2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
:1::1::1:
ayyy,süpermişşş kaynanan petuuu:27:

süper babanne olcak o cnm ya..
ömrümde sevmediğim renk kahverengi, yani bi bez parçam bile yoktur kahverengi.
uyku seti almış yağmura kahverengili, sarılı, pembeli..çok güzel chicconun herşeyi var..kadifeli felan.
ama o kahverengiyi gördüm aklım çıktı.
bişide diemedim.
yatağa yatınca hemen kocamın o gögsündeki 3 kıla yapıştım..hafif oynayaraktan felan..
aşkım bi tane de ben beyaz alim, ilk beyazı kullanırız, anenene deriz beşiği alırken hediye ettiler, hemen taam taam didi zaten:27::27::27:

tuni ya ben dün karar aldım..
o normal doğum heycanının o adrenalini yaşamam lazım..3 cm açıldı 5 cm açıldı..o telaş o stres..
güzel anılar okuycam hep normal doğumla ilgili, kötü anlatılanları duymucam..
hep dicem annem, ablam yapmış, bende yapabilirim..
bebeğim için en sağlıklısı bu..kendim için istiosam namerdim..bebeğime vercem en güzel hediye bu...
nasıll???? yutarmıyım sence ben bunları????:44::44:

o 3 cm 5 cm açılırken o adrenalini yaşarken çekeceğin sancılarıda düşünerekten almışsındır bu kararı eminim şekerim :1::1::1:
yaa şaka bi yana tabi şimdi şöle bi durum var zaten bizim karşımıza çıkan hep kötü anlatılanlar doğumla ilgili kötü anılar ama herkesde böle doğurmuyoki anam muhakkak zorlukları var tabi içimizden bi canlı çıkıyo sanki sezeryan çokmu kolay..dediğin gibi annelerimiz evde nasıl doğururlarmış babanelerimiz bağda bahçede onlar kendileri bile doğurdularsa biz hayli hayli doğururuz önemli olan dediğin gibi işin güzel yanlarını görmek sonucunu düşündüğünde vereceği mutluluğu huzuru düşünmek bebişimizi kucağımıza alcaz yaa bundan güzel bişey olabilirmi Allahım..al sana günün fotoğrafıı

$267584_169945073073244_122492707818481_415578_4902288_a.webp

bu anı düşünüyorumda normalmiş sezeryanmiş hiç farketmez cidden yeterki bebeğimi böle kucağıma aldığımda mutluluk gözyaşları dökeyim :43::43:

ohhh walla,zaten öğleden sonra kalkmandan belli rahatlığın yafrım:27:..bende bugün 6:30 da kalktım,mutfağı komple yıkadım sayılır,evide temizledim wakit geçmek bilmedi bugün:14:
dün eşimle bjk maçını izledik haliyle geç yattık, 2 filandı ben yattığımda saat, e öle olunca 11'de anca kalktım.

ama keyfime düşkün olduğum doğru, benim mutfak fena halde, haftaya temizlikçi çağırcam bi yoluna soksun işleri.
ben çamaşır suyu ile muhattap olmuyorum bronşitim var, haliyle ev temiz olamıyo :19:

evet cnm ya..şimdi kayınvalidem geldi ya dedim anne sakın z.yağı getirme hala bitiremedim..bu arada kendi annem göndermiş koliyle..k.peder zaten kendi yapıo..çok şükür hiç eksilmio..bende artık nerdeyse hiç başka yağ kullanmıorum..

cnm dün yöneticim diodu oğlunun kulağı ağrımuş..dedim annem biz küçükken kulağımız ağrıyınca zeytinyağının içine sarımsak koyradı, onuda ateşde kızdırırdı biraz, sonra soğutup kulağımıza dökerdi..biz mışıl mışıl uyurdukkk..kadın şok geçirdi:53::53::53::53:

cnm ya bayramda yanına gittik..eve kalorifer döşetmiş ben gidiorum üşimim die..dio şimdi evi baştan sona yaptırcam torunu yanıma gönderince rahat etsin istiorum dio:))herkes dio ne kadar sevinio baba bi biseniz..herkese söylüyomuş kız torunum olcak die:)))

kayınvalidemi sölim el atmışken..çorap almış üzerinde top var, yelek almış kahverengi bildiğin erkek yeleği..eşime didim annem daha tam idrak edememiş bebeğin kız olcanı:27::27::27:

bende gökçeada'dan gelme saf zeytinyağı var, onu saklıyorum son 1 ay kullancam. geçen ay doğum yapana arkadaşıma tavsiye etmiştim uygulamış memnun kalmış size de söyliyim.

son 15-20 gün günlük pede zeytinyağı sürüp yatıyosunuz sabah kalkıp duş ya da yarı duş alıyosunuz vaktiniz yoksa. açılma işini kolaylaştırıyo, 40 haftasını tamamladığında sancısı olmadığı halde açılma 4-5 santimdi. çok küçük 2 kesik ile atlattı doğumu halbuki ödü de kopuyodu.

bi de sonlara doğru medine hurması yersek işimiz hayli kolaylaşır inşallah :46:

çok karizmatik bir isim kenan bence ...

bence de :49: hatta ben yakışıklı karizmatik bu gencecik delikanlıya aşık bile oldummm :16::16::16:

yada dedoşşş desinler:1::46:

o zamanlarını görür müyüz acep :49:

uyku seti almış yağmura kahverengili, sarılı, pembeli..çok güzel chicconun herşeyi var..kadifeli felan.
bişide diemedim.
yatağa yatınca hemen kocamın o gögsündeki 3 kıla yapıştım..hafif oynayaraktan felan..
aşkım bi tane de ben beyaz alim, ilk beyazı kullanırız, anenene deriz beşiği alırken hediye ettiler, hemen taam taam didi zaten:27::27::27:

senden korkulur :18:
valla ben bilemedim böyle adama tamam dedirtebilmeyi
bahsi geçen üç kılla oynamamamdan ötürü olabilir mi:9:

Bayanlar size bir sorum olacak, sordukdaktan sonra belki bu kadın kafayı mı yedi ya da çok mu zengin gibi düşüncelere kapılabilirsiniz:1:
Detaylı ultrasonu 2. defa yaptırmanın bir tehlikesi sakıncası var mı? Bu konuda bana tavsiye edebileceğiniz bir doktor ya da radyoloji uzmanı var mı?
2 gün önce çok iyi bir profa yaptırdım ama hiç tatmin olmadım. Adam bizimle doğru düzgün iletişim kurmadı ki, direk yatağa uzanıp ultrsona başladı soru sorsam cvp vermedi neyse işlem bitti sonrasında durumumdan haberdarmısınız dedim, benim 4lü test riskliydi deyince... Birkaç ölçümü de yapmayı unutmuştu iki defa tam ben yerimden kalkacakken gelip başka birşeyleri daha ölçtü bu tutumu beni rahatsız etti. Sıradakiileri alabilmek için hızlı seri bir şekilde tarama yaptı gibi geldi ve sonrasında bana bebeğin durumu iyi ama detaylı %70 sonuç verir. en kesin yöntem amniyosentez istiyorsan yaptırırsın dedi çekti gitti ve ben hiç rahatlamadım. Sizce başka bir yere bir daha yaptırmanın sakıncası var mıdır

ya ben bi sitede (gebelik.org ya da mumcu .com olabilir) görmüştüm ultrason zararlı değil ama o doppler denen kısmının zararı bilinmiyo diyodu o nedenle biraz netten araştır istersen..

bende gökçeada'dan gelme saf zeytinyağı var, onu saklıyorum son 1 ay kullancam. geçen ay doğum yapana arkadaşıma tavsiye etmiştim uygulamış memnun kalmış size de söyliyim.

son 15-20 gün günlük pede zeytinyağı sürüp yatıyosunuz sabah kalkıp duş ya da yarı duş alıyosunuz vaktiniz yoksa. açılma işini kolaylaştırıyo, 40 haftasını tamamladığında sancısı olmadığı halde açılma 4-5 santimdi. çok küçük 2 kesik ile atlattı doğumu halbuki ödü de kopuyodu.

bi de sonlara doğru medine hurması yersek işimiz hayli kolaylaşır inşallah :46:

kuzum ne kada faydalı bilgiler bunlar
gerçi benm sezeryan olma ihtimalim daha yüksek ama ben de yapacam
marketten alınan zeytinyağı olabilir mi
ped yerine beze mi koysak acaba
duş ılık mı sıcak mı olmalı acaba acabaa
bi de erken doğum olabilir acaba 7. ayda mı başlasak ki

bence de :49: hatta ben yakışıklı karizmatik bu gencecik delikanlıya aşık bile oldummm :16::16::16:

:27::27::27::27:
olabilir bebem, şimdi ben oynuom..yrn kızıda yolcak onları..oldu bitti işte:27::27:

[/QUOTE]

bahsi geçen üç kılla oynamamamdan ötürü olabilir mi:9:[/QUOTE]

:1: :1: :1: :1: :1:
ya ben ne yapayım o da yok :53:

ya ben bi sitede (gebelik.org ya da mumcu .com olabilir) görmüştüm ultrason zararlı değil ama o doppler denen kısmının zararı bilinmiyo diyodu o nedenle biraz netten araştır istersen..

benim annem de çok fazla ultrasona girmememden yana
bi tane yaptırmışsın bence fazla pimpirikli olmak da iyi değil
akışına bırak eskiden ultrason mu vardı

bişide diemedim.

heheh:1:
bilsee heç alırmıydı canım,bak benim huyumu bilir kaynanam ve bir iğne bile almaz ben beğenmeden...o hatayı bi kere yaptı gitti bana kırmızı renk pike diktirdi hiç kullanmıyorum...dün esenlerden beni arıyo kaana kışlık tayt alcam k.rengimi,koyu grimi,siyahmı olsun die:1:
bebişimizede her çarşıya çıktığımızda benim beğenipte alıcam şeylerin sadece parasını verdi tanıyor beni artık yani:46:emme seniki uzak ne bilsin kadın:1:

dün eşimle bjk maçını izledik haliyle geç yattık, 2 filandı ben yattığımda saat, e öle olunca 11'de anca kalktım.

ama keyfime düşkün olduğum doğru, benim mutfak fena halde, haftaya temizlikçi çağırcam bi yoluna soksun işleri.
ben çamaşır suyu ile muhattap olmuyorum bronşitim var, haliyle ev temiz olamıyo :19:

benim enerjim yerinde şükür,temislikçi 8-9 aylıkken uğrasın:1:çamaşır suyu deilde cifle fln yap sende..

ohooooo,nerde görcez qııı:97:

Son düzenleme:

bahsi geçen üç kılla oynamamamdan ötürü olabilir mi:9:[/QUOTE]

ya ben ne yapayım o da yok :53:[/QUOTE]

:27::27::27:
şansına küs
tüm maharet o üç kıldaymış meğersem

ya ben ne yapayım o da yok :53:[/QUOTE]

:27::27::27:
şansına küs
tüm maharet o üç kıldaymış meğersem[/QUOTE]

du bakalım yaratıcı tarafımı ortaya koyup yeni bir yöntem bulurum elbet :32: :32: :32:

slm kızlar kahvaltımızı yapıp geldiik :56:

ben tee 2 ay önce hamile yastığı aldım ters u şeklinde olandan, mükemmel bişi keşke yıllar yıllar evvel alsaymışım. bayramda annemlerde ve kaynanamda birer gece kaldım kabus gibydi sabahları ahmet mete ışıkara gibi kalktım yarı büklüm :27:

bizim yatak 180 x 200 olduğundan eşim de bi kenara sığışıyo ama başlarda zorlanıyodu şimdi yatakta kınalı yapıncak tadında takılıyo :47:
hatta yüzümüz birbirine dönük yastığın aynı kısmına sarılıp uyuyoz ağaca asılı maymunlar gibi :27:

nerden aldın acaba netten mi.. ben bakıyorum 70-90 tl falan diyo pahalı geldi de teyzeme diktireyim diyodum ama daha uygunsa onu hiç ugrastırmayadabilirim.

:27::27::27::27:
olabilir bebem, şimdi ben oynuom..yrn kızıda yolcak onları..oldu bitti işte:27::27:

:1:bisde öyle olcas sanırsam:13:

ya ben ne yapayım o da yok :53:

sende saçıyla oyna bebemm,bizimkinin saçıyla oynarken mayuşuyo kedi gibi:1:

Son düzenleme:

Yaww kaçırdım ben zeytinyağı tamam da nirene sürüyorsun bunu :9: :9:

göğse zeytin yağı sürme işi de pede sürme işi de son 2-3 hafta yapılmalı, her iki bölge de doğum sancıları ile alakalı yerler önden kıpraştırmamak gerek son 2-3 hafta erken doğum olmuyo zati.
marketlerde hakiki sızma zeytinyağları var riviera olmayan, salata için filan kullanılan soğuk sıkma diye geçiyor olması gerek. mecburiyet durumunda onlar da olabilir gibi...

ped kullanımı kolay olduğu için dedim, yoksa pamuk ve bez de olabilir neden olmasın. duşa gelince o zeytinyağının sabaha kalan yağlı hissini geçirmek için gerekiyo, çünkü sabahları vıcık vıcık uyanma ihtimali yüksek bu durumda ılık suyla ve hafif duş jeli ya da sabunla vücut yıkanabilir, olay yerine fazla sabun v.s. değmemesinde fayda var, içeri kaçabilir...
zorunlu sezaryen olacaklar denemese iyi olur normal doğumu önden tetiklerse ve bebek doğum kanalına inerse sezaryeni doğum sancısı eşliğinde olursunuz boş yere.

ayyyy kendimi dr gibi hissettim meğer ne çok bilgi depolamışım :27:

bu arada petu ve bayansu benim k.v. bebeğe bişi yapmayı bırakın benim aldıklarıma daha erken diyo, sanki vakti olsa bişi yapcakmış gibi. geçen de cinsiyeti kesinleşince ben bişiler öriyim dedi, açtım pc'den beğendiğim modelleri gösterdim örsün diye paşam beğenmedi çok sadelermiş :47::41::47:

ben dergi alır beğenip örerim dedi gıcık, bilmiyorum sanki ne zevksiz olduğunu gitcek koca karı işi allı pullu güllü saçaklı şeyler örcek bebeğime.

eşime dedim "ben annene model gösterdim kafasının dikine gitti, ördüklerini beğenmezsem kusura bakma hatır matır umursamam giydirmem!!!"

madem hatır biliyo benim hatrımı umursasın gösterdiklerimi beğenmediyse bile kendi öreceği zaman şunu bunu beğendim diye fikir sorsun...

nişanlıyken de bana simli saçaklı saçma sapan renklerde şal atkı filan örmüştü, hepsi bi köşede tıkılı hiiiç kullanmadım ama jetonu çok köşeli düşmüyo...

tabi 2. bi yöntemde geri adım atma tekniği.
kayınvalidem burda, haftaya altın günüm var, beyime didim o gün anneni al bi çarşı pzr turlayın.
anommmmmmm
kıyamet koptu, karıştırmadık mevzu bırakmadık
baktım ortam poka sarıo, hemmen geri adım attım.
ben den sonraki sıradaki arkadaşla yer değiştirdim.
oldu bitti maşallah:27::27::27:

Back
X