• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar cnm acı bıber cekıo yesem sütten kızıma gecer mı:5:

merhaba,

beni hatırlarmısınız bilmiyorum. erken doğum riskim vardı, aslında şubat annesi olacaktım. ama 23 ocakta spinal sezeryanla kavuştum mis kokulu oğluma. 14 gün önce geldi :emir_bebek:

annem yedirmiyor bana geçer diye. ona kalsa herşey bebeğe geçiyor :(

merhaba,

beni hatırlarmısınız bilmiyorum. erken doğum riskim vardı, aslında şubat annesi olacaktım. ama 23 ocakta spinal sezeryanla kavuştum mis kokulu oğluma. 14 gün önce geldi :emir_bebek:

annem yedirmiyor bana geçer diye. ona kalsa herşey bebeğe geçiyor :(

cnm gözünaydın valla bızımkıde yedırmıoda cok cnm cektı dıye bır tane ye barı yoksa susmucksın dıo:9::9:

sadece mama veriyorum ufaklık 3saatten fazla beklemiyo 3 kasık versmede aynı 2 ,5 versemde aynı saatte içiyor su miktarını aynı koyuyorum 3 saatte bir verince günde 8 sefer oluyo o yüzden mama miktarını azalttım benim kuzu biraz kücük dogdu 2400 gr sanırım o yüzden iştahı biraz fazla bende asırı kilo almasın istiyorum fos şişmanlık olmasın yani mamalar malum :) hoş durumu doktora anlattıgımda 120 cc de verebilirsin dedi oda ayrı bi konu
diger bi yondende bizim ufaklık bazen 90 cc ile doymuyo bazen 30 cc yetiyor ama dikkat ettim her 30 cc onu 1 saat idare ediyor biberonda kalan miktara göre verecegim saati ayarlıyorum her istediginde verince yada belli aralıklarla vermeyince daha cok sıkıntı oluyo umarım yardımcı olmusumdur:)

amaninnn bebişlerimiz aynııı benim bebişde 2470 dogduuuuuuuu ama bebişim okadar iştahlı değilll .

cnm gözünaydın valla bızımkıde yedırmıoda cok cnm cektı dıye bır tane ye barı yoksa susmucksın dıo:9::9:

ben de bugün duygu sömürüsüyle bir fincan kahve içtim :27: sizlerin de gözüaydın olsun. maşallah tüm bebişlere...
sizler benden daha tecrübelisiniz. bana doktorum anne sütünden başka birşey verme diye her seferinde tembih etti. çocuk doktoru da aynı şekilde. ama doyuyormudur, burdaki ve çevremdeki çoğu kişi mamadan bahsediyor. annem de doymasa ağlar diyor. kilo alımıyla mı karar vereceğiz acaba mamaya? cahilliğim için affedin :26:

ben de bugün duygu sömürüsüyle bir fincan kahve içtim :27: sizlerin de gözüaydın olsun. maşallah tüm bebişlere...
sizler benden daha tecrübelisiniz. bana doktorum anne sütünden başka birşey verme diye her seferinde tembih etti. çocuk doktoru da aynı şekilde. ama doyuyormudur, burdaki ve çevremdeki çoğu kişi mamadan bahsediyor. annem de doymasa ağlar diyor. kilo alımıyla mı karar vereceğiz acaba mamaya? cahilliğim için affedin :26:

kilo alımı iyiyse mamaya gerek yok. sütün yetiyordur. ben aylık doktor kontrolünü beklemeden her hafta kucağıma alarak tartıyorum bebeğimi, tahmini kilosuna bakıyorum. çevrendekiler mama distribütörü gibi konuşsun boşver, sen anne sütünü artırmaya çalış.

kilo alımı iyiyse mamaya gerek yok. sütün yetiyordur. ben aylık doktor kontrolünü beklemeden her hafta kucağıma alarak tartıyorum bebeğimi, tahmini kilosuna bakıyorum. çevrendekiler mama distribütörü gibi konuşsun boşver, sen anne sütünü artırmaya çalış.

teşekkürler :) günlük 20-30 gr herhalde normal kilo alımı değil mi?

Canım benim bebişim 3000 g doğdu. 2. gün 2750 g ma düştü. Doktor acil mama başlamalısın yoksa hasta olur dedi. Eve gelirken mama alıp geldik. Yavrum ancak 15cc içebildi. Sonra hemşire bi arkadaşım gelip bebeğin emmesine baktı. Meğer ufaklık ememiyormuş. Emzirirken hemen uyuyordu. Uyuyunca da sütü çekemiyormuş. Uyumaması için soyup soyup tekrar emzirdik. Üşüyünce uyumuyor, ısınmak için emiyormuş. Kilo alımını takip et, eğer iyiyse doyuyor demektir, sakın mama verme bence. Şimdi benim ufaklık gayet güzel emiyor,:nazar: emdikçe de süt oluyor tabi.:nazar:
Benim kızım sadece bir gün ememedi, onda da yavrum açlıktan bağıra bağıra bitap oldu. Aç çocuk uyumaz, ağlar. En güzel göstergesi bu bence...
Allah bebeğinle sana hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür versin inşallah...:emir_bebek:

kızlar belki konuştunuz ama uzun zamandır giremediğim için kaçırmış olabilirim.. doğum sonrası kilolar ne alemde ya da göbişleriniz? yaptığınız ve işe yaradığını düşündüğünüz bişeyler varmı göbişler için ya da çatlaklar? yorumları bekliyorum:1:

ben ilk hafta hala hamile gibiydim, sonra gittikçe azaldı, 1 ay olmak üzere ama göbek bitmedi, hiç bir şey yapmıyorum, şimdilik boş zamanlarımda uyumaya çalışma evresindeyim

evet cnm kılo alımı yetersızse mamaya baslarız dedı doktorm :44:

Canım benim bebişim 3000 g doğdu. 2. gün 2750 g ma düştü. Doktor acil mama başlamalısın yoksa hasta olur dedi. Eve gelirken mama alıp geldik. Yavrum ancak 15cc içebildi. Sonra hemşire bi arkadaşım gelip bebeğin emmesine baktı. Meğer ufaklık ememiyormuş. Emzirirken hemen uyuyordu. Uyuyunca da sütü çekemiyormuş. Uyumaması için soyup soyup tekrar emzirdik. Üşüyünce uyumuyor, ısınmak için emiyormuş. Kilo alımını takip et, eğer iyiyse doyuyor demektir, sakın mama verme bence. Şimdi benim ufaklık gayet güzel emiyor,:nazar: emdikçe de süt oluyor tabi.:nazar:
Benim kızım sadece bir gün ememedi, onda da yavrum açlıktan bağıra bağıra bitap oldu. Aç çocuk uyumaz, ağlar. En güzel göstergesi bu bence...
Allah bebeğinle sana hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür versin inşallah...:emir_bebek:

çok teşekkürler :emir_bebek:
benim oğlum da 4040 gr doğdu. 14. gün 4430 gr olmuştu. doktor kilo alımı iyi dedi. ama sürekli gitmiyoruz ya, insan evhamlanıp endişeleniyor işte.doyuyor mu, büyüyor mu...
sıpam çok iyi emiyor. ilk yarım saat için mememe bir yapıştı, bir daha da bırakmadı zaten. geceleri biraz mızmız. kısa emiyor. uyuyakalıyor. ne yaparsam uyanmıyor. tabi bir yarım saat sonra acıkıyor. yine mızırdıyor. sanırım düzene girer yavaş yavaş

Kızlar neden bebişleri hergün yıkamıyorsunuz? ben bu kadar hasta olmama rağmen ( hala oturamıorum) her gün yıkıyorum. böylece pişik olmuyor bu bir. ikincisi akşam yıkıyorum yatarken 4 saat uyuyor. üçüncüsü banyo sırasında rahatladığı için gaz sancısıda az oluyor. rahat çıkıyor gaz.

Ben kimseyi dinlemedim emziği sokuşturdum ağzına. ilk başlarda emme reflexi daha kuvvetliydi ve hiç düşürmeden emiyordu. eğer almıyorsa öğürüyorsa emziği değiştirin. başka marka alın. birde ağzına koyduktan sonra iyice emene kadar parmağınız ile tutun.benim ki sancısı olunca uykuya dalacağı zaman bazende uyku arasında emiyor. derin uykuya dalınca düşüyor ağzından. ben avent ve nuk almıştım emzik. aventi daha iyi tuttu. her çocukta farklı.

Bu arada jızım artık ben konuştukça gülüyor.gülerken ağzını toplayamayıp bir de auuv diyorr ::::)))):nazar:

ben emzik vermeyecektim ama ağlayıp kendini parçalamasına dayanamadım altını değiştirirken verdim, arada da veriyorum bazen alıyor bazen almıyor, teyzesi aventin emziğini almıştı hediye onu veriyordum, kayınvalidemlerde kalırken yanımıza aldığımız kaybettik eczanede bebedor varmış onu aldık ama onu tutamadı, avent iyi galiba bizim küçükler için

Herkesin doğumu hayırlı olsun, biz de bugün 40 günümüzü doldurduk. Oğlumun dünyaya gelince hastalklarla tanıştı. Önce sarılık için hastanede yattı, sonra sünnet ettirdik. Yarası çabuk iyileşti şükür. Sonra kalça çıkığı ultrasonunda sol bacakta hafif düşüklük var dediler, çift bez kullanıyoruz şimdi bacağın toparlanması için. 2. ayda yeniden gidicez. 3 gündür de öksürük var. Bronşit başlangıcı dedi doktor. O kadar yoruluyor ki öksürürken hiç kıyamıyorum, umarım çabuk atlatır.

Bu arada bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz arkadaşlar?

çok geçmiş olsun, inşallah hemen atlatıverir. bizimkinin de köprücük kemiği kırılmış doğum sırasında:( azcık hastalansalar bile içimiz parçalanıyor ne zormuş anne olmak.

bizimki uyuyacağı varsa emerken uyuyor, fırsat bu fırsat diyip yatırıyoruz.

kızlar cnm acı bıber cekıo yesem sütten kızıma gecer mı:5:

ben de yiyorum herşeyi kahve :) çikolataa.. geçiyorsa da bewnim kızda seviyor demekkii:) canım ne isterse yiyorum. hatta kola bile canım çekince iki ydum içiyorum. yalnız olmanın avantajı dır dır eden kimse yook:) annem varken her ağladığında getirip emzirtiyodu. şimdi kızımla serbest takılıyoz :))

ben emzik vermeyecektim ama ağlayıp kendini parçalamasına dayanamadım altını değiştirirken verdim, arada da veriyorum bazen alıyor bazen almıyor, teyzesi aventin emziğini almıştı hediye onu veriyordum, kayınvalidemlerde kalırken yanımıza aldığımız kaybettik eczanede bebedor varmış onu aldık ama onu tutamadı, avent iyi galiba bizim küçükler için

evet cnmm aynen bende denedim 0 kullanılmamış emzik verdi ablam almadı bebiş gittim avent aldım şimdi zor zamanlarda veriyorum alıyorrr. Daha da sağlıklıymış damakları için avent

ben de yiyorum herşeyi kahve :) çikolataa.. geçiyorsa da bewnim kızda seviyor demekkii:) canım ne isterse yiyorum. hatta kola bile canım çekince iki ydum içiyorum. yalnız olmanın avantajı dır dır eden kimse yook:) annem varken her ağladığında getirip emzirtiyodu. şimdi kızımla serbest takılıyoz :))

Evet ben de yalnız takılıyorum oğlumla, karışan görüşen yok :)

Back
X