• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Ya senin yaptiklarini gorunce ben imreniyorum bugun malzeme aldim gece ceren uyuyunca evde bi kutu var atmadim ondan yapicam bende. Yalniz su pvc kaplamadan kirtssiyeye sordum yok dedi. O nasil oluyo. Geometrik sekiller yapicam simdilik bakalim hem ogrenir hem biraz oyalanir insallah. Adem gunesin prtinogramini bende dinleyrmedim cepten denedim bi de obur bilgisatardan denicem bundan acmadi cunku. Bende o sandalyeden hic hoslanmiyorum ama insallah zorunda kalmam gun gelir de. Sen cigir actin bu arada en son un verdigini! yazmissin tebrik ediyorum sabrindan ozverinden dolayi bi kez daha:)

aslında etkinlik sayısı çok olunca hem zaman verimli geçiyor hem de sürekli birşeylerle meşgul olduğundan sıkılmıyor oğlum,canım o pvc A4 boyutunda oluyor,sen istediğin gibi kesip ütüyle geçiyosun ama her kırtasiyede olmayabilir,kimlik kaplaması yapan yerlerde kesin oluyor ama,bir de oralara bak,aslında diğer forumdaki annelerin yaptıklarını görünce hiç bi şey yapmıyorum gibi de hissediyorum,o kadar güzel şeyler yapıyorlar ki,bir de oğluma geçen gün şu müzik çalan oyuncaklarını çıkardım oynasın diye bir kutuya toplayım dolaba koymuştum,hani üzerinden zaman geçti,oynar belki diye,bana dolabı açıp koy dedi,oynamadı,bi daha da sesli ışıklı oyuncak almam,5-6 tane farklı oyuncağı,arabası,treni var ama o penguene balık yediriyor :)) bir de kitaplık yapınca bana kitaplarını getirip oku oku demeye başladı ki,yani gerçekten bi şeyler değişti oradaki aktivitelerden bi kısmını yapınca bile,keşke her şeyi yapabilsem

tebrikler canım,hayırlısıyla kucağına al inşallah :))

Ahsen canım valla iyi olcagi yerde iyice kotu oluyor..aglayarak uyaniyor pepe alooo diyor..cok tv izliyor bence etkisinde kaliyo sanirsam.korku âyetleri ni falanda okuduk ama bilmiyorum neden oluyor. .acliktan degil çünkü artik yemede fazla sikinti yapmiyor ven zorlmadikca. .hayirlisi ins bizimde duzelir..dismi cikarcak anlamadim..cunku daha 12disimiz var bizim..

ben de azaltarak bıraktırmayı denemeye başladım,3 gündür öğle ve gece uykusuna yatarken emzirmeden uyutuyorum,uyumadan bi yarım saat önce falan emzirip uyku saatinde memede uyumayı bıraktırmak bu haftaki hedefim,gündüz de onun aklına gelmeyince ben hiç demiyorum,ama aklına geliyo tabi :)) haftaya da gece hiç vermeyeceğim,zaten 1 en fazla 2kere kalkıyor şükür,yalnız şunu farkettim,emzirmeden uyutunca 5 saat falan kesintisiz uyudu 3 gündür,normalde 3-4 saatte bir kalkıyordu,tesadüf mü yoksa gerçekten mi bıraktırmak gerek artık bilmiyorum,ben birden kesemeyeceğime karar verdim,dozu azaltarak gidicem :)))

Bizde durum daha farkli oglum uyumadan önce emmek istiyor israrla, onun disindaki saatlerde pek istemiyor, bu durumun gecici oldugunu düsünüyorum o yüzden oluruna biraktim, bi daha bu hallerine dönmeyecek ki tadini çıkariyoruz ikimiz de....

Ahsen canım valla iyi olcagi yerde iyice kotu oluyor..aglayarak uyaniyor pepe alooo diyor..cok tv izliyor bence etkisinde kaliyo sanirsam.korku âyetleri ni falanda okuduk ama bilmiyorum neden oluyor. .acliktan degil çünkü artik yemede fazla sikinti yapmiyor ven zorlmadikca. .hayirlisi ins bizimde duzelir..dismi cikarcak anlamadim..cunku daha 12disimiz var bizim..
Canım ya daha az tv izlese? Bakıcı mı izletiyor ki? Bi de gündüz cok gergin olunca bu gece uykusuna da yansiyor sanirim, ondan da olabilir, dedigin gibi disten de olabilir... Bi de
biz oglumla birlikte uyuyoruz büyük ihtimalle ondan düzeldi uykusu, yatagina yatirinca uyaniyordu önceden, simdi ilk yatirdigimda ben yaninda olmuyorum ama daha kesintisiz uyuyor maşaallah... Tam olarak bilemiyorum ama kendini güvende hissediyor sanirim....

Azra canim teşekkür ederim sonunda buldum ve aksam işten cikmadan dinledim biraz.artik dinlerim. .ya kızlar maşallah cogu kişi gece kalkmiyor sanirsam..biz nasıl asacagiz bunu yaaa..hergece uyanıyor ama neden olduğunu bulamıyorum ve çok üzülüyorum. .bende uykumu alamayip ise gittigim için cok yorgun ve sinirli oluyorum
:((
Ben de bugün 2 martta yayinlanmis programi dinledim ve cok faydali buldum, size de tavsiye ederim, genel bi cerceve sunmus adem günes, herkesin bilmesi gereken seylerden bahsetmis, bi bakin firsat bulursaniz...

dişte huzursuzluk yapar canım uamarım bir an önce düzene girersiniz
havalar ısındı bakıcı ablanız biraz çıkartsın çocuk enerjisini atsın daha rahat uykuya geciyorlar biz tv ye çok düşkün degiliz ama cayu pepe hastasıyız okadarda olsun zaten sınırlı sürede var sabahkine denk gelmiyoruz akşamki pepeyide unutmazsam acıyoruz

Canım ya daha az tv izlese? Bakıcı mı izletiyor ki? Bi de gündüz cok gergin olunca bu gece uykusuna da yansiyor sanirim, ondan da olabilir, dedigin gibi disten de olabilir... Bi de
biz oglumla birlikte uyuyoruz büyük ihtimalle ondan düzeldi uykusu, yatagina yatirinca uyaniyordu önceden, simdi ilk yatirdigimda ben yaninda olmuyorum ama daha kesintisiz uyuyor maşaallah... Tam olarak bilemiyorum ama kendini güvende hissediyor sanirim....

Ben de bugün 2 martta yayinlanmis programi dinledim ve cok faydali buldum, size de tavsiye ederim, genel bi cerceve sunmus adem günes, herkesin bilmesi gereken seylerden bahsetmis, bi bakin firsat bulursaniz...
Tamam canim dinlerim inşallah. .artik vaktim oldukca dinleyecem yayinlari..
dişte huzursuzluk yapar canım uamarım bir an önce düzene girersiniz
havalar ısındı bakıcı ablanız biraz çıkartsın çocuk enerjisini atsın daha rahat uykuya geciyorlar biz tv ye çok düşkün degiliz ama cayu pepe hastasıyız okadarda olsun zaten sınırlı sürede var sabahkine denk gelmiyoruz akşamki pepeyide unutmazsam acıyoruz

Ya kizlar bakicida bence sabahtan aksama kadar trt cocuk acik..bu durum hosuma gitmiyor ama elimden de bisey gelmiyor malesef..arada gezmelere gidiyorlar ama almaya gittigimde bakiyorumki ordada acik..pek bisey degismiyor yaaa..gozleri zaten bebekliginden beri tvye baktigindan oldu bence..canim cok sikiliyor valla..bazen krese verim diyorum ama arkadasin kizi eladan uc ay buyuk verdi ve hep hasta oluyor.bide hepsinden kucuk.en azindan uc yasina kadar beklim diyorum..siz ne dersiniz? Bide ela oyuncaklarıyla oynamiyor.firlatiyor buda benim sinirimi bozuyor.hepsini kaldirdim suan..o kadar yapboz vs aldim ama oyle yapinca benimde hevesim kirildi acikcasi..ne yapacagimi sasirdim..akli hep pepe ve telefon bilgisayarda malesef..unutturmaya calisiyoz ama bakalim..

Ya kizlar bakicida bence sabahtan aksama kadar trt cocuk acik..bu durum hosuma gitmiyor ama elimden de bisey gelmiyor malesef..arada gezmelere gidiyorlar ama almaya gittigimde bakiyorumki ordada acik..pek bisey degismiyor yaaa..gozleri zaten bebekliginden beri tvye baktigindan oldu bence..canim cok sikiliyor valla..bazen krese verim diyorum ama arkadasin kizi eladan uc ay buyuk verdi ve hep hasta oluyor.bide hepsinden kucuk.en azindan uc yasina kadar beklim diyorum..siz ne dersiniz? Bide ela oyuncaklarıyla oynamiyor.firlatiyor buda benim sinirimi bozuyor.hepsini kaldirdim suan..o kadar yapboz vs aldim ama oyle yapinca benimde hevesim kirildi acikcasi..ne yapacagimi sasirdim..akli hep pepe ve telefon bilgisayarda malesef..unutturmaya calisiyoz ama bakalim..

canım malesef çocuklar televizyon izliyor,bazen işten gelinve çok yorgun olduğum zamanlarda bende açıyorum ama sürekli izlemiyor bizimki.babane ve dede var onlarda öyle televizyon açıyorlar.ama yapacak bişey yok.2.5 yaşında kreş düşünüyordum hem kendi kafamı dinleme açısından çünkü kayınvalde kayınpeder evde çok zor oluyor ama 2.ye hamile kaldım.ben ne düşünürken ne oldu.hayırlısı dedim yani kayınvaldemler en az 3 yıl daha bizdeler.yazarken bile içim daralıyor:43: neyse işte napalım bakıcıya güvenemem artık kayınvaldemlere rahatlıkla bırakıyorum.kreş işi biraz zormuş evet.gördüğüm kreşe giden çocuklar hep hasta hep hasta.ama eninde sonunda bu çocuklar okula gidecek hiç olmazsa biraz bağışıklık kazanır diye düşünüyordum.
oyuncaklar konusundada aynı şeyi bizimki yapıyor belli başlı 1 -2 oyuncağı var onlarla oynuyor hatta onları bile koltukların arkasına atıyor.yani çocukların ilgi alanları farklı olabiliyor.ne onlar anlatır nede biz anlarız onların dilinden :50: telefonu saklamak gerek ben işten gelince hemen ya kendi videolarını açtırıyor yada pepeyi.
çocuk yetiştirmek sanat valla.umarım teknoloji çocuklarımıza fazla etki etmez.

:49::49:iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.rabbim isteyen herkese aratmadan versin.2 . bebeğim ve sürpriz bebek oldu bizim için.önce düşünmemiz gerekenleri en son düşündüğümüz için şok olduk.rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar versin herkese.oğlum daha küçük onun için endişeliyim.bana çok düşkün.bakalım nasıl olacak.rabbim hakkımızda hayırlısını versin,doğmuş olan,doğacak bebişlere sağlık sıhhat versin ....:nazar::nazar::nazar:

Bence de sürekli tv ve bilgisayardan kaynaklaniyor,küçük bir tablet aldık,ilk başlarda eline biraz verince sıkılıp kalkıyordu oğlum,sonra bi baktım,sürekli onu istemeye başladı ve ne oyuncak ne puzzle yapmak istemiyor,son 4 gündür bilgisayarı hiç vermedm eline,2 gündür normale döndü beni odasına götürüp elime kitap veriyo oku diyo vs,yani sürekli tv ve bilgisayar pasifleştiriyor,biz de caillou hastasıyız malesef ve o açıkken yemegini falan yiyo ama bazen tv eşliginde yemek yedirmekten cok rahatsız oluyorum,bu sorunu da yaz tatilinde parkta vs daha cok zaman harcatıp çözmek istiyorum,bakıcının kolayına geliyor tabi çizgı film açmak ama keşke onu daha cok oynatsa,iyi bi sey degil sonucta

:49::49:iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.rabbim isteyen herkese aratmadan versin.2 . bebeğim ve sürpriz bebek oldu bizim için.önce düşünmemiz gerekenleri en son düşündüğümüz için şok olduk.rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar versin herkese.oğlum daha küçük onun için endişeliyim.bana çok düşkün.bakalım nasıl olacak.rabbim hakkımızda hayırlısını versin,doğmuş olan,doğacak bebişlere sağlık sıhhat versin ....:nazar::nazar::nazar:
Ayy masallah beraber buyurler iste ne guzel..zor olur ama guzelde olur..tekrar hayirli olsun..bende ikinciyi cok istiyorum ama okul islerimden dolayi ancak eylul ekim gibi oda normal olursa cunku ela tedaviyle oldu.
Bence de sürekli tv ve bilgisayardan kaynaklaniyor,küçük bir tablet aldık,ilk başlarda eline biraz verince sıkılıp kalkıyordu oğlum,sonra bi baktım,sürekli onu istemeye başladı ve ne oyuncak ne puzzle yapmak istemiyor,son 4 gündür bilgisayarı hiç vermedm eline,2 gündür normale döndü beni odasına götürüp elime kitap veriyo oku diyo vs,yani sürekli tv ve bilgisayar pasifleştiriyor,biz de caillou hastasıyız malesef ve o açıkken yemegini falan yiyo ama bazen tv eşliginde yemek yedirmekten cok rahatsız oluyorum,bu sorunu da yaz tatilinde parkta vs daha cok zaman harcatıp çözmek istiyorum,bakıcının kolayına geliyor tabi çizgı film açmak ama keşke onu daha cok oynatsa,iyi bi sey degil sonucta

Bende sakliyorum telefonu aklina geliyor sonra unutuyor sonra yine aklina geliyor :)) asicaz inşallah. .bakici ne yapacak boyle rahat aciyor tvyi elisini yapiyor yanina oturup..

Ayy masallah beraber buyurler iste ne guzel..zor olur ama guzelde olur..tekrar hayirli olsun..bende ikinciyi cok istiyorum ama okul islerimden dolayi ancak eylul ekim gibi oda normal olursa cunku ela tedaviyle oldu.

Bende sakliyorum telefonu aklina geliyor sonra unutuyor sonra yine aklina geliyor :)) asicaz inşallah. .bakici ne yapacak boyle rahat aciyor tvyi elisini yapiyor yanina oturup..

Bari havalar güzelken cocugu bir iki saat disari çikarsa ya, fiziksel olarak rahatlardi sonucta, tamam anne gibi bakamaz ama aldigi parayi haketsin sonucta
Hem iki hatta üc yasindan önce tv izlemek hiperaktivite ve dikkat eksikligine sebep oluyor, malesef zorda kalinca ben de aciyorum ama elimden geldigi kadar sinirlamaya calisiyorum, annemlerde kalirken de cok zor oluyor özellikle... Neden istemedigini anlatsan ikna edemez misin?

Bizimki de takti bu ara, cocuk ne yapsin, herkesin elinde bir akilli telefon, dayilari da bilgisayar basinda, o da surekli video izlemmek istemeye basladi, araba ac, motor ac, kücük kurbaga ac, kirmizi balik ac o da olmadi pepe ac diye tutturuyor aklina estikce, ben artik kesiyorum hepten, internetyk diyorum ama beni cok zorladigi bir durum olursa mecburen aciyorum, ben de tutarsizim yani cocuk ne yapsin...

Kızlar bugün Muhammed Besire alistirma külodu giydirdim, onu hissetti ve çiş geldi diye haber verdi ama kacti ayni zamanda, havalar isinsa cikicaz bezden ama hadi hayirlisi, lazimliga oturmakta sıkıntı yapmaz inş. erseye itiraz ediyor bu ara...

Kızlar bugün Muhammed Besire alistirma külodu giydirdim, onu hissetti ve çiş geldi diye haber verdi ama kacti ayni zamanda, havalar isinsa cikicaz bezden ama hadi hayirlisi, lazimliga oturmakta sıkıntı yapmaz inş. erseye itiraz ediyor bu ara...

Cnm bende bu yaz alistirmayi dusunuyorum ama lazimligada klozet adaptorunede oturmak istemiyo hele bezini cikarinca asla oturmuyo bilmiyorum napicaz bu yaz alistiramazsam ta bi dahaki yaza kalir. Hayirlisi bakalim

Demistim ya malzemeleri aldim kutudan Miginin yaptigi gibi oyuncak yapicam diye, dun bi saat ugrastim yaptim hatta adini da dodo koydum, dodo diye tanistirdim amma velakin ceren tanistiktan 10dk sonra dodoyu hunharca katletmis Ustune ustluk bi de delilleri karartmak icin parcalarini koltugun arkasina atmis gelmis bi de bana dodo yoook diyo! :))) butun hevesim kacti daha da ugrasmam oyle seyle. Baska sekilde oyunlar bulup baska turlu oyuna tesvik etmem lazim anlasilan...

Demistim ya malzemeleri aldim kutudan Miginin yaptigi gibi oyuncak yapicam diye, dun bi saat ugrastim yaptim hatta adini da dodo koydum, dodo diye tanistirdim amma velakin ceren tanistiktan 10dk sonra dodoyu hunharca katletmis Ustune ustluk bi de delilleri karartmak icin parcalarini koltugun arkasina atmis gelmis bi de bana dodo yoook diyo! :))) butun hevesim kacti daha da ugrasmam oyle seyle. Baska sekilde oyunlar bulup baska turlu oyuna tesvik etmem lazim anlasilan...

Kız ne yapsın annesi demekki dodoyu uyduruk bulmuş:1:parçalamış her çocuğun ilgi alanı farklı oluyor mesela çınar kendi oyuncaklarına hiç bakmıyor birz ilgilenip fırlatıyor ama komşu çocuklarının oyuncağına daha ilgi gösteriyor bizimki sulu oyunları sever yemek yedikten sonra bir kaba su dolduruyorum içine oyuncakları koyup yılıyor bir de baklagilleri sevdi doldurup boşaltır bir de benimle yakalamaca oynar buna da şükür geçen ay içinden hiçbirşey yapmak gelmiyordu çocuğun sorunundan ben depresyona girdim çol tahammülsüz öfkeli biri oldum annem gelsin psikoloğa gidecem benim şansına da kutudan çok zor bir çocul çıktı 1 yaşından sonra çok fena oldu hep hayalimde birlikte huzurlu gezip eğleneceğim bir çocuk özellikle de bir kız çocuğu vardı olmadı ne yapalım normal sağlıklı olsun bana yeter

Back
X