• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

slm ocak anneleri.benim kızım 34 günlük oldu emziriyorm ama göğsümün biri yara diğerinin de derisi soyuldu. denemediğim krem kalmadı bir aydır iyileşmedi emzirmek çok zor geliyo. iyileşmesi için bir tavsiyeniz var mı

canım ben kan toplayan göğüs uçlarımı avent in kremi ile iyileştirdim,inşallah faydasını görürsün..

kızlar bebekleri illa her gün yıkamak gerekiyor mu? okuyorum yazdıklarınızı yıkıyormuşunuz yada 1 gün yıkayıp bir gün yıkamıyormuşsunuz ama ben korkuyorum bebeğim hasta olucak diye..oyüzden 2 günde 1 yıkıyoruz..
bebeğim 24 günlük daha ama eskiye oranla sanki daha bi sosyalleşti gözlerini daha fazla görüyoruz:) oturma odasına alıyorum bende gündüzleri..ama üşüyecek diye sarıp sarmalıyorum..çıtçıtlı badi bazen kısa kollu bazen uzun oluyor..üzerine alt-üst takımı ayağına çorap-patik..üstüne de battniye sarıyoruz..oturma odasına getirdiğimde başka bir tane daha battaniye sarıyorum..birde 2 gündür gazı oluyo üşüyo diye yelek giydirmeye başladık..sıcak tutunca karnını birde ayaklarını gazını önlüyoz gibi..
ama dün gece benim gazım vardı çok sancı çektim..hayatımda çekmediğim sancılar bir hamileyken çektim birde akşam oyüzden emzirmedim bebeğime de gazım geçer diye mama verdik..sabahta memeyi alırken nazlandı..ben 40 ını tamamladıktan sonra kısmetse işe başlıycam..bu durumda mecburen mama vercekler öğlenleri gelip emzircem ve akşamları..umarım alır memeyi..bu şekilde hem memeyi hemde mamayı veriyomusunuz??? nasıl davranıyorlar?? alıyorlar mı memeyi???
birde gazı olunca zinco veriyorum günde 1 kez..olmasada hergün düzenli vermek gerekir mi?

valla benim her günyıkadıım da oluyor 3-4 gun yıkamadıgım da. Ha yıkayınca iyi uyuyor ama yıkamayınca da kötü oldugunu dusunmuyorum:) evimiz sıcak ama ben de evham yapıyorum üşüyecek diye battaniye örtüyorum.
Gaz için bir sey kullanmıyorum gerek kalmıyor çunku agzından çıkarınca. ilkzamanlar bilemiyordum ne yapacagımı kızıım kıvranıyordu gazdan. Sonra arastırdımki her emzirmeden snra agızdan gazını çıkaramak gerekiyormuş, gaz barsaklara inmeden. Çokrahat ettim sancı falan kalmadı kıvranmıyor artık.
Mama kullanımına gelincede neden kullanıyorsun ki sütün yetmiyormu? Hep yanılgıya düşülüyor yetmiyordiye oysaki sıksık emzirse süt çoğalıp yetecek. Bence sen şimdiden buzluga sut stoklmaya basla. Hiç mamaya tenezzül etme derim. Yoklugunda senin sütünü versinler biberonla. Oldu ki biberona alıstı memeyi bıraktı, olsun sonuçta senin sütünü içecek. Al bi pompa götür işyerine zaman buldukça sağ ve sütünün devamlılıgını sagla, hemde o sütü de bebegine içirsinler evde. çalışan arkadaslarım hep bu şekilde götüryor işi. Hatta biri o kadar çok sagıp buzluga atmış ki ilave derin dondurucu almak zorunda kalmıs ve ben olmasam da sütlerim bebgimi 3 ay besler diyor:)

merhaba kızlar.Nasılsınız?oğluşum her geçen gün daha bir tatlı oluyor.Yerim ben onuuu :54:

canlarım ben 27 günlük oldum ve yeni doğan bebek bezlerinden nerdeyse 3. yü bitireceğim.siz kaçıncıdasınız?Kaç saatte bir değiştiriyorsunuz.Benim bebeğim iki saatte bir emiyor her emdikten sonra hemen hemen değiştiriyorum nerdeyse :44::44: Yoksa ben çok sık mı değiştiriyorum?Ama her açtığıma bebeğimin bezi ıslak oluyor.Bazen de ben değiştirdikten sonra kakasını yapıyor yeniden açıp hemen geri değiştiriyorum bezi.Ben çok mu harcamışım bezi yoksa??:44::44:

Bugün yine sinir oldum... Kayınpederim bebeğin emziğini ağzında ıslatıp verecekti ben görmicem sandı ağzına aldı tam verecekti ama hemen müdehale ettim.Yaşlı adam takma dişleri de var yaaa :47::47: vallahi iyice delircem...

Canim sen 3. derken kacli paket kullaniyorsun?... Biz genelde 3 saatte bir degistiriyoruz ama gunduzleri bagzan surekli emdigi icin nerdeyse 2 saatte bir degistiriyoruz...
Slk degistirmeye calisiyorum hassas daha bebislerimiz pisik olmasini istemiyorukm heleki biraz gec kalmissam acmaya cook suclu hissediyorum kendimi..

slm ocak anneleri.benim kızım 34 günlük oldu emziriyorm ama göğsümün biri yara diğerinin de derisi soyuldu. denemediğim krem kalmadı bir aydır iyileşmedi emzirmek çok zor geliyo. iyileşmesi için bir tavsiyeniz var mı

geçmiş olsun canım çok zor oluyor o şekilde emzirmek :(( ama bebişinide doyurmak istiyo insan.ben gögüs koruyucu aldım bi süre onla emzirdim 1 hafta kadar sonra yine memeyi tutturdum tekrar yara falan da olmadı şükür geçti.şimdide biberonu emzigi tutmuyo illa meme istiyo sıpam

benim oğlum silikon göğüs ucu ile emiyor. hala bıraktıramadım ne yapacağım bilmiyorum. tek faydası göğüs uclarım hiç zedelenmedi. sende birkaç gün kullanabilirsin hem kremde kullanırsan çabuk iyileşirsin.geçmiş olsun

canım bende yarayken kullandım sonra onunla emmesini istemedim plastik sonuçta beni emsin istedim onu kaynat et mikropta kapabilir diye 1 günde geri tutuu şükür.ilk tutuşda zorlandı biraz ama hastanede hemşire bebişin agzına memeyi tepikledi resmen :)) bende öyle tepikledim ilk bi kaç sonrası oldu bitti...dene fazla zorlanmazsın emin ol

Düşünüyorum canım nasıl memnunmusun?Hangi doktora gidiyorsun??

valla ben dogumu orda yaptım o yüzden 5.gün gel dediklerinde gittim işde doktorumuz bengü hanım çok degişik hoş bi edası var ben sevdi onu bebekleri seviyor ilgili.kulak testi falan oldu işde onlarda iyiydi.salı kontrolümüz var bakalım nasıl geçecek ogluşum büyümüş mü :) birde biz sünnet ettirmeyi düşünüyoruz onuda orda yaptıracagım galiba.ben sevdim o hastaneyi yaa

valla ben dogumu orda yaptım o yüzden 5.gün gel dediklerinde gittim işde doktorumuz bengü hanım çok degişik hoş bi edası var ben sevdi onu bebekleri seviyor ilgili.kulak testi falan oldu işde onlarda iyiydi.salı kontrolümüz var bakalım nasıl geçecek ogluşum büyümüş mü :) birde biz sünnet ettirmeyi düşünüyoruz onuda orda yaptıracagım galiba.ben sevdim o hastaneyi yaa

İşitme testi için kbb bölümünemi muayene oldunuz ilk önce?Ne kadar sürüyor bu test emzirerekmi yapılıyor ağlamasın diye?Bebeklerimizin arasında 1 gün var:))

İşitme testi için kbb bölümünemi muayene oldunuz ilk önce?Ne kadar sürüyor bu test emzirerekmi yapılıyor ağlamasın diye?Bebeklerimizin arasında 1 gün var:))

ne emmesi canım b dakka bile sürmüyor ki ateş ölçer gibi kulagına bi aletle bakıyorlar.valla benimki hiç umursamadı bile.ses veriliyomu bilmiyorum tabi ama öyle acılı bişi olsaydı bagırırdı heralde.çocuk bölümüne muayene olduk ordan kbbye gidin dedi doktorumuz.kbbnin kapısını açıp test yapılacaktı dedim tamam bi dakka sonra çagıracagım dediler çagırdılar yaptılar o kadar.yani toplam 5 dakka bile sürmedi

kızlar bebeğimin hırıltısı var burnunda özellikle emerken ve uyurken horlama gibi sesler çıkartıyor..ne yabmak lazım aynı durumda olan var mı? normal mi bu durum üşütmüş olabilir miyim korku sardı beni..ben hamileyken doktor alınacaklar listesi vermişti içinde xlear burun damlası vardı..aldık acaba onu kullansam mı? kullanan var mı onu?

1 aylık kontrolde normal dedi doktor daha geniz yapısı filan tam oluşmuyormuş böyle hırlıyorlarmış, rahat kilo alan bebeklerde daha çok oluyormuş.
biz burnuna ara sıra serum fizyolojik damlatıyoruz, bi de otri bebe hortumla çekiyoruz rahat nefes alsın diye

merhaba kızlar.Nasılsınız?oğluşum her geçen gün daha bir tatlı oluyor.Yerim ben onuuu :54:

canlarım ben 27 günlük oldum ve yeni doğan bebek bezlerinden nerdeyse 3. yü bitireceğim.siz kaçıncıdasınız?Kaç saatte bir değiştiriyorsunuz.Benim bebeğim iki saatte bir emiyor her emdikten sonra hemen hemen değiştiriyorum nerdeyse :44::44: Yoksa ben çok sık mı değiştiriyorum?Ama her açtığıma bebeğimin bezi ıslak oluyor.Bazen de ben değiştirdikten sonra kakasını yapıyor yeniden açıp hemen geri değiştiriyorum bezi.Ben çok mu harcamışım bezi yoksa??:44::44:

Bugün yine sinir oldum... Kayınpederim bebeğin emziğini ağzında ıslatıp verecekti ben görmicem sandı ağzına aldı tam verecekti ama hemen müdehale ettim.Yaşlı adam takma dişleri de var yaaa :47::47: vallahi iyice delircem...

bizimki 3 bitti çoktan, 4 yarılandı. iyi yapıyorsun bence yazık pişik filan olur sonra, bizimki hassas sürekli değiştirdiğim halde pişiği var:(
kayınpederle yalnız bırakma bence sen, bazı şeyleri düşünemiyorlar demek ki

otri bebe nazal aspiratr kullananlar memnunmusunuz kızlar biraz bilgi verirmisiniz ben de almayı düşünüyorum kullandığım aspiratör tam olarak temizlemiyor:26:

bir soru daha rezene papatya ıhlamur gece çayı gibi çayları kullanıyormusunuz bebekleriniz için ben sadece çok çok az rezene veriyorum arada doktorumun tavsiyesi üzerine çok fazla gaz sorunumuz var çünkü. kullandığım zamanlar daha rahat olduğunu farkediyorum

bi süre aventin kalkanından dene istersen, şundan:
Philips Avent Göğüs Kalkanı 2`li - e-bebek.com

bi de lansinosh kremle kremle.
göğüs ucun havada kaldığındam hem krem işe yarıyor, hem ucları daha az sızlıyor, hem de göğüs ucun uzun kalıyor. normalde üstüne ped veya çamaşır gelince küçülüyor geri, bebek tutamıyor ucundan emince de eziyor iyice yara yapıyor. bu şekilde bi süre dene istersen.

bir soru daha rezene papatya ıhlamur gece çayı gibi çayları kullanıyormusunuz bebekleriniz için ben sadece çok çok az rezene veriyorum arada doktorumun tavsiyesi üzerine çok fazla gaz sorunumuz var çünkü. kullandığım zamanlar daha rahat olduğunu farkediyorum

ben vermiyorum kendim içiyorum, doğadan mini diye bi çay var çocuklar için, içinde rezene anason ve daha bi çok şey var. doktora sordum rezene vereyim mi diye, o da istiyorsan ver sakıncası yok ama bilimselliği de yok dedi, gaz için damla yazdı, colinox

ben vermiyorum kendim içiyorum, doğadan mini diye bi çay var çocuklar için, içinde rezene anason ve daha bi çok şey var. doktora sordum rezene vereyim mi diye, o da istiyorsan ver sakıncası yok ama bilimselliği de yok dedi, gaz için damla yazdı, colinox

bende kendim içiyorum canım arada da oğluma veryorum çünkü sorunumuz çok büyük belki faydası olur diyorum okadar çok kıvranıyor ki yavrum içim gidiyor:5: dr bize de sab simplex yazdı canım umarım işe hyarar

Back
X