• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

şimdilik mama ağırlıklı bebişlerini besleyen annişlerrrrrrr.

Arkadaşlarrr özellikle konuda bilgili olan annişler 40 gününü devirdik kaç cc mama vermeliyimm sizler ne veriyosunuzzzzzzzzzzzzzzzz kaç cc 1 beslemede

sağol canım, doktor üşütme değil, birinden bulaşmış dedi, bilemiyorum, çok da dikkat ediyoruz... inş. çabuk geçer.

çok geçmiş olsun inşallah çabuk iyileşir..

kızlar benim bebeğiminde kaş çevresinde konak yüzündede isilik denilenden oldu napcam ben ya yazık kuzuma:(
bu süt kesiği oluyo zaten benim bebeğim çoğu zamn ağız dolusu kusuyo mma yiyincede kesiliyoki .

biz de de var isilik gibi sivilce gibi zaten ağlarken kıpkırmızı kesiliyor. off gaz problemimiz de tam gaz devam ediyor..:1: ağlama krizlerimiz var :(

Kizlar gunaydinn saat 2 ben daha yeni kahvalti yapiyorum..
Bebegim surekli emmek istiyor dun pek yiyememisti yavrum acisini cikariyor heral :8:
Simdi daldi normalde sorunsuz uyur bebegim:)

Bebegimin sikintisina gelince bugun degistirdigim tumbezleri kansiz hatta kakasi hafif sariya donuyor :46: sorunsuz atlatacagiz galiba..
Hic sorun cikarmayan bebegim dun cik huzursuzdu... Bu arada dun bizim 40 imizde..[/QUOTE

yeşil olması annenin beslenmesi ile de ilgili olabilirmiş. neden kan çıkmış ki :26: neyse ki devam etmemiş normal demek ki. geçmiş olsun

ya evet benimkide iyi kadın ama gazı olup ağladığında o diyo aç ben diyorum gazı var geçen bi geldi mutfaktan mama yapmış terslendim biraz söylendim ama verdim mamayı kusup ağlamaya devam edince anladı gazdan olduğunu arada olan oğluma oldu,bide sık sık demez mi sütün sulu heralde yaramıyo galiba sinirden sütüm kaçıcak diye korkuyorum 15 günde 500 gr almış çocuk daha ne:19:

senin ki kaynanaymış benim kaynanalık yapan eşim sağolsun. annem ve babamda gerçi öyle ama en çok eşim. bu çocuk aç görmüyomusun dediğinde boğmak istiyorum. bide demezmi bak görüyomusun nasıl emiyo. yani emme refleksinin olduğunu hiç bilmiyomuş gibi, sonrasında bol bol kusuyoruz da öyle anlıyo aç olmadığını..

Herkesin doğumu hayırlı olsun, biz de bugün 40 günümüzü doldurduk. Oğlumun dünyaya gelince hastalklarla tanıştı. Önce sarılık için hastanede yattı, sonra sünnet ettirdik. Yarası çabuk iyileşti şükür. Sonra kalça çıkığı ultrasonunda sol bacakta hafif düşüklük var dediler, çift bez kullanıyoruz şimdi bacağın toparlanması için. 2. ayda yeniden gidicez. 3 gündür de öksürük var. Bronşit başlangıcı dedi doktor. O kadar yoruluyor ki öksürürken hiç kıyamıyorum, umarım çabuk atlatır.

Bu arada bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz arkadaşlar?
Canım geçmiş olsun insallah çabucak atlatır kuzucuğun. Ben ç,ngene salıncagında uyutuyorum gaz sorununa iyi geldi,,
aynen canım öle anlattığın gibi 40 günlük olduk bugün 1 kilo aldık kusmazsak dahada alcaz da dr a söledinmi hiç bize bebek reflüsü dedi gaviskon verdi halada kusuyoruz .
canım nasıl kusuyor cok siddetli agızdan burundan gelircesine mi kusuyor ,, oyle ise gaz sancısından dolayı anneye sıgınma ihtiyacı duyuyormus,, gerktiginden fala emip kusuyormus bebekler , biz bu isi emizik ile cozduk

emzik almıyor yaa ben ne hevesliklerle almıştım emziği itiyor diliyle bazen mideis bile bulanıyo
canım farklı marka emzik dene,, biz bebedor ve avent aldık bebedoru kabul etmed, aveti etti .. Emzigi herkese oneririm,,,

Arkadaşlarrr özellikle konuda bilgili olan annişler 40 gününü devirdik kaç cc mama vermeliyimm sizler ne veriyosunuzzzzzzzzzzzzzzzz kaç cc 1 beslemede

ben sadece mama veriyorum benim süt olmadı 90 cc veriyorum ama 3 kasık yerine 2,5 koyuyorum cogu zaman malum mama fos şişmanlık yapıyor sadece geceleri 3 kasık

ben sadece mama veriyorum benim süt olmadı 90 cc veriyorum ama 3 kasık yerine 2,5 koyuyorum cogu zaman malum mama fos şişmanlık yapıyor sadece geceleri 3 kasık

MAma üzerinde günde 6 kez diyor buda 4 saatte bir 90 ml suya 3 ölçek mama. Ama benim kız 3 saatten sonra gündüzleri istiyor mama. zaten acıktı mı elllerini emmeye çalışıyor anlıyorum. bu ölçek emzirdiğim zaman değişiyor. Mama arasındaki beslenme saati uzuyor. GEceleri farklı oluyor. 4, 5 saat uyuduğu zaman almıyor mamayı. bazen uykudan 60 ml emip bırakıyor.geceleri uyuduğu için süre değişiyor. BEn bir öğün mama 3-4 saat sonra emziriyorum. 2 saat sonra tekrar mama .ama sütüm az olduğu zamanlar.

NOT:bugün bi biberon sütüm çıktıı :nazar: çok mutlu oldum.

kızlar gaz problemi için metsili tavsiye ederim süper bişi çocugu omuzu yatırır yatırmaz gazı çıkıyo çok şükür rahatladı bebeğim 8 damla veriyorum sabah öğle akşam gece

cnm ama niyeee 2.5 kaşık kuzummmm.90 cc yi ne kadar süre aralıklı veriyosun bitiriyooo ben birz artınca gıcık oluyorum. tam bitirsin süreyi ayarlayayım sonra sürekli gazıyla uğraş istemiyorumm.

MAma üzerinde günde 6 kez diyor buda 4 saatte bir 90 ml suya 3 ölçek mama. Ama benim kız 3 saatten sonra gündüzleri istiyor mama. zaten acıktı mı elllerini emmeye çalışıyor anlıyorum. bu ölçek emzirdiğim zaman değişiyor. Mama arasındaki beslenme saati uzuyor. GEceleri farklı oluyor. 4, 5 saat uyuduğu zaman almıyor mamayı. bazen uykudan 60 ml emip bırakıyor.geceleri uyuduğu için süre değişiyor. BEn bir öğün mama 3-4 saat sonra emziriyorum. 2 saat sonra tekrar mama .ama sütüm az olduğu zamanlar.

NOT:bugün bi biberon sütüm çıktıı :nazar: çok mutlu oldum.

cnm çok açıklayıcı oldu teşekkürler kuzummm.

bu arada cnmm tebriklerrrr nazar değmesin sütüne bende 1cc için ölüyorum biliyomusun özellikle abartılı yeme içme yaptığın varmı süt içinnn çıktı diyosun yaa yeni bir durum olsa gerek neler yapıyosun artması için.
ben herşeye razıyım yeterki kuzuma süt artsın 1 yıl sonra kendime hertürlü diyet yememe eziyeti yaparım.normalde hiç kilo problemi olmayan biriydim ammmmmaaaaaaaaaa şimdiii pöööfffffffffff kilooo ooooooooooooo.
ama olsun cnmaa süt olsunnnn yeter. özellikle keşfettiğin varmı süt arttırıcı.

bu arada cnmm tebriklerrrr nazar değmesin sütüne bende 1cc için ölüyorum biliyomusun özellikle abartılı yeme içme yaptığın varmı süt içinnn çıktı diyosun yaa yeni bir durum olsa gerek neler yapıyosun artması için.
ben herşeye razıyım yeterki kuzuma süt artsın 1 yıl sonra kendime hertürlü diyet yememe eziyeti yaparım.normalde hiç kilo problemi olmayan biriydim ammmmmaaaaaaaaaa şimdiii pöööfffffffffff kilooo ooooooooooooo.

bulgur pilavı, taze soğan, tahin helvası, şekersiz ayva kompostosunu deneyin. ve günde mutlaka 3 litreden fazla su için. tecrübeyle sabittir süte olumlu etkileri.

DENEMEKTE FAYDA VAR!!!!!!!
Buzuki Orhan
Arkadaşlar, bahsettiğim kişi müzisyen. Çocuklarının kolik ağrısı için bir albüm yapmış. İki gündür çok faydasını gördüm. Özellikle gece uyurken. Bilgisayara uyku için olanı arka arkaya 5-6 kez döndürüyorum. Hatta o çalarken ikimizde çoktan uyumuş oluyoruz:):nazar: Denemekte fayda var bence. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Buzuki Orhan - Kolik (albüm indir + tek link + mp3)-abduko.com
Umarımişe yarar:)

malesef hiç bişi yemiyorum. çünkü kimsem yok yanımda ve benim agrım çok oturup kalkamıuyom hatta gece uyuyamıyorum bile. . eh bebekten fırsat bulamıyom. komşular ne getirirse onu yiyorum :) hafta sonu köfte yedim ve sebzel, tavuk çorbası içtim çorbadan olmuştur die düşündüm. 5 6 saat gögüsüme ellemiyom ondan sonra sağıyorum. tek gögüsümde var benimde sadece. ama dün gece mama vermedimm .)sende sağmayı dene bebeği emzirme. bir kaç kez dene bakalım. sakın pes etme ben bir ara bıktım bıraktım ama gögsüm akınca tekrar başladım. bu aarada süt vercem diye de bebeği aç bırakma. bu arada mamayı tam ölçüsünde yapmazsan ya ishal yapar ya da kabız. arkadaş 2.5 demiş ama ben katılmıyorum. mma k,ilo yapıyor die bebeği suyla beslemek doğru değil. ayrıca benim yeğenim sırf mama yedi ama hala çok zayıf. zaten 6 ay daha mama yiycek ek gıdaya geçince düzelir.

malesef hiç bişi yemiyorum. çünkü kimsem yok yanımda ve benim agrım çok oturup kalkamıuyom hatta gece uyuyamıyorum bile. . eh bebekten fırsat bulamıyom. komşular ne getirirse onu yiyorum :) hafta sonu köfte yedim ve sebzel, tavuk çorbası içtim çorbadan olmuştur die düşündüm. 5 6 saat gögüsüme ellemiyom ondan sonra sağıyorum. tek gögüsümde var benimde sadece. ama dün gece mama vermedimm .)sende sağmayı dene bebeği emzirme. bir kaç kez dene bakalım. sakın pes etme ben bir ara bıktım bıraktım ama gögsüm akınca tekrar başladım. bu aarada süt vercem diye de bebeği aç bırakma. bu arada mamayı tam ölçüsünde yapmazsan ya ishal yapar ya da kabız. arkadaş 2.5 demiş ama ben katılmıyorum. mma k,ilo yapıyor die bebeği suyla beslemek doğru değil. ayrıca benim yeğenim sırf mama yedi ama hala çok zayıf. zaten 6 ay daha mama yiycek ek gıdaya geçince düzelir.

doğru cnmmm sağol şimdi sağacağımmmm.bende tam ölçek yapıyorum cnm su ölçeğine bile çok dikkat ediyorumm çok sağollll.

cnm ama niyeee 2.5 kaşık kuzummmm.90 cc yi ne kadar süre aralıklı veriyosun bitiriyooo ben birz artınca gıcık oluyorum. tam bitirsin süreyi ayarlayayım sonra sürekli gazıyla uğraş istemiyorumm.

sadece mama veriyorum ufaklık 3saatten fazla beklemiyo 3 kasık versmede aynı 2 ,5 versemde aynı saatte içiyor su miktarını aynı koyuyorum 3 saatte bir verince günde 8 sefer oluyo o yüzden mama miktarını azalttım benim kuzu biraz kücük dogdu 2400 gr sanırım o yüzden iştahı biraz fazla bende asırı kilo almasın istiyorum fos şişmanlık olmasın yani mamalar malum :) hoş durumu doktora anlattıgımda 120 cc de verebilirsin dedi oda ayrı bi konu
diger bi yondende bizim ufaklık bazen 90 cc ile doymuyo bazen 30 cc yetiyor ama dikkat ettim her 30 cc onu 1 saat idare ediyor biberonda kalan miktara göre verecegim saati ayarlıyorum her istediginde verince yada belli aralıklarla vermeyince daha cok sıkıntı oluyo umarım yardımcı olmusumdur:)

Back
X