• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yazıların bazılarını okuyunca cok güldüm :) kaynana konusunda hepimiz ne kadar dertliyiz ya :) bendede durum aynı biz bide sizden farklı olarak hamileliktete aynıydım hamileligim boyunca kaynanam ishaldi nasıl oluyorsa ben 2 gün oldum 1 hafta hastanede yattım adam turp gibi.suan evde 6 kişi kalıyoruz görümcem ve nişanlısıda dahil :) kaynanam akşama kadar gezmeye gidiyor akşam eve gelince ne hikmetse hasta olup yatıyor gece sözde cocuga bakıyor mama saatlerinde beni çagırıyor ben mamasını verip altını degiştirip uyutup gidiyorum hoş bunları yaptıktan sonra neresine bakıyor hala anlamış degilim gecen akşam eşimle dısarı cıkalım dedik alt tarafı 2 saat sürmedi geldigimde cocuga mama bile vermemişti zavallım aclıktan avaz avaz bagırıyordu mama hazırlamasını bilmiyormuş ki en az 50 kez anlattım görümcem desen 1 bardak cay bile demlemiyor. Akşama kadar yemek cay bulaşık cocuk ha bu arada evinde dagılmasıda cabası.en son gecen eşim nöbetçi yemek götürmek için yarım saat dısarı cıktım geldim kırk karıs surat yine cocuk ac deli oldum eşime isyan ettim nerdeyse evi terk etme noktasına geldim düşünsenize 2 aydır yatagımda yatamıyorum kanepe köşelerinde sürünüyorum. gecen akşam üşüdüm eşime dedim beraber yatalım (evde 6 kişi olunca yorgan kalmadı dogal olarak battaniye yada yazlık yorganla idare ediyorum) sen yorganı al o babasıyla yatsın diyo ölürmüsün öldürürmüsün. Cocugu tam uyutuyorum görümcem gelip uyandırıyo bu arada görümcem 25 yasında cocuk degil yani:) anlayacagınız oynatmama az kaldı bugun en son gene dısarı cıkacam dedi tabi yemek yap falan diyerek gidiyordo dedim grip falan olursun almam eve dedim .cünkü gecen hafta bi grip oldu bütün ev toptan hastalandık cocuga gececek diye ödüm kopuyo ve dedim yemegi sen gelince beraber yaparız ben yorgunum dedim ve gitmekten vazgecti :) dogum yaptıgım ilk günden beri gelen gidenin haddi hesabı yok hepside kaynanamın arkadasları ve ben lohusa lohusa yemekli misafir agırladım gunduz gelenlere pasta yapmıyorum diyede duydugum lafın hesabı yok.hatta 10 günlük lohusayken benden ciğ köfte yapmamı istiyorlar misafir için tabi bu kadar yorgunluga süt falan kalmadı dün yine süt olmama mevzusunu actı dedim sor millete uyumadan süt olurmuymuş ben misafirden fırsat buldummu ki dedim gelen misafirlerden 1 tanesi benim arkadasım yada akrabam olsa icim yanmayacak hep kaynanamın arkadasları .Pazar günü benim adıma misafir kabul etmiş dedim kocamın evde oldugu bi pazar var gelmesinler hafta içi gelsinler dedim. kocamın yanında da sözde hep cocuga o bakıyor görünüyo dün gece durmus bakamayacaksanız niye yaptınız diyo diyecem salak ben cocuga bakarım ama yanında 6 kişiye niye bakıyorum.bu arada evlerimizin arası 10 dakika bile yok hani gidip evlerinde kalmamaları için sebep yok şimdided durmus yaprak saralım hani akşam sararsak olurya kızı belki çaya falan yardım eder yazık degilmi kıza :)ailemden bi Allahın kulu yakında degil ki gelsinler havalar düzelmedi ki ben cocugu alıp yanlarına gideyim anlayacagınız durum vahim bana dua edin biraz önce herkesi postalayım evlerine

niye bukadar uzun yazdıgıma gelince hani herkes yazıyorya yok elime vermiyorlar yok hep onlar bakıyo halinize şükredin diye yazdım sizden beterleri var:)

Canııııım hakikaten halime şükrettim.Kusura bakma ama seninkiler bir hayli saygısızlarmış.Allah sabır versin canım yaaa...:5::5:

lohusalıkmı kötü yoksa lohusayken karşılaştığımız sorunlarmı kötü??az önce yazdıklarınızı okudumda sizin kayınvalidelerinizden yaşadığınız hiç bişey yok...ben 10 günlük lohusayken kavga ettim...çocuğu ona vermiyormuşum(uyuyor diye anne uyanınca sev diyorum)dokundurmuyormuşum(eldivenini çıkarma gece yüzünü çok derin çizmiş çok ağladı diyorum.bi akşam 10 dakika dışarıya çıktım eşimle alışveriş için kayınvalidemide aldık evden o sıra annemi aradım çocuk ağlıyor deyince nevrim döndü arabadan inince koştur koştur eve çıktım(hoşgeldin dememişim)şekerli su işini araştırdım çok tavsiye edilmiyor o söyleyince yapmıyormuşum..göbeği akıyor tuzlamayalım dedim annenle ablanla yıka diye herkesin içinde laf sokuyor...akşamda ben burda duramam deyip çıkıp gidiyor...3 gün sonra tekrar geliyor EĞER BURAYA GELDİĞİMDE TEKRAR BÖYLE OLURSA S....R BATIRIRIM ORTALIĞI ONA GÖRE DİYOR..ben ağlamaktan sinir krizi geçiriyorum o ara annemin ellerini tutuyorum KENDİSİ YAPIYOR diyor....annem oğlun alıyor deyince zorla toparlandım o gece uyumadan sabahı ettim...ertesi gün tekrar çıkıp gidiyor ...kayınpederimi dolduruyor ben lohusa lohusa babamı göreyim diye gidiyorum babamda yüzüme bakmıyor laf sokup ağlatıyor...eve geliyorum annemi babamı sığdırmadın suratın yerden kalkmıyor deyip kucağımda bebeğimle DAYAK YİYORUM...dikişlerimi ağrılarımı acılarımı hiçe sayıp savuruyor beni...abisi sürekli beni haksız görüp ailesini saygısızlık yapıyorum diye eşimi dolduruyor,eltimden yardım istiyorum düne kadar onlar hakkında konuşurken bugün onlar bizim ailemiz eşlerimizin ailesi annecim deyiver ben olsam öyle yaparım diyor eşine benim anlattıklarımı anlatıyor(kendisi çok uzak buraya yılda bir defa 15 günlüğüne gelir gezer tozar gider..)ayrılmak istiyorum ailem kabul etmiyor eşim bebeğimi elimden almakla tehtit ediyor korkumdan sesim çıkmıyor(maddi durumu yok ailemin ailemde yok aslında)dün akşam oğlum için ortamı düzeltiyorum haklıda olsam özür diliyorum ama eltim ne söylediyse abimde ben ordan ayrılınca ordakileri tekrar dolduruyor beni hiçe sayıyor sürekli benim eşim şöyle iyi benim eşim böyle iyi saygılı deyip duruyor....eve geliyorum kendime bakıyorum aynada...koca bi ÇARESİZLİK KARŞIMDA....BEBEĞİME BAKIP BAKIP AĞLIYORUM ...benim arkadaşım lohusayken delirdi geceleri evden çıkar giderdi bende hasta oldum sonunda sürekli elim ayağım titriyor korkudan her an bişey olucakmış gibi....dahada anlatsam uzayacak hepinizden dua bekliyorum....huzurlu kalın....bebeklerinizle meleklerinizle....

bu kaynanalar hep böyle.. benimkide 3 günlük lohusayken kucağıma vermiyor yok sevdirmiyor dahada ben bakmam gelsin anası baksın dedi eşimide doldurdu bir güzel .. onun yüzünden 3 günlük lohusayken kavga ettik eşimle enson boşanacağım seninle dedim. ne annemi koydu yanımda ne kendisi baktı. şimdi ne mi oldu. bir daha gelmem dedi bende siz bilirsiniz dedim . kayınbabam gelirse 4-5 günde bir geliyor yoksa artık gelmiyor. benimde kafam rahat eşiminde. çocuğumuzada ikimiz bakıyoruz. zor oluyor dikişlerle ama çok şükür iyileştim artık daha iyiyim ona muhtaçlığım kalmadı. darısı kaynanasının lafını çekenler.

Herkese merhaba!!

Dogumdan beri ilk kez yazabiliyorum.. gunlerdir her bilgisayari elime alisimda bi engel cikiyo, bugun nihayet bos bir an bulabildim. Oglum 41+3te dogdu cok sukur, 1 Subat'ta.. Ocak annesi sayiliyor muyum hala?? :27:
Artik buralarda dogurmayan kalmadigi icin zor gecen dogumumdan bahsedebilirim sanirim, kimsenin korkacak hali kalmadi..

41+2 gecesi sancilarim duzenli hale gelince gittik hastaneye ama olcumlerde sancim kuvvetli cikmayinca istersen burada kal istersen eve git dediler ben de dondum eve.. ertesi gun tum gun boyunca devam etti sancilarim, gece yattiktan sonra artinca biraz yuruyeyim dedim oda icinde agri azalsin diye. yururken birden suyum geliverdi! banyoya nasil kostugumu bilemedim, agrim var deli gibi ama bi yandan da siritiyorum sonunda dogcak diye :16:

annem bir yandan soyleniyo "boyle hastane mi olur (yurtdisindayim ya) sancili kadini eve gonderiyolar, suyu evde geliyo!" diye.. esim bi yandan hastaneyi ariyo gelelim mi artik diye.. ve inanilir gibi degil ama bu aramanin sonunda hastanedekiler hala "agrisi dayanilamayacak kadar olana kadar evde durabilirsiniz" dediler!! ben gidelim dedim, evde annemin sikayetlerini daha fazla cekemeyecektim cunku. zaten hastaneye doguma gelemeyecegi icin ayrica bi sinirliydi.. burdaki dogum olayi bizimkinden cooook farkli, dogum sirasinda babadan (baba yoksa 1 refakatci) baska hic kimse etrafta olamiyor ve (sadece) anane-babane-dedeler gunde 1 saat gorebiliyorlar bebegi, diger akrabalara izin yok. babanin bile her aksam 8de odayi terk etmesi gerekiyor. anne tek basina kaliyor bebekle, gece ebeler hemsireler gelip ilgileniyolar seninle...

neyse doguma geleyim...
gece 2 bucuk gibi geldik hastaneye, olcumler falan derken 4-5 saat gecti, sancilarin siddeti artiyo tabi bu arada. sonra dogum odasina gectik, bende acilma hala 3-4 cm.. hicbir ise yaramayan uyusturucu gaz verdiler, cek allah cek sancilarda bi azalma yok! anca kafam guzel oldu :33: esim yanimda benimle konusuyo, bilincim tamamen acik ama gozler kapali zar zor konusuyorum gaz yuzunden.. bikac saat de boyle gecti, iki de bir ebe geliyo yaninda bi ogrenciyle, sirayla acilmama bakip duruyolar, nerdeyse saat basi yarim cm acildi. suni sanci verdiler, 3 kere epidural yapildi. son 3 saatte sancilarim dayanilmazdi, saatlerce aglamicam aglamicam diye soyleniyodum sonunda gozumden yas geldi :43: ikinma fasli en kotusuydu malesef. sancilarla bebegimin yuzu yukari bakar hale gelmis, bir bu bir de acilmam mi yetmedi nedir 1 saat boyunca ikindim da ikindim... yuzum mora donmus esim sonradan anlatiyor, bana destek olmak icin yazik kulagimin dibinde bagiriyor ben ikindikca. bebegimin basi defalarca gorunup gorunup geri kacti iceri. sonra bi ara bi hareketlenme oldu ebeyle ogrencide, dedi ki bi uyusturucu yapcam asagiya, esim de tercume ediyo bana anlamam o halde diye. bi baktim kadin eline nester aldi, oh be dedim sonunda!! yar nereyi yariyosan cikar artik su cocugu! :53: meger ben panik yapmiyim diye uyusturucu falan demis ama gordum yani nesteri :1: memnun bile oldum! o yariktan sonraki 2. ya da 3. ikinmada cikiverdi sonunda yavrum, kafasi uzamis ve mor bir halde :41:

3790 g, 54 cm dogdu 10 gun gec gelen oglum, biraz sariligi ve kan sekerinde duzensizlik goruldu o yuzden 5 gun tuttular bizi hastanede kontrol altinda tutmak icin, 2 haftadir da evdeyim, annem bana bakiyor ben de oglusuma :46:

ben ki agriya siziya dayanikliyim derim hep ve bi saglik problemi soz konusu olmadikca normal dogumdan yanayimdir ama bu yasadigim biraz fazla yorucuydu galiba.. bebegini kucagini alinca agrilari unutuyosun iyi hos ama o agrilarin verdigi rahatsizligi unutmuyosun, en azindan ben unutmadim. oyle ki bebegi yikarlarken esime dedim, bir dahaki dogumu normal isteyecegimden supheliyim diye :26: annem 2. cocuk kolay olur diyor ama gorecegiz bakalim..

neyse artik, cok sukur bebegimi kucagima aldim sonunda, son haftalarda beklemek cok zordu biliyorsunuz... hepinize kolayliklar diliyorum bebeklerinizle, saglikla buyurler insallah! :nazar:

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmek nasip etsin..

lohusalıkmı kötü yoksa lohusayken karşılaştığımız sorunlarmı kötü??az önce yazdıklarınızı okudumda sizin kayınvalidelerinizden yaşadığınız hiç bişey yok...ben 10 günlük lohusayken kavga ettim...çocuğu ona vermiyormuşum(uyuyor diye anne uyanınca sev diyorum)dokundurmuyormuşum(eldivenini çıkarma gece yüzünü çok derin çizmiş çok ağladı diyorum.bi akşam 10 dakika dışarıya çıktım eşimle alışveriş için kayınvalidemide aldık evden o sıra annemi aradım çocuk ağlıyor deyince nevrim döndü arabadan inince koştur koştur eve çıktım(hoşgeldin dememişim)şekerli su işini araştırdım çok tavsiye edilmiyor o söyleyince yapmıyormuşum..göbeği akıyor tuzlamayalım dedim annenle ablanla yıka diye herkesin içinde laf sokuyor...akşamda ben burda duramam deyip çıkıp gidiyor...3 gün sonra tekrar geliyor EĞER BURAYA GELDİĞİMDE TEKRAR BÖYLE OLURSA S....R BATIRIRIM ORTALIĞI ONA GÖRE DİYOR..ben ağlamaktan sinir krizi geçiriyorum o ara annemin ellerini tutuyorum KENDİSİ YAPIYOR diyor....annem oğlun alıyor deyince zorla toparlandım o gece uyumadan sabahı ettim...ertesi gün tekrar çıkıp gidiyor ...kayınpederimi dolduruyor ben lohusa lohusa babamı göreyim diye gidiyorum babamda yüzüme bakmıyor laf sokup ağlatıyor...eve geliyorum annemi babamı sığdırmadın suratın yerden kalkmıyor deyip kucağımda bebeğimle DAYAK YİYORUM...dikişlerimi ağrılarımı acılarımı hiçe sayıp savuruyor beni...abisi sürekli beni haksız görüp ailesini saygısızlık yapıyorum diye eşimi dolduruyor,eltimden yardım istiyorum düne kadar onlar hakkında konuşurken bugün onlar bizim ailemiz eşlerimizin ailesi annecim deyiver ben olsam öyle yaparım diyor eşine benim anlattıklarımı anlatıyor(kendisi çok uzak buraya yılda bir defa 15 günlüğüne gelir gezer tozar gider..)ayrılmak istiyorum ailem kabul etmiyor eşim bebeğimi elimden almakla tehtit ediyor korkumdan sesim çıkmıyor(maddi durumu yok ailemin ailemde yok aslında)dün akşam oğlum için ortamı düzeltiyorum haklıda olsam özür diliyorum ama eltim ne söylediyse abimde ben ordan ayrılınca ordakileri tekrar dolduruyor beni hiçe sayıyor sürekli benim eşim şöyle iyi benim eşim böyle iyi saygılı deyip duruyor....eve geliyorum kendime bakıyorum aynada...koca bi ÇARESİZLİK KARŞIMDA....BEBEĞİME BAKIP BAKIP AĞLIYORUM ...benim arkadaşım lohusayken delirdi geceleri evden çıkar giderdi bende hasta oldum sonunda sürekli elim ayağım titriyor korkudan her an bişey olucakmış gibi....dahada anlatsam uzayacak hepinizden dua bekliyorum....huzurlu kalın....bebeklerinizle meleklerinizle....

Allah sana bu eziyeti çektirenleri ıslah etsin sana da yar ve yardımcı olsun..Rabbim kabul etsin dualarıma senide ekledim..

Çok üzüldüm canım yaaa allah sabır versin.Lohusa lohusa bir de dayak yedin haa.nasıl çekiyosun bilmiyorum ama bilmiyorum ben olsam ne yapardım.:14::14:

Allah yardımcın olsun canım yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm..ne yazıcağımı bilemedim...böyle durumlarda öyle kişilerin afedersin ama Allah bildiği gibi yabsın diyorum sadece

kızlar lohusalık zor bi olaymış gerçekten ben annemle kardeşimle eşimle kayga ettim ağldım çok üzüldüm taktım anlamıyolr insanı bazen eşim tabi ne anlıcak zaten yorgunluk uykusuzluk bide tüm işler zor anlıcan sevgililer gününden önce tartıştık biraxz büyük çapta çocuğumu alır giderim dedim bana çok yüklendi beni sevceksin saygı gösterceksin yoksa terk ederim dedim korktu herhalde ertesi gün çiceklerle geldi aslında bu kıskanma olayı bende var galiba kızmızı çok seviyo sanki benle ilgisini kopardı gibi mutsuz olmuştum ablamda öle olmuş normalmiş..........ben herkes gidince çocukla nasıl ilgilencem die korkrken herkes gidince daha düzenli huzurlu olduk artık bebk görmeye gelmesinler istiyorum ne doğru dürüdt emziriyor nede ilgileniyorum yakınlarımdan çekinmiyorumda özel misafr ilgi istiyo bu haldeyken zoruma gidiyo ...... kızmızı banyo yaptrdık biz isilik olduk bide konak sanırım bizden başka kimsede yok ben fazla giydriyorum sanırım az giydrsem hapşuruyo öksürüyo korkuyorum hasta olur die alta ince tülbent gibi zıbın üste atlet trzında kollu badi en üste tulum ayağa çorapbazen patikte kondaklıyoruz ama kollar hep dışarda öle istiyo ebe elleri serbest bırakın tansın desede üşüyo die fazla çıkarmıyorum bu seferde hem kokuyo pamuk topluyo hemde terliyo sanki napcamı bilemiyorum

kızlar oğlum 20 günlük memeyi reddettiği için emziremiyorum hep sağıp biberonla veriyordum bir arkadaşım kaşıklı biberona alıştır tekrar memeye geçer ve emer dedi bugün kaşıklı biberon aldım ama süt akışkan olduğuu için bebeğe veremiyorum çok geliyor kaşığa galiba bu yöntemle olacak iş değil bu aranızda kullanan varmı kızlar

ben enjektör kullanıyorum mama vereceğimzaman. biberona alışırsa memeyi bırakır ama tekrar emmeyiöğretebiirsin birazcık sabır :)

Allah yardımcın olsun kardeşim. ama artık yalnız değilsin seni anlayan bir bebişin var hep bunu düşün büyüdüğünde senin arkanda duracak yanında bulunacak gerisini düşünme sütün azalır.

yazıların bazılarını okuyunca cok güldüm :) kaynana konusunda hepimiz ne kadar dertliyiz ya :) bendede durum aynı biz bide sizden farklı olarak hamileliktete aynıydım hamileligim boyunca kaynanam ishaldi nasıl oluyorsa ben 2 gün oldum 1 hafta hastanede yattım adam turp gibi.suan evde 6 kişi kalıyoruz görümcem ve nişanlısıda dahil :) kaynanam akşama kadar gezmeye gidiyor akşam eve gelince ne hikmetse hasta olup yatıyor gece sözde cocuga bakıyor mama saatlerinde beni çagırıyor ben mamasını verip altını degiştirip uyutup gidiyorum hoş bunları yaptıktan sonra neresine bakıyor hala anlamış degilim gecen akşam eşimle dısarı cıkalım dedik alt tarafı 2 saat sürmedi geldigimde cocuga mama bile vermemişti zavallım aclıktan avaz avaz bagırıyordu mama hazırlamasını bilmiyormuş ki en az 50 kez anlattım görümcem desen 1 bardak cay bile demlemiyor. Akşama kadar yemek cay bulaşık cocuk ha bu arada evinde dagılmasıda cabası.en son gecen eşim nöbetçi yemek götürmek için yarım saat dısarı cıktım geldim kırk karıs surat yine cocuk ac deli oldum eşime isyan ettim nerdeyse evi terk etme noktasına geldim düşünsenize 2 aydır yatagımda yatamıyorum kanepe köşelerinde sürünüyorum. gecen akşam üşüdüm eşime dedim beraber yatalım (evde 6 kişi olunca yorgan kalmadı dogal olarak battaniye yada yazlık yorganla idare ediyorum) sen yorganı al o babasıyla yatsın diyo ölürmüsün öldürürmüsün. Cocugu tam uyutuyorum görümcem gelip uyandırıyo bu arada görümcem 25 yasında cocuk degil yani:) anlayacagınız oynatmama az kaldı bugun en son gene dısarı cıkacam dedi tabi yemek yap falan diyerek gidiyordo dedim grip falan olursun almam eve dedim .cünkü gecen hafta bi grip oldu bütün ev toptan hastalandık cocuga gececek diye ödüm kopuyo ve dedim yemegi sen gelince beraber yaparız ben yorgunum dedim ve gitmekten vazgecti :) dogum yaptıgım ilk günden beri gelen gidenin haddi hesabı yok hepside kaynanamın arkadasları ve ben lohusa lohusa yemekli misafir agırladım gunduz gelenlere pasta yapmıyorum diyede duydugum lafın hesabı yok.hatta 10 günlük lohusayken benden ciğ köfte yapmamı istiyorlar misafir için tabi bu kadar yorgunluga süt falan kalmadı dün yine süt olmama mevzusunu actı dedim sor millete uyumadan süt olurmuymuş ben misafirden fırsat buldummu ki dedim gelen misafirlerden 1 tanesi benim arkadasım yada akrabam olsa icim yanmayacak hep kaynanamın arkadasları .Pazar günü benim adıma misafir kabul etmiş dedim kocamın evde oldugu bi pazar var gelmesinler hafta içi gelsinler dedim. kocamın yanında da sözde hep cocuga o bakıyor görünüyo dün gece durmus bakamayacaksanız niye yaptınız diyo diyecem salak ben cocuga bakarım ama yanında 6 kişiye niye bakıyorum.bu arada evlerimizin arası 10 dakika bile yok hani gidip evlerinde kalmamaları için sebep yok şimdided durmus yaprak saralım hani akşam sararsak olurya kızı belki çaya falan yardım eder yazık degilmi kıza :)ailemden bi Allahın kulu yakında degil ki gelsinler havalar düzelmedi ki ben cocugu alıp yanlarına gideyim anlayacagınız durum vahim bana dua edin biraz önce herkesi postalayım evlerine

niye bukadar uzun yazdıgıma gelince hani herkes yazıyorya yok elime vermiyorlar yok hep onlar bakıyo halinize şükredin diye yazdım sizden beterleri var:)

işimiz zor benzer dertlerden bende nasibimi alıyorum.

tek ben değilmişim çeken ne garip annemin bi lafı var herkezde var bu dert ana kız kavga ederken kaynana gelin nasıl geçinsin hesabı çok doğru ama benim kaynanamın bi özelliği var yapar ama 2 dk sonra bişey yapmamış gibi davranır o kadar laf etti şeytansın dedi bana lohusayken ertesi gün canım cicim şimdi evinde arar kızım canım ne laflar anne sen bana bunu dedin üzüldüm desem aa ben onu iyiliğine dedim der kafaya beni annemi takmış herkez onu düşman biliyomuş Allahtan eşim destek bana boşver hiç takma laflarını kafada var biraz diyo şikayet etmemi istemiyo sallamıcakmışım nasıl olacaksa annen bunu yaptı dediğimde sıkıldım artık sende onun gibi olursun kapat diyo şükür başka şehirde yaşıyo 2 3 ayda bi gelsede 1 aydan fazla kalamaz ve gider

kızlar bebekleriniz hayırlı olsun
bende mayıs annesi olucam inş. rabbim bizede saglıkla yavrularımızı kucagımıza almayı nasip etsin
bişey merak ettik dogumda kaç kilo verdiniz herkeste değişkendir mutlaka ama cevap verirseniz sevinirim

ben süt olsun dieherşey yedim kilolar aynı nerdeyse duruyo sütü hemn gelenler iyi verirde benim gibi olsun dienler yiyerek zor verir.

merhaba kızlar nasılsınız?
yazdıklarınızı okudum inanın çok üzüldüm allahım sabır versin hepinize. zaten en duygusal zamanlarımızı yaşıyoruz birde üstüne bu sorunlar eklendi mi insan iyice çaresiz hissediyor kendini. eşlerimizin desteği çok önemli bu zamanlarda.. herkese sabır diliyorum ve umarım bir an önce düzene gireriz hem sizler hem biz. sanırım biraz zamana ihtiyacımız var:26:

kızlar bebekleriniz hayırlı olsun
bende mayıs annesi olucam inş. rabbim bizede saglıkla yavrularımızı kucagımıza almayı nasip etsin
bişey merak ettik dogumda kaç kilo verdiniz herkeste değişkendir mutlaka ama cevap verirseniz sevinirim

merhaba canım iyi dileklerin için teşekkürler darısı başına inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına:nazar:
ben 6 ay hiç kilo almadım pek havalanıyordum az kiloyla bitiricem hamileliğimi diye ama son ay çok kilo aldım ama aşırıda yedim aynı hatayı sen yapma:1: ben doğumdan çıktıktan sonra 10 kilo vermiştim 2 kilom daha gitti bebeğim 25 günlük ve 12 kilo vermiş durumdayım. yavaş veriyorum ama veriyorum çok da takmıyorum aslında nasılsa veririm sonra diyorum:1: amaa eğer aşırı yemeseymişim bütün kilolarım şimdi gitmiş olacaktı o yüzden siz aynı hatayı yapmayın derim:54:

kızlar bebeğinizin yüzüne bir şey sürüyomusunuz? vücüdunu badem yağıyla nemlendiriyorum ama yüzüne bişi sürümüyorum..soyuluyo..nabsam ne sürüsem bebek yağını yüzüne de kullansam mı acaba? siz ne yabıyosunuz???

selam kızlar..
valla yazdıklarınıza çok üzüldüm.. bende kaynanamdan şikayetçiyim ama bukadar değil allaha şükür. gerçi ben biraz atlattım sayılır. oğlum 13.günlükken bronşitin kenarından döndük sürekli söylememe rağmen evi hamam gibi ettiler çocuk öksürmeye hırlamaya başladı doktorumuzda eşimi azarlayıp ev 20 derece olacak deyince elime koz geçti geldim bende evde onlara bağırdım sizin yüzünüzden oğlum bronşit oluyodu sıcaktan karışmayın ben bildiğim gibi büyütecem dedim. artık korka korka yaklaşıyor çok karışamıyor..

kızlar bebeğinizin yüzüne bir şey sürüyomusunuz? vücüdunu badem yağıyla nemlendiriyorum ama yüzüne bişi sürümüyorum..soyuluyo..nabsam ne sürüsem bebek yağını yüzüne de kullansam mı acaba? siz ne yabıyosunuz???

canım bebekler için nemlendirici kremler var niveanın falan onlardan sürebilirsin

kızlar bebeğimin hırıltısı var burnunda özellikle emerken ve uyurken horlama gibi sesler çıkartıyor..ne yabmak lazım aynı durumda olan var mı? normal mi bu durum üşütmüş olabilir miyim korku sardı beni..ben hamileyken doktor alınacaklar listesi vermişti içinde xlear burun damlası vardı..aldık acaba onu kullansam mı? kullanan var mı onu?

kızlar bebeğimin hırıltısı var burnunda özellikle emerken ve uyurken horlama gibi sesler çıkartıyor..ne yabmak lazım aynı durumda olan var mı? normal mi bu durum üşütmüş olabilir miyim korku sardı beni..ben hamileyken doktor alınacaklar listesi vermişti içinde xlear burun damlası vardı..aldık acaba onu kullansam mı? kullanan var mı onu?

Canım, muhtemelen burnu tıkanmış, burnuna serum fizyolojik damlatıyorsun, varsa burun temizleme aparatı ile temizliyorsun. Yoksa fizyolojik serumla sümükleri aşağıya iniyor zaten. Yumuşak bir bezle silersin.

Back
X