2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

o aşı bi tek sağlık ocaklarındamı oluo? Eczaneden alamıozmu:26:

seninkiler yine insaflıymış her ay mutlaka geleceksin dediler üstüne basa basa:26:

sağlık ocağı büyük baya, güzel, temiz... beğendim... aşımı orada vurulabilir bi sıkıntı olmazsa
birde sağlık ocağından ne yemeliyim, ne yersem sakıncalıdır die bi liste verdiler.. hazır kutu meyva sularını içmeyin diyo. ben çalışırken yanıma alıp içiyom ama.... sizin bir bilginiz var mı bu konuda sakıncalı mı acaba?

evet canim turkiyede malesef normalden cok sezeryan dogum var.doktorlar bir seyleri bahane edip.yok catin dar,yok bilmem ne vs.vs hemen sezeryan diyolar.benimde cevremde normal dogum yapan cok az.gorumcem sezeryan sonrasi bolumde hemsire o demisti.doktorlarin kolayina gidiyo.kesip kesip atiyolar.diyoruz doktor bye yatiracak yer kalmadi.adamin umrunda degil.ayrisezeryan daha karliymis doktorlar icin.
agrisiz normal doguma epidural mi diyolardi.zannedersem bir yan etkisi yok.arkadasim denedide.cok rahat oluyomus.ben genede cekecegim o sanciyi.buyuk konusmayayimda.

Son düzenleme:

hazır meyve suyu ile ilgılıd un haberlerde içinde ahşap suyu var denıldı yanı odun meyvesuyunda odun :) sağlıklı değiller onun yerıne küçük bı sut al onu iç canım
kış geldı artık bol bol portakal mandalına ve greyfurt suyu yap karıştır iç muemmel oluyo tadı hem çok doğal hemde gribe ıyı gelır :)

canım benim dr um ilk gittiğimde söylemişti gazlı içecekler ve hazır meyve suyu içmek yok die....

kızlarrrrrrr biz bugün gene doktora gittik burda özel hastanede bi arkadaşım kadın doğumsekreteri gel dedi belki bacaklarını bu sefer açar cinsiyetini görürüz dedi gittim veeee OĞLUŞUMMM ERKEĞİMM PAŞAM OLCAKKKKK Allahımın izniyle..pipisini gördüm doktor amcamız kıyak geçti 2 tane pipi fotoprafını verdi ve parmağını ağzına götürmüş emiyodu onunda resmini verdii.. yaaaa çok mutluyum ben

bence vardır eczanelerde...

ama yinede kayıt ol tatlım sen.. bebiş doğunca topuk kanı alınıyo ya kayıtlı olmazsan çok sorun çıkıyormuş.ve belli bir günü varmış o günün haricinde olmuyormuş. bebek doğduktan 7 gün sonra yanlış hatırlamıyorsam.ve alınan kanları ankarada tahlilleri yapılıyormuş. bana öyle dediklerinden sonra hemen gittim sağlık ocağına...

oyyy canım benim gözün aydınnn sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahımm...

YEFRUM MERSİNin yaylalarında meyve mevsimi sonunda dökülen meyveler olur ağaç diplerine..isim vermim ama çok ünlü bi meyve suyu firması gelir onları çürümüşlerde dahil toplatır köylülere, kurt çürük farketmez...onları içiyoruz aslında..yani değil hamilelikte normalde bile içmemek gerekirde..işte..

puff

maşallah canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. bende dün öğrendim benimde oğluşum oluyooo.

şok şok şok, flaş flaş olmadık tabükü...biz bildiydik biz bildiydik
yaf şu çocuğu iki güne bi dürttürme bak doğunca pörtlücek, cin gibi olcek gözleri
tunicim gözün aydın bebem, hadi alanyadan doldur mavileri garii

ıyıkı soyledın aklıma geldi benım bebeğım ıkı gunlukken daha hastanede topuk kanı aldılar okadar ağlamıştıkı kan çıkmadıkı çocuktan yenı doğmuş bebek bunun için hemşirelerı uyarın 10 gun sonra sağlıkocagındakı ebe telefonuma ulaşamayıp evıme gelmişti ve dediki topuk aknında sorun çıktı yenıden alıncak deyınce elım ayağım ttreyek gıttık oraya tekrar alındı siiz aramassak problem yoktur ılk gunlerde laınan kanda herzman sorun çıkıyo gözukuyo dedi ve çok sınırlenm iştim hastanede nıye okadar canını y aktılar ki ıkı kere nıye laınıyo bu kan ben aldrımıcam bunda gdoğduktan sonra sağlık ocagıs oyluyo zaten şu gun geld ıye ozman gıder yaptırırım aşılarıda takıp amaçlı sağlık ocalarına kaydınızı yaptırın kızlar...

canim mecbur kalinca tabiki olunur.bebegin ters gelmesi vs.ama bazisi yirtik olmasn yok sanci cekme diye sezeryan oluyoms.ona sasirdim.tabikide herkezin bi agriya dayanma noktasi vardir.

canım o aşıyı hastanede de yapıyorlarmış bana sağlık ocağındaki ebe söylemişti.ben sizi ararım ama hastanede yaptırabilirsiniz i,sterseniz demişti.

eevt benim doktorumda hazır meyve suyu,konserve gıdalar,bir bardaktan fazla kefir ve bitki çayı(ıhlamura bile çok abartma dedi) içme dedi.

canım alınabiliyor.. benim gittiğim sağlık ocağında doktor dediki.. istanbulda tetanoz aşısı sıkıntısı var.. şu an elimizde hiç yok mesela demişti.. siz tedarik edebilirseniz iyi olur demişti.. bakanlık göndermemiş aşıları..
hatta o dönemde ben tv haberlerinde de görmüştüm.. istanbul için öyle bi problem varmış.. bilmem kaç bin aşı göndermiş bakanlık diye bi haberdi.. laf aramızda ben bakanlığın aşılarına pek güvenmiyorum..
bebik aşılarını da sağlık ocağında yaptırmayı düşünmüyorum.. özel aşılarda bakanlığın aşılarında olan ve çocuklarının canını yakıp ateşlenmesine sebep olan madde yokmuş.. bebikler daha rahat ediyormuş.. tetanoz için de aynısı geçerlidir eminim..

maşallah canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. bende dün öğrendim benimde oğluşum oluyooo.

aminn canım benim çok teşekkür ederiz oğluşumla seninde gözün aydın şehzade annesi oliciğiz Allahımın izniyle

kuzum aslında doktora gitmek hiç aklımda yoktu arkadaşım dürttü beni gel illa dedi hep bacak bacak üstüne atacak değilya dedi görürüz belki dedi doktorun sekreteri olunca bide gideyim dedim gittim Allahım bide ne göreyim PİPİİİ açmış kuzum bacakları parmağınıda emer durur ağladım resmen yaa bayramdan öncede öğrenmiş olduk tahminlerde doğru çıktı..artık alışveriş başlasınnnnn
eee damadınız geliyor gelinimi ona göre kimseye yar etmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…