• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Herkesin doğumu hayırlı olsun, biz de bugün 40 günümüzü doldurduk. Oğlumun dünyaya gelince hastalklarla tanıştı. Önce sarılık için hastanede yattı, sonra sünnet ettirdik. Yarası çabuk iyileşti şükür. Sonra kalça çıkığı ultrasonunda sol bacakta hafif düşüklük var dediler, çift bez kullanıyoruz şimdi bacağın toparlanması için. 2. ayda yeniden gidicez. 3 gündür de öksürük var. Bronşit başlangıcı dedi doktor. O kadar yoruluyor ki öksürürken hiç kıyamıyorum, umarım çabuk atlatır.

Bu arada bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz arkadaşlar?

Benim oğlum da sürekli kusuyor :( Hem emmekten geçemiyor hem de kusuyor, bazen süt olduğu gibi çıkıyor, bazen de peynir kesiği gibi.

aynen canım öle anlattığın gibi 40 günlük olduk bugün 1 kilo aldık kusmazsak dahada alcaz da dr a söledinmi hiç bize bebek reflüsü dedi gaviskon verdi halada kusuyoruz .

Herkesin doğumu hayırlı olsun, biz de bugün 40 günümüzü doldurduk. Oğlumun dünyaya gelince hastalklarla tanıştı. Önce sarılık için hastanede yattı, sonra sünnet ettirdik. Yarası çabuk iyileşti şükür. Sonra kalça çıkığı ultrasonunda sol bacakta hafif düşüklük var dediler, çift bez kullanıyoruz şimdi bacağın toparlanması için. 2. ayda yeniden gidicez. 3 gündür de öksürük var. Bronşit başlangıcı dedi doktor. O kadar yoruluyor ki öksürürken hiç kıyamıyorum, umarım çabuk atlatır.

Tatlım geçmiş olsun. Nerede üşüttü o kadar boronşit olacak kadar :(:(

Ben emzik veriyorum beyaz gürültü ile uyuyor bazen kucağımda bazen sallayarak her seferinde değişiyor.

canım noldu gittiniz mi hastaneye? ne dedi doktorunuz? nasılmış miniğin

Gittik doktora evet...
Endiselenecek bise gorunmuyor dedi... Bu durumun 48 saat icinde gecmesini n gerektigini soledi...
Ama eger durum dahada kotuye diderse kendi doktorunuza gidin dedi...
Son iki bezinde kan yoktu rengi hala yesil ama sumuksu degil... Duzelir umarim..
Ptesi saglikcimiz gelecek boy kilo olcumu icin falan... Onunda bilgisi var oda bakacak
Sali da bebegim 6 haftalik oldugu icin normal doktor randevusu vardi ayrica oda tekrer bakacak bekliyecez artik yapacak bise yok
Ama bebegimde hic huzursuzluk yok sukur..

doktor normal dedi, fazlasını kusuyordur dedi ama artık kusması da arttı. böyle peynir kesiği gibi kusuyor.

canım o peynir kesigi gibi olması sütünün yaradıgı anlamına geliyomuş.benimki ik başlarda oldugu gibi geri çıkarıyordu annem sütün yaramıyo heralde yarasa çürütür peynir kesigi gibi çıkarır demişti ordan biliyorum.zatn o şekildeki kusmuk agız dolusu gibi çok olmuyor ki agzından az az geliyo işde oda normal sütü hazmetmiş oluyormuş.

Sanırım o oluyor, hani böyle kahverengimsi sütlü kahve gibi bir helva olur ya, marketlerde satılır, ben sevmem pek ama arkadaşım hergün yiyor ve bol süt yaptığını söyledi.

Pomayla sağmak benim de sütümü çok artırdı. Zaten ilk bir hafta oğlum yoğunbakımda kaldığı için sütümü sağıp hastaneye götürüyorduk ve o dönem sütüm artsın, oğluma iyi gelsin diye okumadığım şey kalmamıştı, süt kampı diye bir şey okudum bir yabancı sitede, onu uyguladım. O da şöyle oluyor, anne 2 gün eve kapanıyor, bebeğin tüm hizmetini bir başkası yapıyor neredeyse, annenin tek yaptığı 2 saatte bir pompayla, emzirerek vs beynine "sütüm yok süt üretmem gerek" mesajı vermek. Benim annem yanımdaydı ve eşim de çok yardımcı oluyordu her işime. Ben bütün gün dinleniyordum, ılık duş alıp bol bol sıvı tüketip durmadan sütümü sağdım. Şimdi her gün 2 öğün fazladan süt sağıyorum, buzluğa atıyorum. Her emzirmeden sonra mutlaka kalan sütü sağıp boşaltıyorum ki vücut beyne "süt bitti, hadi çabuk süt üretmeliyiz" mesajı iletsin.

Emzirme eğitiminden aklımda kalanları yazayım. Öncelikle sütten gaz geçme diye bir şey yok dedi diyetisyen ve doktor. Ama gaz şundan olurmuş, sindirilmiş sütle sindirilmemiş sütün karışması. Yani bebeğimiz ağlayınca ilk ne yaparız? Panikleyip sussun diye mememizi veririz ve bebeklerimiz de refleks gereği emer, süt mideye iner ve midede bir önceki emilmiş ama tam hazmedilmemiş, sindirilmekte olan sütle karşılaşır. Onun yerine dedi doktor bir beslenme düzeni oluştur, örneğin 2 saatte ya da 3 saatte bir mi emziriyorsun, bebeğinin doyduğundan da eminsen, diyelim ki 45 dakika sonra bebek ağladı, kesin başka bir derdi var, açlık değil yani. Hemen memeyi vermeden önce altını değiştiriyorum ben, kucağımda gezdiriyorum, yüzünü nemli bezle siliyorum, gaz çıkarma hareketi yaptırıyorum, koynuma alıp sakinleştiriyorum vs. Genelde de ya kakasını yapmaya çalışıyor oluyor ya da gazını. Biz 44 günlük olduk, hiç gaz sancımız olmadı. (Çok şükür, ne olur maşallah deyin). Bu süreçte ben gıdamdan hiç kasmadım, nohut da yedim, soğan da ne bileyim, mercimek de balık da, herşeyi yedim.
Emzirirken/sağarken dedi doktor, annenin mutlu olması gerekirmiş. En çok sütü uyku, huzur ve su yaparmış. Valla doktor açıkça söylemişti o zaman, evde canınızı sıkan biri mi var, uzak durun, haber izlemeyin, kendinizi yormayın, mutsuz olmayın vs. Hatta şaka yollu "eşlerinize söyleyin, annelerini evlere postalasın" demişti.
Bir de her emzirme/sağmadan önce duş almak mümkün olmadığı için sıcak havlu ütüleyip/ya da sıcak suya havluyu bastırıp göğüslerin üzerine masaj yapar gibi koymak gerekirmiş. İlk başlarda sütüm azken yapıyordum, şimdi üşeniyorum:))

Yeme konusunda da sütüm çokluğundan ziyade doyuruculuğu önemliymiş. Her gün mutlaka ceviz,fındık ya da badem yiyin demişti. Haftada bir et ve balık, günde bir öğünde mutlaka salata ve iki öğünde çorba tüketilmeliymiş. Günde yarım litre süt bir de. Bir de her gün yumurta, hatta et yenmeyen haftalar fazla yumurta tüketerek protein dengesi sağlanabilirmiş.
İyotlu tuz kullanmak gerekirmiş (özel bir sağlık sorunu yoksa) ve mümkün mertebe tuzdan uzak durmak gerekliymiş (nedenini de açıklamıştı doktor, unuttum ama).
Kahve, sigara ve alkol yasaklar arasındaydı. Margarin de. Hazır gıdalar da. Koruyucu içeren gıdalar da. Çikolata da (ama ben bu son yasağa uyamıyorum, çikolatasız hayat mı geçer yaaa :(( )
Çayı mecbur kalırsak açık ve limonlu içmeliymişiz. Tatlı tületmesek daha iyiymiş ama illa tüketeceksek sütlü tatlıları tüketiyoruz (ah ben dayanamayıp löp löp baklavaları götürdüm geçen gün).
Bir de (bunu doktor değil bir arkadaşım söyledi), yeşil çay içmemek gerekirmiş, çünkü yeşil çay yağ yakıcı özelliği olduğu için sütteki yağ oranını azaltırmış.

Evet, aklımda kalanlar bunlar. Ben bunları uygulayarak oğluma bir ayda 1400 gr aldırmışım, 42. gün 1760 gr ve 5 cm büyümemiz vardı. Doktor oğlumun kakasına bakarak sütümün çok besleyici olduğunu söyledi (belki de beni pohpohlamak istedi, bilmiyorum). Ama bildiğim şu, emzirmek sadece anneye bağlı bir durum değil, benim eşim de bu eğitime katıldığı için, huzurun ne kadar önemli olduğunun farkında, beni mutlu ettirmek için elinden geleni yapıyor. Her gece düzenli uykumu alayım diye ben erken yatıyorum, akşam beslenmesi biberonla eşim yaptırıyor, h.sonu geceleri de o kalkıyor. Ben böylece uykumu almış, dinlenmiş ve pijamam sütten ıslnamış halde uyanabiliyorum.
bilgiler süper canım bende bgn sağmaya başlayım diyorum süt saklama poşetlerini buzluğa attığın oluyo mu nasıl çözülmesi gerekiyo ?

Canım sıkma canını gider zamanla.Emzirdikçe gidecektir zaten...:16::16:

Ya ben sütüm var diye düşünüyorum.Çünkü oğluşum ağzından süt gelene kadar emiyor.Bilemiyorum ben var diye düşünüyorum.Siz olmadığını yetmediğini nasıl anlıyorsunuz.Benim de mi yetmiyor acaba?:44::44
inşallah gder canım emzirdikçe,
benimkide hep emmek istiyo kusana kadar hemde

Canım çok tşkr bilgiler için.:16::16: ben sütüm var diye düşünüyorum ama kayınvalidem arada bebek emerken senin sütün yok mu yoksa diyor ben de inatlaa yo var diyorum.Ne amaçla diyorsa bilmiyorum.Tam o dediğpi sırada oğluşumu da beni kayırırcasına memişimi cokur cokur emmeye başlıyor nefes nefese kalıyor :9::9: bak var diyorum ben de o zaman...Hakikaten kayınvalide mi sevmeme rağmen bazen dediklerine kızmıyor değilim yanii :19::19:
ya evet benimkide iyi kadın ama gazı olup ağladığında o diyo aç ben diyorum gazı var geçen bi geldi mutfaktan mama yapmış terslendim biraz söylendim ama verdim mamayı kusup ağlamaya devam edince anladı gazdan olduğunu arada olan oğluma oldu,bide sık sık demez mi sütün sulu heralde yaramıyo galiba sinirden sütüm kaçıcak diye korkuyorum 15 günde 500 gr almış çocuk daha ne:19:

çok geçmiş olsun inşallah çabucak atlatıır miniğin:nazar:
genelde memede dalıyo omzuma alıp gaz çıkartırkende iyice dalıyo genelde karnı tok gazı varsa ağlıyosa kucakta uyuyo

Gittik doktora evet...
Endiselenecek bise gorunmuyor dedi... Bu durumun 48 saat icinde gecmesini n gerektigini soledi...
Ama eger durum dahada kotuye diderse kendi doktorunuza gidin dedi...
Son iki bezinde kan yoktu rengi hala yesil ama sumuksu degil... Duzelir umarim..
Ptesi saglikcimiz gelecek boy kilo olcumu icin falan... Onunda bilgisi var oda bakacak
Sali da bebegim 6 haftalik oldugu icin normal doktor randevusu vardi ayrica oda tekrer bakacak bekliyecez artik yapacak bise yok
Ama bebegimde hic huzursuzluk yok sukur..
çok geçmiş olsun canım salıya az kalmış önemli bişi değildir inşallah:nazar:

bu arada göğüslerim tekrar yara oldu yaa çok acıyo :50:bu sefer ucuyla beraber kahverangi kızmıda tahriş oldu lansinoh rahatlatıyo ama hemen ne iyileştirir ki,ayva çekirdeği iyileştiriyomuydu hemen ?

kızlar benim bebeğiminde kaş çevresinde konak yüzündede isilik denilenden oldu napcam ben ya yazık kuzuma:(
bu süt kesiği oluyo zaten benim bebeğim çoğu zamn ağız dolusu kusuyo mma yiyincede kesiliyoki .

Kizlar gunaydinn saat 2 ben daha yeni kahvalti yapiyorum..
Bebegim surekli emmek istiyor dun pek yiyememisti yavrum acisini cikariyor heral :8:
Simdi daldi normalde sorunsuz uyur bebegim:)

Bebegimin sikintisina gelince bugun degistirdigim tumbezleri kansiz hatta kakasi hafif sariya donuyor :46: sorunsuz atlatacagiz galiba..
Hic sorun cikarmayan bebegim dun cik huzursuzdu... Bu arada dun bizim 40 imizde..

Herkese selam,
pek yazmasam da siteyi arada takip ediyorum.
Gaz ve süt konusunda şu bilgileri buldum nette, paylaşmak istedim

"Canlı yayında mail yoluyla gelen soruları da yanıtlayan Ahmet Maranki, izleyicilerden yoğunlukla gelen gaz problemi hakkındaki suallere şu şekilde yanıt verdi: “Yeşilçay ağırlıklı olarak rezene, kimyon ve biraz da anasondan oluşan bitki çayı gaz probleminizi yok edecektir. Su kaynatıldıktan sonra demlenerek elde edilen çaydan siz tüketirseniz gaz probleminiz ortadan kalkacaktır. Sizin gaz sorununuz çözülünce de bebeğiniz rahatlayacaktır. 6 ayını geçmiş bebeklere azar azar bu çaydan verilmesinde bir sakınca yoktur. Anne bu çaydan tükettiği zaman bebeklerinin uykusu da rahatlar."

Ebru Şallı’ya verdiği tavsiyeleri yayında da izleyicilerle paylaşan Maranki şöyle konuştu: “Anne sütünü artırıcı en önemli bitki ısırgandır. Tadı lezzetli olmasa bile her annenin çocuğu için günde üç kere ısırgan çayından içmesi gerekir. Kaynamış suya bırakılan bir miktar ısırgan, birkaç dakika demlenmeye bırakılır. Sonrasında yeşil bir renk alan ısırgan çayı doğal bal ya da pekmezle tatlandırılarak günde 3 kere 1 bardak tüketilmelidir. Bu içilen lezzetsiz çay, bebeğinize süt olarak geri dönecektir.

İkinci olarak bol miktarda armut ve ayva kompostosu içilmelidir. Bu kompostoya asla şeker katılmadan oluşturulur. Karışımı illa tatlandırmak istiyorlarsa haşlarken içine biraz kuru üzüm atabilir ya da içerken bal ve pekmezle tatlandırabilirler. Bu dediklerimi yapan annelerin iddia ediyorum ki sütleri yüzde yüz artacaktır. Ebru Hanım en canlı örneğidir. Hiçbir yan etkisi olmayan bu tavsiyelerim hayatınızı değiştirecek.

Emziren annelerin kahve ve nescafe içmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bisküvi, çikolata, cips, şekerleme, asitli içecek, konsantre gıda ve içeceklerden de uzak durması gerekir. Dişinize bile yapışan bu gıdaları midenizden nasıl atacağınızı düşünmeniz gerek. Hele de emziren bir anneyseniz bu tavsiyelerime çok dikkat etmelisiniz. Annenin kahve ve nescafe tüketmesi bebeklerini uykusuz bırakabilir.”

kızlar yaa benim sütüm az az ve 20 dk bir geliyor bende bebeğim uyurken sağıyorum ve her 20 dakikada bir sağdığımın üstüne ekliyorum hani anne sütü oda sıcaklığında 8 saat duruyor diyor ya hemşireler işte ben şunu öğrenmek istiyorum böyle üstüne devamlı sağdığım için o sütte biraz beklemiş oluyor 2-3 saat yani ozaman o süt gaz yapma olasılığı çokmu yada herhangi bir sakıncası varmıdır kızlar bilen varmı?:44::44:

kızlar ya bu bebekler ne kadar hasta oluyor küççüçükler ama dertleri bitmiyo valla helede bu gaz problemi iyice bezdirdi valla çocuğum ağlamaktan biharab oldu

bu arada göğüslerim tekrar yara oldu yaa çok acıyo :50:bu sefer ucuyla beraber kahverangi kızmıda tahriş oldu lansinoh rahatlatıyo ama hemen ne iyileştirir ki,ayva çekirdeği iyileştiriyomuydu hemen ?

canım ben çok faydasını gördüm zeytin yağında bekletiyodum çekirdekleri bu arada. ayrıca lansilon ve garmastanı da kullanıyordum onlar anlık rahatlatıyordu iyi geliyordu daha çok gece kullanıyordum onları zatngece emzirmelerimde zeytinyağı ayvsa karışımına üşeniyordum.

Back
X