile uzatamadım.Kayınpederim olduğu için şöyle bebeğimi düzgünce emziremiyorum odama hapsoldum onların yüzünden.Ne zamandır televizyon bile izleyemiyorum şöyle istediğim gibi bir de kırkım çıkmadan gitmeyeceklermiş beni yalnız bırakamazlarmış!!! sanki annem bakmıyor bana 9 aydır kadın peşimde dolaştı.Bunlar 25 günün 5 gününde bakmadılar bana.Gerekmez onların bu göstermelik bakmaları....

çok dertliyim yaaa

canım bizde 20 günlüktük 3.paketi yarılamıştık..pişik olmasın diye ben sürekli değiştirdim...ayrıca da kendini yorma canından önemli mi ..anlayışsız insanlar birde hizmet beklerler

benimde bebeğimde burun akıntısı tıkanıklık vardı doktora gittik bugün. doktor bana burnuna anne sütü damlatıp biraz beklettikten sonra otri bebeyle çekmemei söyledi hakkaten çok işe yaradı. evinde aspiratörü olanlar için acil durumlarda serum olmazsa uygulanabilir. süt hemen açıyor aklınızda olsun

slm ocak anneleri.benim kızım 34 günlük oldu emziriyorm ama göğsümün biri yara diğerinin de derisi soyuldu. denemediğim krem kalmadı bir aydır iyileşmedi emzirmek çok zor geliyo. iyileşmesi için bir tavsiyeniz var mı

Haftada bir paket bez gidiyor ortalama. 4 saatten uzun tutmayın diyorlar bezleri. ben genelde çiş varsa değişmiyorum 4 saati geçmemişse. Ne de olsa bezler iyi ıslaklığı geçirmiyor. Kontrol ediyorum kakayapmışsa değistiriyorum. Bir de genelde kakasını karnı doyduktan sonra yapıyor bekliyorum yapmasını. Tam değişince yapması çok sinir oluyor çunku:)

benim oğlum silikon göğüs ucu ile emiyor. hala bıraktıramadım ne yapacağım bilmiyorum. tek faydası göğüs uclarım hiç zedelenmedi. sende birkaç gün kullanabilirsin hem kremde kullanırsan çabuk iyileşirsin.geçmiş olsun

biz yarın 2 aylık olcaz kısmetse son 2 haftaya kadar sürekli saat başı alt açıyordum ama kakayı çok yapıyodu 6 7 paket bez kullandık sonra 2 hafta önce normal prima yeşil paket kullanıyodum onu bıraktım prima premium beyaz paket kullanmaya başladım çok memnunum kaka yapmadığı durumlarda 3 saatte bi açıyorum zaten 2 gündür kaka yapamıyor kuzum sürekli kontrol etsemde bugün sabah 8de açmıştım ilk altını 4 bez kullanmışız 5. alıcam 11 de. benim kızım şuan mışıl mışıl uyuyo geceye enerji topluyo sabah 4 5 e kadar uyumuyo yanıma yatırıyorum arada bi kucağıma alıyorum sonra uyuyasıya kadar emziriyorum 5te uyursa hiç uyandırmıyorum 3 saat rahat uyuyo 1 saat arayla ben kaldırıyorum burnunu sıkıp memeyi veriyorum uyurken emiyo sonra uykuya devam.

benim kayınvalidem kaldı kırk çıkasıya kadar ev temizledim halı sildim diyo ben yatarken gündü bakıyorum pislik aynı yerinde gelen her arkadaşıma komşumada ev temziledim diyo 15 günlük olnca bigün bebeişim uyurken heryeri kaldırdım büyük bi temizlik yaptım tabi bozuldu iş yapmayı özlemişi dedim şuan memlekette herkeze ben baktım iş yaptım şunu bunu yaptım diyomuş ben bakarım dedim başta gerek yok kalma dedim beni istemiyo dedi 40 çıksın ne yaparsan yap dedi ama şuan şokta hiç ummazdım çocuk olmadan nasıl düzenliyse hala öyle diyormuş o kadar kavga etti hakaretler etti bana 15 gün filan oldu gideli torunumu çok özledim deyip ağlıyo gel desek hemen kocasını bırakıp gelecek ama ses etmiyoruz eşim farkında evimize gelince sürekli bi açık aradığının aldığım bardağı bile laf ediyo farklı ve uzak şehirlerde yaşasakta uçakla hemen burada ama şükür en azından 3 4 ay önceden gelemez gelsede çok kalamaz eşim geceleri göreve gidince beni resmen deli ediyodu beim kayınvalidemde çorumlu eşimin ailesi ama hiç haz etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…