• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
planlıysa eğer 3 ay önceden başlamak gerekirmiş Benimki plansız olduğu için hamile olduğumu öğrendiğim günden sonra başladım hemen canım sende doktoruna danışıp gerekli vitaminleri al bir an önce

hepinize teşekkür ederim doktormu söylüyor ilaç ismini falan yoksa kendim mi alıp kullanmalımıyım?

hepinize teşekkür ederim doktormu söylüyor ilaç ismini falan yoksa kendim mi alıp kullanmalımıyım?

sadece bunun için dr. a gitmene gerek yok canım en iyisi Folicplus, içinde vitamin D ve kalsiyum da var...bana dr. onu vermişti, ondan önce Folbiol kullanıyordum..

merhaba güzeL anneler keyifler nasıl ben dün gece acile gitmek durumunda kaldım mide bulantım o kdr fazlaki dün gece kan kustum kitle kitle kan geldi tahriş etmiş olduğumu söylediler . gözüm iltihaplandı iltihap akıyo sürekli dün onun içinde dra gittim göz damarım çatlmış kanama yapmış tırnak kadar kan oturdu gözüme acaba sadece benimmi bu kdr sıkıntılı geçio sizinde varmı dayanılmaz 24 saat süren bulantılarınız

merhaba güzeL anneler keyifler nasıl ben dün gece acile gitmek durumunda kaldım mide bulantım o kdr fazlaki dün gece kan kustum kitle kitle kan geldi tahriş etmiş olduğumu söylediler . gözüm iltihaplandı iltihap akıyo sürekli dün onun içinde dra gittim göz damarım çatlmış kanama yapmış tırnak kadar kan oturdu gözüme acaba sadece benimmi bu kdr sıkıntılı geçio sizinde varmı dayanılmaz 24 saat süren bulantılarınız

canım çok geçmiş olsun benim ilk gebeliğimde zerre kadar bulantı yoktu, bunda da yok şimdilik 5 haftalık hamileyim...Bünye meselesi mi, kız meselesi mi bilmiyorum..

:3::4:

geçmiş olsun sana benim daha 6 haftalık ama şuana kadar hiç bulantım olmadı Allah yardımcın olsun ...

11 aylık bebeğimi emziren 5 haftalık bir gebe olarak sizce oruç tutmalı mıyım, tutmamalı mıyım, şu an orucum...

sağolun kızlar canım kız meselesimi derken ne demek istedin kız oluncamı bulantı oluo?
burcuay izmirin neresindensin

doktor söylüyor gittiğinde bir danış istersen canım ben planlarsak die fplic asit almıştım öncesinde onu gösterdim öyle başladım sabahları 1 tane alıyorum bir de osteocare diye bi magnezyum ilacı verdi doktor onu da sabah 1 tane alıyorum onun haricinde bişey kullanmıyorum danışmadan sakın kullanma bişey

doktor söylüyor gittiğinde bir danış istersen canım ben planlarsak die fplic asit almıştım öncesinde onu gösterdim öyle başladım sabahları 1 tane alıyorum bir de osteocare diye bi magnezyum ilacı verdi doktor onu da sabah 1 tane alıyorum onun haricinde bişey kullanmıyorum danışmadan sakın kullanma bişey

saol canım yarın sağlık ocağına gidicem orda sorsam mı yoksa haftaya doktora gidicem ona mı sorayım?

Son düzenleme:
Kızlar merhaba;

Bende bu ay hamiş olursam aranıza katılıcam nette takvim nisanda olacağını söylüyor.Kızım olursa adını annemin ismi nisa koymayı düşünüyorum ,nisan ayında da doğarsa çağrısım yaptırıyor sanki bana:))
bugün 28. günüm .Bugün yarın reglimin günü c.tesi ye kadar inş olmazsam test yapacam..
Ne olur dua edin bnm için,rabbim yüzüme baksın...Artık çok istiyorum...

Kızlar merhaba;

Bende bu ay hamiş olursam aranıza katılıcam nette takvim nisanda olacağını söylüyor.Kızım olursa adını annemin ismi nisa koymayı düşünüyorum ,nisan ayında da doğarsa çağrısım yaptırıyor sanki bana:))
bugün 28. günüm .Bugün yarın reglimin günü c.tesi ye kadar inş olmazsam test yapacam..
Ne olur dua edin bnm için,rabbim yüzüme baksın...Artık çok istiyorum...

inşallah hamişsindir canım Allah hayırlı evlat versin..

11 aylık bebeğimi emziren 5 haftalık bir gebe olarak sizce oruç tutmalı mıyım, tutmamalı mıyım, şu an orucum...

benımde kızım 14 aylık ben 4 gundur gunduzleri kestım gece devam edıyorum
nette okumuştum hem emzırıp hemde gebe olmak anneyı zorlayabılır vitamınsız bırakabılırmiş oyuzden hem karnındakı bebeğe hemde emen bebeğe zarrı dokun urmuş zaten kesiceksin şimdiden alıştır derim ben oruç tutmaya gelince ilk 3 gun tuttum ara verdım 3 gun şimdi devam edıyorum tutmaya birşey olucagını düşünmüyorum canım ma iki turlu ndevam ecıeksen bırazdaha hepınız vıtamınsız kalabılırsınız dıkkat et...

hı hı izmirdeyim burcuay karşıyakada oturuyorum ben babamın işyeri var yeşilyurtta

Merhaba bütün anne adaylarına,

ben de aranıza katıldım inş. henüz bunu demek için erken aslında, Nisan anneliği sendromu var bende...İLk bebeğim Nisan'da doğacaktı ama maalesef düştü, bu da düşecek diye korkuyorum...

11 aylık bir bebeğim var ve onu emzirmeye devam ediyorum, onu emzikten kesemem, kıyamam ona...

Şimdilik oruç tutmaya devam ediyorum...Zaten 2 yıldır tutamadım, 1. bebeğim ilk haftalardaydı tutmadım, 2. si 9 aylıktı tutmadım, bu daha 5 haftalık bilmiyorum ne yapsam?

Ben zor hamile kalmıştım ilk başta..polikistik over+hipotiroid var bende...İlaç-iğne işe yaramadı meğer Hsg imiş çare...Hsg çektirdiğim ay hamile kalmıştım ama düşmüştü, dr. Hsg 6 ay tüpleri açık tutar, 6 ay sonra tekrar tıkanma olabilir demişti..3 ay sonra tekrar hamile kaldım...Zaten zor bebeğim oldu diye ve 1,5 sene sonra tekrar deneriz diye sadece doğal yöntemlerle korunduk, benim tüpler açık kalmış anlaşılan, ben 2. bebekten önce de bir Hsg gerekir diye düşünmüştüm...İstersin hemen olmaz, istemezsin hemen olur, tıpkı beklediğin dolmuşun gelmemesi ama diğer bütün dolmuşların gelmesi gibi...Allah hayırlısını versin hepimiz için inş. Şİmdi mutluyum..Allahım olmayan herkese nasip etsin, olanları korusun...
Henüz 5 haftalık 2 hafta sonra gitmeyi düşünüyorum dr. a hatta bayramdan sonra, inş. her şey yolunda gider..

Emzirme konusunu doktoruna sor canım..
Ama genelde hamile olunca doktorlar bıraktırıyorlar..
Sebep: ''Süt hormonları ve hamilelik hormonları birbirine zıt çalışıyor''...
Bu durumda hem bebeğin hemde annenin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor..
Doktoruna sorup bilgi alabilirsin..
Benimde bir kızım var 12 aylık.. Ve oruç borcumda var dolu..
Ama tutmuyorum.. İleride hepsini kaza yapacağım..
Doğum nedeniyle tutamamıştım..
Şimdi ramazanın başında ilk 5 gün tuttum sonrasında bebek gelişiminde
ilk üç ayın çok çok önemli olduğunu okudum ve bıraktım..
Hepsini daha sonra kaza edeceğim Allah kısmet ederse..

Sen hem oruç tutup hem de emziriyorsun canım..
Acaba doğacak bebeğine ve sana zarar vermez mi bu durum?
Din zorlaştırmaz, kolaylaştırır.. Biraz düşün istersen canım..
Borcun çok olsada tutarsın ama doğacak çocuğuna birşey olsa telafisi yok..
Allah yardımcın olsun canım..

alttan muayene yaptırmak iyi değil diye duymuştum siz ne düşünüyosunuz?

Cenin 2 aylık oluncaya kadar alttan ultrason aletiyle bakıyorlar..
Çünkü yaklaşık 2 aylık olana kadar bazı ultrason makinaları üstten cenini görüntüleyemiyor..
Tehlikeli alttan muayene doğuma yakın zamanlarda yapılan alttan muayenedir
ve genelde elle yapılır..

ben şuana kadar hiç folik asit kullanmadım bi sıkıntı olurmu acaba ?

Sağlık ocağında yazdırıp en yakın zamanda kullanmaya başlayabilirsin..
Bebek için ilk 3 ay folik asit ihtiyacı çok fazla..
Daha sonra (ilk 3 ay sonrasında) vitamin ve demir hapı verecektir doktorun...

ben de bugün öğrendim hamile oldugumu ve tarih hesapladım
2012 nisan ayında anne oluyorum sanırım ilk gebeliğim :49:
nisanda doğarsa koç burcu olacak
çok hareketli bebekler olurlarmış tüm dikkatleri üstlerine çekmek isterlermiş
ben de bir koç olarak eyvah eyvah diyorum

ben de bugün öğrendim hamile oldugumu ve tarih hesapladım
2012 nisan ayında anne oluyorum sanırım ilk gebeliğim :49:
nisanda doğarsa koç burcu olacak
çok hareketli bebekler olurlarmış tüm dikkatleri üstlerine çekmek isterlermiş
ben de bir koç olarak eyvah eyvah diyorum

hayırlı olsun canım sağlıklı doğsunlar şimdilik uslu uslu karnımızda doğana kadar dursunlarda doğduktan sonra yaramazlıklarının bi çaresine bakarız elbet Yüce rabbim kollarımıza almayı nasip etsin

Back
X